Straffes hardt for «voldsom opptreden mot motspiller»

Raufoss må klare seg uten Emile Dadjo i fire kamper etter at han stemplet en motspiller. Fortjent, mener Raufoss-trener Christian Johnsen.

STYGT: Her setter Emile Dadjo knottene i leggen på en motspiller. Tirsdag kom straffen. (Video med tillatelse fra Eurosport)

Det var etter 80 minutters spill i søndagens 1. divisjonskamp mot Ull/Kisa Dadjo fikk direkte rødt kort etter å ha stemplet en motspiller i leggen.

Tirsdag ettermiddag vedtok Disiplinærutvalget i Norges fotballforbund (NFF) at 26-åringen fra Elfenbenskysten suspenderes i fire kamper.

– Konklusjonen er at han får en karantene på fire kamper. Det knytter seg til at han blir dømt for voldsom opptreden mot motspiller, sier nestleder Andreas Ringstad i utvalget til NRK.

– Jeg tenker at den er riktig og fortjent. Det er en usportslig og stygg stempling som spilleren min utfører, så da må vi bare ta konsekvensen av det, sier Raufoss-trener Christian Johnsen om dommen.

– Skadepotensial avgjørende

Ifølge Ringstad er det sjelde utvalget gir så strenge dommer.

– Det er ikke så ofte. Dette med voldsom opptreden mot motspiller gir normalt tre kamper, og det er ikke så mange situasjoner hvor det blir aktuelt, og så er det sjelden man går høyere enn det. Det er noen saker hvert år, men ikke ofte.

– Hva gjør at utvalget i dette tilfellet har falt ned på akkurat det?

– Det er intensiteten og skadepotensialet i handlingen. Man har sett på videobilder som sikkert de fleste har fått, så har man lest dommerrapporten, og så har også klubb og spiller anledning til å sende inn beviser hvis de ønsker det, det har ikke blitt gjort i denne saken, opplyser Ringstad til NRK.

– Vurderer man faktisk skade i en sånn situasjon, eller er det kun intensjon som blir vurdert?

– Det er først og fremst intensjon. Det er jo en helhetsvurdering, men det vil fort være tilfeldig om det blir en veldig alvorlig skade eller ikke, så det er skadepotensialet i handlingen som er avgjørende.

Diskuterte strengere straff

– Ble det diskutert enda sterkere straff?

– Det ble diskutert, ja.

– Var utvalget enstemmig om den straffen dere falt ned på?

– Det var diskusjon fram og tilbake, så det var en sak vi brukte litt lenger tid på enn normalt, men det var en enstemmig avgjørelse, sier Andreas Ringstad.

Raufoss-trener Johnsen skal ha en lengre prat med Dadjo i løpet av uka.

– Han skjønner hva han har gjort og er selvfølgelig lei seg. Sånn ønsker vi ikke å ha det.Over tid kan man ikke akseptere mange sånne hendelser, men han har vært hos oss i mange år, og det er ikke noe gjennomgående trekk, påpeker han overfor NRK.

Siste nytt

 • Tønseth med ny løyperekord

  Langrennsløpar Didrik Tønset viste seg fram like før sesongstart om to månader. Torsdag sette han ny løyperekord i løpet Bråtesten. Han slo den gamle rekorden til Johan Bugge på 17 minutt og 51 sekund med fem sekund. Johannes Høsflot Klæbo kom i mål til ein 4.-plass med 19,14 på den fem kilometer lange løpet.

  Toppidrettsveka Aure fredag 23 august 2019.
  Foto: Ned Alley / NTB scanpix
 • Raudt kort til Svensson

  AZ Alkmaars Jonas Svensson blei utvist etter berre 28 minutt i AZs europaligakamp motPartizan Beograd. Men AZ leia kampen 1-0.

  Svensson var berre ein av mange nordmenn på bana eller benken i europaligaen i kveld. 10 norske spelarar var i troppen til utanlandske klubbar.

  Jonas Svensson rødt kort
  Foto: Marko Djurica / Reuters
 • Narvik med historisk seier

  Narvik vant sin første kamp i eliteserien i ishockey noensinne da Stjernen ble slått 2-0 torsdag.

  De satte inn 1-0 fem minutter før slutt. Wade Murphy scoret på pasning fra Viktor Jornevik. Seinere økte hjemmelaget til 2-0. (NTB)

  Narvik har en seier og to tap.

  I kveldens andre kamp tok Frisk Asker sin andre strake seier med 2-1 over Manglerud Star.

  Narvik Arctic Eagles og Ringerike Panthers
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal