Hopp til innhold

Sørloth matchvinner etter straffebom – Dønnum målscorer da Toulouse skremte Liverpool

I fjerde runde av Europaligaen gjestet Alexander Sørloth og Villareal Maccabi Haifa i gruppe F. Hjemmelaget tok ledelsen etter 30 minutter da Abdoulaye Seck headet ballen i mål.

Få minutter senere fikk Alexander Sørloth muligheten til å utligne for Villarreal på straffespark.

Til nordmannens store fortvilelse reddet Maccabi Haifas keeper, men sisteskansen var for tidlig ute. Villareal fikk nok et forsøk med Manu Trigueros som straffetaker.

Ny bom! Og det sto 1–0 til pause. På tampen av kampen utlignet Álex Baena. Og like etterpå ble Sørloth den store helten da han satte det avgjørende 2-1-målet.

Villareal klatrer med det opp til andreplass i gruppa si, mens Maccabi Haifa ligger nederst.

Toulous tok imot Liverpool i gruppe E.

Aron Dønnum satte stemningen i den franske byen da han scoret etter en drøy halvtime. Tsimikas sov i timen og nordmannen snappet opp ballen og satte fart mot mål.

Det franske laget fortsatte å sjokkere engelskmennene i andre omgang. Thijs Dallinga trodde han førte Toulouse til tomålsledelse, men målet ble annullert. Få minutter senere satte samme mann 2-0-målet.

På klønete vis førte et selvmål av Cristian Cásseres Jr. til nytt liv i kampen. Men i stedet for Liverpool-utligning, økte Toulouse ledelsen til 3–1. Dønnum var involvert i dette angrepet også.

Men så snudde det på slutten. Med to raske Liverpool-mål, gikk det mot poengdeling. Men dommerteamet ville det annerledes. Jarell Quansahs mål på overtid ble annullert, og Dønnum og co. kunne juble for tre poeng.

Liverpool troner fortsatt øverst i gruppa med ni poeng, mens Toulouse ligger på andreplass med syv poeng.

Aron Dønnum
Foto: Reuters

Sportsnyheter

Mistet kontrollen etter NM-sensasjon: - Hva spurte du om, egentlig?

Sofie Nordsveen Hustad (27) var en av verdens beste juniorer, men så forsvant hun fra rampelyset i lang tid. Torsdag var hun tilbake.

Siste nytt

 • Håndballgutta får tøff start på OL-kvaliken

  Norges håndballherrer åpner jakten på OL-billett mot Portugal 14. mars. Tapet i EM nylig viste at det ikke trenger å bli enkelt.

  For en drøy måned siden scoret portugiserne flittig og vant 37-32. Nederlaget knuste i praksis siste rest av det norske semifinalehåpet og bidro til at Jonas Willes lag endte på 9.-plass.

  Om tre uker får Sander Sagosen og co. en tidlig revansjmulighet. Rekkefølgen i kampene i OL-kvalifiseringen ble sluppet denne uken.

  Norge møter småvriene Ungarn i kamp to (16/3), mens Tunisia (17/3) venter i den siste. De to beste i puljen tar seg til sommerlekene i Paris.

  Oppgjørene spilles i ungarske Tatabánya. Slik er de øvrige gruppene:

  * Granollers (Spania): Spania, Slovenia, Bahrain, Brasil

  * Hannover (Tyskland): Tyskland, Kroatia, Algerie, Østerrike.

  Norges kvinnelandslag er allerede OL-kvalifisert.

  (NTB)

  JUP0865AupE
  Foto: NTB
 • Stiftelse vil støtte Vipers med flere millioner kroner

  Vipers Kristiansand meldte nylig at klubben unngår konkurs. Nå ønsker stiftelsen Cultiva å bidra med 5 millioner kroner.

  Det melder lokalavisen KRS. Forslaget til pengestøtten vil bli behandlet på Cultivas neste styremøte.

  Stiftelsen foreslår at millionbeløpet skal gå til å etablere et nasjonalt kompetansesenter for håndball, talentutvikling og det de omtaler som «trenerløftet».

  Vipers har i flere år totaldominert norsk håndball, og de tre siste sesongene har sørlendingene også vunnet Champions League.

  (NTB)

  JKPI8Fx_NqE
  Foto: NTB
 • Skjøt opp fyrverkeri utenfor Ajax-hotellet

  Klokken 02.30 natt til torsdag fyrte noen Bodø/Glimt-supportere opp fyrverkeri utenfor Ajax' laghotell i forkant av returkampen i conferenceligaen.

  Ultras Bodø har på X lagt ut en video som viser seansen filmet fra havnen. Til klippet følger denne teksten: «God morgen, @AFCAjax. 02:30».

  Talsperson i supporterklubben J-feltet, Mads Skauge, forteller til NRK at han har vært i kontakt med medlemmene i Ultras Bodø og fått bekreftet at de sto bak oppskytingen.

  – Det er en kultur for dette ute i Europa, men vi har kanskje ikke sett noe av dette i Bodø før, sier Skauge.

  Bodø/Glimt rotet forrige uke bort en 2-0-ledelse i Amsterdam etter to baklengsmål på overtid. Dermed står lagene likt før returen på Aspmyra, og vinneren tar seg til åttedelsfinale.

  Kampen starter i kveld klokken 18.45.

  ZXspDyTsvbc
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal