Hopp til innhold

Sprintkrangel før stjernemøte i Oslo – møtes med latter etter verdensrekord-varsel

Verdens største sprintstjerner er offensive før sesongstarten. Amerikanske Fred Kerleys varsler verdensrekord under Bislett Games, men det er noe de fleste bare ler av.

Lyles Kerley

GULL OG SØLV: Italienske Marcell Jacobs tok OL-gull foran Fred Kerley i Tokyo i 2021. Nå møtes de på Bislett.

Foto: AP

«Verdensrekord neste gang jeg løper 100 meter», meldte den amerikanske sprinteren på X denne uka.

Og neste gang Fred Kerley løper distansen, er på Bislett Games om bare to uker. Verdensrekorden tilhører som kjent Usain Bolt, er på 9,58 og har stått siden 2009. Kerleys bestenotering er på 9,76. Da han tok VM-bronse i Budapest i fjor, løp han på 10,02.

– Jeg skvatt da jeg så det. Han har ikke vært i nærheten av verdensrekord, i hvert fall ikke i år, og han hadde en svak sesong i fjor, småflirer NRKs friidrettskommentator Jann Post.

Verdensmesteren fra 2022 er kjent for å være frisk i uttalelsene sine på sosiale medier, og nattens svært offensive utsagn har fått en rekke reaksjoner.

Oslo-duell

Diamond League har re-postet på Instagram, og der har den olympiske mesteren, Marcell Jacobs, svart med to latter-emojis. Kerley har igjen svart italieneren med smilefjes. De to møtes i Oslo neste uke.

Diamond League

DUELL: Sørafrikanske Akani Simbine vant 100-meteren i kinesiske Suzhou i april, foran amerikanerne Christian Coleman og Fred Kerley. Også Simbine kommer til Oslo.

Foto: AFP

– Det blir en spennende duell på Bislett i år, men jeg tror verdensrekord er utopi, sier Bislett-general Steinar Hoen til NRK.

– Jeg så Kerley i Kina i april, og signerte han til Bislett Games der, og han hadde ikke verdensrekordnivået da, så jeg håper han har lagt opp treningen så han har hatt en stigning. At det ser ut som Jacobs er på vei tilbake etter mye skader, er også veldig gledelig, legger han til.

– Jeg ville ikke vært bekymret om jeg var Usain Bolt, så jeg tror Kerley først må konsentrere seg om å vinne en 100 meter, før han begynner å snakke om verdensrekord, mener Post.

Feide med Lyles

I kinesiske Sozhou løp han på 10,11, men skal man tro Kerley selv, så er formen meget god.

«Dæven, det skjedde på trening i dag, De beste trener på vestkysten», skrev han.

Fred Kerley X
Foto: Skjermdump, X

Akkurat det kan ha sett ut som var et svar direkte til stjernekollega Noha Lyles. For like før hadde forrige sesongs beste sprinter lagt ut på X at han «hadde hatt sin beste treningsøkt i karrieren». De to har hatt en rekke feider opp igjennom årene.

– De liker å melde litt disse sprinterne, og det tenker jeg er bra. Det er jo alle stevnedirektørers drøm at de holder på som gamle boksere. Vi har sett litt av det med Jakob Ingebrigtsen og Josh Kerr den siste tiden også. Det gir mer næring til duellene, sier NRKs friidrettskommentator.

Relay world

STAFETTGULL: USA tok forventet VM-gullet på 4x100 meter stafett i Budapest i fjor. Da løp både Kerley (t.v.) og Lyles, mens sistnevnte tok gullet på 100 meter.

Foto: AP

Alle kommentarene på nattens innlegg, gjorde at Kerley raskt kom med enda et svar.

«Vi er ikke respektløse overfor noen. Vi tror ikke at noen av oss er best, og vi jobber voldsomt hardt. Vi sikter mot toppen. Vi forstår hva som skal til for å nå storhet og jeg respekterer alle. Vi elsker dette».

Sesongens høydepunkt blir utvilsomt OL i Paris. Det amerikanske uttaket skjer i slutten av juni.

– For øyeblikket har jeg mer tro på at Lyles slår Bolts verdensrekord på 200 meter (19,19) enn at Kerley tar den på 100 meter i hvert fall, poengterer Post.

Siste nytt

 • Lallana returnerer til Southampton: – Føles riktig

  Adam Lallana (36) gjør vender tilbake til Southampton ti år etter at han forlot klubben til fordel for Liverpool.

  Det bekrefter klubben på X.

  – Jeg visste med en gang at det føltes riktig, sier 36-åringen.

  Lallana gjorde proffdebuten sin i Southampton i 2006 og har siden spilt for klubber som Bournemouth, Liverpool og Brighton.

  I sin forrige periode i Southampton noterte briten seg for 60 mål og 45 målgivende på 265 kamper. Det sikret han en overgang til Liverpool i 2014, hvor han var fram til 2020. Da gikk turen videre til Brighton, som han har spilt for til og med forrige sesong.

  Southampton rykket forrige sesong opp til Premier League etter t de slo Leeds 1–0 i opprykksfinalen.

  (©NTB)

  NfY-j2lbpRU
  Foto: JOHN SIBLEY / AFP
 • Slik starter Tyskland og Skottland i åpningskampen i EM

  Åpningskampen i EM spilles fredag kveld mellom Tyskland og Skottland i München. Der stiller Tyskland med følgende lag:

  Tyskland (4-2-3-1): Manuel Neuer - Joshua Kimmich, Antonio Rüdiger, Jonathan Tah, Maximilian Mittelstädt - Toni Kroos, Robert Andrich - Jamal Musiala, Ilkay Gündogan, Florian Wirtz - Kai Havertz.

  Det betyr at blant andre Thomas Müller og Leroy Sané er henvist til benken fra start av trener Julian Nagelsmann.

  Skottland (5-3-2): Angus Gunn - Anthony Ralston, Jack Hendry, Ryan Porteous, Kieran Tierney, Andy Robertson - Scott McTominay, Callum McGregor, John McGinn - Che Adams, Ryan Christie

  hzmRAyPofJQ
  Foto: AP
 • Positiv opptur etter EM-nedturen for Rooth

  Da Markus Rooth (22) skulle forsøke å komme seg over 5.20 under stavsprangkonkurransen på tikampens andre dag i EM, pådro han seg en krampe i låret.

  Med tanke på OL i Paris, tok Rooth det vanskelige valget om å ikke fullføre konkurransen. Rooth lå godt an til medalje i EM, hvor Sander Skotheim sikret norsk sølv.

  I dag fikk tikjemperen positive svar.

  «MR var så positivt som det kunne bli, tross at det var en liten skade. Ingen strekk, men et sår i fascien som sitter rundt muskelen. Vi krysse fingrene for at han kommer fort i god trening og blir klar til OL.»

  Det skriver Rooths mamma Mette Malm Rooth til NRK.

  Rooth må gi seg – sliter med krampetendenser
  Foto: n23485

Sendeplan

Kl. Program Kanal