NRK Meny
Normal

Norge utklasset Romania på Sotra

Det norske kvinnelandslaget i håndball åpnet i dag den nye storhallen på Sotra med EM-kvalik mot Romania. Åpningen ble kronet med storseier.

Norge - Romania i Sotra Arena

FØRSTE GANG PÅ SOTRA: Sotra Arena ble åpnet med EM-kvalik for kvinner søndag.

Foto: Kjartan Lægreid / NRK

Norge tok en komfortabel hjemmeseier i den første landskampen noensinne på Sotra. Bortelaget hang med til det stod 7-7, men derfra og ut handlet alt om de norske jentene.

Stillingen ved pause var 14-9 til Norge, mens sluttresultatet ble hele 30-18. Toppscorer for Norge ble Heidi Løke, med seks mål.

– Flott opplevelse

Dermed ligger det an til at kampene mot Hviterussland i mars blir en ren tranportetappe for landslaget inn mot EM i Ungarn og Kroatia i desember neste år.

– Dette ble veldig morsomt og ga oss en flott opplevelse. Dette er en god arbeidsgjeng. Forsvarsmessig viste vi stigning gjennom hele kampen, og etter hvert fikk vi bedre utbytte av kontringene våre, sa landslagstrener Thorir Hergeirsson til TV 2, melder NTB.

– Stor fest for hele Sotra

Interessen rundt kampen har vært svært stor. På forhånd var alle sitteplassene i helt nye Sotra Amfi solgt ut, og det var kun noen få ståplasser å oppdrive før helgen.

– Når vi har rammet inn den offisielle åpningen med landskamp og andre flotte arrangement gjennom hele helgen, blir dette en stor fest for Fjell og hele bergensregionen. Det gleder oss stort at Norges Håndballforbund har lagt en så viktig kamp til Sotra Arena, sier ordfører i Fjell kommune, Eli Årdal Berland, ifølge lokalavisen VestNytt.

Norge - Romania i Sotra Amfi

ENVEISKJØRING: Nora Mørk feirer scoring mot Romania på Sotra.

Foto: Kjartan Lægreid / NRK

Siste nytt

 • Gir seg som Vipers-trener

  Kenneth Gabrielsen slutter som hovedtrener i Vipers Kristiansand når håndballsesongen er over. Han slutter for å ta en jobb i næringslivet. Det opplyser Vipers i en pressemelding mandag morgen.Spillerne ble informert søndag.

  Kenneth Gabrielsen
  Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
 • Woods med nok en topplassering

  Pilene fortsetter å peke oppover for Tiger Woods. Søndag endte han på delt femteplass i en PGA-turnering i Florida. Rory McIlroy tok seieren. Woods endte fem slag bak McIlroy i Arnold Palmer-turneringen.

  SPO-GLF-USP-FARMERS-INSURANCE-OPEN---ROUND-TWO
  Foto: DONALD MIRALLE / AFP
 • Del Potro brøt Federers seiersrekke

  Argentineren Juan Martin del Potro overlevde tre matchballer mot verdensener Roger Federer i Indian Wells-finalen i tennis. Deretter innkasserte han seieren. Del Potro ble den første argentiner til å vinne Indian Wells.

  Indian Wells Tennis Juan Martin del Potro, Roger Federer
  Foto: Mark J. Terrill / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport i dag
Sport i dag