NRK Meny
Normal

Supercomeback av Lund Svindal: – Det er slikt du drømmer om

VAL D'ISERE/OSLO (NRK): Aksel Lund Svindal var nervøs, men leverte et imponerende super-G og kom på 2. plass i comebacket i Val d'Isere. Kjetil Jansrud sørget for dobbelt norsk.

Fantastisk comeback av Svindal

Se hele comebacket til Aksel Lund Svindal.

Nordmannen slet litt med å finne ord etter den fantastiske prestasjonen.

– Det er slikt du drømmer om, men drømmer skal veldig mye til å oppfylle. Jeg hadde ikke forventet dette, forklarer Lund Svindal.

Kjetil Jansrud og Aksel Lund Svindal

GLADE NORDMENN: Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Fredag var han endelig tilbake i verdenscupen etter det stygge fallet i Kitzbühel i januar der 33-åringen røk korsbåndet og skadet menisken.

Det har lenge vært spekulert i når Svindal ville være tilbake, men for noen dager siden ble det endelig slått fast at han ville stille til start i fredagens super-G.

Nesten ett år siden skrekkfallet satt ham ut av spill.

Før start var nordmannen nervøs, men det ble en sterk åpning av alpinisten, som startet som nummer fem.

– Føltes rufsete

Ved de to første mellomtidene var 33-åringen halvsekundet foran lederen Bostjan Kline og i mål tok han ledelsen 28 hundredeler foran sloveneren.

Det holdt til en 2. plass bak vinner Kjetil Jansrud, som viste at han blir å regne med denne sesongen.

– Jeg prøvde å gi gass, men det grønne tallet hadde jeg ikke regnet med for det føltes så rufsete. Jeg er veldig fornøyd med at jeg klarte å se forover og gi gass. Jeg greide å ikke bekymre meg. Det var gøy, sier Svindal til NRK.

Saken fortsetter under video

Kjetil Jansrud cruiser ned til ledelse i Super-G i Val d'isère.

Se løpet til Kjetil Jansrud.

– Imponerende

To startnumre bak kom Jansrud og klinket til med et godt løp, og skjøv lagkameraten ned en plass.

Jansrud var fornøyd etter å ha kjørt inn til ny ledertid, men var mest imponert av lagkameratens sterke kjøring.

– Jeg føler meg litt som en festbrems, men jeg har på ingen måte dårlig samvittighet. Det er imponerende å se Aksel. Jeg fikk beskjed på toppen om at han ledet. Det er rått. Da tenkte jeg at det er muligheter for meg også, sier Jansrud til NRK.

Hirscher hyller nordmennene

Svindal takker lagkameratene for at han nå er tilbake.

– Det er klart at det er digg å ha lagkamerater som Alexander Aamodt Kilde og Kjetil Jansrud. På den lille treningen jeg har fått har jeg kjørt mot de to beste i verden. Jeg har ikke slått de så mye, men jeg har ikke vært håpløst langt bak heller, forklarer 33-åringen.

Konkurrenten Marcel Hirscher suste ned til en foreløpig 11. plass. Etterpå hyllet han nordmennene.

– Jeg vil gratulere dem. De er fantastiske. Hvis de vil kan de være enda raskere. De er kanskje et nivå bedre enn resten, forteller alpinisten til NRK.

Trener Christian Mitter sier det slik:

– Aksel er ubeskrivelig. Man bruker ofte slike ord, men nå er det riktig. Det var ikke skuespill at vi var usikre på om han skulle starte, men han var med og trampet nedover. Det er rått.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Ringerike rykker opp

  Drømmen om eliteserien brast for Arctic Eagles som ble knust av Ringrike i kveldens kvalifiseringskamp. Nordlendingene måtte ha minimum uavgjort, men Ringerike vant hele 7-2 og tar steget opp til øverste nivå neste sesong.

  Ishockey: Kvalifisering til Get-ligaen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Graham Hansen briljerte

  Caroline Graham Hansen storspilte da Wolfsburg knuste Slavia Praha i mesterligaens kvartfinale. 23-åringen leverte både scoring og målgivende pasning i 5-0-seieren. Dermed har det tyske storlaget et meget bra utgangspunkt før returoppgjøret i Tjekkia.

  FBL-C1-WOMEN-PARIS-WOLFSBURG
  Foto: FRANCK FIFE / Afp
 • Berg Edseth til topps

  Marte Berg Edseth vant superkombombieni NM etter en strålende slalåmomgang. Edseth lå på annenplass etter utfordelen, 0,84 sekunder bak Hannah Sæthereng, som måtte ta til takke med sølvet. Maren Skjøld endte på tredjeplass.

  NM Alpint på Hafjell
  Foto: Norges Skiforbund/Alpin-NM Hafjell/ / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal