Hopp til innhold

– Jeg har endelig løst gåten

ANNECY (NRK.no): Tora Berger (32) rotet bort de norske seierssjansene med to bom på stående skyting under verdenscupstafetten i Annecy. Lesja-jenta var likevel meget fornøyd med at liggende-skytinga var feilfri.

Det var nære at Tora Berger skulle klare andreplassen i stafetten, men hun kom litt til kort.

VIDEO: Tora Berger forsøkte å spurte Norge opp til andreplass, men rakk akkurat ikke frem i kamp mot Ukraina.

– Jeg prøvde å hente inn Tyskland, men jeg er ikke helt trygg på meg selv ennå. Jeg trenger flere renn. Det var imidlertid mye positivt i dag så det lover godt før resten av helgen, sier Tora Berger til NRK.no etter å ha gått Norge inn til 3.-plass på v-cupstafetten i Frankrike.

Tora Berger

Tora Berger skjøt endelig en rask og feilfri liggende-serie under stafetten. De har det ikke vært mange av i sesonginnledningen.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp

Tyskerne imponerte stort og vant helt suverent. Det tyske laget var over 20 sekunder foran Ukraina i mål, som ble nummer to.

I mål var Berger 23,8 sekunder bak Tyskland.

Tora Berger, Synnøve Solemdal, Tirill Eckhoff og Fanny Welle-Strand Horn gikk på det norske laget. Ingen av de norske jentenene pådro seg strafferunde, men totalt måtte de norske jentene fyre av ti ekstraskudd.

Kjempet lenge om seieren

To av ekstraskuddene stod Tora Berger for. Den norske ankerkvinnen startet etappen sin på andreplass, og ting så meget lyst da Berger skjøt feilfritt og raskt på liggende skyting. 32-åringen har slitt på liggende skytinga i sesongstarten, men virker å ha «løst gåten».

– Det har vært mye terping den siste uka på liggende, jeg har begynt å skjønne hva jeg har gjort feil i det siste. Gåten virker å være løst, forklarte Berger og sier at hun har endret liggestilling for å skape større stabilitet i børsa.

Med den feilfrie liggende-serien hadde hun et ørlite håp om å tette luka frem til ledende Tyskland, som lenge var på rundt 30 sekunder.

Den muligheten spolerte hun med to bom på stående. Berger virket heller ikke å ha dagen i sporet, der hun tapte mye tid til Tyskland. Mens Berger skjøt ekstraskudd, gikk Ukraina forbi.

Berger forsøkte desperat å innhente den ukrainske jenta, men rakk akkurat ikke frem. I mål var Lesja-ekspressen halvsekundet bak Ukraina.

– Det var kjedelig å bruke to ekstraskudd, men jeg prøver å se på det positive ved rennet mitt. Jeg ser en positiv utvikling, sier Berger.

Fredag er det herrestafett i Annecy, før det skal gås sprint både for kvinner og menn på lørdag. Søndag er det jaktstart-øvelser i Annecy.

Resultater, verdenscupstafett i Annecy:

1) Tyskland 1.06.27,8 (0/3) - Franziska Preuss (0/2), Andrea Henkel (0/0), Franziska Hildebrand (0/1), Laura Dahlmeier (0/0), 2) Ukraina 0.23,3 min. bak (0/4) - Julija Dzjyma (0/3), Vita Semerenko (0/1), Valj Semerenko (0/0), Olena Pidhrusjna (0/0), 3) Norge 0.23,8 (0/10) - Tiril Eckhoff (0/3), Fanny Welle-Strand Horn (0/3), Synnøve Solemdal (0/2), Tora Berger (0/2), 4) Canada 1.35,8 (0/9), 5) Frankrike 1.43,8 (0/3), 6) Russland 2.00,4 (0/5), 7) Italia 2.30,4 (0/10), 8) USA 2.44,1 (0/6), 9) Slovakia 2.49,9 (0/10), 10) Tsjekkia 3.37,8 (3/8), 11) Finland
4.01,7 (1/11), 12) Hviterussland 4.21,3 (2/8), 13) Sveits 4.52,8 (2/8), 14) Sverige 4.56,5 (0/8).

Siste nytt

 • Henrik Ingebrigtsen imponerte – slo egen bestetid

  Henrik Ingebrigtsen løp inn til personlig bestenotering på 5000 meter i belgiske Oordegem lørdag. Tiden var på 13.13,99.

  Hans tidligere personlige beste på distansen var 13:15,38.

  32-åringens prestasjon er imponerende etter en lang skadehistorikk over flere år. Ingebrigtsen løp også inn til solide 7.51,09 på 3000 meteren i Moelv forrige søndag.

  Narve Gilje Nordås imponerte også i belgiske Oordegem på 1500-meteren. 3.34,70 lød tiden.

  Pressekonferanse Bislett Games
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Aursnes og Benfica sikret seriegullet i Portugal

  Fredrik Aursnes og Benfica tok sitt 38. ligagull da de slo Santa Clara 3-0 lørdag. Tittelen var deres første siden 2019.

  Gonçalo Ramos og Rafa Silva sendte hjemmelaget i føringen før pause. I det 60. minutt fastsatte Alejandro Grimaldo sluttresultatet da han var sikker fra ellevemetersmerket.

  Fredrik Aursnes spilte hele kampen for Lisboa-laget. Nordmannen har notert seg for to mål og fem målgivende på 28 kamper denne sesongen og har vært en av de sentrale spillerne på veien mot seriegullet.

  Andreas Schjelderup satt også på benken for Benfica.

  Porto kunne ta igjen rødtrøyene hvis resultatene gikk deres vei lørdag. Men da Benfica vant sin kamp holdt det ikke med 3-0-seier over Vioria Guimarares og de blåkledde endte som nummer to.

  Braga har sikret seg tredjeplassen, mens Sporting endte som nummer fire.

  Pacos Ferreira og øylaget Santa Clara må belage seg på nedrykk. (NTB)

  Portugal Soccer Portuguese League
  Foto: Armando Franca / AP
 • Storspill fra Hovland

  Viktor Hovland storspilte på dag tre av PGA-turneringen i Texas. Etter en tung start på turneringen, slo han virkelig tilbake med seks birdier. Det ble også to bogeys på nordmannen, blant annet på nest siste hull, men han klatret likevel fra 29. til en delt 10.-plass da han var ferdig med nest siste runde.

  I skrivende stund er det argentinske Emiliano Grillo som leder, 10 under par. Den tredje runden er ikke ferdigspilt.

  Viktor Hovland
  Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste