NRK Meny
Normal

Sprintstjerne forlot pressekonferanse i sinne etter dopspørsmål

Sprinteren Carmelita Jeter (33) avbrøt pressekonferansen i Monaco etter at hun og Shelley-Ann Fraser-Pryce (26) fikk spørsmål om doping.

Hun ville ikke svare på spørsmål om doping. Se bildene her.

Carmelita Jeter forlot pressekonferanse i protest

Carmelita Jeter ble sur etter et dopingspørsmål og forlot en pressekonferanse i Monaco i sinne torsdag.

Jeter

Sprinteren Carmelita Jeter likte ikke å få dopingspørsmål under på pressekonferanse torsdag.

Foto: PETER KOHALMI / Afp

– Takk, svarte Jeter kort etter et spørsmål fra salen før hun reiste seg og forlot seansen.

Nektet spørsmål

Flere dopingavsløringer har preget friidretten den siste uka - og spesielt sprinterne Tyson Gay og Asafa Powell har vært i fokus.

Flere utøvere, blant annet Carmelita Jeter (USA) og Shelley-Ann Fraser-Pryce (Jamaica) var tilstede på en pressekonferanse torsdag før Diamond League-stevnet i Monaco.

Også høydehopperen Brigetta Barrett, tresteg-utøver Christian Taylor og hekkeløper Sally Pearson hadde pressekonferanse ved Fairmont Monte Carlo hotell.

Før de to sprinternes skulle møte pressen ble gitt beskjed om at verken Jeter og Fraser-Pryce ville svare på dopingspørsmål.

Gikk ut

En journalist åpnet med å spørre jamaicanske Fraser-Pryce om hvordan de jamaicanske utøverne reagerte etter at det søndag ble kjent at fem av nasjonens utøvere har levert en positiv dopingprøve.

Spørsmålet ble ikke godt mottatt, og pressetalsmannen som ledet seansen gjentok at det ikke var tillatt med spørsmål rundt doping.

Mens talsmannen forklarte reglene reiste Jeter seg opp og forlot rommet. Rett etterpå fulgte Fraser-Pryce etter.

Den tidligere dopingtatte sprinteren Justin Gatlin er blant utøverne som stiller i Monaco. Tyson Gay skulle egentlig løpt, men han avla nylig en positiv prøve.

Fraser-Pryce

Shelley-Ann Fraser-Pryce fra Jamaica.

Foto: Michel Euler / Ap

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal