Haaland svarer kritikerne etter seriegullet: – Jo mer hatere, desto bedre er du

Erling Braut Haalands Manchester City tok en ny serietittel. Etter kampen tok han et oppgjør med kritikerne og åpnet om skademarerittet midt i sesongen.

Haaland

SERIEMESTER OG TOPPSCORER: Erling Braut Haaland.

Manchester City – West Ham

Forutsetningene var klare: Dersom City vant sin kamp mot West Ham i Premier League-sesongens aller siste runde, ville de sikre sin sjette ligatittel på sju år.

Dersom City hadde spilt uavgjort eller tapt, ville en Arsenal-seier ført til at London-klubben vant Premier League for første gang siden 2003-2004-sesongen.

Det ble til slutt City som trakk det lengste strået.

Haaland svarer kritikerne

Etter kampen stilte Haaland opp til intervju hos Viaplay. Der benyttet han sjansen til å svare kritikerne som har ment at han har hatt en dårlig sesong.

Jo mer hatere, jo mer kritikere, desto bedre er du. Hvis dette er en dårlig sesong, så er jeg med på det, jeg. Da kan det kun gå oppover, sier Haaland med et smil til Viaplay.

Haaland og Pep

TITTELKLEM: Erling Braut Haaland og Pep Guardiola gir hverandre en klem etter ligatittelen.

For Haaland har bommet på en rekke store sjanser denne sesongen. Likevel ble han overlegen toppscorer i Premier League med sine 27 mål. I tillegg var han skadet i over to måneder, fra desember til februar.

Det var blytungt, selvfølgelig. Det var helt forferdelig. Jeg hadde det ikke gøy de to månedene. Laget gjorde det helt fantastisk i den perioden og gutta fortsatte.

– Trodde du på et tidspunkt at du aldri skulle komme på banen igjen?

Jeg begynte jo å lure da det tok lengre tid enn vi alle trodde. Men sånn er det, det driter jeg i akkurat nå. Det er bare å nyte øyeblikket og se fremover, sier Haaland til Viaplay.

– Småtypisk Haaland

Det kunne egentlig vært avgjort til pause. For Manchester City var det klart beste laget, men Erling Braut Haaland brant sjanse etter sjanse i den første omgangen.

Haaland

EN SKYGGE AV SEG SELV: Erling Braut Haaland bommet på tre store sjanser i den første omgangen.

Særlig én sjanse fikk NRKs fotballskribent til å stusse. Braut Haaland hadde åpent mål da han fikk et innlegg fra siden. Ballen var riktignok både bak ham og høyt oppe, men slike sjanser har man sett nordmannen score på mange ganger før.

City kunne fint ha scoret fem mål alene, og grunnen til at de ikke gjør det er at Haaland bommet på tre store muligheter. Hadde han vært på og så skarp som han pleier å være, så hadde tittelen vært omtrent 100 prosent avgjort, sa Haugstad før han la til:

Det er litt sånn småtypisk Haaland denne sesongen. Han er jo toppscorer i ligaen og leverer på et vanvittig nivå, men likevel har han hatt en tendens til å bomme på sjanser som de aller fleste andre vanligvis setter. Det er vanskelig å si hva det er for noe, men det har vært en tendens hele sesongen, og det er jo veldig synd for City at det ser ut til å fortsette.

Ba supporterne holde seg unna banen

Allerede før dramaet var ferdig, før dommeren hadde blåst av City-kampen, hadde supporterne samlet seg nede ved gressmatta, klare for å storme banen.

De trosset dermed alle advarsler, inkludert på storskjermen på stadion, mot å storme banen. Erling Braut Haaland og de andre City-spillerne måtte gå bort i svingen og be supporterne om å holde seg utenfor banen.

Premier League - Manchester City v West Ham United

BORTE VED SUPPORTERNE: Erling Haaland og de andre City-spillerne måtte be supporterne om ikke å storme banen. De ble ikke hørt.

Med da dommeren blåste av kampen sekunder senere, gikk det ikke mange tideler før banen var dekket av City-supportere. City spillerne fikk ikke feiret ute på banen, da de måtte søke tilflukt i garderoben.

City-supportere

STORMET BANEN: Etihad ble fylt opp av publikum da City ble det første engelske laget i historien som vant ligatittelen fire ganger på rad.

Ødegaard: – Vi har ventet lenge

Lenger sør i landet stod kaptein Ødegaard igjen på Arsenals hjemmebane og fortalte hvordan han hadde det etter at Arsenal for andre år på rad hadde tatt sølv i ligaen.

– Vi er nok alle litt skuffet nå. Vi har ventet lenge på seieren og er så nære, men jeg er så stolt av laget, alle i klubben, fansen og progresjonen vi har hatt. Fra jeg kom hit til i dag er det en så stor forskjell. Vi har endret klubben og jeg tror alle tror på oss nå. For å være ærlig så kan jeg ikke vente med å komme i gang igjen etter pausen, og gjøre alle dere enda gladere. Det er det store målet, sa Ødegaard i et intervju nede på stadionmatta.

Etter kampslutt sang Arsenal-fansen av full hals. Selv om sesongen endte med andreplass nok en gang, var det et tydelig stolt hjemmepublikum som hyllet sine helter.

Ødegaard gikk mye for seg selv i minuttene etter kampslutt. Arsenal-kapteinen var tydelig sliten og satte seg ned, før han gikk videre og takket lagkameratene for innsatsen.

Martin Ødegaard

ÆRESRUNDE: Martin Ødegaard og de andre spillerne ble hyllet da de tok en æresrunde etter ligasølvet.

Uansett er det Erling Braut Haaland som løfter pokalen i år, ikke Martin Ødegaard. Haaland ble også toppscorer i serien med sine 27 mål.

Tabell

• Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

Årsaken var at båten var for full.

Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)