Stina Nilsson brøt ut i gråt etter nesten-disk

Stina Nilsson var kun en liten dommeravgjørelse fra å bli fradømt sølvtøyet hun tok med seg i søndagens lagsprint. Her kan du se årsaken til spekalusjonene.

Stina Nilsson var utenfor løypa og var nær å bli disket i dagens lagsprint

Her kunne Stina Nilsson fort fått sølvmedaljen fradømt. Foto: NRK

Det var en strålende glad Stina Nilsson som møtte Anne Rimmen i VM-studio på NRK1 søndag kveld.

– Jeg følte meg mye piggere i finalen enn i semifinalen. De norske var vanskelige å ta i dag, men jeg fikk smak på medalje. At det holdt til sølv var helt sykt, sier Nilsson om sin egen andreplass.

Norge, med Maiken Caspersen Falla og Ingvild Flugstad Østberg, knuste svenske Ida Ingemarsdotter og Stina Nilsson i lagsprinten.​

Kunne endt i disk

Få timer tidligere var det derimot en helt annen Nilsson som opplevde sine verste minutter i VM så langt.

Som videoen viser, bryter tydelig det svenske langrennstalentet seg frem foran tyske Denise Herrmann på sisteetappen.

Den ene skien til svensken går utenfor den oppmerka løypa. Det endte i noen dramatiske minutter i juryrommet. Etter å ha vurdert saken valgte juryen å la 21-åringen beholde sølvmedaljen.

Følelsesmessig berg-og-dalbane

Det ble for mye for Nilsson, som tok sitt andre sølv så langt i VM. Etter kort tid i juryrrommet brøt hun ut i gråt, og forteller om de dramatiske til Aftonbladet.

– Først gråt jeg fordi jeg var lei meg, men det ble fort gledestårer, sa Nilsson til den svenske avisen da det ble kjent at hun ikke ble disket.

Dermed opplevde Stina Nilsson en dag full av følelser. Gledestårer og tristhet. Det hele endte likevel i sølvmedalje til Sverige, og 21-åringens andre sølv i VM.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Brøt Carlsen reglene?

    I sjakk er det ikke lov å røre en brikke uten å flytte den, med mindre du sier j'adoube først. Carlsen rørte en brikke i det tredje VM-partiet. Se og bedøm selv.

  • Narvik innstilt som norsk VM-søknad

    Narvik ble mandag innstilt av Norges Skiforbund sin arbeidsgruppe som kandidat til å søke alpin-VM i 2027. Den andre kandidaten var Kvitfjell/Hafjell.

    Alpin-NM i Narvik
    Foto: Jan-Arne Pettersen

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sjakk: Parti 3 Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 3: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana