Hopp til innhold

Her er tåa Haye mener ødela

David Haye sier han ikke liker boksere som finner på unnskyldninger etter at de har tapt. Men etter nattens tap hadde han opp til flere unnskyldninger selv.

Video David Haye bokset med brukket tå

David Haye bokset med brukket tå. Etter kampen mente han det var en av forklaringene på at han ikke fikk knocket ut Klitsjko slik han ønsket.

Germany Boxing Klitschko Haye

Vladimir Klitsjko tok over WBA-tittelen fra David Haye etter at han vant på poeng i Hamburg lørdag kveld.

Foto: Frank Augstein / Ap

Haye

David Haye ankom ringen kledd i en folie.

Foto: JOHANNES EISELE / Afp
- Jeg liker ikke boksere som unnskylder seg etter tap, men... startet David Haye på pressekonferansen etter å ha tapt mot Vladimir Klitsjko natt til søndag.

Briten holdt tolv runder mot den store og sterke ukraineren, men tapte klart på poeng.

De tre dommerne var enige i at Klitsjko var den beste bokseren, og ukraineren fikk flest poeng fra alle dommerne: 117-109, 118-108 og 116-110.

Men Haye mente en vond tå ødela mye for ham.

- Jeg brakk tåa mi for tre uker siden. Det var ikke snakk om å trekke seg fra denne kampen. Jeg klarte ikke å dytte fra med høyrefoten og få full kraft slik jeg ville. Jeg klarte ikke å få inn fulltreffere. Men sånn er boksing, du får det ikke alltid som du vil, sier Haye.

Klatret opp på bordet

Allerede i intervjuet som ble gjort inne i ringen umiddelbart etter kampslutt, snakket Haye om sin vonde tå.

Og for å dokumentere plagene han mener ødela mye av hans muligheter, nølte han ikke med å vise frem tærne sine på pressekonferansen.

Uten sko og sokker klatret han opp på et bord, og lot villig fotografene få ta bilder.

Men det var likevel ikke alt han hadde å skylde på.

- Klitsjko sloss bra, og traff meg med noen bra slag. Men han slo meg ikke ned. Alle unntatt dommeren kunne se at det var dytting og ikke «knock down» som gjorde at jeg fikk telling, sier Haye, som også mener dommernes poengsum var riktig.

Og som om ikke det var nok:

Haye mente det også var til hans disfavør at kampen gikk i Tyskland.

Skrøt av britiske supportere

Klitsjko på sin side var langt mer positiv etter kampslutt.

– Jeg vil takke de britiske supporterne som kom hit for å heie på Haye. Han prøvde å utfordre meg, og jeg er fornøyd med resultatet. Jeg vil fortsette å forsvare mine titler så lenge jeg kan, sa Klitsjko etter seieren.

Med seieren sikret Klitsjko seg også Hayes WBA-tittel. Dermed kunne Klitsjko-familien juble for at brødrene Vladimir og Vitalij nå har titlene i WBA, WBC, IBF, WBO og IBO.

- Klitsjko gjør enkle ting veldig bra

Øfsti

Anders Øfsti er tidligere nordisk mester i boksing i lett tungvekt-klassen.

Foto: NRK

Anders Øfsti, tidligere nordisk mester i lett tungvekt-klassen, fulgte kampen sammen med leserne på nrk.no.

– Det var en overlegen seier til Klitsjko. Venstre hånda ble pumpet inn som et stempel i panna på Haye. Klitsjko er bevegelig og kom seg lett unna når Haye kom med sine slag. Haye hadde ett godt treff i løpet av hele kampen, sier Øfsti.

– Klitsjko gjør ikke fantastiske ting, men enkle ting. Og de enkle tingene gjør han veldig bra. Det er enkle er av og til det beste, avslutter Øfsti.

Chatten som pågikk under kampen kan du se under (flere bilder fra kampen og livereferat finner du under chatte-vinduet):

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Slik var kampen:

00.19: Dommerne har talt: Klitsjko er vinneren! 117-109, 118-108, 116-110 fra dommerne.

00.16: Snart faller dommen.

00.15: Kampen er over, og begge bokserne hever hendene.

00.14: Haye begynner å få dårlig med tid nå.

BOXING-HEAVYWEIGHT-UKR-GBR-KLITSCHKO-HAYE 117971922

Klitsjko har hatt problemer med å få inn gode treff, men Haye har fått en telling.

Foto: JOHANNES EISELE / Afp

00.12: Klitsjko trenger bare å holde seg på beina i denne runden. Haye går til angrep og Klitsjko må holde. Klitsjko presser ned, men dommeren gir ingen advarsel som tidligere i kampen.

00.11: Haye må slå knockout på Klitsjko for å vinne. Siste runde er i gang!

00.11: Klitsjko virker å ha kontroll på kampen for øyeblikket, og får inn flere treff med venstra. Runde 11 er over, ukraineren vinner denne runden.

00.10: Haye satser virkelig, og Klitsjo kommer med en kjempebom. Siden Haye har fått telling må det skje noe stort fra Haye om Klitsjko ikke skal vinne runden.

00.08: 11. runde er i gang. Haye går i bakken og får telling. Det var ikke et slag som fikk ham i bakken, men Haye har vært i bakken flere ganger og kanskje dommeren er lei.

00.06: Klitsjko treffer godt mot slutten av runde ti. En klar runde til Klitsjko.

00.04: Runde ti er i gang. Haye lovet knockout før kampen, men det har han vært langt unna foreløpig.

Germany Boxing Klitschko Haye

Ukraineren får inn et godt treff på Haye.

Foto: Frank Augstein / Ap

00.02: Klitsjko treffer med en uppercut helt på slutten av runde ni. Runden går til Klitsjko mener Øfsti.

00.01: Runde ni er godt i gang. Hayle snubler nok en gang, får kjeft av kamplederen. Haye kommer med en lynrask kombinasjon, men Klitsjko svarer.

23.59: En jevn åttende runde er over. Haye gjør sitt for ta runden mot slutten, men uvisst om han greide det. Det ender med et slag i ryggen. Uvagjort der, mener Øfsti.

23.57: Runde åtte i gang. Haye sliter med å få gode treff, lenge siden det forrige. Haye setter kneet i bakken og skylder på et slag i bakhodet, men dommeren er ikke enig.

Germany Boxing Klitschko Haye

Tett kamp i bokseringen.

Foto: Frank Augstein / Ap

23.55: Sjuende rund er over. Klitsjko ble trukket et poeng i runden, og mulig det gjør at Haye vinne runden. Kanskje uavgjort i denne runden, mener Øfsti.

23.53: «Hayemaker» ser ut til å ha det litt tyngre enn i de tidligere rundene, men unngår de verste slagene fra ukraineren.

23.52: Sjuende runde i gang. Haye presses nok en gang ned, for fjerde eller femte gang. Klitsjko får en advarsel fra dommeren og mister et poeng.

23.50: Sjette runde er over. Treneren til Klitsjko etterlyser flere slag fra ukraineren. – Du kan ikke bare følge ham rundt, få inn noen slag, sier treneren. Ser ut til at Klitsjko likevel vant runde seks.

23.48:Sjette runde godt i gang. Haye beveger seg fortsatt godt, og det ser ut til at han har klart å gi Klitsjko et lite kutt under det venstre øyet.

BOXING-HEAVYWEIGHT-UKR-GBR-KLITSCHKO-HAYE 117971922

Klitsjko dominerte i femte runde.

Foto: JOHANNES EISELE / Afp

23.47: Femte runde er over. Klitsjko vinner den runden.

23.46: Klitsjko får inn noen skikkelige treff i den femte runden. Så et øyeblikk ut til at Haye var på vei ned, men han holder seg på beina.

23.45: Femte runde godt i gang. Trenerne til Klitsjko vil ha mer tempo for å unngå at Haye vinner tidlige runder.

23.42: Fjerde runde er over. Haye smiler og er fornøyd, han fikk inn noen gode treff på slutten av runden.

23.41: Fjerde runde er i gang. Haye er lynrask og kommer seg unna jabbene. – Haye må risikere mer om han skal vinne, melder Øfsti på chatten.

23.37: Tredje runde er over. Klitsjko fikk inn noen rene treff, men Haye er rask og får av og til ukraineren til å bomme stygt.

23.36: Tredje runde. Haye får inn den beste trefferen så langt i kampen.

23.34: Andre runde er over, men ingen fikk inn noen store treffer.

23.32: Andre runde er godt i gang, Klitskjo er konsentrert, men Haye beveger seg godt og får inn noen slag.

Germany Boxing Klitschko Haye

Kampen er virkelig i gang.

Foto: Frank Augstein / Ap

23.32: Første runde var en jevn affære, nervøst i bokseringen. Ingen fikk ingen noen virkelig gode treff.

23.29: Haye går i bakken, men han blir bare dyttet over ende.

23.27: Klitsjko går i gang. Haye prøver å nå frem med venstra, men Klitsjko unngår slaget.

23.27: Første runde er i gang.

23.26: Da er det klart for boksekamp!

23.19: Det er klart for nasjonalsanger. Haye går rolig rundt under den britiske, mens Klitsjko ser en smule mer innbitt ut under den ukrainske.

23.18: Mens Haye ble møtt med pipekonsert, er det mer jubel fra publikum når Klitsjko viser seg, men Haye sine fans prøver sitt beste å bue ut Klitsjko.

23.15: Motstander Vladimir Klitsjko er omsider også på vei til ringen.

23.10: Sikkerhetsvaktene har litt å stri med når de skal holde et ellevilt publikum unna Haye. Han har kommet velberget frem til ringen nå.

BOXING-HEAVYWEIGHT-UKR-GBR-KLITSCHKO-HAYE 117971922

Haye er på plass i ringen.

Foto: JOHANNES EISELE / Afp

23.07: Haye kommer omsider ut, tyskerne piper på bokseren, men han har stor støtte fra tilreisende briter. Haye får poser på beina for ikke å bli våt etter alt regnet som har kommet i Hamburg.

23.05: Kampstarten lar vente på seg. Tilskuerne venter for øyeblikket fortsatt på at David Haye skal komme ut fra garderoben og entre ringen.

– Dette er den største tungvektskampen på mange år. Det er kanskje den største siden Lennox Lewis møtte Vitaly Klitskjo, storebroren til Vladimir. Eller kanskje til og med den største siden Lewis møtte Mike Tyson, sier Anders Øfsti.


Øfsti er tidligere nordisk mester i boksing i lett tungvekt-klassen. Han har fulgt boksesporten tett i en årrekke, først som aktiv og deretter gjennom jobben som sportsjournalist i NRK.

Chat med Øfsti under kampen i vinduet øverst.

Les også:

Selv holder han liten knapp på Haye som favoritt.

– Han er veldig mye raskere enn Klitskjo, og han er bedre teknisk. Samtidig er Klitsjko en ekte tungvekter med 112 kilo mot Hayes 96. Klitskjo er en maskin av en mann, mener Øfsti.

BOXING/ Official intermits as heavyweight boxers, IBF and WBO titleholder Klitschko of Ukraine and WBA champion Haye of Britain stand face to face after their weigh-in in Hamburg

Etter en frekk ordkrig mellom Vladimir Klitskjo og David Haye vil det i kveld avgjøres hvem som er tøffest i bokseringen.

Foto: MORRIS MAC MATZEN / Reuters

Haye tilhører egentlig cruiservektklassen, men har tidligere vist at han kan takle store motstandere. Haye tok WBA-tittelen fra Nicolay Valuev. I fjor forsvarte han tittelen mot en annen kjempe, landsmannen Audley Harrison.

Vladimir Klitsjko er også stor og tung, men er av et helt annet kaliber. Ukraineren har ikke tapt på syv år og har vært i ringen med de fleste av de beste, med unntak av storebror og WBC-mester Vitaly.

Siste nytt

  • Nominert til årets manager – fikk sparken

    Liam Rosenior var en av tre nominerte til prisen for årets manager i engelsk mesterskapsserie. Tirsdag fikk han sparken i Hull.

    39-åringen ble i november 2022 hentet til trenerjobben i klubben han hadde spilt for i fem år av sin aktive karriere. Han berget laget fra nedrykk, og sist sesong gjorde Hull det så bra at han i desember fikk en ny og forbedret kontrakt med gyldighet til 2026.

    Han ble også nominert til prisen som sesongens manager sammen med Kieran McKenna (Ipswich, som vant) og Daniel Farke (Leeds), men Hull gikk så vidt glipp av opprykkssluttspill. Med bare en seier på de fire siste kampene endte laget på 7.-plass, tre poeng bak Norwich på den viktige 6.-plassen.

    – Dette er den vanskeligste avgjørelsen jeg har truffet som styreleder i denne klubben. Jeg må se bort fra personlige følelser og treffe avgjørelser med klubbens langsiktige visjoner i sentrum, sier klubbens tyrkiske eier Acun Ilicali til Hulls nettsted.

    – Det er ingen tvil om at vi har hatt framgang under Liam, og han vil alltid være en del av denne familien. Likevel er det blitt tydelig at vi har ulike visjoner for klubbens framtid, og jeg føler at tiden er inne for å gjøre en endring.

    (©NTB)

    dfClLXF5MRI
    Foto: AP
  • Fenomenet Wembanyama enstemmig valgt til årets rookie i NBA

    Victor Wembanyama levde opp til de enorme forventningene i debutsesongen i NBA. Han ble enstemmig valgt til årets rookie.

    Det franske fenomenet ble oppført på førsteplass på samtlige 99 stemmesedler. Selv om han spilte for et dårlig lag (San Antonio Spurs, som vant bare 22 kamper), leverte han prestasjoner som ikke er sett før.

    Wembanyama endte med snitt på 21,4 poeng, 10,6 returer, 3,9 assist, 3,6 blokkerte skudd og 1,2 ballerobring per kamp. Ingen spiller har i sin første sesong hatt så gode tall i alle de kategoriene.

    Phoenix Suns forward Kevin Durant fouls San Antonio Spurs center Victor Wembanyama
    Foto: AP
  • Træen måtte bryte Giro d'Italia – Milan endelig til topps

    Den norske sykkelproffen Torstein Træen måtte tirsdag stå av Giro d'Italia som følge av krasjen på åpningsetappen. Jonathan Milan vant tirsdagens etappe.

    Siden hans forrige seier i Giroen, hadde Milan fem 2.-plasser før triumfen endelig kom i tirsdagens spurt. Italieneren vant etappen foran Kaden Groves og Phil Bauhaus.

    – Etter fem 2.-plasser er det lett å unna ham denne seieren, utbrøt Discovery-kommentator Theis Magelssen.

    Træen skadet kneet stygt og måtte sy flere sting som følge av lørdagens velt. Likevel kom han seg til mål og fullførte også etappene søndag og mandag.

    – Jeg må dessverre fortelle at jeg bryter Giroen. Smertene ble for store, og det var ikke fornuftig å fortsette. Jeg synes det er veldig kjipt å måtte gi meg, men nå skal jeg hjem og restituere og fokusere på resten av sesongen, sier Træen i en video Bahrain-Victorious har publisert på X.

    Torstein Træen under Tour de France i 2023
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal