Sponsorene jubler for Blatter-avgang

Flere av verdenskjente merker er FIFA-sponsorer og uttrykker glede over av Sepp Blatter nå trekker seg fra presidentvervet.

Blatter Racism

KRITISERT: Sponsorene er glad for at Sepp Blatters tid snart er over.

Foto: Thanassis Stavrakis / Ap

Det er den sveitsiske kringkasteren SSR som har samlet inn uttalelser fra flere av FIFAs viktigste sponsorer, og der er det unison enighet om at Blatter har gjort det rette i å trekke seg.

Den australske Jaimie Fuller har i lang tid jobbet for å få sponsorene til å ta ansvar for å få FIFA mer etterrettelige, og han har etterlyst mer handling fra sponsorene i lengre tid.

– Det er rett og slett fordi de er de eneste med makt. Penger er det eneste FIFA lytter til. Mange, blant annet politikere og demonstranter, har i årevis forsøkt å endre FIFA uten hell fordi de ikke har hatt noen innflytelse, sa Fuller til NRK i forkant av presidentvalget.

Dette sier Coca Cola:

– Vi respekterer Herr Blatters beslutning. Dette er et positivt skritt for idretten, for fotballen og for tilhengerne. Vi mener denne beslutningen vil hjelpe FIFA til å gjøre de nødvendige forandringer mot en struktur og en institusjon i det 21 århundre.

Dette sier Adidas:

– Vi hilser velkommen FIFAs ønske om forandring. Avgangen til Sepp Blatter markerer et skritt i riktig retning for FIFA.

Dette sier Visa:

– Dette er et viktig skritt for å få fornyet tillitt hos publikum, men det gjenstår fremdeles arbeid. Åpenhet, ærlighet og fair-play bør være et kjennetegn for den nye administrasjonen.

Dette sier McDonalds:

– Beskyldningene om korrupsjon og tvilsom etikk i FIFA har skadet spillet og skjøvet vekk utøverne og fansen. Vi håper forandringene som man er i ferd med å gjennomføre sentralt i organisasjonen blir et første, viktig skritt i reformen av organisasjonen og at verden igjen får tillit til FIFA.

Dette sier Hyundai:

– Nyheten om Sepp Blatters avgang er et første, positivt skritt mot et styre som garanterer høyere etiske normer. Vi har fortsatt et bestemt ønske om å støtte verdens engasjement for fotballen.

Siste nytt

 • Ruud vann trass fingertrøbbel

  Casper Ruud måtte tape og smørje to fingrar midt i andre sett, men slo likevel Alejandro Tabilo 6-4, 7-5 i ATP-turneringa i Santiago i natt.

  I kvartfinalen fredag skal Ruud møte ein ny argentinar, Renzo Olivo.

  Ruud er rangert som nummer to i turneringa.

  Argentina Open Tennis
  Foto: Gustavo Garello / AP
 • Lyon overrasket med seier

  Lucas Tousarts nydelige scoring var nok da Lyon slo Juventus 1-0 i mesterligaens åttedelsfinale. Scoringen gir Lyon et godt utgangspunkt foran bortekampen i Torino 17. mars. Juventus og Cristiano Ronaldo slet stort med å komme seg til de store målsjansene i Frankrike.

  Tousart
  Foto: PHILIPPE DESMAZES
 • Ramos så rødt da City snudde kampen

  Isco sendte Real Madrid i føringen mot Manchester City i mesterligaens åttedelsfinale, men to raske scoringer fra Gabriel Jesus og Kevin de Bruyne (straffe) gjorde at gjestene tar med seg et glimrende utgangspunkt før returkampen. Fem minutter før slutt gikk det fra vondt til verre for Real Madrid da kaptein Sergio Ramos ble utvist etter å ha taklet Jesus som bakerste mann.

  Ramos
  Foto: SERGIO PEREZ / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal