Normal

Sponsorene jubler for Blatter-avgang

Flere av verdenskjente merker er FIFA-sponsorer og uttrykker glede over av Sepp Blatter nå trekker seg fra presidentvervet.

Blatter Racism

KRITISERT: Sponsorene er glad for at Sepp Blatters tid snart er over.

Foto: Thanassis Stavrakis / Ap

Det er den sveitsiske kringkasteren SSR som har samlet inn uttalelser fra flere av FIFAs viktigste sponsorer, og der er det unison enighet om at Blatter har gjort det rette i å trekke seg.

Den australske Jaimie Fuller har i lang tid jobbet for å få sponsorene til å ta ansvar for å få FIFA mer etterrettelige, og han har etterlyst mer handling fra sponsorene i lengre tid.

– Det er rett og slett fordi de er de eneste med makt. Penger er det eneste FIFA lytter til. Mange, blant annet politikere og demonstranter, har i årevis forsøkt å endre FIFA uten hell fordi de ikke har hatt noen innflytelse, sa Fuller til NRK i forkant av presidentvalget.

Dette sier Coca Cola:

– Vi respekterer Herr Blatters beslutning. Dette er et positivt skritt for idretten, for fotballen og for tilhengerne. Vi mener denne beslutningen vil hjelpe FIFA til å gjøre de nødvendige forandringer mot en struktur og en institusjon i det 21 århundre.

Dette sier Adidas:

– Vi hilser velkommen FIFAs ønske om forandring. Avgangen til Sepp Blatter markerer et skritt i riktig retning for FIFA.

Dette sier Visa:

– Dette er et viktig skritt for å få fornyet tillitt hos publikum, men det gjenstår fremdeles arbeid. Åpenhet, ærlighet og fair-play bør være et kjennetegn for den nye administrasjonen.

Dette sier McDonalds:

– Beskyldningene om korrupsjon og tvilsom etikk i FIFA har skadet spillet og skjøvet vekk utøverne og fansen. Vi håper forandringene som man er i ferd med å gjennomføre sentralt i organisasjonen blir et første, viktig skritt i reformen av organisasjonen og at verden igjen får tillit til FIFA.

Dette sier Hyundai:

– Nyheten om Sepp Blatters avgang er et første, positivt skritt mot et styre som garanterer høyere etiske normer. Vi har fortsatt et bestemt ønske om å støtte verdens engasjement for fotballen.

Siste nytt

 • «Tutta» usikker på videre satsing

  Suzann Pettersen vet ikke om hun kommer til å satse videre på golfkarrieren. Den nybakte moren sier til VG at hun ikke har slått en golfball siden februar.

  – For å si det sånn, jeg gidder ikke å komme tilbake halvveis, sier hun.

  Tutta
  Foto: Thomas J. Russo / Reuters
 • Sveits avviste Chelsea-eier

  Den russiske oligarken og Chelsea-eieren Roman Abramovitsj har fått avvist sin søknad om oppholdstillatelse i Sveits, fordi han anses som en sikkerhetstrussel. Politiet anbefaler i en rapport ikke å gi russeren oppholdstillatelse på grunn av «mistanke om hvitvasking av penger og mulige forbindelser til kriminelle organisasjoner».

  Roman Abramovitsj
  Foto: CARL COURT / Afp
 • Mjøndalen vant toppkampen

  Tony Brochmann og Quint Jansen scoret da Mjøndalen slo Aalesund 2-0 i toppkampen i 1. divisjon. Aalesund, Mjøndalen og Viking står dermed alle med 49 poeng i opprykkskampen. To lag rykker rett opp i eliteserien.

  Mjøndalen
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Cupen: Kvartfinale, Start - Bodø/Glimt
Cupen: Kvartfinale, Start - Bodø/Glimt
Cupen: kvartfinale Start - Bodø/Glimt
Cupen: Kvartfinale, Start - Bodø/Glimt