NRK Meny
Normal

– Jeg kan nesten grine, jeg er så fornøyd

HOLMENKOLLEN (NRK): Ingvild Flugstad Østberg (25) kan knapt tro at hun ble nummer to i Kollen-tremila. Nå lover hun å ta opp kampen med Therese Johaug i verdenscupen sammenlagt.

Johaug Østberg

OVERRASKET IGJEN: Nok en gang sto Ingvild Flugstad Østberg på trinnet nedenfor Therese Johaug. Nok en gang kom det som en stor overraskelse.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Jeg føler det skulle vært noen mellom oss, for jeg føler ikke jeg er nummer to på ei tremil. Men jeg er på en måte det, det var i hvert fall så god jeg var i dag, så jeg må kanskje bare innse det!

Ingvild Flugstad Østberg sitter på en ny pressekonferanse etter enda en pallplass. Og som flere ganger før i vinter, rister hun litt på hodet. Gjøvik-jenta skjønner ikke helt hva som skjer.

Andreplass i Tour de Ski sammenlagt, var en smått surrealistisk opplevelse. Andreplass i Holmenkollens 30-kilometer er ikke mindre surrealistisk. I gruppa bak suverene Therese Johaug hadde Østberg full kontroll.

– Da jeg gikk over mål tenkte jeg «herregud, jeg kan nesten grine, jeg er så fornøyd», smiler hun.

– Ikke tenkt å gi opp

Suksessen gjør at hun igjen må svare på spørsmål om verdenscupen sammenlagt. Johaug økte forspranget med 42 poeng søndag, og leder nå med 172 poeng på Østberg.

Men Johaug stiller ikke til start i torsdagens sprint i Stockholm, der Østberg som alltid er blant de største favorittene.

– Jeg tenker ikke så mye på poengene som dere gjør. Men jeg har ikke tenkt å gi opp den derre cupen dere maser sånn om, sier Østberg.

Hun har da heller ingen grunn til å gi opp, ifølge NRKs langrennsekspertise.

– Hun har tatt utrolige skritt når det kommer til å bli en mer komplett langrennsløper, sier Jann Post.

– Det kommer til å bli kamp til døra om å vinne verdenscupen totalt, sier Torgeir Bjørn.

Ikke trygg

Men hovedpersonen tar heller ikke for gitt at hun klarer å forsvare andreplassen hun ligger på – selv om hun har hele 251 poeng å gå på ned til Heidi Weng.

– Man skal aldri føle seg trygg. Plutselig jafses det poeng. Det er vel noen flere fellesstarter der det deles ut bonuser også.

– Det er jo en mulighet for deg til å kutte ned på forspranget Johaug har?

– Jeg tenkte egentlig motsatt, men det er kanskje litt defensivt, innrømmer Østberg.

For som allerede nevnt – det er litt uvirkelig å plutselig være verdens nest beste langrennsløper.

– Jeg har aldri vært på pallen sammenlagt heller. Hvis jeg klarer det, er det en stor prestasjon for min del. Men jeg gir meg ikke før vi er ferdig i Canada. Men du ser hvor vanvittig suveren Therese er, påpeker hun.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Kuzmina vant på svart norsk dag

  Anastasia Kuzmina var suverent best på kvinnenes sprint i Annecy torsdag ettermiddag. Hun vant 33,9 sekunder foran Laura Dahlmeier, som ble toer.

  Thekla Brun-Lie ble beste norske på 38. plass.

  Anastasia Kuzmina
  Foto: Joe Klamar / AFP
 • Christiansen klar for finale

  Henrik Christiansen svømte inn til tiden 14.35.41 og vant sitt forsøksheat på 1500 meter fri under EM i svømming kortbane torsdag. Han er dermed klar for fredagens finale.

  Nordmannen var 0.34 foran svenske Victor Johansson og Jan Micka fra Tsjekkia.

  – Det var en grei tid, men jeg kjenner at det tar på og at jeg trenger litt tid til å lade batteriene, sier han til SVT.

  Christiansen tok EM-bronse på 400 meter fri onsdag.

  Henrik Christiansen
  Foto: Christine Olsson/TT / NTB scanpix
 • Markus Lie videre til semifinale

  Markus Lie er klar for semifinale på 100 meter rygg under EM i svømming. Han svømte inn til tiden 51.51, noe som holdt til en 6.-plass i sitt heat.

  – Det var godt å komme i gang, sier han til SVT.

  Markus Lie under stevne i Herning.
  Foto: Claus Fisker / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM svømming kortbane: Semifinaler og finale
EM svømming