Sørloth herjet mot Nyland – forbi Bellingham på toppscorerlisten

Alexander Sørloth fikk ballen forbi landslagskompis Ørjan Nyland to ganger da Villarreal slo Sevilla 3-2 i spansk fotball.

Det var nordmannens 18. og 19. mål i serien denne sesongen. Bare Girona-spiss Artem Dovbyk har nettet flere (20), mens Jude Bellingham har 18. Trønderens første scoring kom etter en halvtime da han stanget ballen i mål og utlignet til 1-1.

Youssef En-Nesyri sørget med sin måldobbel for at Sevilla ledet 2-1 fram til 84 minutter. Da utlignet Yerson Mosquera med scoring på landslagskeeper Nyland. På overtid ble Sørloth tomålsscorer med en flott heading.

Villarreal er nummer ni på tabellen, mens Sevilla ligger på 12.-plass. Det gjenstår tre kamper for begge lag.

Real Madrid har allerede sikret seg ligatittelen. (NTB)

Sørloth

• Scoret hat-trick - la press på Sørloth

Fredag kveld vant Girona 7-0 hjemme mot allerede nedrykksklare Granada. Ukrainske Artem Dovbyk scoret tre for hjemmelaget, hvorav to av Dovbyks scoringer kom på straffespark.

Dermed har han ett mål mer enn Alexander Sørloth på toppscorerlisten i La Liga.

Dovbyk har scoret 24 mål, mens Sørloth har scoret 23. Til Sørloths fordel har han fortsatt én kamp til gode, mens Dovbyk er ferdigspilt for sesongen.

Dermed kan nordmannen ende som ensom toppscorer, dersom han scorer to eller flere mål borte mot Osasuna lørdag.

Jude Bellingham er nestemann på listen bak de to spissene, men med sine 19 mål, må han score minst fem mål for å ta den gjeve toppscorertittelen.

Dovbyk
  • Ruuds semifinale utsatt til lørdag

Casper Ruud og italienske Flavio Cobolli må vente til lørdag med å få spilt semifinalen i ATP 250-turneringen i Genève. Regnvær stoppet gjennomføring fredag.

Duoen hadde akkurat kommet på banen da voldsomt regnvær la seg over banen, og dermed besluttet dommeren at de skulle ta en pause i påvente av opphold.

Den pausen varte i over fire timer før det ble bestemt at kampen ikke kunne spilles fredag. Christian Ruud opplyser til NTB at semifinalen skal spilles klokken 10.30 lørdag. (NTB)

Casper Ruud mot Sebastian Baez
  • KFUM Oslo nære sjokkseier mot Bodø/Glimt

Nyopprykkede KFUM Oslo sjokkerte borte mot serieleder Bodø/Glimt fredag kveld, men det holdt kun til 2-2.

KFUM skapte de første farlighetene drøye ti minutter ut i kampen med en heading like over mål.

Etter 18 minutter fikk hjemmelaget en dobbeltsjanse da de vant ballen høyt oppe på egen banehalvdel. Men dessverre for Bodø/Glimt klarte verken August Mikkelsen eller Håkon Evjen å få skuddene i mål.

Like før pause tok Bodø/Glimt ledelsen. Jens Petter Hauge forserte ned langs venstrekanten og inne i feltet fant han Albert Grønbæk, som satte inn sitt syvende ligamål fra kort hold.

På overtid av førsteomgang svarte likevel KFUM. En lang ball i bakrom nådde Petter Nosa Dahl, som er på lån fra nettopp Bodø/Glimt, banket ballen i mål via tverrliggeren. Dermed stod det 1-1 til pause.

– Det var fantastisk å sette den scoringen der. Få noen til å spise ordene sine litt, sa utleide Nosa Dahl til TV, uten å utdype noe mer.

– Det er for dårlig over hele linja, sa Bodø/Glimt-kaptein Patrick Berg til TV 2 om førsteomgangen.

KFUM yppet seg også etter hvilen, og etter 64 minutter sendte Johannes Nunez bortelaget i ledelsen med ett skudd i nærmeste hjørne.

Da måtte hjemmelaget opp og frem, for å unngå sitt andre strake hjemmetap.

Nino Zugelj tok ansvar og fosset fremover, før han spilte fri Hauge foran mål. Sistnevnte gjorde ingen feil og utlignet etter 75 minutter.

Begge lag hadde gode muligheter til å ta alle tre poengene mot slutten, men uten å score. Uavgjort gjør at Bodø/Glimt fortsatt leder serien, mens KFUM befinner seg på 5. plass.

Eliteseriekampen i fotball mellom Bodø/Glimt og KFUM på Aspmyra stadion i Bodø.