Ohi og Stabæk slo tilbake mot Haugesund: – De fikk to drittmål i første omgang

HAUGESUND/OSLO (NRK): Stabæk ble rundspilt før pause, men slo tilbake etter hvilen borte mot Haugesund.

Ohi

SCORET: Eliteseriens toppscorer Ohi Anthony Omoijuanfo.

– De fikk to drittmål i første omgang. Da vi gikk inn til pause snakket vi om mentalitet, og alle ville vise at vi er et bedre lag enn det vi viste i første omgang, sier Stabæks målscorer Ohi Anthony Omoijuanfo til NRK.

Haugesund så ut til å full kontroll på kampen da de gikk til pause med en 2-0-ledelse etter to klassescoringer. Men Stabæk slo tilbake i andre omgang. Etter scoringer fra Ohi Anthony Omoijuanfo og Raymond Gyasi var opphentingen komplett.

Dermed endte det 2-2 på Haugesund stadion.

– Dette viser at vi har en veldig god moral. Vi var fast bestemte på at vi skulle ta det igjen. Dette viser styrken i laget, sier Ohi.

– Vi er veldig skuffet. Vi har full kontroll, og kjører over dem som bare juling i første omgang. Men andre omgang blir veldig rotete, og vi må gjøre noen bytter. De fikk to mål, og det var fortjent, sier Haugesunds målscorer Tor Arne Andreassen.

Abdi scorer

MÅL: Liban Abdi fikk drømmetreff da han sendte hjemmelaget i ledelsen.

To drømmetreff

Det var hjemmelaget som kom best i gang på Haugesund stadion. Etter bare fire minutter fikk vertene en kjempesjanse, da Liban Abdi kom seg gjennom etter et gjennomspill fra Tor Arne Andreassen, men avslutningen gikk rett på Mande Sayouba.

Minutter senere var ikke Stabæks sisteskanse like heldig. Et svakt utspill havnet rett i beina på Abdi, som kunne dunke ballen i lengste hjørne til fra rundt 25 meter, og dermed sto det 1-0 til Haugesund.

Haugesund - Satbæk

POENGDELING: Det endte uavgjort mellom Stabæk og Haugesund.

Abdi var ikke den eneste som fikk drømmetreff i den første omgangen. For like før pause la Alexander Stølås inn til Tor Arne Andreassen, som banket til på helvolley fra like utenfor 16 meteren. Vakker scoring av 34-åringen, og Haugesund kunne gå til pause med 2-0-ledelse.

– Litt kjeft og litt mål

– Jeg skal inn og kjefte litt nå. Litt kjeft og litt mål så blir det gøyere i andre omgang.

Det sa Stabæks kaptein Morten Skjønsberg til Eurosport da lagene gikk til pause, og litt kjeft så ut til å hjelpe. For halvveis i andre omgang måtte Per Kristian Bråtveit gi retur på et skudd fra Hugo Vetlesen. Der var selvfølgelig Eliteseriens toppscorer Ohi Anthony Omoijuanfo, som satte inn reduseringen for gjestene. Det var hans 13. scoring for sesongen.

Like etterpå traff Luc Kassis innlegg pannebrasken til Raymond Gyasi, ballen gikk i mål og opphentingen var komplett.

• Leicester rykket opp igjen til Premier League

Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

Leicester
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

– Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

Arne Slot
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

– Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

– Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.