NRK Meny
Normal

Moan-rival kritiserte skiprodusent - nå står han uten ski

Østerrikske Mario Stecher tok tidligere i uken et oppgjør med skiprodusenten sin Fischer gjennom pressen. Fischer svarte med å nekte han å gå på Fischer-ski etter VM.

Mario Stecher

Mario Stecher har blitt kastet ut av Fischer.

Foto: Kerstin Joensson / Ap

Mario Stecher og Østerrike måtte på lagkonkurransen i kombinert forrige søndag se seg slått av både Norge og Frankrike. Det fikk Stecher til å tenne på alle plugger - av uvanlige grunner.

– Det er en forskjell på skiene våre og skiene til franskmennene. Smøreteamene gjør begge en fantastisk jobb, men franskmennene har en hel skiprodusent bak seg. Det har ikke vi, fortalte Stecher på pressekonferansen etter lagkonkurransen.

– Mangler respekt

Stecher ga seg ikke med dette, og fortsatte å kritisere Fischer på pressekonferansen.

– Fischer mangler respekt for kombinertløpere. De ser ikke på kombinert som noen sport, mener Stecher.

Den tidligere norske kombinertløperen Fred Børre Lundberg, og nå kombinertekspert for NRK, mener østerrikeren har gått fram på feil måte.

– Det er rart at han tar dette via verdenspressen, og ikke over bordet direkte med Fischer, sa Fred Børre Lundberg under gårsdagens NRK-sendte hoppdel i kombinert.

Kastet ut av Fischer

Østerrike og Stecher bruker skiprodusenten Fischer, men franskmennene og Jason Lamy-Chappuis har Salomon bak seg. Den harde kritikken av Fischer har ført til at skiprodusenten kastet ut Stecher av deres skistall etter VMs siste kombinert-konkurranse på lørdag.

Mario Stecher

Mario Stecher ligger utslitt på bakken etter å ha tatt sølv i VM etter en klønete målpassering.

Foto: ANDREAS SOLARO / Afp

– Stecher kom med uheldige uttalelser som betyr negativ reklame for Fischer. Vi er skuffet over han. Derfor har vi bestemt at han kan bruke vårt utstyr fram til lørdag, men da avslutter vi samarbeidet med han, sier Fischers skisjef, Gerhard Urain til Die Presse.

–Ikke overrasket

Mario Stecher, som tok sølv i den første individuelle konkurransen i VM, var ikke overrasket over reaksjonen fra skiprodusenten.

– Jeg hadde vel egentlig forventet dette. Jeg er ikke overrasket, sier Stecher til Die Presse, men ville ikke svare på om han allerede har klar en ny avtale med en skiprodusent.

Foruten om sølvet i den første konkurransen, har Stecher gått Østerrike inn til en 5. plass på lagkonkurransen og en 21. plass i den siste individuelle konkurransen for kombinertløperne.

Naturlig nedprioritert

Fred Børre Lundberg mener det er naturlig er at Stecher blir nedprioritert av den store skiprodusenten.

– Salomon har bare Lamy-Chappuis, mens Fischer har en million løpere på kontrakt. Da blir de store langrennsløperne prioritert, sa Lundberg.

Lundberg synes likevel at hele situasjonen er ganske merkelig.

– Jeg har aldri vært bort i noe sånt før. Han kan jo ikke ha så dårlig utstyr når han har tatt sølv i VM, mener Lundberg

Stecher er glad for at han får fortsette på Fischer-skiene ut VM, men hva slags ski han stiller på etter VM, er usikkert.

Siste nytt

 • Times: Conte saksøker Chelsea

  Antonio Conte har bestemt seg for å gå rettens vei etter at han fikk sparken som Chelsea-manager, melder den britiske avisen The Times.

  Conte krever å få kompensasjon for skaden han mener klubben har påført hans karriere. 48-åringen mener den sene sparkingen har fratatt ham sjansen til å bli ansatt i andre storklubber.

  Antonio Conte
  Foto: David Klein / Reuters
 • Uavgjort for United

  Manchester United spela 1-1 mot meksikanske Club America i Arizona i natt. Det var Uniteds første oppkøyringskamp før sesongstart om tre veker.

  Juan Mata scora Uniteds utlikningsmål 12 minutt før slutt, etter at Club America hadde teke leiinga.

  Juan Mata
  Foto: Christian Petersen / AFP
 • Neymar: – Jeg blir i Paris

  Brasils superstjerne Neymar avviser spekulasjoner rundt framtiden, og sier han forblir hos franske Paris Saint-Germain.

  Han har den siste tiden blitt nevnt i samme åndedrag som Real Madrid, men avviste i går alle rykter.

  – Jeg blir i Paris, jeg har en kontrakt, sa Neymar.

  Neymar jr.
  Foto: ADRIAN DENNIS / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport og musikk
Tour de France: 13. etappe
Tour de France: 13. etappe
X Games Minneapolis
Sport i dag
Friidrett: Diamond League fra Monaco
Friidrett: Diamond League, Monaco
Friidrett: Diamond League fra Monaco
X Games: Skateboard, street
X Games Minneapolis -- Menn BMX Street Finale | Dave Mirra's BMX Park beste triks
X Games Minneapolis -- Menn Motorcross Quaterpipe High Air Finale | Menn BMX Big Air Finale | Menn Motorcross Freestyle Finale