Dette har ikke Sterling gjort på 1102 dager

Englands Raheem Sterling hadde ikke scoret landslagsmål siden oktober 2015, men mandag slo han tilbake med to mål da England tok en meget sterk borteseier mot Spania.

UEFA Nations League - League A - Group 4 - Spain v England

AVSLUTTET MÅLTØRKEN: Her setter Raheem Sterling inn 3-0 til England mot Spania. Da hadde han allerede også scoret 1-0-målet. Forrige gang Manchester City-stjernen scoret på landslaget var 9. oktober 2015.

Foto: Carl Recine / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

– Det var en fantastisk følelse, sier Sterling.

– Jeg legger mye press på meg selv om at jeg må score, noen ganger går det, andre ganger ikke, sier 23-åringen i det offisielle intervjuet etter kampen.

Før mandagens møte med Spania hadde ikke Sterling scoret på landslaget siden 6. oktober 2015 (da mot Estland) og Manchester City-stjernens måltørke ble heftig diskutert før tirsdagens storoppgjør i nasjonsligaen.

Men allerede etter et drøyt kvarter slo Sterling tilbake mot kritikerne da han banket ballen opp i hjørnet alene med Spania-keeper David de Gea.

Laster Twitter-innhold

Like før pause økte han så England-ledelsen til hele 3-0 mot Spania. Spania som, ifølge statistikkleverandøren OptaJoe, aldri før har sluppet inn tre mål i en tellende hjemmekamp.

– Dette betyr mye for meg. Det er tre år siden sist og det betyr mye for meg i en kamp som dette, sier midtbanespilleren om målene.

Scoret med sitt første touch

Etter pause startet Spania opphentingen da innbytter Paco Alcácer reduserte med sin første ballberøring, en heading etter corner.

Raheem Sterling

Raheem Sterling hadde en av sine bedre dager på jobb for «Three Lions» mandag.

Foto: Carl Recine / Reuters

England virket noe rystet etter scoringen, og fem minutter senere holdt keeper Jordan Pickford på å virkelig rote det til. Everton-målvakten klarte ikke få kontroll på et tilbakespill og mistet ballen til Rodrigo, men rev seg fram og fikk satt inn en susende takling.

Spania-spillerne mente keeperen holdt for mye i spissen, men dommer blåste kun hjørnespark, til heftige protester fra hjemmelaget.

Selv sier Pickford følgende om det var straffe eller ikke:

– Man vet aldri. Jeg lar deg (intervjueren, journ.anm.) bestemme. Det viktigste er at den ikke går inn, og det er dommeren som bestemmer når alt kommer til alt.

– En utrolig prestasjon

Sergio Ramos reduserte til 2-3 med et kontant hodestøt sju minutter på overtid, men det hjalp ikke. Dette var England og Raheem Sterlings kveld. Ikke nok med at Sterling stoppet måltørken, dette var også første gang han scoret to mål i samme kamp.

– Dette var en utrolig prestasjon. Vi visste at vi kunne slå dem, sier kaptein Harry Kane etter den sterke borteseieren.

Gruppe 4 i nasjonsligaens A-divisjon ledes av Spania, som har seks poeng på tre kamper etter å ha slått England 2-1 på bortebane. Forrige måned slo spanjolene VM-finalist Kroatia hele 6-0. Etter mandagens seier mot Spania står England med fire poeng, mens Kroatia har det ene fra 0-0-kampen mot England. Kroatia har bare to kamper spilt.

For Spania var dette det første hjemmetapet i en konkurransekamp siden Hellas vant der i 2003 – året før grekerne ble europamestere. For England var det første borteseier i Spania siden Gary Lineker scoret fire ganger i 4-2-seieren i 1987.

Siste nytt

 • Hegerberg og Lyon tok første stikk

  Ada Hegerbergs Lyon slo Wolfsburg og Caroline Graham Hansen 2–1 hjemme i det første oppgjøret i kvartfinalen i mesterligaen for kvinner onsdag. Eugénie Le Sommer og Wendie Renard skåret målene for Lyon, mens Nilla Fischer stod for Wolfsburgs’ mål.

  Hegerberg.
  Foto: Jeff Pachoud / AFP
 • Pedersen vant verdenscupen

  Jesper Saltvik Pedersen ble nummer tre i slalåmrennet i franske Morzine. Det betyr seier i verdenscupen sammenlagt.

  Karmøy-gutten har vært i fyr og flamme den siste tiden. 19-åringen har også vunnet slalåmcupen og super-G-cupen denne sesongen.

  Saltvik Pedersen.
  Foto: Jessica Gow/tt / NTB scanpix
 • Ruud klar for Miami Open

  Casper Ruud tapte første sett på tie break, men snudde kampen mot russiske Jevgenij Donskoj og er klar for hovedturneringen i Miami Open. Dette er første gang Ruud kvalifiserer seg for en ATP Masters-turnering, ifølge nettstedet tennis-Norge.com.

  Ruud.
  Foto: Daniel Bockwoldt / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal