Hopp til innhold

Pappa Sørloth måtte klype seg i armen: – Nesten uvirkelig å se fra tribunen

Alexander Sørloth herjet mot Real Madrid i nest siste seriekamp i La Liga. Han scoret fire mål på under en time og ligger an til å bli toppscorer i ligaen. På tribunen satt en stolt far.

Pappa og sønn Sørloth
Foto: NRK/NTB

– Det er litt surrealistisk dette. Jeg tror nesten ikke det jeg ser, sier pappa Gøran Sørloth til NRK.

Han tar telefonen etter 60 minutters spill av kampen mellom Villarreal og Real Madrid – sittende på stadion. Sønnen hans har akkurat satt inn sin fjerde scoring mot seriemesterne.

– Det er jo Real Madrid. Seriemesteren. Man må klype seg i armen. Men vi skal jo ha flere mål. Det er jo en halvtime igjen av kampen, sier den tidligere Rosenborg-spissen til NRK før han selvfølgelig får rette sitt fokus fullt og helt mot det som skjer på banen igjen.

  • Se målene her:
Sørloth

JUBEL GANGER FIRE: Alexander Sørloth hadde svært mye å juble for mot Real Madrid. Se de fire målene i Dagsrevyen 21 her.

– Nesten uvirkelig å se fra tribunen

Etter kampen tar pappa Sørloth opp mobilen og gjør et videointervju med NRK. Han filmer stolt ned på stadion, der sønnen fortsatt står og blir intervjuet.

– Jeg må si det først: Sist jeg var her, scoret han tre. Så det er jo fantastisk, gliser Gøran før han legger til:

Det er helt sjukt, det er La Liga... Jeg har vært så heldig å få vært med på mye selv, men det her er nesten rart. Det er nesten litt uvirkelig å se på fra tribunen. Hvis jeg hadde sett på film, så er det ikke sikkert jeg hadde trodd det, men jeg sitter jo på tribunen så jeg må jo tro det.

Real Madrid hadde tatt ledelsen etter 14 minutter, og økte til 2–0 etter halvtimen. Så scoret Sørloth sitt første, før gjestene satte inn to raske før det ble blåst av til pause.

Med 4–1 følte gigantene seg kanskje trygge, men den norske stjernespissen var langt ifra ferdig.

På bare åtte minutter dunket Sørloth ballen i nettmaskene hele tre ganger og resultatet var plutselig 4–4. Det ble også sluttresultatet.

Hva er grunnen til at Alexander har klart dette?

Det er tosidig. Det ene er selvsagt ham selv, han er i en enestående form. Fysikk, hodet og alt hører med. Han er nettopp blitt pappa, har familien på besøk. Alt er på en måte i vater. Så har han veldig gode lagkamerater viser det seg. De leter veldig mye etter ham.

Toppkarakterer på børsen

Alexander Sørloth gis toppkarakterer i spanske storaviser etter firemålsshowet mot Real Madrid i La Liga.

I Marca får landslagsspissen tre stjerner. Det er det beste man kan få på børsen i Spanias mest leste avis. Gerard Moreno fikk samme score for sine målgivende bidrag som hjalp Villarreal tilbake fra 1-4.

Sørloth får som kampens eneste spiller toppscore i AS på en skala der 4 er best. Avisen skriver at de 10 millionene euroene Villarreal betalte for Sørloth, nå virker som lommerusk.

«Målene kom på ulike måter, og alle var fantastiske», står det i omtalen av oppgjøret.

Gøran Sørloth var tilstede i Spania da sønnen Alexander Sørloth scorte alle de fire målene for Villarreal mot Real Madrid. Kampen endte uavgjort 4-4 og Alexander ligger an til å bli toppscorer i La Liga.

FOTBALLPAPPA: Gøran Sørloth var selvsagt i strålende humør da han snakket med NRK etter kampen.

Toppscorer i Spania

Alexander Sørloths Villarreal er «bare» nummer åtte i La Liga, men etter dagens målshow er det nordmannen som er toppscorer med 23 mål. Artem Dovbyk fra overraskelseslaget Girona står med 20 nettkjenninger, og Real Madrid-stjernen Jude Bellingham har 19. Sistnevnte har foreløpig ikke scoret i kveldens kamp.

Alexander Sørloth

TOPPSCORER: Alexander Sørloth imponerer de fleste.

Foto: Reuters

– Det er helt vilt. Både prestasjonen i dag og generelt hele sesongen. Ingen av scoringene er fra straffemerket heller, og rekken av toppscorere i La Liga er Robert Lewandowski, Karim Benzema, Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Luis Suárez og Diego Forlán, sier Viaplay-kommentator Petter Veland.

– Han er i sitt livs form, og fikk Éder Militão til å se ut som en juniorspiller. Det kan ikke ha vært mange fotballkamper som er spilt av norske, mannlige fotballspillere opp gjennom historien som er bedre enn den Sørloth har spilt i kveld, legger Veland til.

Tidligere søndag ble Erling Braut Haaland seriemester med Manchester City. Han ble også soleklar toppscorer i Premier League, med 27 mål.

– Ganske absurd

Aldri før har en norsk spiller blitt toppscorer i den spanske toppdivisjonen for herrer.

– Det er jo egentlig ganske absurd. Man er blitt bortskjemt med Haaland, og så er det noe med det dragsuget det kanskje skaper. Den selvtilliten og boosten norske spillere har, virker det som om flere drar nytte av, sier NRKs fotballekspert, Carl-Erik Torp.

– Det er et momentum norske spillere har nå som er utrolig gøy å se, legger han til.

V2S5bG4ewIE

I FORM: Alexander Sørloth bøtter inn mål i Spania.

Foto: AP

Da Erling Braut Haaland ble toppscorer i Premier League i fjor, var det første gang en nordmann ble toppscorer i England. Søndag ble altså Haaland toppscorer i Premier League og Sørloth ligger an til å bli det samme i La Liga med én runde igjen.

– Hadde man sett i spåkula for ti år siden og sett dette her, så hadde man spurt om det gikk bra med personen. Det var helt surrealistisk og utenkelig at vi skulle oppleve dette nivået på norske spillere. Så må jeg nevne at det jo også er sånn også kvinnesiden, de største stjernene er norske, sier en smått sjokkert Torp.

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal