Ny banerekord for Asafa?

Strekk er som kjent alle sprinteres skrekk! For øyeblikket skal Bislet-publikum prise seg lykkelig over at Asafa Powell ikke er blant stjernene som er rammet.

Video Ndure

Ndure håper Powell drar ham til norsk rekord på Bislet.

Lars Lystad kommenterer 225
Foto: NRK

Heller ikke Diamond League-sesongen går fri av skadesnakk blant verdens raskeste menn, og det drøyer med det første møtet mellom minst to av de tre store sprintkanonene.

Det var slett ikke hensikten med årets stevneopplegg.

Siste sjanse: Vinn billetter til Bislet Games her!

På Bislet kan derfor Steinar Hoen prise seg lykkelig over at hans mann, Asafa Powell, er unntaket!

Når Tyson Gay og Usain Bolt har fått følinger med henholdsvis stiv lårmuskulatur og vond akilles, vil Asafa Powell forberede seg til en 100 meter på Bislet, som kan gi se songens første tid på 9,70-tallet!

Kommentaren fortsetter under bildet!

Switzerland Athletics Golden League

Asafa Powell (i gult) har vært nummer to bak landsmannen Usain Bolt (i orange) de siste årene. Duellene mellom de to lar vente på seg.

Foto: Walter Bieri / AP

For den tidligere verdensrekordholderen (9,72) fra Jamaica er i form. Han imponerte enormt i motvind, regn og kjølige forhold i Ostrava forrige uke med 9,83 og årets hittil raskeste tid på 100 meter.

Med behagelig junitemperatur og gunstigere vind på Bislett kan fredagens sprint bli en minnerik opplevelse!

I finalefeltet møter han for øvrig flere av OL-finalistene fra Beijing: Sølvinner (bak Bolt) Richard Thompson (Trinidad), Churandy Martina og landsmannen Michael Frater.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Kanskje ender det opp med en nordmann på 9-tallet i godkjent vind! Den norske rekorden på 10,01 er uansett i fare dersom en skadefri og velforberedt Jaysuma Saidi Ndure får klaff.

Mer av Lystad: Les alle friidrettskommentarene her!

Banerekorden på Bislett tilhører Ato Boldon fra Trinidad. Hans 9,88 ble oppnådd i 2002 – i et løp der han ikke vant! Dopingdømte Tim Montgomerys 9,84 ble senere strøket av alle lister.

Mye burde derfor ligge godt til rette for ny banerekord – og en stor sprintopplevelse på Bislett!

Uten tyvstarter, selvsagt! For det er definitivt ikke lenger lov!!

Siste nytt

 • Utforrenn avlyst grunnet sterk vind

  Verdenscuprennet i utfor for herrer er avlyst på grunn av sterk vind. Rennet ble utsatt tre ganger, før juryen kl. 21 fattet en endelig avgjørelse om å avlyse rennet.

  Aleksander Aamodt Kilde var favoritt før søndagens utfor etter at han vant både fredagens super-G og lørdagens utfor, og kunne dermed tatt sin tredje verdenscupseier på rad. Søndagens avlysning gjør at det ikke er mulig.

  WCUP Mens Downhill Skiing
  Foto: Robert F. Bukaty / AP
 • Mowinckel så vidt utenfor topp ti

  Ragnhild Mowinckel endte på 12.-plass på søndagens super-G. Det er hennes beste plassering i løpet av helgen i kanadiske Lake Louise.

  Seieren gikk nok en gang til italienske Sofia Goggia. Det var hennes tredje verdenscupseier på tre forsøk på helgens renn i Lake Louise. To i utfor, og én i super-G. Lara Gut-Behrami ble nummer to, foran Mirjam Puchner på tredje.

  Alpine Skiing: Lake Louise Audi FIS Ski World Cup Women's Event
  Foto: Sergei Belski / Reuters
 • Poengdeling i Drammen

  Verken Strømsgodset eller Haugesund maktet å finne veien til nettmaskene, da de to møttes til dyst i Eliteserien søndag ettermiddag.

  Med det holder Strømsgodset Haugesund bak seg, og holder seg på 10. plass før siste serierunde.

  Haugesund følger hakk i hæl på 11. plass med like mange poeng, men med to mål dårligere målforskjell.

  Eliteserien fotball 2021, Strømsgodset - FK Haugesund
  Foto: Javad Parsa / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal