Steira og Jacobsen kjemper for VM-plass i «comebacket»

Kristin Stømer Steira og Astrid Uhrenholdt Jacobsen har fått sesongen spolert av skade og formproblemer. I dag starter de kampen mot klokka for å skaffe seg VM-plass.

steira

Kristin Størmer Steira har brukt forholdsvis kort tid på å bli frisk fra bekkenbruddet hun pådro seg tidlig i høst.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Med startlisten som er i Rybinsk i dag, bør det absolutt være mulig for dem å skaffe seg en god plassering, sier Jann Post, NRKs langrennskommentator.

De fleste nasjonene stiller med reduserte tropper under verdenscuprennene i Russland denne helgen, men i den norske troppen finnes det et ekstra spenningsmoment.

Tilbake etter problemene

astrid

Astrid Uhrenholdt Jacobsen vet ikke om hun har vært syk, men hun har slitt med å få kroppen til å respondere som normalt på trening.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Kristin Størmer Steira er nemlig tilbake i verdenscupsammenheng. Begge har tenkt å prøve å rekke VM om noen få uker.

De to har vært ganske selvskrevne kort i Norges mesterskapstropper, men denne sesongen har ikke blitt helt som håpet.

Tidlig i høst pådro Steira seg et bekkenbrudd da hun falt under en treningssamling. Hun måtte pent innse at minst halve sesongen kom til å ryke, og kanskje også VM.

Samtidig merket Astrid Uhrenholdt Jacobsen at ting ikke stemte helt for henne, heller. Hun slet lenge med at kroppen ikke responderte som før på trening, og dette ga selvsagt utslag i at hun ikke klarte å gå like fort.

Derfor har to av Norges mest rutinerte løpere stort sett vært tilskuere når lagvenninnene har konkurrert i verdenscupen og Tour de Ski.

– Kan bli høyaktuell for VM

På nyåret har de konkurrert i Skandinavisk Cup, som kan betegnes som nivå to under verdenscupen, og gjort ganske god figur der. Jacobsen vant da fellesstarten med skibytte. Steira gikk inn til en fjerde - og en sjetteplass.

– Jacobsen virker som hun er i en helt annen tilstand enn hun var i senest i desember. Det virker som kroppen fungerer mye bedre. Går hun noen gode løp i helgen og under NM, bør hun være høyaktuell for VM, sier Post.

Steira har på sin side brukt ganske kort tid på å komme tilbake etter skaden.

– Hun er garantert i stigende form, men det spørs om formen kommer tidsnok til VM. Jeg tror vi får svar på det først når hun tester seg mot verdenseliten i NM neste uke, sier Post.

For Norge går disse dameløperne: Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Kristin Størmer Steira, Martine Ek Hagen, Silje Øyre Slind. De andre landslagsløperne prioriterer trening i denne perioden.

Siste nytt

 • Bayern trener får tre nye år

  Hansi Flick får fornyet tillit og har signert en ny kontrakt som hovedtrener i den tyske klubben Bayern München- fram til sommeren 2023.

  Flick ble Bayern München-trener som en mellomløsning da Niko Kovac fikk sparken i november.

  Bundesliga - Bayern Munich v FC Augsburg
  Foto: Michael Dalder / Reuters
 • Ugyldig hyttetillatelse

  Nils Jakob Hoff og kjæresten Therese Johaug har ifølge VG oppholdt seg på en hytte på Sjusjøen etter at hytteforbudet fra myndighetene kom på plass.

  Hoff skriver i en e-post til VG at han for tiden er i en turnustjeneste på et legekontor i Lillehammer, og at han hadde søkt om tillatelse til at han og Johaug kunne bo på hytta som befinner seg på Sjusjøen. Søknaden ble innvilget av kommunen.

  Hytta på Sjusjøen ligger ikke i Lillehammer kommune, men i Ringsaker kommune. Dermed er tillatelsen ugyldig.

  Hytteforbudet tillater ikke kommunene å gi dispensasjon til å bo på hyttene sine.

  – Der har både vi og han tatt feil. Vi har gjort en feil og oppdaget den ikke, sier kommunikasjonssjef Kjersti Morset i Lillehammer kommune

  – Som en beklagelse, og i solidaritet med alle som har ofret og mistet i denne tiden, har vi derfor donert 15.000 kroner, svarende til boten for å bryte hytteloven, til Røde Kors. Vi handlet i god tro, og det var aldri vår intensjon å ikke bidra til vår felles dugnad, sier Hoff til VG

  Therese Johaug og kjæresten Nils Jakob Hoff i 2016.
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Premier League utsatt igjen

  Den øverste divisjonen i England er utsatt på ubestemt tid. Det bekreftes i en pressemelding fra Premier League.

  Premier League vil starte opp igjen når det er trygt å spille fotball igjen forteller dem i pressemeldingen.

  Kampene ble i første omgang utsatt til 4. april. Det tok imidlertid ikke lang tid før man ble enige om å vedta en ytterligere pause til 30. april. Nå er den som nevnt utsatt igjen på ubestemt tid.

  Mesut Özil
  Foto: Stuart MacFarlane / Arsenal FC via Getty Images

Sendeplan

Kl. Program Kanal