NRK Meny

Sponsorene jubler for Blatter-avgang

Flere av verdenskjente merker er FIFA-sponsorer og uttrykker glede over av Sepp Blatter nå trekker seg fra presidentvervet.

Blatter Racism

KRITISERT: Sponsorene er glad for at Sepp Blatters tid snart er over.

Foto: Thanassis Stavrakis / Ap

Artikkelen er mer enn to år gammel.

Det er den sveitsiske kringkasteren SSR som har samlet inn uttalelser fra flere av FIFAs viktigste sponsorer, og der er det unison enighet om at Blatter har gjort det rette i å trekke seg.

Den australske Jaimie Fuller har i lang tid jobbet for å få sponsorene til å ta ansvar for å få FIFA mer etterrettelige, og han har etterlyst mer handling fra sponsorene i lengre tid.

– Det er rett og slett fordi de er de eneste med makt. Penger er det eneste FIFA lytter til. Mange, blant annet politikere og demonstranter, har i årevis forsøkt å endre FIFA uten hell fordi de ikke har hatt noen innflytelse, sa Fuller til NRK i forkant av presidentvalget.

Dette sier Coca Cola:

– Vi respekterer Herr Blatters beslutning. Dette er et positivt skritt for idretten, for fotballen og for tilhengerne. Vi mener denne beslutningen vil hjelpe FIFA til å gjøre de nødvendige forandringer mot en struktur og en institusjon i det 21 århundre.

Dette sier Adidas:

– Vi hilser velkommen FIFAs ønske om forandring. Avgangen til Sepp Blatter markerer et skritt i riktig retning for FIFA.

Dette sier Visa:

– Dette er et viktig skritt for å få fornyet tillitt hos publikum, men det gjenstår fremdeles arbeid. Åpenhet, ærlighet og fair-play bør være et kjennetegn for den nye administrasjonen.

Dette sier McDonalds:

– Beskyldningene om korrupsjon og tvilsom etikk i FIFA har skadet spillet og skjøvet vekk utøverne og fansen. Vi håper forandringene som man er i ferd med å gjennomføre sentralt i organisasjonen blir et første, viktig skritt i reformen av organisasjonen og at verden igjen får tillit til FIFA.

Dette sier Hyundai:

– Nyheten om Sepp Blatters avgang er et første, positivt skritt mot et styre som garanterer høyere etiske normer. Vi har fortsatt et bestemt ønske om å støtte verdens engasjement for fotballen.

Siste nytt

 • «Superagent» for retten

  Fotballens «superagent» Jorge Mendes møtte i dag for spansk rett i ei høyring i skattegranskinga av hans klient Radamel Falcao.

  Falcao er mistenkt for å ha lurt rundt 50 mill kr unna skatt.

  Fleire andre av Mendes' klientar blir også granska av spanske skattestyresmakter, og Mendes sjølv kan bli granska.

  Men han og hans selskap Gestifute nektar for å ha noko med skattejuks å gjere.

  Jorge Mendes
  Foto: STEFAN WERMUTH / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Toppserien: Stabæk - LSK Kvinner
Toppserien: Stabæk - LSK
Toppserien: Stabæk - LSK