Straffes hardt for «voldsom opptreden mot motspiller»

Raufoss må klare seg uten Emile Dadjo i fire kamper etter at han stemplet en motspiller. Fortjent, mener Raufoss-trener Christian Johnsen.

STYGT: Her setter Emile Dadjo knottene i leggen på en motspiller. Tirsdag kom straffen. (Video med tillatelse fra Eurosport)

Det var etter 80 minutters spill i søndagens 1. divisjonskamp mot Ull/Kisa Dadjo fikk direkte rødt kort etter å ha stemplet en motspiller i leggen.

Tirsdag ettermiddag vedtok Disiplinærutvalget i Norges fotballforbund (NFF) at 26-åringen fra Elfenbenskysten suspenderes i fire kamper.

– Konklusjonen er at han får en karantene på fire kamper. Det knytter seg til at han blir dømt for voldsom opptreden mot motspiller, sier nestleder Andreas Ringstad i utvalget til NRK.

– Jeg tenker at den er riktig og fortjent. Det er en usportslig og stygg stempling som spilleren min utfører, så da må vi bare ta konsekvensen av det, sier Raufoss-trener Christian Johnsen om dommen.

– Skadepotensial avgjørende

Ifølge Ringstad er det sjelde utvalget gir så strenge dommer.

– Det er ikke så ofte. Dette med voldsom opptreden mot motspiller gir normalt tre kamper, og det er ikke så mange situasjoner hvor det blir aktuelt, og så er det sjelden man går høyere enn det. Det er noen saker hvert år, men ikke ofte.

– Hva gjør at utvalget i dette tilfellet har falt ned på akkurat det?

– Det er intensiteten og skadepotensialet i handlingen. Man har sett på videobilder som sikkert de fleste har fått, så har man lest dommerrapporten, og så har også klubb og spiller anledning til å sende inn beviser hvis de ønsker det, det har ikke blitt gjort i denne saken, opplyser Ringstad til NRK.

– Vurderer man faktisk skade i en sånn situasjon, eller er det kun intensjon som blir vurdert?

– Det er først og fremst intensjon. Det er jo en helhetsvurdering, men det vil fort være tilfeldig om det blir en veldig alvorlig skade eller ikke, så det er skadepotensialet i handlingen som er avgjørende.

Diskuterte strengere straff

– Ble det diskutert enda sterkere straff?

– Det ble diskutert, ja.

– Var utvalget enstemmig om den straffen dere falt ned på?

– Det var diskusjon fram og tilbake, så det var en sak vi brukte litt lenger tid på enn normalt, men det var en enstemmig avgjørelse, sier Andreas Ringstad.

Raufoss-trener Johnsen skal ha en lengre prat med Dadjo i løpet av uka.

– Han skjønner hva han har gjort og er selvfølgelig lei seg. Sånn ønsker vi ikke å ha det.Over tid kan man ikke akseptere mange sånne hendelser, men han har vært hos oss i mange år, og det er ikke noe gjennomgående trekk, påpeker han overfor NRK.

Siste nytt

 • Ingebrigtsen VM-klar etter «pers»

  Henrik Ingebrigtsen satte personlig rekord på 5000 meter med 13:15.38 under et stevne i Heusden i Belgia lørdag. Han forbedret sin egen rekord fra 13:16.97.

  Tiden er over 13 sekunder bak lillebror Jakobs norske rekord, som ble satt i London lørdag.

  Henrik Ingebrigtsen
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Norske medaljer i U20-EM

  Pål Haugen Lillefosse vant gull i stav i U20-EM i svenske Borås lørdag. Lillefosse var den eneste som gikk over 5.41 og vant dermed sitt andre EM-gull. 18-åringen vant også U18-EM i fjor. I tillegg kom Markus Rooth på tredjeplass i tikamp.

  Norgesmesterskapet i friidrett 2016.
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Pinot sterkest opp Tourmalet

  Julian Alaphilippe økte ledelsen i sammendraget etter at Geraint Thomas måtte gi tid til franskmannen som nå er 2.02 foran briten. Thibaut Pinot var sterkest opp Col du Tourmalet og vant den 14. etappen foran Alaphilippe og Steven Kruijswijk.

  Pinot
  Foto: Thibault Camus / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal