Hopp til innhold

Svensken feide Taugbøl i bakken i VM-sprinten: – Det er stygt

Håvard Solås Taugbøls VM-drøm ble knust av svenske Marcus Grate. Flere andre nordmenn er klare for semifinale i VM-sprinten.

Håvard Solås Taugbøl avanserte fint i feltet i kvartfinalen og gikk for en VM-semifinale. På innsiden, utenfor sporet, i en av oppoverbakkene, kom imidlertid svenske Marcus Grate og spolerte VM-drømmen.

Svensken nærmest dyttet Taugbøl i bakken, som dermed havnet nordmannen i en håpløs situasjon for videre avansement.

Ut ifra det jeg kan se, går svensken en plass der det ikke er plass og dytter Håvard ut av sporten. Jeg mener det er klokkeren disk. Det er veldig synd, sier landslagstrener Eirik Myhr Nossum.

Taugbøl så rasende ut i målområdet og stormet ut forbi pressen.

Han blir bare dyttet ut- Det er ufint. Det er soleklar disk. Det er stygt, sier NRKs langrennsekspert Fredrik Aukland.

Stakkars, Håvard. Han har ladet opp med mange tusen treningstimer, men blir dyttet ut. Det er brutalt, sier Therese Johaug.

Miha Simenc ble en uheldig dominobrikke i prosessen da han ble felt av Taugbøl som mlå langflat i løypa.

Det skjedde så fort. Han falt foran meg, jeg rakk ikke å reagere. Det er uheldig, sier sloveneren, som forteller at det var mye følelser i målområdet.

Grate har ikke blitt disket etter hendelsen og skal gå semifinale.

Mer svensketrøbbel - Klæbo slapp unna

Johannes Høsflot Klæbo har vunnet sprinten i fire mesterskap på rad, men i torsdagens VM-prolog måtte han se seg slått av Erik Valnes.

Med startnummer 11 gikk Klæbo inn til ledelsen, men noen minutter senere kom Valnes. Han hadde størst fart gjennom hele løypa og vant prologen 1,01 sekund foran Klæbo.

Da NRK omtalte han som «dagens mann etter prologen», var Valnes raskt ute med et svar:

– Nå skal vi roe litt ned. Det er lenge igjen av dagen, sier han med et smil.

– Styrkeforholdet Valnes og Klæbo, hvordan vurderer du det?

– Det er vanskelig å si. Det kommer jo en liste her i prologen som viser at jeg er pigg i dag, så vi må tolke de tegnene, sier Valnes.

De to var begge offensive og valgte første heat i kvartfinalen. Dermed fikk publikum en tidlig duell mellom dagens kanskje to største favoritter.

Der var begge igjen i en egen klasse, blant annet takket være et klønete fall fraEdvin Anger. Svensken åpnet godt, men falt på merkelig vis og hindret store deler av felet. Både Valnes og Klæbo unngikk problemer og er klare for semifinale.

– Takk Sverige! Både Valnes, Klæbo, Norge tar i mot litt svenskehjelp. Han river ned resten av feltet som kjegler her, Edvin Anger, kommenterte Torgeir Bjørn.

– Det er en fordel, for de sparer krefter. De har jo egentlig siste halvdel av løpet kunne gå helt rolig. Er det mulig det Edvin Anger gjør her? spør Fredrik Aukland.

Even Northug og Pål Golberg er også klare for semifinale.

Saken oppdateres.

Trøblete sesong

Valnes tok VM-sølv for to år siden, bak Klæbo, men har denne sesongen «kun» en fjerdeplass som beste resultat i verdenscupen. I den siste klassisksprinten før VM, i franske Les Rousses, endte han nede på en skuffende 26. plass.

– Erik Valnes har ikke vist i nærheten av det han har vært god for denne sesongen, sier NRKs langrennsekspert Fredrik Aukland om prologen.

Likevel har Valnes vært i sprudlende humør inn mot VM-sprinten, som førte til at han fikk en liten pekefinger av trener Arild Monsen på trening tidligere denne uken.

– Det har vært litt stang ut i noen klassiske sprinter i år, men jeg har ikke blitt en dårligere skiløper. Det vet jeg jo selv. Jeg håper jeg får ut enda mer i dag, sier Valnes.

– Erik skal ikke ta av, nei. Men han er veldig glad både innvendig og utvendig for at han er solid tilbake. Han er fortsatt heit. Jeg prøver å sørge for at han ikke går på en blemme med et fall eller slikt. Han er solid tilbake og har så, så lyst til å vise det, sier Monsen.

Klæbo endte som nummer to i prologen, med Pål Golberg på plassen bak. Også Håvard Solås Taugbøl og Even Northug tok seg fint videre til utslagsrundene, på henholdsvis 10. og 14. plass.

Selv om Klæbo har gjort det til vane å vinne de fleste prologene han går, skal det legges til at han i VM og OL kun har vunnet én av fem prologer i tidligere mesterskap – noe som altså har endt med fire gull og én bronse.

Klæbo

NUMMER TO: Klæbo ble slått med ett sekund i prologen.

Foto: BORUT ZIVULOVIC / Reuters

Siste nytt

  • Reitens Chelsea videre i Mesterligaen

    Guro Reiten og hennes Chelsea tok seg komfortabelt videre til Mesterligaens semifinale etter 1-1 hjemme mot Ajax onsdag kveld.

    London-klubben vant 3-0 borte og ledet også 1-0 på Stamford Bridge, men Ajax utlignet etter en drøy time.

    Reiten slo den målgivende pasningen da Chelsea scoret. Hjemmelaget vant ballen høyt og ballen endte hos nordmannen. Reiten tok den med seg noen meter fremover i banen før hun spilte gjennom til Mayra Ramírez som var sikker alene med keeper.

    Chelsea møter vinneren av kampen mellom Brann og Barcelona torsdag.

    Guro Reiten
  • Napolis Jesus skuffet over utfallet av rasismesak

    Italias fotballforbund straffer ikke Inters Francesco Acerbi etter påstander om rasisme. Napolis Juan Jesus kjenner på «bitterhet» over avgjørelsen.

    Det var i Serie A-oppgjøret mellom Napoli og Inter tidligere i måneden at Acerbi skal ha uttrykt seg rasistisk til Jesus.

    Acerbi beklaget etter hendelsen, men benekter å ha kommet med noen rasistiske bemerkninger. Han måtte likevel reise hjem fra landslagssamlingen med Italia mens forbundet etterforsket saken. Tirsdag ble den skrinlagt på grunn av manglende bevis.

    – Selv om jeg respekterer avgjørelsen, har jeg problemer med å forstå den, og jeg kjenner på bitterhet, sier Jesus i en uttalelse Napoli har publisert på sine nettsider.

    – Jeg er skuffet over utfallet av en alvorlig sak som jeg håndterte som en «gentleman», for å unngå å stoppe en viktig kamp. Jeg frykter at denne avgjørelsen vil sette et uheldig eksempel som rettferdiggjør en viss type oppførsel.

    Acerbi risikerte å bli utestengt i opp mot ti Serie A-kamper og deler av sommerens EM hvis han hadde blitt kjent skyldig.

    – Jeg har vært profesjonell i 20 år, og jeg vet hva jeg sier. Det kom ikke den typen ord ut av munnen min, det var han som misforsto, sa Acerbi like etter kampen.(NTB)

    Juan Jesus
    Foto: AP
  • Lyon til CL-semifinale uten Hegerberg

    Tittelgrossisten Lyon er klar for mesterligaens semifinale etter å ha slått Benfica 4-1 hjemme og 6-2 sammenlagt. Det skjedde uten Ada Hegerberg.

    – Ada er ikke klar til kampen. Vi tar det dag for dag, sa Lyon-trener Sonia Bompastor før kampen på spørsmål om Hegerbergs skade.

    Forrige kamp for Hegerberg var cupsemifinalen mot Fleury 9. mars, da hun måtte ut før halvspilt første omgang. Lyon tapte den kampen etter straffesparkkonkurranse.

    Delphine Cascarino, som nylig var tilbake etter en korsbåndskade, tok ansvar i Hegerbergs fravær og scoret hjemmelagets to første mål. Kadidiatou Diani økte ledelsen to ganger på overtid. Marie Alidou scoret Benficas ene mål.

    Lyon har vunnet mesterligaen åtte ganger, hvorav seks siden Hegerberg kom til klubben i 2014. Hun har scoret 63 mesterligamål, flere enn noen annen kvinne. (NTB)

    Lyon
    Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal