Hopp til innhold

Dette har ikke Sterling gjort på 1102 dager

Englands Raheem Sterling hadde ikke scoret landslagsmål siden oktober 2015, men mandag slo han tilbake med to mål da England tok en meget sterk borteseier mot Spania.

UEFA Nations League - League A - Group 4 - Spain v England

AVSLUTTET MÅLTØRKEN: Her setter Raheem Sterling inn 3-0 til England mot Spania. Da hadde han allerede også scoret 1-0-målet. Forrige gang Manchester City-stjernen scoret på landslaget var 9. oktober 2015.

Foto: Carl Recine / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

– Det var en fantastisk følelse, sier Sterling.

– Jeg legger mye press på meg selv om at jeg må score, noen ganger går det, andre ganger ikke, sier 23-åringen i det offisielle intervjuet etter kampen.

Før mandagens møte med Spania hadde ikke Sterling scoret på landslaget siden 6. oktober 2015 (da mot Estland) og Manchester City-stjernens måltørke ble heftig diskutert før tirsdagens storoppgjør i nasjonsligaen.

Men allerede etter et drøyt kvarter slo Sterling tilbake mot kritikerne da han banket ballen opp i hjørnet alene med Spania-keeper David de Gea.

Laster Twitter-innhold

Like før pause økte han så England-ledelsen til hele 3-0 mot Spania. Spania som, ifølge statistikkleverandøren OptaJoe, aldri før har sluppet inn tre mål i en tellende hjemmekamp.

– Dette betyr mye for meg. Det er tre år siden sist og det betyr mye for meg i en kamp som dette, sier midtbanespilleren om målene.

Scoret med sitt første touch

Etter pause startet Spania opphentingen da innbytter Paco Alcácer reduserte med sin første ballberøring, en heading etter corner.

Raheem Sterling

Raheem Sterling hadde en av sine bedre dager på jobb for «Three Lions» mandag.

Foto: Carl Recine / Reuters

England virket noe rystet etter scoringen, og fem minutter senere holdt keeper Jordan Pickford på å virkelig rote det til. Everton-målvakten klarte ikke få kontroll på et tilbakespill og mistet ballen til Rodrigo, men rev seg fram og fikk satt inn en susende takling.

Spania-spillerne mente keeperen holdt for mye i spissen, men dommer blåste kun hjørnespark, til heftige protester fra hjemmelaget.

Selv sier Pickford følgende om det var straffe eller ikke:

– Man vet aldri. Jeg lar deg (intervjueren, journ.anm.) bestemme. Det viktigste er at den ikke går inn, og det er dommeren som bestemmer når alt kommer til alt.

– En utrolig prestasjon

Sergio Ramos reduserte til 2-3 med et kontant hodestøt sju minutter på overtid, men det hjalp ikke. Dette var England og Raheem Sterlings kveld. Ikke nok med at Sterling stoppet måltørken, dette var også første gang han scoret to mål i samme kamp.

– Dette var en utrolig prestasjon. Vi visste at vi kunne slå dem, sier kaptein Harry Kane etter den sterke borteseieren.

Gruppe 4 i nasjonsligaens A-divisjon ledes av Spania, som har seks poeng på tre kamper etter å ha slått England 2-1 på bortebane. Forrige måned slo spanjolene VM-finalist Kroatia hele 6-0. Etter mandagens seier mot Spania står England med fire poeng, mens Kroatia har det ene fra 0-0-kampen mot England. Kroatia har bare to kamper spilt.

For Spania var dette det første hjemmetapet i en konkurransekamp siden Hellas vant der i 2003 – året før grekerne ble europamestere. For England var det første borteseier i Spania siden Gary Lineker scoret fire ganger i 4-2-seieren i 1987.

Siste nytt

 • PA: Presset Horner møtte Verstappens manager

  Red Bull-sjef Christian Horner skal mandag ha møtt Max Verstappens agent ansikt-til-ansikt i Dubai i et forsøk på å dempe spenningene rundt Formel 1-laget.

  Det er det britiske nyhetsbyrået PA som melder om samtalene som skal ha funnet sted i Midtøsten.

  Møtet mellom Horner og Verstappen-manager Raymond Vermeulen ble holdt kun 48 timer etter at Formel 1-stjernens far, Jos, uttalte at Red Bull vil «eksplodere» dersom Horner fortsetter som teamsjef.

  Ifølge PA opplysninger var verken Jos Verstappen eller sønnen til stede i Dubai mandag. Vermeulen representerte i stedet den regjerende verdensmesteren.

  Ifølge en kilde PA har vært i kontakt med skal samtalene ha «gått bra». Også flere andre ledere i Red Bull-systemet skal ha deltatt. (NTB)

  MuRbRxEufU4
  Foto: AP
 • VAR-motstanderne led nytt nederlag – Molde stemte for å beholde teknologien

  Molde Fotballklubb sa mandag ja til at den omstridte VAR-teknologien skal fortsette å bli benyttet i norsk fotball. Det ble klart på klubbens årsmøte.

  VAR-motstanden har vært til dels stor i deler av norsk fotball i lengre tid. Særlig fra supporterhold har det vært ytret misnøye med teknologien og anvendelsen av den.

  Så langt har imidlertid ingen klubber tatt et aktivt standpunkt mot VAR. Tidligere har Odd og 1. divisjonsklubben Aalesund på sine årsmøte stilt seg positiv til at bruken skal fortsette.

  Lsn5MqsUuaM
  Foto: NTB
 • BBC: Mektig motorsport-topp etterforskes

  Presidenten i Det internasjonale bilsportforbundet (FIA) etterforskes for å ha påvirket utfallet av forrige sesongs Formel 1-løp i Saudi-Arabia, melder BBC.

  Den britiske allmennkringkasteren skriver at Mohammed Ben Sulayem skal ha grepet inn for å få annullert en tidsstraff veteranen Fernando Alonso ble ilagt i det aktuelle løpet.

  Opplysningene om FIA-presidentens innblanding skal ha kommet fra en varsler. BBC hevder å ha sett et dokument, som er sendt til FIAs etiske komité, der påstandene framkommer.

  Kanalen skriver at den uten hell forsøkt å få en kommentar fra både forbundet og Ben Sulayem. (NTB)

  kSykObywMsM
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal