Hopp til innhold

Supercomeback av Lund Svindal: – Det er slikt du drømmer om

VAL D'ISERE/OSLO (NRK): Aksel Lund Svindal var nervøs, men leverte et imponerende super-G og kom på 2. plass i comebacket i Val d'Isere. Kjetil Jansrud sørget for dobbelt norsk.

Fantastisk comeback av Svindal

Se hele comebacket til Aksel Lund Svindal.

Nordmannen slet litt med å finne ord etter den fantastiske prestasjonen.

– Det er slikt du drømmer om, men drømmer skal veldig mye til å oppfylle. Jeg hadde ikke forventet dette, forklarer Lund Svindal.

Kjetil Jansrud og Aksel Lund Svindal

GLADE NORDMENN: Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Fredag var han endelig tilbake i verdenscupen etter det stygge fallet i Kitzbühel i januar der 33-åringen røk korsbåndet og skadet menisken.

Det har lenge vært spekulert i når Svindal ville være tilbake, men for noen dager siden ble det endelig slått fast at han ville stille til start i fredagens super-G.

Nesten ett år siden skrekkfallet satt ham ut av spill.

Før start var nordmannen nervøs, men det ble en sterk åpning av alpinisten, som startet som nummer fem.

– Føltes rufsete

Ved de to første mellomtidene var 33-åringen halvsekundet foran lederen Bostjan Kline og i mål tok han ledelsen 28 hundredeler foran sloveneren.

Det holdt til en 2. plass bak vinner Kjetil Jansrud, som viste at han blir å regne med denne sesongen.

– Jeg prøvde å gi gass, men det grønne tallet hadde jeg ikke regnet med for det føltes så rufsete. Jeg er veldig fornøyd med at jeg klarte å se forover og gi gass. Jeg greide å ikke bekymre meg. Det var gøy, sier Svindal til NRK.

Saken fortsetter under video

Kjetil Jansrud cruiser ned til ledelse i Super-G i Val d'isère.

Se løpet til Kjetil Jansrud.

– Imponerende

To startnumre bak kom Jansrud og klinket til med et godt løp, og skjøv lagkameraten ned en plass.

Jansrud var fornøyd etter å ha kjørt inn til ny ledertid, men var mest imponert av lagkameratens sterke kjøring.

– Jeg føler meg litt som en festbrems, men jeg har på ingen måte dårlig samvittighet. Det er imponerende å se Aksel. Jeg fikk beskjed på toppen om at han ledet. Det er rått. Da tenkte jeg at det er muligheter for meg også, sier Jansrud til NRK.

Hirscher hyller nordmennene

Svindal takker lagkameratene for at han nå er tilbake.

– Det er klart at det er digg å ha lagkamerater som Alexander Aamodt Kilde og Kjetil Jansrud. På den lille treningen jeg har fått har jeg kjørt mot de to beste i verden. Jeg har ikke slått de så mye, men jeg har ikke vært håpløst langt bak heller, forklarer 33-åringen.

Konkurrenten Marcel Hirscher suste ned til en foreløpig 11. plass. Etterpå hyllet han nordmennene.

– Jeg vil gratulere dem. De er fantastiske. Hvis de vil kan de være enda raskere. De er kanskje et nivå bedre enn resten, forteller alpinisten til NRK.

Trener Christian Mitter sier det slik:

– Aksel er ubeskrivelig. Man bruker ofte slike ord, men nå er det riktig. Det var ikke skuespill at vi var usikre på om han skulle starte, men han var med og trampet nedover. Det er rått.

Laster innhold, vennligst vent..

Sportsnyheter

John Arne Riise fikk muligheten på straffe.

John Arne Riise fikk strekk – så scoret han i comebacket

Etter seks år som fotballpensjonist, er Liverpool-legenden med den fryktinngytende venstrefoten tilbake som spiller. Nå på norsk nivå seks.

Siste nytt

 • Canadiske skogbranner stopper amerikansk idrett

  Amerikanerne må sette flere idrettsarrangementer på vent som følge av skogbrannene i Canada. Luftkvaliteten er spesielt dårlig i New York.

  Torsdag ble det første løpet i galoppløpet Belmont Stakes i New York avlyst.

  Hundrevis av skogbranner i Canada har ført til at et teppe med røyk og tåke har lagt seg over flere nordøstlige amerikanske byer denne uka, og det er utstedt advarsler om luftforurensing til flere millioner mennesker.

  Baseballkampene mellom New York Yankees og Chicago White Sox ble torsdag gjennomført etter at de måtte ha spillefri onsdag. Da var luftkvaliteten på Yankee Stadium på hele 335.

  Mange NFL-lag i øst måtte flytte sine treninger inn i haller torsdag. I hovedstaden tar baseballaget Washington Nationals grep og utsetter sin kamp mot Arizona som opprinnelig skulle bli spilt 22. juni. (NTB)

  Røyklagt New York
  Foto: AP
 • Passerte milepæl i billettsalget til VM

  Det er solgt over én million billetter til sommerens fotball-VM for kvinner i Australia og New Zealand.

  Det ligger dermed an til å bli det mest besøkte idrettsarrangementet for kvinner gjennom tidene. Tallene fra VM i Frankrike i 2019 ble passert da Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) kom med en oppdatering på billettsalget i en pressemelding fredag.

  Der opplyser de at de har solgt 1.032.884 billetter til sommerens verdensmesterskap.

  – Momentumet bygger seg opp i vertslandene og over hele verden. Jeg ser fram til å se dere, sier Fifa-president Gianni Infantino i en uttalelse.

  VM sparkes i gang i Auckland der Norge spiller mot vertsnasjon New Zealand 20. juli. (NTB)

  Trening for kvinnelandslaget i fotball
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Finsk millardær vil kjøpe Inter: – Definitivt interessert

  Den finske milliardæren Thomas Zilliacus var interessert i å kjøpe Manchester United, men trakk seg fra budrunden. Nå har han siktet seg inn på Mesterliga-finalist Inter.

  – Jeg er definitivt interessert i Inter, sier Zilliacus til den finske avisen Ilta-Sanomat, gjengitt av Aftonbladet.

  Lørdag spiller Inter Mesterliga-finalen mot Manchester City.

  Kinesiske Suning Holdings Group eier Inter i dag, men klubben har slitt økonomisk i en årrekke og nå skal Steven Zhang, eiergruppens frontfigur, være åpen for å selge.

  – Jeg har noen ideer rundt dette, men det gagner egentlig ingen av partene at jeg prater om det offentlig. Men jeg er så absolutt interessert, sier Zilliacus.

  Han var med i budrunden om Manchester United, men trakk seg før den tredje runden. Han slaktet klubbens nåværende eiere, Glazer-familien, og kalte hele prosessen «en farse».

  Serie A - Torino v Inter Milan
  Foto: MASSIMO PINCA / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste