Hopp til innhold

Berge freste mot flyttinga av bronsefinalen: – Det tåpelegaste eg har høyrt nokosinne

OSLO/STOCKHOLM (NRK): Landslagssjef Christian Berge jubla for bronse, men langa ut mot arrangøren som la bronsefinalen til dagen etter semifinalane.

Christian Berge
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er på grensa til å vere forkasteleg, seier Berge.

Han reagerer sterkt på at bronsefinalen kjem dagen etter semifinalen, der alle veit at det kan bli ekstraomgangar. Det blei det for Noreg i går, med 20 minutt ekstra speletid. Det er belastninga for spelarane han er aller mest redd for.

Det gjekk mindre enn 22 timar frå kampslutt fredag til avkast laurdag.

– I framtida må noko skje, slik kan vi ikkje halde på. Då vil meisterskapa i framtida gå utan dei største spelarane.

Berge blir konfrontert med arrangørane si grunngiving om at det er fordi bronsevinnarane skal kome meir fram i lyset, og ikkje kome i skuggen av finalen.

– Det er det tåpelegaste eg har høyrt nokosinne, skal eg vere heilt ærleg.

Krister Bergström i det europeiske handballforbundet forklarer overfor NRK at grunnen var å få bronsevinnaren meir fram i lyset.

– Vi ville at bronsevinnaren skulle kjenne seg som vinnar og hamne i fokus, seier Bergstöm til NRK.

Han meiner at om bronsefinalen skulle gå rett før finalen, ville all merksemda gå til kampen om gullet. Derfor blei alle tre arrangørane samde om å flytte både bronsefinalen og kampen om femteplassen til laurdag, medan finalen er einerådande på søndag.

Storspel av skadd målvakt

Torbjørn Berger

STENGDE BURET: Torbjørn Bergerud leverte sin beste kamp i heile EM mot Slovenia

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Målvakt Torbjørn Bergerud blei den store spelaren i bronsefinalen, og spela sin beste kamp i årets EM. Noreg slo Slovenia 28–20.

– Han har vore kampens aller beste spelar, sa NRKs Håvard Tvedten mot slutten av kampen.

Noreg tok EM-medalje for aller første gong.

– Han har stengt buret. Det finst ikkje ord for å skildre Bergerud i kveld, sa kommentator Patrick Sten Rowlands.

– Det var fantastisk å stå der i dag. Heile laget har ei veldig revansjelyst etter tapet i går, seier Bergerud til NRK.

– Vi vil meir enn slovenarane, og er kanskje litt mindre slitne enn det dei var.

Han hadde ein redningsprosent på 44. I deler av kampen var den over 50, trass smerter i handa etter skaden han fekk i semifinalen i går.

Då fekk han ein skrue i handa, og under oppvarminga kunne ein sjå han halde seg i den teipa handa fleire gonger. Men det let han seg ikkje prege av.– Eg kan ikkje teipe det skikkeleg, det blir rive i stykke likevel, sa han.

Bergerud fortalde at han spela med skruen i handa til ordinær tid var slutt i kampen i går. Før ekstraomgangane blei skruen dratt ut.

Det tok til å blø litt i starten av kampen mot Slovenia.

– Men det var berre å tørke seg på buksa. Den er heldigvis svart, så då syntest ikkje blodflekkane så godt, derfor kunne dei ikkje ta meg ut av matchen, gliser målvakta.

Sagosen med tidenes EM-rekord

Sander Sagosen

REKORD: Sander Sagosen er ikkje berre toppscorar i årets EM, men han sette meisterskapsrekord totalt med 65 mål

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sander Sagosen spela ikkje sin beste kamp, men sette rekord likevel. Han scora fire mål, og er EMs toppscorar med 65 mål. Det er ny meisterskapsrekord. I tillegg har 53 assist.

– Eg er ekstremt stolt over å ha spela med desse gutane her. Vi har nesten spela eit perfekt meisterskap. Vi taper ein kamp i fjerde ekstraomgang, elles har vi feia all motstand vekk. Vi skal vere stolte av dette, sa Sagosen i det offisielle sigersintervjuet.

Då Sander Sagosen sette inn 3–2 på straffe, sette han EM-rekord. Han sette inn sitt mål nummer 62 i årets EM-turnering, ei meir enn makedonske Kiril Lazarov greidde i 2012.

– Kampen er prega av to lag som spela kamp i går. Det har ikkje vore nokon god kamp, sa NRK-kommentator Håvard Tvedten i pausen.

Han var betre nøgd med andre omgang.

– Det kjem av eit forsvarsspel som er godt planlagt. Vi kjem oss tilbake og får etablert oss, og vi står og ventar til dei kjem med trykket sitt. Dei har ikkje den farten som Noreg har. Vi er rett og slett mykje betre enn Slovenia, sa Tvedten i sluttminutta då bronsen var sikra.

– Dette betyr mykje, å gå frå den skuffande kampen i går til siger og bronse i dag. Dette er utruleg stort av laget, seier Magnus Gullerud til NRK.

Han seier at det var mykje jobb i hovudet med å reise seg etter tapet i går.

– Men det greidde vi mykje betre enn Slovenia, seier han.

– Nesten sjukt å tenke på

Noreg har gått frå å vere eit lag som aldri kom seg heilt inn i medaljekampen til å bli eitt som gjer det kvar gong.

– Det er nesten sjukt å tenke på. Det er utruleg stort å få vere med på den reisa vi har gjort.

– Korleis skal de feire det?

– Det er eg ikkje sikker på. No blir det bankett, sa Gullerud før han gjekk for å hente bronsen sin.

Då leia Noreg 12-9, men andre omgang skulle bli mykje betre for Noreg. I starten stakk Noreg frå og scora fem strake. Det gjekk nesten åtte minutt før Slovenia scora.

– Det er ein eim av bronselukt, sa Patrick Sten Rowlands på norsk leiing 20–14 13 minutt før kampslutt.

Bronsemedaljen gir også Noreg automatisk plass i neste års VM i Egypt.

Siste nytt

 • Scoret hat-trick - la press på Sørloth

  Fredag kveld vant Girona 7-0 hjemme mot allerede nedrykksklare Granada. Ukrainske Artem Dovbyk scoret tre for hjemmelaget, hvorav to av Dovbyks scoringer kom på straffespark.

  Dermed har han ett mål mer enn Alexander Sørloth på toppscorerlisten i La Liga.

  Dovbyk har scoret 24 mål, mens Sørloth har scoret 23. Til Sørloths fordel har han fortsatt én kamp til gode, mens Dovbyk er ferdigspilt for sesongen.

  Dermed kan nordmannen ende som ensom toppscorer, dersom han scorer to eller flere mål borte mot Osasuna lørdag.

  Jude Bellingham er nestemann på listen bak de to spissene, men med sine 19 mål, må han score minst fem mål for å ta den gjeve toppscorertittelen.

  Dovbyk
  Foto: AFP
 • Ruuds semifinale utsatt til lørdag

  Casper Ruud og italienske Flavio Cobolli må vente til lørdag med å få spilt semifinalen i ATP 250-turneringen i Genève. Regnvær stoppet gjennomføring fredag.

  Duoen hadde akkurat kommet på banen da voldsomt regnvær la seg over banen, og dermed besluttet dommeren at de skulle ta en pause i påvente av opphold.

  Den pausen varte i over fire timer før det ble bestemt at kampen ikke kunne spilles fredag. Christian Ruud opplyser til NTB at semifinalen skal spilles klokken 10.30 lørdag. (NTB)

  Casper Ruud mot Sebastian Baez
  Foto: AP
 • KFUM Oslo nære sjokkseier mot Bodø/Glimt

  Nyopprykkede KFUM Oslo sjokkerte borte mot serieleder Bodø/Glimt fredag kveld, men det holdt kun til 2-2.

  KFUM skapte de første farlighetene drøye ti minutter ut i kampen med en heading like over mål.

  Etter 18 minutter fikk hjemmelaget en dobbeltsjanse da de vant ballen høyt oppe på egen banehalvdel. Men dessverre for Bodø/Glimt klarte verken August Mikkelsen eller Håkon Evjen å få skuddene i mål.

  Like før pause tok Bodø/Glimt ledelsen. Jens Petter Hauge forserte ned langs venstrekanten og inne i feltet fant han Albert Grønbæk, som satte inn sitt syvende ligamål fra kort hold.

  På overtid av førsteomgang svarte likevel KFUM. En lang ball i bakrom nådde Petter Nosa Dahl, som er på lån fra nettopp Bodø/Glimt, banket ballen i mål via tverrliggeren. Dermed stod det 1-1 til pause.

  – Det var fantastisk å sette den scoringen der. Få noen til å spise ordene sine litt, sa utleide Nosa Dahl til TV, uten å utdype noe mer.

  – Det er for dårlig over hele linja, sa Bodø/Glimt-kaptein Patrick Berg til TV 2 om førsteomgangen.

  KFUM yppet seg også etter hvilen, og etter 64 minutter sendte Johannes Nunez bortelaget i ledelsen med ett skudd i nærmeste hjørne.

  Da måtte hjemmelaget opp og frem, for å unngå sitt andre strake hjemmetap.

  Nino Zugelj tok ansvar og fosset fremover, før han spilte fri Hauge foran mål. Sistnevnte gjorde ingen feil og utlignet etter 75 minutter.

  Begge lag hadde gode muligheter til å ta alle tre poengene mot slutten, men uten å score. Uavgjort gjør at Bodø/Glimt fortsatt leder serien, mens KFUM befinner seg på 5. plass.

  Eliteseriekampen i fotball mellom Bodø/Glimt og KFUM på Aspmyra stadion i Bodø.
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal