Spiller testet positivt på korona – tre 1. divisjonskamper utsatt

En Jerv-spiller har testet positivt på koronaviruset. Hele troppen er satt i karantene, og tre kamper er utsatt.

Nadderud Stadion, Stabæk - Jerv 2 - 1

UTSATT: Tre Jerv-kamper er nå utsatt som følge av den positive koronatesten.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB

– Han har tatt de testene han skulle ta og fått negative svar, og dermed tatt inn i gruppa. Vi har så tatt en ytterligere test som var positiv. Siste teste ble tatt på torsdag, tror jeg. Vi fikk svar i går, sier daglig leder i Jerv, Trond Christoffersen, til NRK.

Han bekrefter at saken dreier seg om en spiller som har reist inn til landet, men vil ikke kommentere hvilken spiller det er snakk om fordi det er snakk om helsemessige opplysninger.

– Vi har mange lag og mange kamper. Dette ville skje. Dette har vi diskutert og vært forberedt på, sier leder av NFFs konkurranseavdeling, Nils Fisketjønn.

Vil vurdere innskjerping

Spilleren kom inn i spillergruppen denne uken. Jerv spilte kamp mot Sogndal forrige helg, men det er altså ikke noen fare for at noen av deres spillere er blitt smittet av vedkommende.

– Han har ikke vært en del av gruppen, hverken før eller under noen kamper. Spilleren har vært i spillergruppen i to dager, opplyser leder av NFFs medisinske råd, Magnus Nordstrand Myntevik.

Norges Fotballforbund vurderer nå en innskjerping i reglene for testing av nye spillere som tas inn i tropper.

Fisketjønn

FORBEREDT: Nils Fisketjønn i NFF sier de var forberedt på at det kom til å komme koronasmittede spillere i toppfotballen.

Foto: Terje Pedersen / NTB

– Sånn det er nå, skal spillerne testes en gang før man kommer til Norge før de kan bli en del av treningsgruppa. Det vi diskuterer er om spilleren nå må testes dag en og dag fem etter at de kommer til landet, og at begge må være negative, før man kan bli tatt inn i spillergruppa, sier Fisketjønn.

Han understreker at Jerv ikke har gjort noe galt, og at de har opptrådt profesjonelt og reagert på riktig måte i saken.

Ti dagers karantene

Spilleren har trent med laget etter å først ha testet negativt på viruset. Etter den positive testen denne uken, er nå hele troppen satt i ti dagers karantene.

De tre kampene som er utsatt er Jervs kamper mot HamKam, Ullensaker/Kisa og Lillestrøm, som alle skulle bli spilt nå i september.

– Vi har søkt råd og tilbakemelding med tanke på prosessen før og etter. Vi har nå lukket spillertroppen umiddelbart. Vi har satt alle i karantene. Spilleren det gjelder, er i isolasjon, men han viser ikke noen symptomer på viruset, sier Christoffersen.

Det er de første kampene på toppnivå i Norge som har blitt utsatt grunnet koronasmitte i en klubb.

Brann-spiller Gilli Rólantsson testet positivt på koronaviruset i midten av august, men ingen kamper ble utsatt som følge av det.

Siste nytt

 • Dyrhaug legger opp

  Niklas Dyrhaug legger opp som langrennsløper. Det bekrefter han selv på Instagram.

  Det gjør han i en alder av 34 år. Han har tatt VM-gull både i 2015 og 2017. I tillegg tok han bronse på 15 km klassisk i 2017.

  – Det er en tid for alt. Nå er det min tur til å legge skiene på hylla. Det har vært en utrolig reise, og jeg er stolt og glad over alt jeg har oppnådd, skriver han.

  Han ble i 2020 vraket fra landslaget. Siden den gang har han samarbeidet med Martin Johnsrud Sundby om et privatlag.

  Han påpeker at han har slitt med å komme tilbake i toppform etter en skulderskade han pådro seg i Pyeongchang i 2018.

  – Jeg er veldig takknemlig for hva skisporten har lært meg. Det har vært livet mitt i 20 fantastiske år. Alt jeg kan si er tusen takk, skriver Dyrhaug.

  34-åringen gjorde i sommer comeback etter en skade og operasjon og vant blant annet Kobberløpet på rulleski. Tidligere i år ble det kjent at han fra vinteren av skal være ekspertkommentator for Nents langrennssatsing.

  Høydesamling langrennslandslaget menn
  Foto: Berit Roald / NTB
 • Amerikaner vil kjøpe Rooneys klubb

  Den amerikanske forretningsmannen Chris Kirchner vil kjøpe den engelske fotballklubben Derby, som har legenden Wayne Rooney som trener.

  Kirchner, som har stiftet logistikkteknologi-selskapet Slync.io, har skrevet til klubbens supportere og opplyst at han ønsker å kjøpe klubben.

  Derby er satt under administrasjon og konkursbeskyttelse. Det har sørget for at klubben er blitt trukket tolv poeng og er sist i mesterskapsserien.

  Kirchner ber om godkjenning fra det engelske ligasystemet.

  – Jeg vil respektere den prosessen. Mitt team er uansett i gang med samtaler med alle involverte om hvor vi skal starte, skriver Kirchner.

  Han skriver videre at han særlig er imponert over holdningen til manager Wayne Rooney. (NTB)

  FILE PHOTO: Championship - Derby County v Stoke City
  Foto: Molly Darlington / Reuters
 • Sky: - United i kontakt med Conte

  Manchester United skal ha teke kontakt med italienske Antonio Conte (52), melder Sky Sports.

  Conte slutta som trenar for Milano-klubben Inter i sommar, eitt år før kontrakten gjekk ut, etter å ha leia klubben til tittelen i Serie A. Han har ingen ny klubb etter det, og har vore langt framme i spekulasjonanen om kven som skal ta over Manchester United dersom Ole Gunnar Solskjær får sparken.

  Conte leia også Chelsea til ligameisterskap i 2017.

  Antonio Conte
  Foto: JENNIFER LORENZINI / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal