Sørloth sikret Villarreal-seier

Alexander Sørloth fortsetter sin enorme målproduksjon i La Liga. Søndag sto han for en assist og scoret vinnermålet i 3-2-seieren borte mot Betis.

Villarreal fikk dermed en etterlengtet opptur etter det svært skuffende 0-4-tapet for Marseille i første åttedelsfinale i europaligaen.

I det 40. minutt var Sørloth svært uegoistisk da han kom alene gjennom. Han spilte til siden til bedre plasserte Alex Baena, som kunne trille 1–1 i tomt mål.

Midtveis i den andre omgangen, på 2-2, ble kampen avgjort med store prestasjoner av to skandinaver i hver sin ende av banen.

Først gjorde Filip Jørgensen i Villarreal-målet to strålende redninger da Ezequiel Avila først fyrte løs, og Nabil Fekir deretter nådde returen på kloss hold.

Gerard Moreno dro opp en kontring for Villarreal. Baena gjorde et tungt løp i midten, og forsvarerne fulgte ham. Dermed kunne Baena dytte ballen ut til Sørloth på venstresiden, og han scoret med et tungt diagonalskudd.

Det var hans 13. seriemål denne sesongen. For en uke siden gjorde han hattrick i 5-1-seieren over Granada.

sørloth

• Birgit Skarstein tok nok et EM-gull: – Hun er helt rå

Birgit Skarstein tok et suverent EM-gull singlesculler i Ungarn. Det betyr gull på distansen for fjerde år på rad.

– Hun er helt rå. Hun er suveren som vi er vant til å se, sa NRKs ro-ekspert Lars Bjønnes idet 35-åringen passerte målstreken.

Lørdag vant hun foran Manuela Diening fra Tyskland og Frankrikes Nathalie Benoit. Med tiden 10.52,40 ble det nok en triumf for seiersvante Skarstein i regattaen i Szeged.

35-åringen har fra før av verdensrekord (9.47,83) på konkurransedistansen 2000 meter og vant Paralympics i 2021.

Skarstein er også kvalifisert for Paralympics i Paris til sommeren.

Birgit Skarstein
  • Dramatisk kollaps: – Det så veldig skummelt ut

Ayal Dagnachew fra Etiopia løp inn til andreplass og ny personlig rekord på 5000 meter under Diamond League-stevnet i Shanghai lørdag.

Et svært sterkt løp av 22-åringen, men etter målgang oppsto det dramatikk.

Dagnachew gikk i bakken og ble liggende på dekket på friidrettsdekket i den kinesiske storbyen.

– Hun virker å ha svimt av. Gidey og de andre forsøkte å hjelpe, og det tok lang tid før det medisinske personellet kom. Vi får håpe det går bra, forteller kommentator Jann Post om kollapsen.

– Det så veldig skummelt og dramatisk ut, supplerte medkommentator Christina Vukicevic Demidov.

Det er ikke kjent hva som forårsaket kollapsen, men etiopieren skal være på bedringens vei.

Følg Diamond League-stevnet på NRK 1.

k8Vns6iHsRk
  • Norsk VM-bronse i curling

Curlingekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten slo Sveits 6-5 i en spennende bronsekamp i VM blandet lag i Östersund.

Dermed ble det igjen medaljejubel for paret som fra før har tatt sølv og bronse i både VM og OL.

Skaslien og Nedregotten løftet seg etter fredagens semifinaletap mot Estland og vant den tette kampen mot sveitserne.

Den norske duoen avgjorde mye da de tok tre poeng i femte omgang og dermed tok ledelsen 5-3. Sveitserne tok ett poeng i hver av de to neste omgangene, og dermed kunne Skaslien og Nedregotten kontrollere inn seieren med sistestein i den avgjørende omgangen.