Hopp til innhold

– Jeg har endelig løst gåten

ANNECY (NRK.no): Tora Berger (32) rotet bort de norske seierssjansene med to bom på stående skyting under verdenscupstafetten i Annecy. Lesja-jenta var likevel meget fornøyd med at liggende-skytinga var feilfri.

Det var nære at Tora Berger skulle klare andreplassen i stafetten, men hun kom litt til kort.

VIDEO: Tora Berger forsøkte å spurte Norge opp til andreplass, men rakk akkurat ikke frem i kamp mot Ukraina.

– Jeg prøvde å hente inn Tyskland, men jeg er ikke helt trygg på meg selv ennå. Jeg trenger flere renn. Det var imidlertid mye positivt i dag så det lover godt før resten av helgen, sier Tora Berger til NRK.no etter å ha gått Norge inn til 3.-plass på v-cupstafetten i Frankrike.

Tora Berger

Tora Berger skjøt endelig en rask og feilfri liggende-serie under stafetten. De har det ikke vært mange av i sesonginnledningen.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp

Tyskerne imponerte stort og vant helt suverent. Det tyske laget var over 20 sekunder foran Ukraina i mål, som ble nummer to.

I mål var Berger 23,8 sekunder bak Tyskland.

Tora Berger, Synnøve Solemdal, Tirill Eckhoff og Fanny Welle-Strand Horn gikk på det norske laget. Ingen av de norske jentenene pådro seg strafferunde, men totalt måtte de norske jentene fyre av ti ekstraskudd.

Kjempet lenge om seieren

To av ekstraskuddene stod Tora Berger for. Den norske ankerkvinnen startet etappen sin på andreplass, og ting så meget lyst da Berger skjøt feilfritt og raskt på liggende skyting. 32-åringen har slitt på liggende skytinga i sesongstarten, men virker å ha «løst gåten».

– Det har vært mye terping den siste uka på liggende, jeg har begynt å skjønne hva jeg har gjort feil i det siste. Gåten virker å være løst, forklarte Berger og sier at hun har endret liggestilling for å skape større stabilitet i børsa.

Med den feilfrie liggende-serien hadde hun et ørlite håp om å tette luka frem til ledende Tyskland, som lenge var på rundt 30 sekunder.

Den muligheten spolerte hun med to bom på stående. Berger virket heller ikke å ha dagen i sporet, der hun tapte mye tid til Tyskland. Mens Berger skjøt ekstraskudd, gikk Ukraina forbi.

Berger forsøkte desperat å innhente den ukrainske jenta, men rakk akkurat ikke frem. I mål var Lesja-ekspressen halvsekundet bak Ukraina.

– Det var kjedelig å bruke to ekstraskudd, men jeg prøver å se på det positive ved rennet mitt. Jeg ser en positiv utvikling, sier Berger.

Fredag er det herrestafett i Annecy, før det skal gås sprint både for kvinner og menn på lørdag. Søndag er det jaktstart-øvelser i Annecy.

Resultater, verdenscupstafett i Annecy:

1) Tyskland 1.06.27,8 (0/3) - Franziska Preuss (0/2), Andrea Henkel (0/0), Franziska Hildebrand (0/1), Laura Dahlmeier (0/0), 2) Ukraina 0.23,3 min. bak (0/4) - Julija Dzjyma (0/3), Vita Semerenko (0/1), Valj Semerenko (0/0), Olena Pidhrusjna (0/0), 3) Norge 0.23,8 (0/10) - Tiril Eckhoff (0/3), Fanny Welle-Strand Horn (0/3), Synnøve Solemdal (0/2), Tora Berger (0/2), 4) Canada 1.35,8 (0/9), 5) Frankrike 1.43,8 (0/3), 6) Russland 2.00,4 (0/5), 7) Italia 2.30,4 (0/10), 8) USA 2.44,1 (0/6), 9) Slovakia 2.49,9 (0/10), 10) Tsjekkia 3.37,8 (3/8), 11) Finland
4.01,7 (1/11), 12) Hviterussland 4.21,3 (2/8), 13) Sveits 4.52,8 (2/8), 14) Sverige 4.56,5 (0/8).

Siste nytt

 • Brann har signert australsk landslagsspiss

  Brann har forsterket troppen med Larissa Crummer (27) fra det australske laget Brisbane Roar, erfarer NTB.

  Det er ventet at Crummer blir presentert av Brann klokken 11 tirsdag. Bergensavisen meldte tirsdag morgen at hun var på plass på trening.

  Denne sesongen har hun spilt 15 kamper og scoret fire mål for Brisbane Roar. 27-åringen står med 33 kamper for Australia. (NTB)

  NM-finale fotball 2022: Brann – Stabæk (3-1)
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Sveriges smøresjef ferdig på landslaget

  Petter Myhlback gir seg i rollen som smøresjef for det svenske langrennslandslaget etter tre år i jobben.

  – Jeg følte i starten av sesongen at det begynte å bli utfordrende å være en god smøresjef samtidig som jeg har to barn som satser på å bli gode skiløpere. Familien min, og framfor alt barna mine, trenger meg mer hjemme, og samtidig ønsker jeg å være til stede i deres utvikling, sier Myhlback i en pressemelding.

  Myhlback har vært en suksessrik, men kontroversiell smøresjef. Under ski-VM i Planica havnet han i munnhoggeri med stjerneløperen Frida Karlsson.

  – Jeg tror ikke jeg hadde så bra ski, sa den svenske løperen til Viaplay etter stafettmissen.

  Det ville ikke Myhlback høre snakk om.

  – Jeg synes det så ut som om hun hadde slitne bein, sa han til Aftonbladet.

  Kvinnetrener Ingrid Vikman slutter også på det svenske landslaget. (NTB)

   Ski-VM 2023: 4x5 km stafett for kvinner
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Tyskland utelukker OL-boikott selv hvis Russland får delta

  Det tyske olympiske idrettsforbundet (DOSB) vil ikke boikotte OL i Paris, selv hvis russiske og belarusiske idrettsutøvere får delta.

  – Et tysk lag vil konkurrere, vi utelukker en boikott på grunn av generelle bekymringer, sa DOSB-president Thomas Weikert i et intervju med den tyske mediegruppen Funke.

  Den internasjonale olympiske komité (IOC) skal fra tirsdag holde et tredagers styremøte for å diskutere retningslinjer for hvordan de skal håndtere russiske og belarusiske idrettsutøvere i fremtiden.

  De har blitt utestengt fra de fleste store idrettsarrangementer siden starten av den russiske invasjonen av Ukraina for over 13 måneder siden.

  IOC ser nå på muligheten for at de kan komme tilbake under nøytralt flagg under neste års OL i Paris. IOC-president Thomas Bach har sagt at ingen skal diskrimineres på grunn av pass eller fødeland.

  Mer enn 30 land, inkludert Norge, ba nylig IOC om å opprettholde forbudet.

  DOSB kunne foreløpig ikke forestille seg at russiske og belarusiske idrettsutøvere skal få delta igjen, sa Weikert. (NTB)

  IOC Russia Olympics
  Foto: Denis Balibouse / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste