Hopp til innhold

Spent Svindal: – Det er forskjell på renn og trening

LAKE LOUISE/OSLO (NRK): En spent Aksel Lund Svindal (34) gjør comeback i utforrennet i Lake Louise lørdag. Det blir den første testen på om kneet hans holder i konkurranse.

Aksel Lund Svindal

SPENT: Aksel Lund Svindal er klar for utfor i Lake Louise.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Det var i januar tidligere i år at Svindal måtte kneopereres etter at kneet ødela sesongen.

Etter en lang og hard opptreningsperiode er han nå endelig på plass i Lake Louise i Canada for å kjøre sin første verdenscupkonkurranse på nesten ett år.

For det skadeutsatte kneet er blitt mye bedre, men etter operasjonen tåler det ikke like mye som før.

– Det er klart, det er forskjell på renn og trening, så jeg er litt spent på hvor godt det vil tåle den belastningen det er å kjøre konkurranse. Men jeg er ganske positiv, faktisk, sier Svindal.

Les også: Svindal falt stygt: – Ikke gøy å se på dette

– Fylle på med litt rutine

Det norske fartslaget på herresiden har trent i Copper Mountain i USA den siste tiden, men kneet har også skapt begrensninger på trening.

Svindal vil helst følge programmet som trenerne legger opp for ham, men det greier han foreløpig ikke.

– Jeg må være litt smartere, så lenge hastigheten er der får jeg prøve å fylle på med litt rutine og håpe at det fungerer, sier han.

– Det tåler ikke så mye trening og belastning som det gjorde da det var perfekt.

Forberedelsene til lørdagens utfor har imidlertid ikke gått helt som planlagt.

Både onsdagens og torsdagens trening ble avlyst på grunn av snøforholdene. Fredag fikk de en gjennomkjøring i løypa, men den ga ikke noen gode svar for Svindal. Han var 29. beste i treningsomgangen.

– Det gikk dårlig, og det var rett og slett veldig uvante forhold. Det var mye løssnø i løypa, og når det i tillegg er dårlig lys, så ble det rart. Hvis det er sånn på lørdag tror jeg faktisk ikke det blir kjørt, sier han.

– Har fått hvilt

Svindal velger likevel å se positivt på avlysningene.

– Nå har jeg fått noen ufrivillige fridager her i Canada, men når alle får fridager er det ingen som får trent, så det passer meg egentlig bra.

– Nå har jeg faktisk fått hvilt det såpass mye at det føles ganske bra, sier han.

– Jeg føler at jeg har brukbar kontroll, jeg har alt å vinne og ingenting å tape. Jeg gleder meg.

I likhet med Svindal er også Adrian Smiseth Sejersted og Aleksander Aamodt Kilde tilbake etter skader til rennene i Lake Louise og Beaver Creek.

Sportsnyheter

Tar æren for gedigen Selnæs-tabbe: – Den er jeg veldig fornøyd med

Det gikk fullstendig galt for Rosenborg-veteran Ole Selnæs foran et fullsatt Lerkendal. Etter Selnæs-tabben gikk det fra vondt til verre for Rosenborg mot ustoppelige Bodø/Glimt.

Siste nytt

  • Lund på 5.-plass i EM

    Bergensroeren Maia Emilie Lund (29) fikk en tøff finale og ble nummer fem i lettvekt singlesculler i ro-EM i ungarske Szeged.

    Det ble ikke helt finalen medaljekandidaten Lund hadde drømt om. I tøff motvind ble avstandene store, og den norske roeren kom aldri nær en plass på seierspallen.

    Lund havnet 38,76 sekunder bak vinneren og 21,04 sekunder bak bronseplassen. (NTB)

    Roing Mediedag
    Foto: Javad Parsa / NTB
  • Burnley tar affære etter fansens United-hets

    Enkelte Burnley-supportere kan være i trøbbel etter å ha oppført seg dårlig under bortekampen mot Manchester United i Premier League lørdag.

    I etterkant av kampen har Burnley publisert en uttalelse der klubben opplyser at den samarbeider med politiet for å få identifisert og straffet de involverte.

    Det var mot slutten av kampen at det kokte over for Burnley-patriotene da Zeki Amdouni scoret på straffe og utlignet til 1-1 på Old Trafford. Ufine tilrop og bevegelser, tilsynelatende for å minne United-supporterne på flyulykken i München i 1958, var blant ingrediensene på bortetribunen.

    I bilder som spres i sosiale medier, er det særlig en Burnley-tilhenger som åpenbart lager flybevegelser med armene, og samme mann roper angivelig «Munich», ifølge britisk presse. (NTB)

    td82kbnivsA
    Foto: AP
  • Messi herjet foran rekordpublikum

    Over 65.000 tilskuere møtte opp for å se New England Revolution i aksjon mot Inter Miami og Lionel Messi i MLS. Argentineren ga hjemmefansen en sur kveld.

    Messi var nemlig i toppslag og noterte to mål og en målgivende pasning på veien mot en 4-1-seier på bortebane. Det ga tross alt en minneverdig kveld for rekordpublikummet på 65.612 , selv om de fleste tilskuerne nok hadde ønsket seg et annet resultat.

    Det startet som en drøm for bunnlaget New England på eget gress. Tomas Chancalay gjorde 1-0 allerede i kampens første spilleminutt. Men derfra og ut handlet det meste om en stor, liten trollmann fra Argentina.

    – Jeg føler at i første omgang, etter målet, så hadde vi ganske god kontroll på dem. De fikk ikke mange sjanser, og de fant ikke tid eller rom å operere i. Så gjorde Messi det han gjorde, sa Revolution-trener Caleb Porter etter kampen. (NTB)

    6Qza6mzjKT8
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal