Hopp til innhold

Pappa Sørloth måtte klype seg i armen: – Nesten uvirkelig å se fra tribunen

Alexander Sørloth herjet mot Real Madrid i nest siste seriekamp i La Liga. Han scoret fire mål på under en time og ligger an til å bli toppscorer i ligaen. På tribunen satt en stolt far.

Pappa og sønn Sørloth
Foto: NRK/NTB

– Det er litt surrealistisk dette. Jeg tror nesten ikke det jeg ser, sier pappa Gøran Sørloth til NRK.

Han tar telefonen etter 60 minutters spill av kampen mellom Villarreal og Real Madrid – sittende på stadion. Sønnen hans har akkurat satt inn sin fjerde scoring mot seriemesterne.

– Det er jo Real Madrid. Seriemesteren. Man må klype seg i armen. Men vi skal jo ha flere mål. Det er jo en halvtime igjen av kampen, sier den tidligere Rosenborg-spissen til NRK før han selvfølgelig får rette sitt fokus fullt og helt mot det som skjer på banen igjen.

 • Se målene her:
Sørloth

JUBEL GANGER FIRE: Alexander Sørloth hadde svært mye å juble for mot Real Madrid. Se de fire målene i Dagsrevyen 21 her.

– Nesten uvirkelig å se fra tribunen

Etter kampen tar pappa Sørloth opp mobilen og gjør et videointervju med NRK. Han filmer stolt ned på stadion, der sønnen fortsatt står og blir intervjuet.

– Jeg må si det først: Sist jeg var her, scoret han tre. Så det er jo fantastisk, gliser Gøran før han legger til:

Det er helt sjukt, det er La Liga... Jeg har vært så heldig å få vært med på mye selv, men det her er nesten rart. Det er nesten litt uvirkelig å se på fra tribunen. Hvis jeg hadde sett på film, så er det ikke sikkert jeg hadde trodd det, men jeg sitter jo på tribunen så jeg må jo tro det.

Real Madrid hadde tatt ledelsen etter 14 minutter, og økte til 2–0 etter halvtimen. Så scoret Sørloth sitt første, før gjestene satte inn to raske før det ble blåst av til pause.

Med 4–1 følte gigantene seg kanskje trygge, men den norske stjernespissen var langt ifra ferdig.

På bare åtte minutter dunket Sørloth ballen i nettmaskene hele tre ganger og resultatet var plutselig 4–4. Det ble også sluttresultatet.

Hva er grunnen til at Alexander har klart dette?

Det er tosidig. Det ene er selvsagt ham selv, han er i en enestående form. Fysikk, hodet og alt hører med. Han er nettopp blitt pappa, har familien på besøk. Alt er på en måte i vater. Så har han veldig gode lagkamerater viser det seg. De leter veldig mye etter ham.

Toppkarakterer på børsen

Alexander Sørloth gis toppkarakterer i spanske storaviser etter firemålsshowet mot Real Madrid i La Liga.

I Marca får landslagsspissen tre stjerner. Det er det beste man kan få på børsen i Spanias mest leste avis. Gerard Moreno fikk samme score for sine målgivende bidrag som hjalp Villarreal tilbake fra 1-4.

Sørloth får som kampens eneste spiller toppscore i AS på en skala der 4 er best. Avisen skriver at de 10 millionene euroene Villarreal betalte for Sørloth, nå virker som lommerusk.

«Målene kom på ulike måter, og alle var fantastiske», står det i omtalen av oppgjøret.

Gøran Sørloth var tilstede i Spania da sønnen Alexander Sørloth scorte alle de fire målene for Villarreal mot Real Madrid. Kampen endte uavgjort 4-4 og Alexander ligger an til å bli toppscorer i La Liga.

FOTBALLPAPPA: Gøran Sørloth var selvsagt i strålende humør da han snakket med NRK etter kampen.

Toppscorer i Spania

Alexander Sørloths Villarreal er «bare» nummer åtte i La Liga, men etter dagens målshow er det nordmannen som er toppscorer med 23 mål. Artem Dovbyk fra overraskelseslaget Girona står med 20 nettkjenninger, og Real Madrid-stjernen Jude Bellingham har 19. Sistnevnte har foreløpig ikke scoret i kveldens kamp.

Alexander Sørloth

TOPPSCORER: Alexander Sørloth imponerer de fleste.

Foto: Reuters

– Det er helt vilt. Både prestasjonen i dag og generelt hele sesongen. Ingen av scoringene er fra straffemerket heller, og rekken av toppscorere i La Liga er Robert Lewandowski, Karim Benzema, Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Luis Suárez og Diego Forlán, sier Viaplay-kommentator Petter Veland.

– Han er i sitt livs form, og fikk Éder Militão til å se ut som en juniorspiller. Det kan ikke ha vært mange fotballkamper som er spilt av norske, mannlige fotballspillere opp gjennom historien som er bedre enn den Sørloth har spilt i kveld, legger Veland til.

Tidligere søndag ble Erling Braut Haaland seriemester med Manchester City. Han ble også soleklar toppscorer i Premier League, med 27 mål.

– Ganske absurd

Aldri før har en norsk spiller blitt toppscorer i den spanske toppdivisjonen for herrer.

– Det er jo egentlig ganske absurd. Man er blitt bortskjemt med Haaland, og så er det noe med det dragsuget det kanskje skaper. Den selvtilliten og boosten norske spillere har, virker det som om flere drar nytte av, sier NRKs fotballekspert, Carl-Erik Torp.

– Det er et momentum norske spillere har nå som er utrolig gøy å se, legger han til.

V2S5bG4ewIE

I FORM: Alexander Sørloth bøtter inn mål i Spania.

Foto: AP

Da Erling Braut Haaland ble toppscorer i Premier League i fjor, var det første gang en nordmann ble toppscorer i England. Søndag ble altså Haaland toppscorer i Premier League og Sørloth ligger an til å bli det samme i La Liga med én runde igjen.

– Hadde man sett i spåkula for ti år siden og sett dette her, så hadde man spurt om det gikk bra med personen. Det var helt surrealistisk og utenkelig at vi skulle oppleve dette nivået på norske spillere. Så må jeg nevne at det jo også er sånn også kvinnesiden, de største stjernene er norske, sier en smått sjokkert Torp.

Siste nytt

 • Slik starter England

  Det var knyttet stor forventning til hvilke elleve utvalgte Gareth Southgate ville stille til EM-åpningen mot Serbia søndag kveld.

  Nå har England-sjefen landet på følgende lag:
  Jordan Pickford – Kyle Walker, Marc Guehi, John Stones, Kieran Trippier – Declan Rice, Trent Alexander-Arnold, Jude Bellingham – Bukayo Saka, Harry Kane, Phil Foden.

  Mest oppsiktsvekkende er det at Alexander-Arnold, som spiller høyreback på klubbnivå for Liverpool, er midtbanespiller for landslaget.

  Kampstart mellom England og Serbia er klokken 21:00, og den følger du direkte på NRK Sport radio,

 • TV 2 gikk i svart: – Trolig forårsaket av et lynnedslag

  Midt i 1. omgang mellom Danmark og Slovenia gikk TV 2 i svart.

  Nesten 25 minutter var spilt da bildene ble borte. Etter 50 sekunder ble det sorte bildet erstattet med en plakat med påskriften «straks tilbake».

  – Vi har hatt et strømbrudd i Bergen. Trolig forårsaket av et lynnedslag. Det gjorde at strømmen gikk på Media City som gjorde at vi var nede. I øyeblikket vi fikk tilbake strømmen fikk vi kampen opp, og nå skal visst alt være i orden igjen. Det skal ha vært et lynnedslag som forårsaket det, sier TV 2s kommunikasjonssjef Jan Petter Dahl til NRK.

  Etter drøyt to minutter uten TV-bilder kom kampbildene opp igjen. Danmark ledet 1-0 både før og etter at kanalen gikk i svart, og TV-seerne ble ikke snytt for noen høydepunkter.

  Slik så kampen ut for TV-seeren etter 25 minutter.
  Foto: SKJERMDUMP TV 2
 • Wærenskjold vant Belgia rundt

  Uno X-rytter Søren Wærenskjold hang med helt inn på søndagens siste etappe og tok sammenlagtseieren i Belgia rundt.

  Han endte fire sekunder foran Mathias Vacek i sammendraget.

  – Det har ikke vært lett, hverken i går eller i dag. Dette gir selvtillit, men jeg har gitt alt og kjempet for hvert sekund, sier Wærenskjold i et intervju med arrangøren.

  Nordmannen takket også laget, og sa dette ikke hadde gått uten dem.

  – Det er Uno X' største sammenlagtseier. En perfekt løst sisteetappe, meldte Eurosports kommentator Theis Magelssen da sammenlagtseieren var sikret.

  Nordmannen åpnet rittet med seier på onsdagens tempoetappe. Siden har han beholdt ledertrøya, og han viser form to og en halv uke før Tour de France.

  Tim Merlier vant etappen som hadde både start og mål i Brussel.

  Tour de France 2023
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal