Hopp til innhold

Stjernefall i første runde av French Open

Sjetteseedede Ons Jabeur og den tidligere finalisten Dominic Thiem røk begge ut i første runde av French Open, også kalt Roland Garros, søndag.

Tunisiske Jabeurs nederlag var en stor overraskelse på kvinnesiden i Grand Slam-turneringen. Polske Magda Linette ble for god med 3-6, 7-6 (7-4), 7-5. Linette er rangert som nummer 56 i verden.

27 år gamle Jabeur ble på forhånd sett på som en mulig vinner i Paris. I stedet endte et av sesongens store mål med en solid fiasko. Hun har aldri tidligere kommet lenger enn fjerde runde i Roland-Garros.

Den tunisiske tennisstjernen har vunnet 17 kamper på grus i 2022. Det er flest av alle i tennissirkuset denne sesongen.

På herresiden sto bolivianske Hugo Dellien for en overraskelse da han slo ut østerrikske Dominic Thiem 6-3, 6-2, 6-4. Thiem har slitt med skader i lang tid og rast nedover verdensrankingen. Exiten kom ikke som noe sjokk.

Østerrikeren gjorde comeback på banen så sent som i mars.

Ons Jabeur
Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / AFP

Siste nytt

 • Boasson-Hagen vraket til Tour de France

  Edvald Boasson-Hagen sykler ikke Tour de France i sommer.

  – Jeg er for øyeblikket første reserve, sier han til TV 2 mandag.

  Det er TotalEnergies som vraker nordmannen til touren. Han kunne startet Tour de France for tolvte gang, men foreløpig blir det med elleve starter for syklisten.

  Foreløpig har fire nordmenn blitt klare for touren. Det er Amund Grødahl Jansen, Andreas Leknessund, Vegard Stake Laengen og Alexander Kristoff.

  I tillegg vil Tour de France foregå uten sykkelstjernene Mark Cavendish og Julian Alaphilippe. Det annonserte Quick Step mandag.

  Tour de France - Teams Presentation
  Foto: CHRISTIAN HARTMANN / Reuters
 • Mot ny publikumsrekord i svensk kvinnefotball: – En unik følelse

  Det er solgt over 34.000 billetter til Sveriges oppkjøringskamp til fotball-EM for kvinner mot Brasil. Publikumsrekorden i svensk kvinnefotball står for fall.

  Rekorden lyder på 25.882 tilskuere og ble satt i april 2019 da Sverige tok imot Tyskland på Friends Arena nord for Stockholm.

  Tirsdagens hjemmekamp mot Brasil vil etter alle solemerker slå rekorden. Det betyr mye for den tidligere svenske landslagsstjernen Pia Sundhage, som nå er trener for Brasil.

  – Det er en unik følelse. Å komme tilbake og spille mot Sverige foran så mange folk. Det forteller noe om hvor populært det svenske landslaget er, sier Sundhage til det svenske nyhetsbyrået TT.

  Landskamp Norge-Sverige
  Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
 • Ny keeper til Arsenal

  Arsenal har signert den amerikanske keeperen Matt Turner fra MLS-klubben New England Revolution.

  Det bekrefter London-klubben på sitt nettsted mandag.

  Den 28 år gamle amerikanske landslagskeeperen skal spille med nummer 30 for Arsenal og får mest sannsynlig en rolle som reservekeeper bak Aaron Ramsdale.

  Bernd Leno, som startet sist sesong som Arsenals førstevalg, ser ut til å bli solgt i løpet av sommeren.

  Arsenals trener Mikel Arteta er svært fornøyd med å ha sikret seg Turner.

  – Matt er en erfaren keeper som bidrar med høy kvalitet til vår tropp. Han har vist gjennom sine opptredener de siste årene, både i MLS og med USA, at han vil være en forsterkning neste sesong.

  US Goalkeepers Soccer
  Foto: Julio Cortez / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste