NRK Meny
Normal

Baseballstjerne utestengt for doping

Milwaukee Brewers Ryan Braun er utestengt for resten av baseballsesongen i Major League. Stjernespilleren taper samtidig inntekt på nærmere 18 millioner kroner.

Ryan Braun

Milwaukee Brewers stjernespiller Ryan Braun suspenderes resten av 2013-sesongen på grunn av brudd på dopingreglementet.

Foto: Marc SEROTA / Afp

Ryan Braun

Ryan Braun skal ha testet positivt for testosteron i 2011 og ble ilagt en straff på 50 kampers utestengelse, men slapp unna straffen etter ankebehandling der det ble klart at urinprøven var feilbehandlet.

Foto: Mike McGinnis / Afp

Det melder nyhetsbyrået AP.

Ryan Braun er med det den første store stjernen som faller i den seneste dopingskandalen i amerikanske baseball. 29-åringens straff ble kjent natt til tirsdag, norsk tid.

Han suspenderes for resten av 2013-sesongen, og mottar heller ikke lønn i denne perioden. Det betyr et inntektstap på drøyt 18 millioner kroner.

– Jeg er ikke perfekt

Milwaukee Brewers-spilleren var også nær å bli utestengt i 50 kamper i fjor, da det ble funnet for høye testosteronverdier i en urinprøve. Braun slapp imidlertid unna straff den gang, etter anke, da det ble klart at urinprøven hadde blitt feilbehandlet.

Denne gangen har Braun akseptert straffen han er ilagt etter brudd på Major Leagues dopingreglement.

– Jeg er ikke perfekt. Jeg skjønner nå at jeg har gjort noen feil. Jeg er villig til å akseptere konsekvensene av mine handlinger, sier 29-åringen i en uttalelse.

Det er ikke opplyst hva slags dopinbrudd det er snakk om for spilleren som i 2011-sesongen ble kåret til ligaens mest verdifulle.

Flere spillere etterforskes

Tidligere i år ble det fremsatt dopinganklager mot flere profilerte spillere i amerikansk baseball, blant dem Alex Rodriguez. Opplysningene har vært under etterforskning, og nå er altså Braun straffet.

Manager i Miami Marlins, Mike Redmond, sier han er smått forvirret over at baseballspillere doper seg.

– Utdannelsen er der, og alle vet hva som er lovlig og ikke. Det overrasker meg at dette lager en svart sky over spillet, sier han ifølge AFP.

– Jeg vet at Major League har gjort en god jobb for å rydde opp, bedre testene og alt det. Og det fungerer. Men samtidig dukker det plutselig opp, «her er en ny fyr som er utestengt». Det må stoppe, sier han.

Ber om unnskyldning

Braun ber om unnskyldning til «alle han har skuffet».

– Jeg er glad for å ha denne saken bak meg en gang for alle, og jeg kan ikke vente med å komme tilbake til sporten jeg elsker, sier han.

Michale Weiner, sjef i spillerforeningen, fortalte i forrige uke at øvrige spillere som er under mistanke vil gi sine forklaringer først i september. Det kan forsinke eventuelle straffer til neste sesong.

Siste nytt

 • Sverige klar for semifinale

  Sverige slo Danmark 26-23, og er klar for semifinale i håndball-VM. Det er svenskenes sjette strake seier i mesterskapet.

  Sverige møter Frankrike eller Montenegro i semifinalen førstkommende fredag.

  ha
  Foto: Hendrik Schmidt / AFP
 • Veiby signerte for Skoda

  Ole Christian Veiby (21) kan starte planleggingen for neste rallysesong. 21-åringen fra Kongsvinger har nemlig signert ny fabrikkontrakt med Skoda Motorsport.

  – Det er litt vanskelig å sette ord på hvor stort dette er, sier Veiby i en pressemelding.

  Ole Christian Veiby med ny Skoda kontrakt
  Foto: Even Management/Skoda Motorsport.
 • Kvinnelige hockeyspillere utestengt

  Seks kvinnelige hockeyspillere fra Russland er utestengt av Den internasjonale komité, IOC, for å ha brutt dopingregelverket under Sotsji-OL. Spillerne diskvalifiseres fra OL i 2014 og utenges også fra OL på livstid.

  I alt er det åpnet 46 saker som følge av den såkalte Oswald-kommisjonens funn. 33 av dem er nå ferdigbehandlet, og det har ført til at i alt 31 utøvere er diskvalifisert fra 2014-OL i Sotsji.

Sendeplan

Kl. Program Kanal