Hopp til innhold

Rivaler om Brun/Strandli: – Trodde deres tid var over

GLASGOW/OSLO (NRK): Are Strandli (29) overrasket både rivaler og lagkamerat Kristoffer Brun (30) med å ta et suverent EM-gull etter et friår.

Strandli og Brun

GULLJUBEL: Her slipper Are Strandli og Kristoffer Brun årene etter å ha tatt et suverent EM-gull søndag formiddag.

Foto: RUSSELL CHEYNE / Reuters

Det ble en jubeldag for de norske roerne da Kjetil Borch slo tilbake etter skademarerittet og fulgte opp EM-gullet til Brun og Strandli.

Selv om duoen har vunnet medaljer sammen i en årrekke, var det nå en lengre vei da Strandli tok seg et friår i fjor for å jobbe som journalist.

Den norske båten var likevel overlegen i både semifinale og finale.

– Jeg lurer på hva han har gjort på kontoret, fordi han er jævlig sterk nå altså. Det er utrolig bra, litt overaskende, men samtidig ikke – han er en ulv i fåreklær, sier lagkamerat Brun til NRK.

Her kan du se hele finalen der Are Strandli og Kristoffer Brun vant EM-gullet.

– Trodde deres tid var over

Duoen har lenge hatt et godt forhold til de irske brødrene Gary og Paul O'Donovan, som denne gangen måtte se seg knust.

Avstanden opp fra sølvplass ble til slutt 1,99 sekunder.

Brødrene er både imponert, og overrasket, over hvor sterkt Strandli og Brun har kommet tilbake.

– Vi trodde at deres tid var over, for å være helt ærlig. At de var blitt for gamle, særlig siden Are tok et friår. Da vi kom ned dit sa vi til Are: «Du må komme tilbake, Kristoffer er helt håpløs i singel». Og nå er han tilbake og slår oss, så vi angrer litt på det, smiler Paul O'Donovan.

Uttalelsene blir servert med både litt humor og litt alvor fra de irske brødrene, som kjenner nordmennene godt.

Strandli innrømmer at friåret ble tatt med en viss risiko.

– Du risikerer å miste alt av følelse og teknikk. Og det kan ta veldig lang tid å komme tilbake fysisk. Men det har vært lettere å komme tilbake når du har Kristoffer og resten av laget som pusher så bra, sier 29-åringen.

Når nordmennene får høre det vennskapelige stikket fra irene, kontrer duoen med et smil:

– Vi ga vel et svar i dag.

– Henger høyt

Vi fikk et hint av søndagens gulløp da den norske båten kontrollerte seg enkelt videre fra lørdagens semifinale.

Også i finalen hadde duoen mer å gå på.

– Det verste er at det føltes som om at hvis vi måtte, hadde vi et lite lager til. Vi «safet» ikke, men hadde en enda mer desperat spurt inne, sier Brun.

– Det var vel ikke noe tvil om at vi hadde kontroll på feltet, men man er jo pinnestiv, så et lite feiltak gjør at man er borte. Man tviholder, teller tak og håper mål nærmer seg, sier lagkameraten Strandli.

De irske brødrene var blant gratulantene i kø. Trener Johan Flodin kom også løpende med klemmer og gratulasjoner.

– Dette henger veldig høyt, sier Brun, som fikk høre nasjonalsangen og se flagget vaie mens solskinnet tittet frem.

Strandli og Brun står fra før med blant annet OL-bronse (2016), VM-gull (2013) og EM-sølv (2013), men dette er altså først gang duoen står øverst på EM-pallen.

Siste nytt

 • Høydramatisk finale: Rødt kort og ekstraomganger da Kolstad ble mestere

  Etter Elverums vanvittige comeback i Terningen Arena forrige uke, ventet nå et nytt oppgjør mellom de to gigantene – og for et drama det ble.

  I den tredje finalekampen mellom Kolstad og Elverum, var det Kolstad som kom seirende ut, og sikret med det en plass i Champions League.

  Etter full tid var stillingen 26-26, og lagene måtte atter en gang ut i ekstraomganger. Der ble det også jevnt, og dramatisk. Sander Sagosen fikk rødt kort, men Kolstad trakk likevel det lengste strået og vant til slutt 35-30.

  xJNwJh6PW5I
  Foto: NTB
 • Voldssiktelsen mot verdensener Scheffler lagt bort

  Det blir ingen strafferettslig etterspill for golfeneren Scottie Scheffler etter dramaet som oppsto under PGA-mesterskapet.

  Amerikaneren var blant annet anklaget for å ha overfalt en politimann. Han ble tidligere i måneden arrestert da han kjørende i bil skulle til golfanlegget for å spille 2. runde av majorturneringen i Louisville i Kentucky.

  På veien måtte han passere en politiveisperring, der en mann hadde mistet livet etter å ha blitt påkjørt av en buss.

  Scheffler har hele tiden kalt saken en stor misforståelse, og onsdag ble alle punkter i siktelsen mot ham lagt bort. (NTB)

  PGA Scheffer Detained
  Foto: AP
 • Reiten får Hegerbergs trener som sjef i Chelsea

  Sonia Bompastor (43) gir seg som Lyons hovedtrener for å ta over samme rolle i Chelsea. Der er Guro Reiten blant spillerne hun skal lede.

  Chelsea bekreftet det ventede overgangen onsdag. Bompastor har skrevet under en kontrakt på fire år og tiltrer 1. juli.

  Hun er hentet til London som erstatter for Emma Hayes, som etter mange suksessrike år går løs på jobben som USAs landslagssjef.

  – Jeg er takknemlig for å kunne bli en del av Chelsea. Det er en institusjon i engelsk fotball, og jeg vil gi alt for at det nye prosjektet skal innfri de ambisjonene klubben har, sier Bompastor.

  I 2021 ble hun hovedtrener i Lyon. Der ledet hun klubben til tre franske seriemeterskap og til én triumf i Champions League (2021/22). (NTB)

  e60t71zuJ5A
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal