NRK Meny
Normal

Norge utklasset Romania på Sotra

Det norske kvinnelandslaget i håndball åpnet i dag den nye storhallen på Sotra med EM-kvalik mot Romania. Åpningen ble kronet med storseier.

Norge - Romania i Sotra Arena

FØRSTE GANG PÅ SOTRA: Sotra Arena ble åpnet med EM-kvalik for kvinner søndag.

Foto: Kjartan Lægreid / NRK

Norge tok en komfortabel hjemmeseier i den første landskampen noensinne på Sotra. Bortelaget hang med til det stod 7-7, men derfra og ut handlet alt om de norske jentene.

Stillingen ved pause var 14-9 til Norge, mens sluttresultatet ble hele 30-18. Toppscorer for Norge ble Heidi Løke, med seks mål.

– Flott opplevelse

Dermed ligger det an til at kampene mot Hviterussland i mars blir en ren tranportetappe for landslaget inn mot EM i Ungarn og Kroatia i desember neste år.

– Dette ble veldig morsomt og ga oss en flott opplevelse. Dette er en god arbeidsgjeng. Forsvarsmessig viste vi stigning gjennom hele kampen, og etter hvert fikk vi bedre utbytte av kontringene våre, sa landslagstrener Thorir Hergeirsson til TV 2, melder NTB.

– Stor fest for hele Sotra

Interessen rundt kampen har vært svært stor. På forhånd var alle sitteplassene i helt nye Sotra Amfi solgt ut, og det var kun noen få ståplasser å oppdrive før helgen.

– Når vi har rammet inn den offisielle åpningen med landskamp og andre flotte arrangement gjennom hele helgen, blir dette en stor fest for Fjell og hele bergensregionen. Det gleder oss stort at Norges Håndballforbund har lagt en så viktig kamp til Sotra Arena, sier ordfører i Fjell kommune, Eli Årdal Berland, ifølge lokalavisen VestNytt.

Norge - Romania i Sotra Amfi

ENVEISKJØRING: Nora Mørk feirer scoring mot Romania på Sotra.

Foto: Kjartan Lægreid / NRK

Siste nytt

 • PSV på vei, Benfica sliter

  To tidligere serievinnercupvinnere skaffet seg vidt forskjellig utgangspunkt i mesterliga-kvaliken tirsdag kveld.

  PSV vant 3-2 borte mot BATE Borisov etter scoringer av Gastón Pereiro, Hirving Lozano og Donyell Malen, mens Benfica bare klarte 1-1 hjemme mot greske PAOK.

  Salzburg, uten skadde Fredrik Gulbrandsen (lår), spilte 0-0 borte mot Røde Stjerne i Beograd

  Lozano
  Foto: Sergei Grits / AP
 • Poengtap for Mjøndalen

  Opprykksjagende Mjøndalen måtte nøye seg med 1-1 hjemme mot Åsane i 1. divisjon fotball tirsdag. Dermed klarte ikke serietreeren å ta tilbake annenplassen på tabellen.

  Mjøndalen kjemper for opprykk til Eliteserien. Søndag ble Vegard Hansens gutter passert av Viking.

  NM fotball menn, 4. runde: Mjøndalen - Haugesund
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Sandviken videre i cupen

  Sandviken er klare for semifinale i norgesmesterskapet i fotball etter å ha slått Trondheims-Ørn i kvartfinalen. Svanhild Sand ga hjemmelaget ledelsen før Amanda Perez utlignet for Sandviken. Kennya Cordner fullførte til slutt snuoperasjonen og sørget for at bergenserne er klare for semifinale.

  Stine Hovland
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal