Spiller testet positivt på korona – tre 1. divisjonskamper utsatt

En Jerv-spiller har testet positivt på koronaviruset. Hele troppen er satt i karantene, og tre kamper er utsatt.

Nadderud Stadion, Stabæk - Jerv 2 - 1

UTSATT: Tre Jerv-kamper er nå utsatt som følge av den positive koronatesten.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB

– Han har tatt de testene han skulle ta og fått negative svar, og dermed tatt inn i gruppa. Vi har så tatt en ytterligere test som var positiv. Siste teste ble tatt på torsdag, tror jeg. Vi fikk svar i går, sier daglig leder i Jerv, Trond Christoffersen, til NRK.

Han bekrefter at saken dreier seg om en spiller som har reist inn til landet, men vil ikke kommentere hvilken spiller det er snakk om fordi det er snakk om helsemessige opplysninger.

– Vi har mange lag og mange kamper. Dette ville skje. Dette har vi diskutert og vært forberedt på, sier leder av NFFs konkurranseavdeling, Nils Fisketjønn.

Vil vurdere innskjerping

Spilleren kom inn i spillergruppen denne uken. Jerv spilte kamp mot Sogndal forrige helg, men det er altså ikke noen fare for at noen av deres spillere er blitt smittet av vedkommende.

– Han har ikke vært en del av gruppen, hverken før eller under noen kamper. Spilleren har vært i spillergruppen i to dager, opplyser leder av NFFs medisinske råd, Magnus Nordstrand Myntevik.

Norges Fotballforbund vurderer nå en innskjerping i reglene for testing av nye spillere som tas inn i tropper.

Fisketjønn

FORBEREDT: Nils Fisketjønn i NFF sier de var forberedt på at det kom til å komme koronasmittede spillere i toppfotballen.

Foto: Terje Pedersen / NTB

– Sånn det er nå, skal spillerne testes en gang før man kommer til Norge før de kan bli en del av treningsgruppa. Det vi diskuterer er om spilleren nå må testes dag en og dag fem etter at de kommer til landet, og at begge må være negative, før man kan bli tatt inn i spillergruppa, sier Fisketjønn.

Han understreker at Jerv ikke har gjort noe galt, og at de har opptrådt profesjonelt og reagert på riktig måte i saken.

Ti dagers karantene

Spilleren har trent med laget etter å først ha testet negativt på viruset. Etter den positive testen denne uken, er nå hele troppen satt i ti dagers karantene.

De tre kampene som er utsatt er Jervs kamper mot HamKam, Ullensaker/Kisa og Lillestrøm, som alle skulle bli spilt nå i september.

– Vi har søkt råd og tilbakemelding med tanke på prosessen før og etter. Vi har nå lukket spillertroppen umiddelbart. Vi har satt alle i karantene. Spilleren det gjelder, er i isolasjon, men han viser ikke noen symptomer på viruset, sier Christoffersen.

Det er de første kampene på toppnivå i Norge som har blitt utsatt grunnet koronasmitte i en klubb.

Brann-spiller Gilli Rólantsson testet positivt på koronaviruset i midten av august, men ingen kamper ble utsatt som følge av det.

Siste nytt

 • Berge-straffe sjokkerte Liverpool

  Sander Berge scora på straffe og gav Sheffield United leiinga mot Liverpool på Anfield.

  Men Roberto Firminio utlikna like før pause, og Diogo Jota sette inn 2-1 midt i andre omgang.

  Berge spela heile kampen og fekk eit gult kort på slutten.

  (Video med løyve frå TV 2)

 • Brann framleis i trøbbel

  Heller ikkje i heimekampen mot Stabæk makta Brann å vinne. Det enda 1-1, etter at Oliver Edvardsen gav Stabøk leiinga, og Kristoffer Barmen utlikna.

  Det er sjuande kampen på rad utan siger for Brann, som ligg på plassen rett over kvalikplassen.

  I august slo Brann Stabæk 2-0 borte, den einaste sigeren sidan Kåre Ingebrugtsen overtok som trenar.

  Kåre Ingebrigtsen
  Foto: Marit Hommedal / NTB
 • Singh senket Start

  Med et skudd fra rundt 16 meter scoret Harmeet Singh kampens eneste mål etter 52 minutter da Sandefjord slo Start 1-0 i en eliteseriekamp i fotball i Kristiansand lørdag kveld.

  Sing-scoring for Sandefjord
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal