Hopp til innhold

VM-sølv til Jakob Ingebrigtsen: – Ikke helt fornøyd

Jakob Ingebrigtsen jublet ikke hemningsløst for VM-sølvet. Nå vil han til bunns i hvorfor gullet glapp.

jakob-juniorvm-2

SØLV: Ingebrigtsen feiret sølvet med det norske flagget.

Foto: Anders Skjerdingstad

– Jeg kan ikke si at jeg er helt fornøyd når jeg ikke kommer på toppen av pallen, men nå tar jeg med et sølv hjem. Det er stort, og noe jeg er godt fornøyd med, sier han.

Under junior-VM i finske Tammerfors, konkurrerte den norske 17-åringen mot en rekke motstandere med bedre personlig rekord enn han har selv. Men Ingebrigtsen tok utfordringen på strak arm og endte opp med sølv.

Likevel ble han nødt til å bruke mye krefter i de ytre banene underveis i løpet. Og der glapp kanskje gullet.

FRIIDRETT: VM U20 i Tammerfors, Finland.

– Tulleløping

Jakob Ingebrigtsen startet løpet med å legge seg helt bakerst. For å manøvrere seg oppover i feltet ble han nødt til å gå rundt.

– Det ble sånn tulleløping. Jeg ble usikker på hva de skulle gjøre. Jeg så afrikanerne snakket før start. Så gikk de opp i front en del tidligere enn jeg hadde forventet. Da ble farten litt høyere, og jeg ble løpende en del i bane to og tre, sier Ingebrigtsen om løpet.

17-åringen tror det kostet betydelig med krefter.

Gjert Ingebrigtsen

GOD LÆRING: Gjert Ingebrigtsen sier sønnen brukte mye krefter, men at det kommer god læring ut av det.

Foto: NRK

– Hvis man ligger en bane ut, så løper du seks meter lenger enn de andre på hundre meter. I et løp som dette er det betydelig. Det er egentlig ikke noe som foretrekkes, men jeg følte jeg måtte det i dag for å følge med på de framme, slår Ingebrigtsen fast.

Også faren Gjert Ingebrigtsen følte sønnen bruke unødvendig mye krefter der.

– Jeg ser at han gjør en del som koster han krefter underveis. Så han kaster bort noen krefter, men han kommer gjennom det med veldig god læring. På siste runde kostet det nok noen kalorier å ligge lenger ute, sier faren.

– Han var litt halvhjertet

Nå vil de komme til bunns i hva som gikk galt. Da blir det analyse av løpet på hotellrommet.

– Det blir alltid det når du ikke vinner, man har alltid lyst til å bli bedre. Og når det er ting som kan bli bedre, så må vi ta det med oss hjem og så jobber vi med det, og kommer tilbake enda sterkere, sier Jakob Ingebrigtsen.

Faren mener sønnen manglet noe i en periode av løpet.

– Det er den som springer løpet som må gjøre de vurderinger, men han må nok se løpet på film og gjøre noen vurderinger etterpå. Men det virka som han var litt halvhjertet en periode.

Norges andre representat, Sondre Juven fra Nes, havnet på 8.-plass med tiden 3.45,40. Ingebrigtsen klokket inn på tiden 3.41,89.

Kenyanske George Meitamei Manangoi tok gullet to knappe tiendedeler foran, på 3.41,71. Ingebrigtsen er litt lei av å høre nettopp den nasjonalsangen når han står på pallen.

– Vi har hørt den litt for mye nå. Nå må vi få den norske snart.

Har du tro på det?

– Ja, det har jeg. Hvis ikke hadde jeg ikke drevet med dette, sier Ingebrigtsen

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal