Hopp til innhold

Spiller testet positivt på korona – tre 1. divisjonskamper utsatt

En Jerv-spiller har testet positivt på koronaviruset. Hele troppen er satt i karantene, og tre kamper er utsatt.

Nadderud Stadion, Stabæk - Jerv 2 - 1

UTSATT: Tre Jerv-kamper er nå utsatt som følge av den positive koronatesten.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB

– Han har tatt de testene han skulle ta og fått negative svar, og dermed tatt inn i gruppa. Vi har så tatt en ytterligere test som var positiv. Siste teste ble tatt på torsdag, tror jeg. Vi fikk svar i går, sier daglig leder i Jerv, Trond Christoffersen, til NRK.

Han bekrefter at saken dreier seg om en spiller som har reist inn til landet, men vil ikke kommentere hvilken spiller det er snakk om fordi det er snakk om helsemessige opplysninger.

– Vi har mange lag og mange kamper. Dette ville skje. Dette har vi diskutert og vært forberedt på, sier leder av NFFs konkurranseavdeling, Nils Fisketjønn.

Vil vurdere innskjerping

Spilleren kom inn i spillergruppen denne uken. Jerv spilte kamp mot Sogndal forrige helg, men det er altså ikke noen fare for at noen av deres spillere er blitt smittet av vedkommende.

– Han har ikke vært en del av gruppen, hverken før eller under noen kamper. Spilleren har vært i spillergruppen i to dager, opplyser leder av NFFs medisinske råd, Magnus Nordstrand Myntevik.

Norges Fotballforbund vurderer nå en innskjerping i reglene for testing av nye spillere som tas inn i tropper.

Fisketjønn

FORBEREDT: Nils Fisketjønn i NFF sier de var forberedt på at det kom til å komme koronasmittede spillere i toppfotballen.

Foto: Terje Pedersen / NTB

– Sånn det er nå, skal spillerne testes en gang før man kommer til Norge før de kan bli en del av treningsgruppa. Det vi diskuterer er om spilleren nå må testes dag en og dag fem etter at de kommer til landet, og at begge må være negative, før man kan bli tatt inn i spillergruppa, sier Fisketjønn.

Han understreker at Jerv ikke har gjort noe galt, og at de har opptrådt profesjonelt og reagert på riktig måte i saken.

Ti dagers karantene

Spilleren har trent med laget etter å først ha testet negativt på viruset. Etter den positive testen denne uken, er nå hele troppen satt i ti dagers karantene.

De tre kampene som er utsatt er Jervs kamper mot HamKam, Ullensaker/Kisa og Lillestrøm, som alle skulle bli spilt nå i september.

– Vi har søkt råd og tilbakemelding med tanke på prosessen før og etter. Vi har nå lukket spillertroppen umiddelbart. Vi har satt alle i karantene. Spilleren det gjelder, er i isolasjon, men han viser ikke noen symptomer på viruset, sier Christoffersen.

Det er de første kampene på toppnivå i Norge som har blitt utsatt grunnet koronasmitte i en klubb.

Brann-spiller Gilli Rólantsson testet positivt på koronaviruset i midten av august, men ingen kamper ble utsatt som følge av det.

Siste nytt

 • Svensk jubel da Østberg imponerte – ekspert mener VM-plass er i «lomma»

  Ebba Andersson var i en klasse for seg selv i løypene i franske Les Rousses. Svensken passerte til grønne mellomtider under hel 10-kilometeren, og økte hele veien avstanden til konkurrentene.

  Delphine Claudel imponerte på hjemmebane, og ble nummer to – syv sekunder bak Andersson som vant.

  Ingvild Flugstad Østberg ble beste norske på en fjerdeplass, og var 24 sekunder Andersson.

  – Hun har VM-plassen på distansen langt ned i lomma nå, kommenterer Post midtveis i løpet.

  Silje Theodorsen gjorde også et godt løp, og ble til slutt nummer seks.

  – Hun gjør det uhyre interessant før et VM-uttak, kommenterte Torgeir Bjørn om innsatsen.

  Ragnhild Haga endte på tiendeplass.

  NM på ski
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Novak Djokovic til Australian Open finale

  Novak Djokovic er klar for sin tiende finale i Australian Open etter å ha slått amerikanske Tommy Paul i strake sett i semifinalen.

  Djokovic, som er fjerdeseedet i turneringen, vant 7-5, 6-1 og 6-2.

  I finalen møter han greske Stefanos Tsitsipas. Serberen har aldri tapt en finale i Australian Open og jakter sin 10. seier. Han har avgitt kun ett sett på sin vei til finalen.

  Djokovic fikk ikke forsvare seieren sin fra 2021 i fjor etter å ha blitt kastet ut av Australia på grunn av at han nektet å la seg vaksinere for korona.

  Den 35 år gamle serberen har vunnet 21 Grand Slam-titler (9 Australian Open, 2 Roland Garros, 7 Wimbledon og 3 US Open).

  Australian Open Tennis
  Foto: Mark Baker / AP
 • Dortmund-stjerne åpner opp om ukjent kreftdiagnose

  Borussia Dortmund-spiller Emre Can snakker for første gang offentlig om at han ble operert for kreft i skjoldbruskkjertelen.

  Can uttaler seg om den alvorlige diagnosen som han fikk for fire år siden, i et intervju med kringkasteren DAZN.

  – Jeg hadde en svulst i skjoldbruskkjertelen og trengte akutt en operasjon. Skjoldbruskkjertelen måtte fjernes. Det endret mye i livet mitt, sier Dortmund-spilleren.

  – Da skjønner du at du kan ha så mye penger du vil, du kan ha alt, men helse er det viktigste, fortsetter han.

  Fotballstjernen understreker at svulsten aldri var livstruende. Samtidig går han på medisiner som må tas resten av livet for å kompensere for mangelen på skjoldbruskkjertelhormoner.

  Can går også til jevnlige kontroller.

  Nå oppfordrer Dortmund-spilleren andre til å lytte til kroppen sin, uansett hvor friske de måtte føle seg.

  En annen spiller i den tyske klubben, Sebastian Haller, har nylig vært gjennom kreftsykdom. Nederlenderen er tilbake på banen igjen.

  Germany Soccer Bundesliga
  Foto: Michael Sohn / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Slik husker vi Pelé 01:30
Neste