Baseballstjerne utestengt for doping

Milwaukee Brewers Ryan Braun er utestengt for resten av baseballsesongen i Major League. Stjernespilleren taper samtidig inntekt på nærmere 18 millioner kroner.

Ryan Braun

Milwaukee Brewers stjernespiller Ryan Braun suspenderes resten av 2013-sesongen på grunn av brudd på dopingreglementet.

Foto: Marc SEROTA / Afp

Ryan Braun

Ryan Braun skal ha testet positivt for testosteron i 2011 og ble ilagt en straff på 50 kampers utestengelse, men slapp unna straffen etter ankebehandling der det ble klart at urinprøven var feilbehandlet.

Foto: Mike McGinnis / Afp

Det melder nyhetsbyrået AP.

Ryan Braun er med det den første store stjernen som faller i den seneste dopingskandalen i amerikanske baseball. 29-åringens straff ble kjent natt til tirsdag, norsk tid.

Han suspenderes for resten av 2013-sesongen, og mottar heller ikke lønn i denne perioden. Det betyr et inntektstap på drøyt 18 millioner kroner.

– Jeg er ikke perfekt

Milwaukee Brewers-spilleren var også nær å bli utestengt i 50 kamper i fjor, da det ble funnet for høye testosteronverdier i en urinprøve. Braun slapp imidlertid unna straff den gang, etter anke, da det ble klart at urinprøven hadde blitt feilbehandlet.

Denne gangen har Braun akseptert straffen han er ilagt etter brudd på Major Leagues dopingreglement.

– Jeg er ikke perfekt. Jeg skjønner nå at jeg har gjort noen feil. Jeg er villig til å akseptere konsekvensene av mine handlinger, sier 29-åringen i en uttalelse.

Det er ikke opplyst hva slags dopinbrudd det er snakk om for spilleren som i 2011-sesongen ble kåret til ligaens mest verdifulle.

Flere spillere etterforskes

Tidligere i år ble det fremsatt dopinganklager mot flere profilerte spillere i amerikansk baseball, blant dem Alex Rodriguez. Opplysningene har vært under etterforskning, og nå er altså Braun straffet.

Manager i Miami Marlins, Mike Redmond, sier han er smått forvirret over at baseballspillere doper seg.

– Utdannelsen er der, og alle vet hva som er lovlig og ikke. Det overrasker meg at dette lager en svart sky over spillet, sier han ifølge AFP.

– Jeg vet at Major League har gjort en god jobb for å rydde opp, bedre testene og alt det. Og det fungerer. Men samtidig dukker det plutselig opp, «her er en ny fyr som er utestengt». Det må stoppe, sier han.

Ber om unnskyldning

Braun ber om unnskyldning til «alle han har skuffet».

– Jeg er glad for å ha denne saken bak meg en gang for alle, og jeg kan ikke vente med å komme tilbake til sporten jeg elsker, sier han.

Michale Weiner, sjef i spillerforeningen, fortalte i forrige uke at øvrige spillere som er under mistanke vil gi sine forklaringer først i september. Det kan forsinke eventuelle straffer til neste sesong.

Siste nytt

 • Elverum avgjorde i siste sekund

  Halden sto med fire tap og én seier før møtet med serieleder Elverum, men ledet 19–15 halvveis.

  Kampen endte likevel 33–32 til Elverum etter at Josef Pujol scoret ett sekund før slutt. Elverum står med ti poeng på fem runder og leder eliteserien.

  NM håndball, cupfinale herrer 2016: Elverum - Haslum HK.
  Foto: Audun Braastad / NTB
 • Djokovic vann i Roma

  Novak Djokovic slo argentinske Diego Schwartzman med 7-5, 6-3 i finalen i ATP-turneringa i Roma måndag.

  Schwarzman leia 3-0 i første sett, men Djokovic utlikna til 3-3 og vann seinare settet.

  Det var Djokovic som slo Casper Ruud ut av turneringa i semifinalen søndag.

  Djokovic
  Foto: Clive Brunskill / AFP
 • Rikke Nygard til VIF

  Midtbanespelar Rikke Nygard melder overgang frå Arna-Bjørnar til Vålerenga Fotball.

  – Eg gler meg, og er veldig takknemleg for det eg har opplevd med gode vener i Arna-Bjørnar. Det var ingen tvil om at eg ønska meg til Vålerenga, seier 20-åringen i ei pressemelding.

  Nygard har til saman 53 landskampar på alle nivå, og debuterte på A-landslaget mot Nord-Irland i november i fjor.

  Landskamp kvinner, Norge - Nord-Irland. 6 -0
  Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal