– Det er kjipt, men sånn er det

Even Pellerud valgte å ikke ta med langtidsskadde Ingvild Stensland til VM, etter å ha konkludert med at hun ikke blir spilleklar i tide.

Stensland

VRAKET: Ingvild Stensland var ikke blant navnene Even Pellerud leste opp onsdag.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Even Pellerud presenterte i dag VM-troppen til sommerens mesterskap i Canada.

Der leste han selvsagt opp navnene til profilene Caroline Graham Hansen, Ada Hegerberg og Nora Holstad Berge, og valgte som forventet å ta med rutinerte spillere som Solveig Gulbrandsen og Trine Rønning.

Langtidsskadde Ingvild Stensland fikk imidlertid ikke plass i troppen. Det betyr at Trine Rønning blir kaptein for Norge under VM.

– Jeg har kjempet mot klokka nå i lang tid, og ble rett og slett ikke klar for det som kreves for å kunne være med i en VM-tropp, sier Stensland selv til NRK etter offentliggjøringen.

– Det er kjipt, men sånn er det.

Vurderte å holde plassen åpen

Pellerud

FORNØYD: Even Pellerud er svært tilfreds med de 21 spillerne som er tatt ut til VM så langt.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Da NRK snakket med Stensland for noen dager siden var det fortsatt usikkert om hun ville rekke VM, og landslagssjefen åpnet for å holde en plass i troppen åpen for å se an tilstanden hennes til nærmere mesterskapet.

– Ingvild har vist en imponerende holdning og struktur for å kunne bli med, men vi vurderte det slik at det ville bli veldig lite spilletid, hvis noe i det hele tatt i løpet av den korte tiden som er igjen, forklarte Even Pellerud etter offentliggjøringen.

Derfor bestemte landslagssjefen seg for å utelate den rutinerte midtbanespilleren til mesterskapet.

– Jeg måtte konkluderte med at det var bedre å gi den plassen til en annen spiller, som kan lære av turneringen, sa Pellerud.

Det ble en fryktet skuffelse for Stensland, som allikevel tok beskjeden med fatning.

– Vi har hatt en dialog hele veien, så det kom ikke som noe sjokk, men det er klart man er skuffet. Skulle ønske VM begynte litt senere, sier Stensland. Hun er tilbake i lett trening, men er et stykke unna å kunne spille kamper ennå.

Norge spiller sin første VM.kamp i Ottawa 7. juni.

Sportsnyheter

Football, Eliteserien, Molde - Bodø/Glimt

Glimt-sjefens beskjed til Ståle Solbakken: Ola (23) hører hjemme på landslaget

Bodø/Glimt og Ola Solbakken (23) fortsetter å imponere. Glimt-trener Kjetil Knutsen mener formspilleren nå bør få sjansen med flagget på brystet.

Siste nytt

 • Hamlet tapte millionkampen

  Marthin Hamlet måtte «klappe ut» i første runde, og tapte finalen i lettvekts tungvekt i PFL i MMA.

  Mannen fra Tønsberg måtte gi seg allerede etter første runde, ettersom motstanderen Antonio Carlos Jr klarte å få et «rear naked choke»-grep på nordmannen. Det klarte Hamlet aldri å komme seg ut av, og med et drøyt minutt igjen på klokka i første runde måtte han gi seg.

  Hamlet startet runden best, og satt et godt venstreslag på brasilianeren etter halvannet minutt. Carlos klarte å riste smellen av seg, og klarte å svare med et knallhardt høyreslag. Da mistet Hamlet balansen falt. Når nordmannen reiste seg, satt brasilianeren inn grepet som til slutt avgjorde kampen.

  Tapet betyr at Hamlet gikk glipp av førstepremien på én million dollar, og må ta til takke med trøstepremien på 200 000 dollar.

  Åpen trening med MMA-utøver Marthin Hamlet
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Koeman sparket som Barcelona-trener

  Barcelona-ledelsens tålmodighet med Ronald Koeman tok slutt med 0-1-tapet for Rayo Vallecano. Han fikk sparken onsdag kveld.

  Det kunngjorde klubbpresident Joan Laporta da Barcelona-laget kom hjem fra hovedstaden, melder klubben på sitt nettsted.

  Der står det at klubben takker ham for hans arbeid og ønsker ham lykke til videre i karrieren.

  Etter ti serierunder ligger Barcelona helt nede på en niendeplass i La Liga, og det var ingen bombe at klubben valgte å kvitte seg med sin nederlandske trener.

  Nå mener mange at den tidligere Barcelona-spilleren Xavi Hernandez er førstevalget til å ta over klubben fra Catalonia. Xavi er i dag trener for den Qatarske klubben Al Sadd.

  Den anerkjente journalisten Fabrizio Romano skriver på Twitter:

  – Barcelona tok kontakt med Xavi for flere uker siden. Samtalene fortsetter med Al Sadd fremover. Prosessen har så vidt startet, og Xavi ønsker seg til Barcelona.

  Ronald Koeman
  Foto: ALBERT GEA / Reuters
 • City med cupsmell etter straffekonk

  West Ham vant straffesparkkonkurransen mot City 5-3 i den engelske ligacupen onsdag kveld.

  Kampen hadde endt 0-0 før det måtte avgjøres fra krittmerket.

  Phil Foden bommet for City, mens West Ham scoret på alle sine straffer.

  City har vunnet ligacupen fire ganger på rad, men nå får de altså ikke muligheten til å ta sin femte cuptittel på rad i turneringen.

  Kristoffer Ajer og Brentford er klar for kvartfinale i den engelske ligacupen etter 2-1-seier borte mot Stoke. Han vant den norske duellen mot Leo Østigård.

  Et B-preget Liverpool tok seg videre fra den fjerde runden i den engelske ligacupen da Preston ble slått 2-0 onsdag.

  Samtidig sørgert Lucas Moura for at Tottenham vant 1-0 mot Burnley og er klare for kvartfinale, mens Leicester er det samme etter straffeseier mot Brighton.

  djCD60Ku2FE
  Foto: GLYN KIRK / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal