NRK Meny
Normal

Stor 400 meter på Bislett

En av flere viktige grunner til å oppleve årets Bislett Games "live" eller på TV er toppmøtet på 400m for kvinner .

Innspurten på 400-meterfinalen i Beijing-OL.

Innspurten på 400-meterfinalen i Beijing-OL. Fra venstre: Sanya Richards, Shericka Williams, Julia Gushchina og Christine Ohuruogu.

Foto: Kevin Frayer / AP

Lars Lystad kommenterer 225
Foto: NRK

Alle de fire beste fra Beijing-finalen stiller til start, der amerikanske Sanya Richards har mest å løpe for og mest å bevise.

Lystad gir sju andre grunner til å se på Bislett Games

Det ble bare en skuffende bronsemedalje på Texas-løperen i fugleredet i Beijing, slått av både konkurransesterke Christine Ohuruogu fra Storbritannia og Shericka Williams fra Jamaica.

Sanya Richards

En glad Sanya Richards etter seieren i det første Golden League-stevnet i Berlin 14. juni i år.

Foto: WOLFGANG RATTAY / REUTERS

Sanya Richards løper for sesongens andre Golden League-seier.

Hun imponerte enormt i årets åpning i Berlin for tre uker siden - der hun oppnådde 49.57 etter en feiende avslutning.

Men Bislett-oppgjøret på fredag blir også en kjempefin utfordring og anledning til å vise konkurrentene og publikum at hun er 400m-dronningen, selv om hun foreløpig mangler en internasjonal titel.

24 år gamle Sanya, som reiser rundt med sin mor som manager, delte gullpotten i Golden League i 2006 - samme sesong der hun satte den amerikanske rekorden på 48.70.

London-jenta Christine Ohuruogu - med nigerianske foreldre - har konsentrert seg mye om 200m hittil i år, og Bislett-starten blir sesongens andre løp på 400m.

Det spørs nok om mesterskapstalentet med VM-gull fra Osaka - i tillegg til Beijing-triumfen i fjor er like langt framme som Sanya med sin formoppbygning til VM om 6 uker i Berlin.

Overrasket alle

Shericka Williams, Jamaica, overrasket selv sine nærmeste da hun knep sølvmedlajen foran Sanya Richards i Beijing, der hun presterte sitt hittil eneste løp under 50 sekunder: 49.69.

Christine Ohuruogu

Christine Ohuruogu i det hun løper inn til seier på 400 meter i Paris 11. juni i år.

Foto: MEHDI FEDOUACH / AFP

24-åringen fra Kingston har hatt en jevn og kontrollert start på sesongen - med 2. Og 3.plasser i de største stevnene: Doha, New York og Eugene.

Hva så med jenta, som ble nr. 4 i Beijing-finalen for snart ett år siden? Juliya Gushchina med fortid som sprinter, vant stafettgull for Russland både på 4x100m og 4x400m i Beijing, og er i en spennende utvikling på 400m.

Forsmak på VM

Fredagens OL-revansje på 400m for kvinner blir kanskje like mye en forsmak på hva vi kan vente oss i Berlin om 6 uker.

Vi regner med at Sanya Richards tar den utfordringen!

(Banerekorden på Bislet tilhører Tatiana Kocembova fra Tsjekkoslovakia - 49.23 - satt i 1983.)

Hvem vinner 400-meteren? Si din mening!

Siste nytt

  • Pirrone vant junior-gull i VM

    Elena Pirrone fra Italia vant kvinnenes fellesstart for junior i sykkel-VM fredag. Danske Cecilie Norsgaard Jørgensen sikret VM-sølvet, mens Letizia Paternoster fra Italia tok bronsen. De norske jentene greide ikke å hevde seg i fellesstarten.

    Thale Bjerke var den som hang best med, men hun mistet kjedet med rundt 25 kilometer igjen. Hun endte på 31.-plass med 4.12 minutter opp til vinneren.

    Elena Pirrone
    Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sykkel
VM sykkel
VM-kveld
VM-kveld sykkel-VM
VM-kveld