– Jeg tenkte jeg skulle prøve en ny metode

Nils Erik Ulset tok tre medaljer i Paralympics i Sotsji. Nå ser han etter sponsorer på Finn.no for å kunne fortsette satsingen som toppidrettsutøver.

Nils Erik Ulset

Nils Erik Ulset tok tre medaljer i Sotsji. Her jubler han etter sølv på 15-kilometeren.

Foto: Alexander Demianchuk / Reuters

– Jeg tenkte jeg skulle prøve en ny metode for å få litt interesse og eventuelt få inn noen midler, sier Nils Erik Ulset til NRK.

Han har tatt elleve medaljer i Paralympics innen skiskyting og langrenn. I Sotsji ble det tre medaljer på Ulset, og han har nå satt inn en annonse på Finn.no for å få midler til å kunne fortsette karrieren.

Nils Erik Ulset

Ulset jubler etter seier på 12.5 kilometer i Paralympics i 2010.

Foto: Hannah Johnston / AFP

– Det er en tidkrevende prosess å få inn sponsorer, og det har ikke vært lett, så jeg tenkte at hvis jeg la det ut på der, så ville jeg få litt blest og omtale rundt det, og kanskje noen som finner det interessant, sier Ulset, som er frå Tingvoll på Nordmøre.

Ikke kresen

Ulset la ut annonsen på ettermiddagen 22. juli. Han tilbyr der å selge reklameplassen han har på armene på drakten sin til en sponsor. Ulset har ikke oppgitt noen pris i annonsen, men sier til NRK at han ikke selger for under 30 000 kroner.

– Jeg er åpen for det meste, så lenge det er en sponsor jeg kan stå for, og som har samme holdningen til idretten min som jeg har. Jeg håper selvfølgelig at noen jeg kan ha et godt samarbeid med finner det interessant, så jeg får bare krysse fingrene og håpe på det beste, sier Ulset.

Han sier at han ikke vet om noen andre utøvere som har gjort noe tilsvarende.

– Jeg har ikke hørt om noe lignende før, jeg sendte en e-post til Finn.no først for å høre om det var greit, og de sa at de aldri hadde vært borti noe lignende, men at det hørtes ut som en god idé.

Utfordrende sponsorjakt

Ulset er den eneste utøveren på landslaget i skiskyting for funksjonshemmede. Den økonomiske støtten fra Norges Skiskytterforbund er betydelig mindre til enmannslandslaget enn de andre to elitelagene, og det er utfordrende å skaffe sponsorer.

– Jeg har drevet med dette siden 2002, og på den tiden har jeg bare hatt tre forskjellige sponsorer. Sponsorene står ikke akkurat i kø, det har jeg fått tilbakemelding på fra forbundet også. Det er så vanskelig for forbundet å skaffe sponsorer til idretten vår at det blir ikke prioritert, så da får vi gjøre det selv, sier Ulset.

Ulset forstår forbundets vanskeligheter med å skaffe sponsorer, men er samtidig skuffet over å ikke bli satset mer på.

– De kan jo ikke få inn like store summer som til de andre to elitelagene, men jeg synes det er litt arrogant også. Det er jo de som vet best om mitt behov for sponsorer økonomisk sett.

Lite synlig

Per-Arne Botnan

Per-Arne Botnan, idrettssjef i NSSF, sier Ulsets mangel på synlighet i media gjør det vanskelig å finne sponsorer til ham.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

Per-Arne Botnan, idrettssjef i NSSF, forstår Ulsets frustrasjon, men påpeker at der vanskelig å skaffe sponsorer til en utøver som får så lite mediaoppmerksomhet.

– Nils Erik er en fantastisk utøver, men det er jo synlighet som tiltrekker sponsorer, sier Botnan til NRK.

Han sier NSSF gjør så godt de kan for å tilrettelegge for at Ulset skal kunne fortsette karrieren.

– Utøverne har merker på drakten der kan få inn private sponsorer, og vi har også en markedsansvarlig som hjelper dem med det. Der er det kanskje ekstra utfordrende å skaffe sponsorer til Nils Erik, men det er også utøvere på de andre elitelagene som sliter med å få fylt de merkene.

– Har mer å gi

Ulset har siden 2011 satset kun på skiskyting, og i Sotsji ble det to sølv og en bronse.

– Jeg står litt på null igjen etter Sotsji. Jeg har forfordelig lyst til å satse mot 2018, men da jeg ha sponsorer på plass for å kunne gjøre det.

Ulset har vært nødt til å jobbe ved siden av satsingen som toppidrettsutøver, og avsluttet nylig en trainee-periode i Nordea. Han sier de to karrierene er vankelige å kombinere.

– De timene jeg bruker på trening går jo utover lønna jeg får, og tiden på jobb går utover treningen, så det går på bekostning av hverandre, så det er vanskelig å finne en god balansegang.

På tross av dette har ikke Ulset noen intensjoner om å legge idrettskarrieren på hylla.

– Jeg synes det er såpass artig og at det har gått såpass bra at jeg føler det er dumt å gi seg nå. Jeg har mer å gi og jeg finner hele tiden ting jeg kan utvikle meg på.

Siste nytt

 • Tromsø vant bunnoppgjøret

  Tromsø slo Stabæk 1-0 i bunnoppgjøret i eliteserien på Nadderud mandag kveld. Robert Taylor ble matchvinner med sin straffescoring etter 76 minutters spill. Luc Kassi misset straffe for Stabæk. Skuddet traff tverrligger og spratt ned på målstreken.

  Tromsøs Robert Taylor
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Utland inne på laget igjen

  Norges lag mot Sør-Korea er det samme som startet mot Nigeria i første kamp. Det vil si at Lisa-Marie Utland er inne igjen, og Karina Sævik er på benken.

  Laget: Ingrid Hjelmseth, Ingrid Moe Wold, Maria Thorisdottir, Maren Mjelde, Vilde Bøe Risa, Isabell Herlovsen, Caroline Graham Hansen, Lisa-Marie Utland, Indrid Syrstad Engen, Guro Reiten, Kristine Minde.

  Lisa-Marie Karlseng Utland jublar etter scoring mot Nigeria
  Foto: Alessandra Tarantino / AP
 • Tyskland cruisa til gruppesiger

  Tyskland var knusande overlegne og slo Sør-Afrika 4-0 i siste gruppespelkamp. Melanie Leupolz, Sara Däbritz, Alexandra Popp og Lina Magull scora. Tyskland vann dermed gruppe B. Sør-Afrika er sist og er slått ut.

  I den andre kampen blei det 0-0 i ein innhaldsfattig kamp mellom Spania og Kina. Spania tek andreplassen framfor Kina, men begge går vidare.

  Tyskland - Sør-Afrika
  Foto: Pascal Guyot / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal