Hopp til innhold

Chisora truet med å drepe David Haye

Den britiske tungvektsbokseren Dereck Chisora har brukt helgen til å lage veldig mye rabalder - og til å få bank av Vitalij Klitsjko. Nå etterforskes han for vold og drapstrusler.

Dereck Chisora

Her spytter Dereck Chisora på Vladimir Klitsjko før tungvektskampen i München lørdag. Etterpå slo storebror Vitalij Klitsjko Chisora over 12 runder.

Foto: MICHAEL DALDER / Reuters

Chisora

EN SLAGEN MANN: Dereck Chisora tørker svette etter å ha tapt over 12 runder mot Vitalj Klitsjko.

Foto: CHRISTOF STACHE / Afp
Germany Boxing Klitschko Chisora

FORTSATT MESTER: Vitalij Klitsjko beholder WBC-beltet etter kampen lørdag.

Foto: Frank Augstein / Ap

Chisora og hans trener Don Charles ble pågrepet og tatt inn til avhør da de var på vei om bord i et fly for å reise hjem til Storbritannia. Årsaken var slåsskampen med tidligere bokser David.

Ifølge politiet er både Chisora og Charles siktet for legemsbeskadigelse. Briten truet også med å drepe Haye da de røk i tottene på hverandre.

Dereck Chisora fikk juling av Vitalij Klitsjko i lørdagens storkamp. Men - briten var fortsatt ikke ferdig etter kampen.

Da begynte han nemlig å slåss med en annen britisk tungvekter: David Haye. Haye tapte også for en Klitsjko - nemlig Vladimir - i fjor sommer.

Chisora skal ha blitt slått til blods.

– Jeg er svært skuffet. Blodsutgytelse på pressekonferansen ... boksesporten bør ikke være slik, sa Klitsjko til BBC etter å ha sett TV-bilder av slagsmålet mellom Chisora og Haye.

Slåss på pressekonferanse

Haye var på helgens stevne som TV-mann. Chisora skal ha gjort narr av ham foran et stort pressekorps for måten han tapte for lillebror Klitsjko i fjor og mistet sin tittel. De to endte så i en konfrontasjon rundt omkring i et pressekonferanse-rom der både møbler og tilskuere etter hvert ble involvert.

Video Her slåss bokserne utenfor ringen

NETT-TV: Her slåss bokserne utenfor ringen

Verst skal det ha gått ut over Hayes trener og manager, Adam Booth. I likhet med Haye hadde han også kommentert Chisora-kampen - men han endte med et solid kutt i panna.

haye

Boksestjernen David Haye.

Foto: ODD ANDERSEN / Afp
– Truet med å skyte Haye

BBC melder søndag at Chisora ved fire anledninger skal ha truet med å skyte Haye, og München-politiet bekrefter at de har startet etterforskning av opptrinnet.

Klitsjko-brødrene holdt seg etter sigende unna slåsskampen som skal ha sendt sjokkbølger selv i bokseverdenen.

Haye skal ha vært den første av kamphanene til å forlate åstedet. Mens han stakk, brølte han til Chisora. Chisora, på sin side, var mest opptatt av å presisere at det ikke var ham som hadde slått manager Booth til blods.

Her kan du lese hele ordvekslingen (BBC)

Boksesporten er kjent for å være preget av høy temperatur og saftige replikker. Men det er lenge siden ting har vært like dramatisk som denne helgen og all bruduljen rundt tittelkampen i tungvekt mellom Vitalij Klitsjko og Dereck Chisora.

Først fiket Chisora til storebror Klitsjko under fredagens innveiing i München med flat hånd. Den digre ukraineren hevet høyrearmen i refleks - men klarte å holde slaget tilbake.

Les videre under bildet!

Chisora Klitschko

ØREFIK: Dereck Chisora smekker til Vitalij Klitsjko under fredagens innveiing.

Foto: MICHAEL DALDER / Reuters

Tok igjen i ringen

Eller mer presist: han sparte dem til dagen etter. For lørdag tok han igjen.
Klitsjko vant tungvektskampen i ringen, og dermed er alle tungvektsbeltene fortsatt i Klitsjko-familiens eie. Vladimir er mester i IBF, WBA og WBO.

Spyttet på broren

Før Chisora entret ringen i München, spyttet han en solid dose vann rett i ansiktet på Vitalijs lillebror Vladimir - men ukraineren lot storebror ta hevn på familiens vegne.

Det gjorde han også. Vitalij brukte riktignok tid på å få kontroll på kampen, men etter 12 runder hadde dommerne ham som vinner med 118-110, 118-110 og 119-111.

Krever omkamp

– Motstanderen min var svært motivert. Det var ikke lett, men jeg så hvert slag, for han er treg. Jeg er ikke fornøyd, for jeg ønsket å avgjøre kampen før full tid, sa Klitsjko.

– Alt som skilte meg fra seier i kveld er erfaring. Jeg holder ikke noe tilbake. Jeg angriper hele veien, og nå vil jeg ha en omkamp, sa Chisora.

28-årige Chisora måtte tåle sitt tredje nederlag som profesjonell, i den 18. kampen. Alle tapene har kommet i løpet av de fire siste kampene.
I tillegg til nederlaget i tittelkampen må han regne med en saftig bot for ørefiken fredag.

Siste nytt

 • Barcelona herjet med Sevilla

  Barcelonas stjernegalleri slet i én omgang, men en forrykende forestilling etter pause ga 3-0-seier mot Sevilla i spansk fotball søndag.

  Annen omgang hjemme på Camp Nou ble et fyrverkeri signert Barcelona-spillerne.

  Jordi Alba slo an tonen med sin 1-0-scoring etter 58 minutters spill. Målet kom etter gnistrende angrepsspill.

  Deretter inntok brasilianske Raphinha hovedrollen. Først slo han den målgivende pasningen da Gavi enkelt kunne spasere inn 2-0. Deretter satte han selv inn 3-0 etter å ha blitt framspilt av Jordi Alba. (NTB)

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Joan Monfort / AP
 • Maanum og Arsenal snublet – godt nytt for Reitens Chelsea

  Frida Maanum og Arsenal måtte nøye seg med 0-0 og ett poeng mot West Ham i den engelske superligaen for kvinner søndag.

  Poengtapet betyr at det ble en meget god for Guro Reiten og Chelsea, som slo Tottenham 3-2 tidligere på dagen. Reiten ble matchvinner.

  Chelsea topper nå tabellen og har to poengs luke til Manchester United. United måtte også nøye seg med 0-0 og ett poeng i sin kamp mot Everton søndag.

  Arsenal er tabelltreer, men har fem poeng opp til ledende Chelsea. Frida Maanum og lagvenninnene har samtidig en kamp til gode.

  Arsenal førte kampen mot West Ham, og Maanum kom til flere gode sjanser. Mål ble det imidlertid ikke. (NTB)

  FA Women's League Cup - Quarter Final - Arsenal v Aston Villa
  Foto: MATTHEW CHILDS / Reuters
 • Sandvolleyball: Mol og Sørum til topps i Doha – vant naboduell i finalen

  Sandvolleyballduoen Anders Mol og Christian Sørum vant finalen i verdenstourturneringen i Doha. I finalen ble svenske David Åhman og Jonatan Hellvig slått.

  Den norske duoen tok sin første triumf i 2023-sesongens første turnering med settsifrene 21-19, 21-19.

  De to finalelagene møttes også tidligere i turneringen. Da var det også Mol/Sørum som vant bataljen, den gang etter tre sett.

  De svenske ungguttene startet godt og ledet tidvis med 3-4 poeng i første sett søndag. Nordmennene hentet seg likevel inn og utlignet til 13-13. Deretter sendte en god blokk av Mol den norske duoen i føringen for første gang i kampen. Settet ble senere vunnet 21-19.

  I det andre settet kom Mol og Sørum bedre i gang og var i føringen hele veien.

  Den svenske duoen slo Mol/Sørum i fjorårets EM-semifinale og vant senere mesterskapet. Da hadde nordmennene vunnet europamesterskapet de fire foregående årene.

  Forrige helg avsluttet Mol og Sørum den koronautsatte 2022-sesongen med triumf i verdenstourfinalen. Den turneringen ble også spilt i Doha. (NTB)

  EM Sandvolley München 2022
  Foto: Lise Åserud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Norsk-svensk «smørekonflikt» i skiskytter-sirkuset: – Over grensen 01:29
Neste