NRK Meny
Normal

Sponsorene jubler for Blatter-avgang

Flere av verdenskjente merker er FIFA-sponsorer og uttrykker glede over av Sepp Blatter nå trekker seg fra presidentvervet.

Blatter Racism

KRITISERT: Sponsorene er glad for at Sepp Blatters tid snart er over.

Foto: Thanassis Stavrakis / Ap

Det er den sveitsiske kringkasteren SSR som har samlet inn uttalelser fra flere av FIFAs viktigste sponsorer, og der er det unison enighet om at Blatter har gjort det rette i å trekke seg.

Den australske Jaimie Fuller har i lang tid jobbet for å få sponsorene til å ta ansvar for å få FIFA mer etterrettelige, og han har etterlyst mer handling fra sponsorene i lengre tid.

– Det er rett og slett fordi de er de eneste med makt. Penger er det eneste FIFA lytter til. Mange, blant annet politikere og demonstranter, har i årevis forsøkt å endre FIFA uten hell fordi de ikke har hatt noen innflytelse, sa Fuller til NRK i forkant av presidentvalget.

Dette sier Coca Cola:

– Vi respekterer Herr Blatters beslutning. Dette er et positivt skritt for idretten, for fotballen og for tilhengerne. Vi mener denne beslutningen vil hjelpe FIFA til å gjøre de nødvendige forandringer mot en struktur og en institusjon i det 21 århundre.

Dette sier Adidas:

– Vi hilser velkommen FIFAs ønske om forandring. Avgangen til Sepp Blatter markerer et skritt i riktig retning for FIFA.

Dette sier Visa:

– Dette er et viktig skritt for å få fornyet tillitt hos publikum, men det gjenstår fremdeles arbeid. Åpenhet, ærlighet og fair-play bør være et kjennetegn for den nye administrasjonen.

Dette sier McDonalds:

– Beskyldningene om korrupsjon og tvilsom etikk i FIFA har skadet spillet og skjøvet vekk utøverne og fansen. Vi håper forandringene som man er i ferd med å gjennomføre sentralt i organisasjonen blir et første, viktig skritt i reformen av organisasjonen og at verden igjen får tillit til FIFA.

Dette sier Hyundai:

– Nyheten om Sepp Blatters avgang er et første, positivt skritt mot et styre som garanterer høyere etiske normer. Vi har fortsatt et bestemt ønske om å støtte verdens engasjement for fotballen.

Siste nytt

 • Johansen-scoring i Fulham-tap

  Norges landslagskaptein, Stefan Johansen, scoret sitt fjerde seriemål for sesongen da Fulham tapte 1–2 mot Aston Villa i engelsk mesterskapsserie lørdag.

  Stefan Johansen
  Foto: Alan Walter / Reuters
 • AaFK reddet poeng på overtid

  Aalesund utlignet til 1-1 på overtid mot Kristiansund lørdag. Dermed sikret de seg et viktig poeng i nedrykksstriden. Like før slutt stormet Kristiansunds Torgil Gjertsen mot AaFK-målet som var åpent, men sentret i stedet for å skyte og det ble bom.

  Aalesund - Kristiansund.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
Sportsrevyen
4-4-2 Eliteserien fotball: Brann - Rosenborg