Hopp til innhold

Sprintkrangel før stjernemøte i Oslo – møtes med latter etter verdensrekord-varsel

Verdens største sprintstjerner er offensive før sesongstarten. Amerikanske Fred Kerleys varsler verdensrekord under Bislett Games, men det er noe de fleste bare ler av.

Lyles Kerley

GULL OG SØLV: Italienske Marcell Jacobs tok OL-gull foran Fred Kerley i Tokyo i 2021. Nå møtes de på Bislett.

Foto: AP

«Verdensrekord neste gang jeg løper 100 meter», meldte den amerikanske sprinteren på X denne uka.

Og neste gang Fred Kerley løper distansen, er på Bislett Games om bare to uker. Verdensrekorden tilhører som kjent Usain Bolt, er på 9,58 og har stått siden 2009. Kerleys bestenotering er på 9,76. Da han tok VM-bronse i Budapest i fjor, løp han på 10,02.

– Jeg skvatt da jeg så det. Han har ikke vært i nærheten av verdensrekord, i hvert fall ikke i år, og han hadde en svak sesong i fjor, småflirer NRKs friidrettskommentator Jann Post.

Verdensmesteren fra 2022 er kjent for å være frisk i uttalelsene sine på sosiale medier, og nattens svært offensive utsagn har fått en rekke reaksjoner.

Oslo-duell

Diamond League har re-postet på Instagram, og der har den olympiske mesteren, Marcell Jacobs, svart med to latter-emojis. Kerley har igjen svart italieneren med smilefjes. De to møtes i Oslo neste uke.

Diamond League

DUELL: Sørafrikanske Akani Simbine vant 100-meteren i kinesiske Suzhou i april, foran amerikanerne Christian Coleman og Fred Kerley. Også Simbine kommer til Oslo.

Foto: AFP

– Det blir en spennende duell på Bislett i år, men jeg tror verdensrekord er utopi, sier Bislett-general Steinar Hoen til NRK.

– Jeg så Kerley i Kina i april, og signerte han til Bislett Games der, og han hadde ikke verdensrekordnivået da, så jeg håper han har lagt opp treningen så han har hatt en stigning. At det ser ut som Jacobs er på vei tilbake etter mye skader, er også veldig gledelig, legger han til.

– Jeg ville ikke vært bekymret om jeg var Usain Bolt, så jeg tror Kerley først må konsentrere seg om å vinne en 100 meter, før han begynner å snakke om verdensrekord, mener Post.

Feide med Lyles

I kinesiske Sozhou løp han på 10,11, men skal man tro Kerley selv, så er formen meget god.

«Dæven, det skjedde på trening i dag, De beste trener på vestkysten», skrev han.

Fred Kerley X
Foto: Skjermdump, X

Akkurat det kan ha sett ut som var et svar direkte til stjernekollega Noha Lyles. For like før hadde forrige sesongs beste sprinter lagt ut på X at han «hadde hatt sin beste treningsøkt i karrieren». De to har hatt en rekke feider opp igjennom årene.

– De liker å melde litt disse sprinterne, og det tenker jeg er bra. Det er jo alle stevnedirektørers drøm at de holder på som gamle boksere. Vi har sett litt av det med Jakob Ingebrigtsen og Josh Kerr den siste tiden også. Det gir mer næring til duellene, sier NRKs friidrettskommentator.

Relay world

STAFETTGULL: USA tok forventet VM-gullet på 4x100 meter stafett i Budapest i fjor. Da løp både Kerley (t.v.) og Lyles, mens sistnevnte tok gullet på 100 meter.

Foto: AP

Alle kommentarene på nattens innlegg, gjorde at Kerley raskt kom med enda et svar.

«Vi er ikke respektløse overfor noen. Vi tror ikke at noen av oss er best, og vi jobber voldsomt hardt. Vi sikter mot toppen. Vi forstår hva som skal til for å nå storhet og jeg respekterer alle. Vi elsker dette».

Sesongens høydepunkt blir utvilsomt OL i Paris. Det amerikanske uttaket skjer i slutten av juni.

– For øyeblikket har jeg mer tro på at Lyles slår Bolts verdensrekord på 200 meter (19,19) enn at Kerley tar den på 100 meter i hvert fall, poengterer Post.

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal