NRK Meny
Normal

– Det er kjipt, men sånn er det

Even Pellerud valgte å ikke ta med langtidsskadde Ingvild Stensland til VM, etter å ha konkludert med at hun ikke blir spilleklar i tide.

Stensland

VRAKET: Ingvild Stensland var ikke blant navnene Even Pellerud leste opp onsdag.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Even Pellerud presenterte i dag VM-troppen til sommerens mesterskap i Canada.

Der leste han selvsagt opp navnene til profilene Caroline Graham Hansen, Ada Hegerberg og Nora Holstad Berge, og valgte som forventet å ta med rutinerte spillere som Solveig Gulbrandsen og Trine Rønning.

Langtidsskadde Ingvild Stensland fikk imidlertid ikke plass i troppen. Det betyr at Trine Rønning blir kaptein for Norge under VM.

– Jeg har kjempet mot klokka nå i lang tid, og ble rett og slett ikke klar for det som kreves for å kunne være med i en VM-tropp, sier Stensland selv til NRK etter offentliggjøringen.

– Det er kjipt, men sånn er det.

Vurderte å holde plassen åpen

Pellerud

FORNØYD: Even Pellerud er svært tilfreds med de 21 spillerne som er tatt ut til VM så langt.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Da NRK snakket med Stensland for noen dager siden var det fortsatt usikkert om hun ville rekke VM, og landslagssjefen åpnet for å holde en plass i troppen åpen for å se an tilstanden hennes til nærmere mesterskapet.

– Ingvild har vist en imponerende holdning og struktur for å kunne bli med, men vi vurderte det slik at det ville bli veldig lite spilletid, hvis noe i det hele tatt i løpet av den korte tiden som er igjen, forklarte Even Pellerud etter offentliggjøringen.

Derfor bestemte landslagssjefen seg for å utelate den rutinerte midtbanespilleren til mesterskapet.

– Jeg måtte konkluderte med at det var bedre å gi den plassen til en annen spiller, som kan lære av turneringen, sa Pellerud.

Det ble en fryktet skuffelse for Stensland, som allikevel tok beskjeden med fatning.

– Vi har hatt en dialog hele veien, så det kom ikke som noe sjokk, men det er klart man er skuffet. Skulle ønske VM begynte litt senere, sier Stensland. Hun er tilbake i lett trening, men er et stykke unna å kunne spille kamper ennå.

Norge spiller sin første VM.kamp i Ottawa 7. juni.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal