Straffes hardt for «voldsom opptreden mot motspiller»

Raufoss må klare seg uten Emile Dadjo i fire kamper etter at han stemplet en motspiller. Fortjent, mener Raufoss-trener Christian Johnsen.

STYGT: Her setter Emile Dadjo knottene i leggen på en motspiller. Tirsdag kom straffen. (Video med tillatelse fra Eurosport)

Det var etter 80 minutters spill i søndagens 1. divisjonskamp mot Ull/Kisa Dadjo fikk direkte rødt kort etter å ha stemplet en motspiller i leggen.

Tirsdag ettermiddag vedtok Disiplinærutvalget i Norges fotballforbund (NFF) at 26-åringen fra Elfenbenskysten suspenderes i fire kamper.

– Konklusjonen er at han får en karantene på fire kamper. Det knytter seg til at han blir dømt for voldsom opptreden mot motspiller, sier nestleder Andreas Ringstad i utvalget til NRK.

– Jeg tenker at den er riktig og fortjent. Det er en usportslig og stygg stempling som spilleren min utfører, så da må vi bare ta konsekvensen av det, sier Raufoss-trener Christian Johnsen om dommen.

– Skadepotensial avgjørende

Ifølge Ringstad er det sjelde utvalget gir så strenge dommer.

– Det er ikke så ofte. Dette med voldsom opptreden mot motspiller gir normalt tre kamper, og det er ikke så mange situasjoner hvor det blir aktuelt, og så er det sjelden man går høyere enn det. Det er noen saker hvert år, men ikke ofte.

– Hva gjør at utvalget i dette tilfellet har falt ned på akkurat det?

– Det er intensiteten og skadepotensialet i handlingen. Man har sett på videobilder som sikkert de fleste har fått, så har man lest dommerrapporten, og så har også klubb og spiller anledning til å sende inn beviser hvis de ønsker det, det har ikke blitt gjort i denne saken, opplyser Ringstad til NRK.

– Vurderer man faktisk skade i en sånn situasjon, eller er det kun intensjon som blir vurdert?

– Det er først og fremst intensjon. Det er jo en helhetsvurdering, men det vil fort være tilfeldig om det blir en veldig alvorlig skade eller ikke, så det er skadepotensialet i handlingen som er avgjørende.

Diskuterte strengere straff

– Ble det diskutert enda sterkere straff?

– Det ble diskutert, ja.

– Var utvalget enstemmig om den straffen dere falt ned på?

– Det var diskusjon fram og tilbake, så det var en sak vi brukte litt lenger tid på enn normalt, men det var en enstemmig avgjørelse, sier Andreas Ringstad.

Raufoss-trener Johnsen skal ha en lengre prat med Dadjo i løpet av uka.

– Han skjønner hva han har gjort og er selvfølgelig lei seg. Sånn ønsker vi ikke å ha det.Over tid kan man ikke akseptere mange sånne hendelser, men han har vært hos oss i mange år, og det er ikke noe gjennomgående trekk, påpeker han overfor NRK.

Siste nytt

 • Trekker voldtektstiltale mot Sarr

  Tiltalen mot den tidligere Molde-spilleren Babacar Sarr er trukket etter en polititabbe. Det skriver VG onsdag kveld.

  Tidligere i februar ble Sarr tiltalt for en voldtekt i Oslo. Politiet har ikke underettet senegaleseren om at etterforskningen mot ham er gjenopptatt, etter å tidligere ha vært henlagt.

  Fristen for å gi beskjed om omgjøring er tre måneder og dette har politiet altså ikke gjort. Derfor besluttet statsadvokat Ingrid Vormeland Salte at tiltalen trekkes onsdag.

  Sarr ble frikjent for en sovevoldtekt i Molde i 2018, men påtalemyndigheten anket frifinnelsen. Ankesaken har blitt utsatt tre ganger fordi Sarr ikke har møtt i retten og 28-åringen er nå internajsonalt etterlyst.

  Eliteserien fotball 2017: Sandefjord-Molde (3-3)
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Skadesmell for Bayern München

  Bayern München-spiss Robert Lewandowski pådro seg en skade i kneet under mesterligakampen mot Chelsea, bekrefter klubben på Twitter. Nå er storscoreren ute i fire uker, og dermed går han glipp av returoppgjøret 18. mars. Spissen er toppscorer i mesterligaen med 11 mål – ett mer enn Erling Braut Haaland.

  Lewandowski
  Foto: TOBY MELVILLE / Reuters
 • Shaw roste Solskjær før Brugge-kamp

  Luke Shaw hyllet Ole Gunnar Solskjær på pressekonferansen før Manchester Uniteds returkamp i europaligaen mot belgiske Club Brugge. Oppgjøret i Beliga forrige uke endte 1-1.

  – Han har vært utrolig. Ikke bare for meg, men for hele laget. Han har klart å få oss alle til å smile. Han har vært fantastisk og gjengen har det veldig bra med ham, sa Shaw.

  Europaligaen er den andre muligheten for Solskjærs lag å kvalifisere seg til mesterligaen. På spørsmål om cupveien kunne være den letteste veien, svarte nordmannen:

  – Det er gode lag i europaligaen, og vi er nødt til å komme oss forbi Club Brugge først. Vi ser frem mot kampen.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Ian Walton / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal