Hopp til innhold

Haaland svarer kritikerne etter seriegullet: – Jo mer hatere, desto bedre er du

Erling Braut Haalands Manchester City tok en ny serietittel. Etter kampen tok han et oppgjør med kritikerne og åpnet om skademarerittet midt i sesongen.

Haaland

SERIEMESTER OG TOPPSCORER: Erling Braut Haaland.

Manchester City – West Ham

Forutsetningene var klare: Dersom City vant sin kamp mot West Ham i Premier League-sesongens aller siste runde, ville de sikre sin sjette ligatittel på sju år.

Dersom City hadde spilt uavgjort eller tapt, ville en Arsenal-seier ført til at London-klubben vant Premier League for første gang siden 2003-2004-sesongen.

Det ble til slutt City som trakk det lengste strået.

Haaland svarer kritikerne

Etter kampen stilte Haaland opp til intervju hos Viaplay. Der benyttet han sjansen til å svare kritikerne som har ment at han har hatt en dårlig sesong.

Jo mer hatere, jo mer kritikere, desto bedre er du. Hvis dette er en dårlig sesong, så er jeg med på det, jeg. Da kan det kun gå oppover, sier Haaland med et smil til Viaplay.

Haaland og Pep

TITTELKLEM: Erling Braut Haaland og Pep Guardiola gir hverandre en klem etter ligatittelen.

Foto: OLI SCARFF / AFP

For Haaland har bommet på en rekke store sjanser denne sesongen. Likevel ble han overlegen toppscorer i Premier League med sine 27 mål. I tillegg var han skadet i over to måneder, fra desember til februar.

Det var blytungt, selvfølgelig. Det var helt forferdelig. Jeg hadde det ikke gøy de to månedene. Laget gjorde det helt fantastisk i den perioden og gutta fortsatte.

– Trodde du på et tidspunkt at du aldri skulle komme på banen igjen?

Jeg begynte jo å lure da det tok lengre tid enn vi alle trodde. Men sånn er det, det driter jeg i akkurat nå. Det er bare å nyte øyeblikket og se fremover, sier Haaland til Viaplay.

– Småtypisk Haaland

Det kunne egentlig vært avgjort til pause. For Manchester City var det klart beste laget, men Erling Braut Haaland brant sjanse etter sjanse i den første omgangen.

Haaland

EN SKYGGE AV SEG SELV: Erling Braut Haaland bommet på tre store sjanser i den første omgangen.

Foto: Lee Smith / Reuters

Særlig én sjanse fikk NRKs fotballskribent til å stusse. Braut Haaland hadde åpent mål da han fikk et innlegg fra siden. Ballen var riktignok både bak ham og høyt oppe, men slike sjanser har man sett nordmannen score på mange ganger før.

City kunne fint ha scoret fem mål alene, og grunnen til at de ikke gjør det er at Haaland bommet på tre store muligheter. Hadde han vært på og så skarp som han pleier å være, så hadde tittelen vært omtrent 100 prosent avgjort, sa Haugstad før han la til:

Det er litt sånn småtypisk Haaland denne sesongen. Han er jo toppscorer i ligaen og leverer på et vanvittig nivå, men likevel har han hatt en tendens til å bomme på sjanser som de aller fleste andre vanligvis setter. Det er vanskelig å si hva det er for noe, men det har vært en tendens hele sesongen, og det er jo veldig synd for City at det ser ut til å fortsette.

Ba supporterne holde seg unna banen

Allerede før dramaet var ferdig, før dommeren hadde blåst av City-kampen, hadde supporterne samlet seg nede ved gressmatta, klare for å storme banen.

De trosset dermed alle advarsler, inkludert på storskjermen på stadion, mot å storme banen. Erling Braut Haaland og de andre City-spillerne måtte gå bort i svingen og be supporterne om å holde seg utenfor banen.

Premier League - Manchester City v West Ham United

BORTE VED SUPPORTERNE: Erling Haaland og de andre City-spillerne måtte be supporterne om ikke å storme banen. De ble ikke hørt.

Foto: Lee Smith / Reuters

Med da dommeren blåste av kampen sekunder senere, gikk det ikke mange tideler før banen var dekket av City-supportere. City spillerne fikk ikke feiret ute på banen, da de måtte søke tilflukt i garderoben.

City-supportere

STORMET BANEN: Etihad ble fylt opp av publikum da City ble det første engelske laget i historien som vant ligatittelen fire ganger på rad.

Foto: OLI SCARFF / AFP

Ødegaard: – Vi har ventet lenge

Lenger sør i landet stod kaptein Ødegaard igjen på Arsenals hjemmebane og fortalte hvordan han hadde det etter at Arsenal for andre år på rad hadde tatt sølv i ligaen.

– Vi er nok alle litt skuffet nå. Vi har ventet lenge på seieren og er så nære, men jeg er så stolt av laget, alle i klubben, fansen og progresjonen vi har hatt. Fra jeg kom hit til i dag er det en så stor forskjell. Vi har endret klubben og jeg tror alle tror på oss nå. For å være ærlig så kan jeg ikke vente med å komme i gang igjen etter pausen, og gjøre alle dere enda gladere. Det er det store målet, sa Ødegaard i et intervju nede på stadionmatta.

Etter kampslutt sang Arsenal-fansen av full hals. Selv om sesongen endte med andreplass nok en gang, var det et tydelig stolt hjemmepublikum som hyllet sine helter.

Ødegaard gikk mye for seg selv i minuttene etter kampslutt. Arsenal-kapteinen var tydelig sliten og satte seg ned, før han gikk videre og takket lagkameratene for innsatsen.

Martin Ødegaard

ÆRESRUNDE: Martin Ødegaard og de andre spillerne ble hyllet da de tok en æresrunde etter ligasølvet.

Foto: Simon Zetlitz Nessler / NRK

Uansett er det Erling Braut Haaland som løfter pokalen i år, ikke Martin Ødegaard. Haaland ble også toppscorer i serien med sine 27 mål.

Tabell

Sportsnyheter

Robert Lewandowski

Unge for alltid

De fleste EM-stjernene kan snart spille til de er 40 år, tror eksperter. Hva kan vi lære av utøverne som aldri blir gamle?

Landslagspadlerne og brødrene Amund og Eivind Vold har begge blitt diagnostisert med kreft.

Lillebroren overlevde blodkreft: Fem år senere fikk han selv kreftbeskjeden

Eivind og Amund Vold er brødre og landslagsutøvere i padling. Først ble Amund (26) rammet av blodkreft, og få år senere merket Eivind (31) at noe var galt også med ham.

Mbappe

Knallhardt ut mot blodig Mbappé: – Mangler respekt for motstanderen

En blodig Kylian Mbappé fikk flere til å reagere. Han brakk nesa og skal få laget en maske.

Siste nytt

 • Jørgen Skjelvik klar for Stabæk

  Det bekrefter klubben på sin nettside onsdag.

  Forsvarsveteranen returnerer til Stabæk etter et opphold i kypriotiske Apollon Limassol.

  – Det føles veldig bra å være tilbake. Det er ikke mye som er forandret her, så det føles som å komme hjem igjen. Det har vært et ønske hele tiden at det er Stabæk jeg vil tilbake til og komme hjem til. Nå var timingen bra, sier Skjelvik til klubben.

  Skjelvik har signert på en avtale ut 2026. Han slutter seg til troppen allerede nå, og er spilleklar når Stabæk møter Raufoss 20. juli.

  Jørgen Skjelvik
  Foto: NTB
 • Jakob Asserson Ingebrigtsen og Filip Ingebrigtsen skal løpe i NM

  Det bekrefter arrangøren til NRK onsdag. Jakob Ingebrigtsen er påmeldt på 1500 meter mens Filip Ingebrigtsen er påmeldt 1500 meter og 5000 meter.

  Den opprinnelige påmeldingsfristen gikk ut mandag kveld. Da var ikke Ingebrigtsen-brødrene påmeldt.

  NM går på hjemmebane i Sandnes 27.–29. juni.

  Jakob Ingebrigtsen
  Foto: AFP
 • Regan Smith satte verdensrekord på 100 meter rygg

  Den amerikanske svømmeren Regan Smith viste kjempeform da hun svømte inn til 57,13 og verdensrekord på 100 meter rygg under landets OL-uttak tirsdag.

  Dermed tok hun også tilbake verdensrekorden hun mistet i 2019.

  – Det var planen. Jeg er så stolt av meg selv, sa hun etter tirsdagens maktdemonstrasjon.

  Smith skal ikke svømme 100 meter butterfly under OL. Hun endte bak Gretchen Walsh og Torri Huske i uttaket denne uken. Der er det bare de beste i Indiana som får OL-plass.

  Caeleb Dressel, som vant fem gull under OL i Tokyo i 2021, er også med i uttaksuken. Han tok i 2022 pause fra sporten, og han feilet med å kvalifisere seg til VM i fjor.

  (NTB/NRK)

  JTWuSsm7KMI
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal