NRK Meny
Normal

Baseballstjerne utestengt for doping

Milwaukee Brewers Ryan Braun er utestengt for resten av baseballsesongen i Major League. Stjernespilleren taper samtidig inntekt på nærmere 18 millioner kroner.

Ryan Braun

Milwaukee Brewers stjernespiller Ryan Braun suspenderes resten av 2013-sesongen på grunn av brudd på dopingreglementet.

Foto: Marc SEROTA / Afp

Ryan Braun

Ryan Braun skal ha testet positivt for testosteron i 2011 og ble ilagt en straff på 50 kampers utestengelse, men slapp unna straffen etter ankebehandling der det ble klart at urinprøven var feilbehandlet.

Foto: Mike McGinnis / Afp

Det melder nyhetsbyrået AP.

Ryan Braun er med det den første store stjernen som faller i den seneste dopingskandalen i amerikanske baseball. 29-åringens straff ble kjent natt til tirsdag, norsk tid.

Han suspenderes for resten av 2013-sesongen, og mottar heller ikke lønn i denne perioden. Det betyr et inntektstap på drøyt 18 millioner kroner.

– Jeg er ikke perfekt

Milwaukee Brewers-spilleren var også nær å bli utestengt i 50 kamper i fjor, da det ble funnet for høye testosteronverdier i en urinprøve. Braun slapp imidlertid unna straff den gang, etter anke, da det ble klart at urinprøven hadde blitt feilbehandlet.

Denne gangen har Braun akseptert straffen han er ilagt etter brudd på Major Leagues dopingreglement.

– Jeg er ikke perfekt. Jeg skjønner nå at jeg har gjort noen feil. Jeg er villig til å akseptere konsekvensene av mine handlinger, sier 29-åringen i en uttalelse.

Det er ikke opplyst hva slags dopinbrudd det er snakk om for spilleren som i 2011-sesongen ble kåret til ligaens mest verdifulle.

Flere spillere etterforskes

Tidligere i år ble det fremsatt dopinganklager mot flere profilerte spillere i amerikansk baseball, blant dem Alex Rodriguez. Opplysningene har vært under etterforskning, og nå er altså Braun straffet.

Manager i Miami Marlins, Mike Redmond, sier han er smått forvirret over at baseballspillere doper seg.

– Utdannelsen er der, og alle vet hva som er lovlig og ikke. Det overrasker meg at dette lager en svart sky over spillet, sier han ifølge AFP.

– Jeg vet at Major League har gjort en god jobb for å rydde opp, bedre testene og alt det. Og det fungerer. Men samtidig dukker det plutselig opp, «her er en ny fyr som er utestengt». Det må stoppe, sier han.

Ber om unnskyldning

Braun ber om unnskyldning til «alle han har skuffet».

– Jeg er glad for å ha denne saken bak meg en gang for alle, og jeg kan ikke vente med å komme tilbake til sporten jeg elsker, sier han.

Michale Weiner, sjef i spillerforeningen, fortalte i forrige uke at øvrige spillere som er under mistanke vil gi sine forklaringer først i september. Det kan forsinke eventuelle straffer til neste sesong.

Siste nytt

 • Cramer fortsetter i Russland

  Markus Cramer fortsetter som trener for det russiske langrennslandslaget, melder nyhetsbyrået Tass. Tyskeren har signert en avtale som strekker seg til OL i 2022.

  – Han har gjort en strålende jobb, sier Jelena Välbe til Tass.

  Markus Cramer
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Warriors kriget seg videre

  Golden State Warriors er videre til neste runde i NBA-sluttspillet etter 99-91-seier over San Antonio Spurs natt til onsdag. Warriors vant 4–1 i kamper, og møter nå New Orleans Pelicans.

  Philadelphia 76ers tok seg også videre i natt.

  Klay Thompson (11) celebrates after making a basket in front of forward Kevin Durant (35) and forwar
  Foto: Kyle Terada / Reuters
 • Norsk trener til sveitsisk toppklubb

  Dan Tangnes (39) ble onsdag presentert som ny hovedtrener for den sveitsiske hockeyklubben EV Zug. De ble nummer to i grunnspillet forrige sesong, men røk ut i første runde av sluttspillet.

  – Jeg håper vi kan skape gode minner sammen, sier Tangnes.

  Dan Tangnes
  Foto: EV ZUG

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Ranheim - Brann og Stabæk - Start
Mesterligaen: Semifinale Bayern München - Real Madrid