NRK Meny
Normal

– Jeg har endelig løst gåten

ANNECY (NRK.no): Tora Berger (32) rotet bort de norske seierssjansene med to bom på stående skyting under verdenscupstafetten i Annecy. Lesja-jenta var likevel meget fornøyd med at liggende-skytinga var feilfri.

Det var nære at Tora Berger skulle klare andreplassen i stafetten, men hun kom litt til kort.

VIDEO: Tora Berger forsøkte å spurte Norge opp til andreplass, men rakk akkurat ikke frem i kamp mot Ukraina.

– Jeg prøvde å hente inn Tyskland, men jeg er ikke helt trygg på meg selv ennå. Jeg trenger flere renn. Det var imidlertid mye positivt i dag så det lover godt før resten av helgen, sier Tora Berger til NRK.no etter å ha gått Norge inn til 3.-plass på v-cupstafetten i Frankrike.

Tora Berger

Tora Berger skjøt endelig en rask og feilfri liggende-serie under stafetten. De har det ikke vært mange av i sesonginnledningen.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp

Tyskerne imponerte stort og vant helt suverent. Det tyske laget var over 20 sekunder foran Ukraina i mål, som ble nummer to.

I mål var Berger 23,8 sekunder bak Tyskland.

Tora Berger, Synnøve Solemdal, Tirill Eckhoff og Fanny Welle-Strand Horn gikk på det norske laget. Ingen av de norske jentenene pådro seg strafferunde, men totalt måtte de norske jentene fyre av ti ekstraskudd.

Kjempet lenge om seieren

To av ekstraskuddene stod Tora Berger for. Den norske ankerkvinnen startet etappen sin på andreplass, og ting så meget lyst da Berger skjøt feilfritt og raskt på liggende skyting. 32-åringen har slitt på liggende skytinga i sesongstarten, men virker å ha «løst gåten».

– Det har vært mye terping den siste uka på liggende, jeg har begynt å skjønne hva jeg har gjort feil i det siste. Gåten virker å være løst, forklarte Berger og sier at hun har endret liggestilling for å skape større stabilitet i børsa.

Med den feilfrie liggende-serien hadde hun et ørlite håp om å tette luka frem til ledende Tyskland, som lenge var på rundt 30 sekunder.

Den muligheten spolerte hun med to bom på stående. Berger virket heller ikke å ha dagen i sporet, der hun tapte mye tid til Tyskland. Mens Berger skjøt ekstraskudd, gikk Ukraina forbi.

Berger forsøkte desperat å innhente den ukrainske jenta, men rakk akkurat ikke frem. I mål var Lesja-ekspressen halvsekundet bak Ukraina.

– Det var kjedelig å bruke to ekstraskudd, men jeg prøver å se på det positive ved rennet mitt. Jeg ser en positiv utvikling, sier Berger.

Fredag er det herrestafett i Annecy, før det skal gås sprint både for kvinner og menn på lørdag. Søndag er det jaktstart-øvelser i Annecy.

Resultater, verdenscupstafett i Annecy:

1) Tyskland 1.06.27,8 (0/3) - Franziska Preuss (0/2), Andrea Henkel (0/0), Franziska Hildebrand (0/1), Laura Dahlmeier (0/0), 2) Ukraina 0.23,3 min. bak (0/4) - Julija Dzjyma (0/3), Vita Semerenko (0/1), Valj Semerenko (0/0), Olena Pidhrusjna (0/0), 3) Norge 0.23,8 (0/10) - Tiril Eckhoff (0/3), Fanny Welle-Strand Horn (0/3), Synnøve Solemdal (0/2), Tora Berger (0/2), 4) Canada 1.35,8 (0/9), 5) Frankrike 1.43,8 (0/3), 6) Russland 2.00,4 (0/5), 7) Italia 2.30,4 (0/10), 8) USA 2.44,1 (0/6), 9) Slovakia 2.49,9 (0/10), 10) Tsjekkia 3.37,8 (3/8), 11) Finland
4.01,7 (1/11), 12) Hviterussland 4.21,3 (2/8), 13) Sveits 4.52,8 (2/8), 14) Sverige 4.56,5 (0/8).

Siste nytt

 • Sarpsborg vil ha 8000 sitteplasser

  Sarpsborg er kun to kamper mot Maccabi Tel-Aviv unna gruppespillet i Europaligaen. Østfoldklubben planlegger stadionutvidelse hvis den kommer over siste hinder. Klubben vil da øke stadionkapasiteten fra nåværende 6863 til 8000 sitteplasser.

  UEFA Europa League-kvalifisering: Sarpsborg 08 - St. Gallen
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Zlatan nekter å spille

  Los Angeles Galaxy må greie seg uten Zlatan Ibrahimovic i helgens bortekamp mot Seattle Sounders i MLS. Årsaken er at oppgjøret spilles på kunstgress. – Fotball ble ikke skapt for å bli spilt på kunstgress, sier spissveteranen til Los Angeles Times.

  Minnesota United Galaxy Soccer
  Foto: Marcio Jose Sanchez / AP
 • Vinduet stengt i Italia

  Etter klokken 20 i kveld kan ikke Serie A-klubbene hente flere spillere denne sommeren. På en rolig siste dag ble det klart at Arsenal-duoen David Ospina og Joel Campbell går til henholdsvis Napoli og Frosinone, Simone Zaza fra Valencia til Torino, mens Diego Laxalt (Genoa) og Samu Castillejo (Villareal) ble presentert som Milan-spillere.

  Klubblegenden Claudio Marchisio er løst fra kontrakten etter 25 år i Juventus.

  Premier League - Arsenal vs Stoke City
  Foto: Hannah Mckay / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: Aquabike, finaler
NM-veka
NM-veka: Aquabike og speedcross
NM-veka: Aquabike
NM-veka: Speedcross, finaler
NM-veka: Speedcross
Friidrett: Diamond League fra Birmingham
Friidrett: Diamond League
4-4-2 med Schau og Aune
NM-veka: Sandbryting, finaler
NM-veka: Sandbryting