Hopp til innhold

Sølv og bronse til Norge

Petter Northug og Ola Vigen Hattestad ble nummer to, mens Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Maiken Caspersen Falla ble nummer tre i lagsprinten i VM.

Petter Northug og Ola Vigen Hattestad

Petter Northug og Ola Vigen Hattestad er klare for nye konkurranser

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

Se lagsprintene fra kl. 14.15

Chat med Øystein Pettersen fra kl. 11

Canada knep gullet

Canada vinner foran Norge og Russland. Ola Vigen Hattestad lå først inn på oppløpet, men ble forbigått av Alex Harvey på de siste meterne.

5. etappe: Finland har overtatt ledelsen. Norge veksler foran Canada. Sverige har falt ned til en åttendeplass.

4. etappe: Canada har overtatt ledelse, mens Sverige er på andreplass. Norge (OVH) har falt ned til en fjerdeplass. Finland er nummer tre.

3. etappe: Norge (PN) veksler fortsatt først, mens Sverige følger godt på. Frankrike og Russland er nå på de neste plassene.

2. etappe: Ola Vigen Hattestad benyttet seg av samme taktikken til Northug og veksler først. Sverige er fortsatt på andreplass. Canada og Kasakhstan følger på de neste plassene.

1. etappe: Petter Northug avanserer på den siste delen av etappen og veksler først. Sverige, Russland og Tyskland følger på de neste plassene.

Sverige vant

Sverige vinner foran Finland og Norge. Astrid Uhrenholdt Jacobsen måtte se seg slått av den finske jenta på de siste meterne. Sverige og Charlott Kalla tok en suveren seier.

6. etappe: Kalla stikker fra på den siste etappen, mens Finaland og Astrid Uhrenholdt Jacobsen klarer ikke å henge på.

5. etappe: Finland leder foran Sverige og Norge. Italia og Slovenia har falt et stykke bak.

4. etappe: Finland leder foran Sverige, Slovenia og Italia, mens Uhrenholdt Jacobsen er nummer fem like bak.

3. etappe: Finland leder, mens Caspersen Falla holder godt følge på andreplass. Sverige er nummer tre, Italia nummer fire. Slovenia har falt noen meter bak teten.

2. etappe: Finland leder fortsatt foran Sverige, Slovenia, Norge (Uhrenholdt Jacobsen) og Italia.

1. etappe: Finland (Saarinen) leder foran Norge (Caspersen Falla), Sverige, Italia og Slovenia

Nesteulykke

Petter Northug og Ola Vigen Hattestad er klare for finalen i lagsprinten etter at de ble nummer to i den andre semifinalen. Russland vant, mens Kasakhstan ble nummer tre.

Det ble litt dramatikk da Hattestad falt på sin første etappe, men han reiste seg raskt og fikk kontakt med teten igjen. Petter Northug viste styrke på sine etapper og vekslet først.

Nett-TV: Nesteulykke for Norge

Video Nestenulykke for de norske gutta

Til herrefinalen i lagsprint:

  • Sverige
  • Canada
  • Tyskland
  • Norge
  • Russland
  • Kasakhstan
  • Italia
  • Frankrike
  • USA

Sverige i tet

Sverige, Canada og Tyskland sikret seg de tre sikre finaleplassene fra den første semifinalen i mennenes lagsprint. Finland ble nummer fire like bak de tre etter at Ville Nousianen nesten falt på oppløpet.

Italia var ble nummer fem, slått med 19 sekunder av Sverige.

Suverene Finland og Italia

Finland, Italia, Russland, Tyskland og USA gikk til finalen i lagsprinten i andre semifinalen for kvinner. Finland og Italia stakk raskt fra de andre konkurrentene og kunne etterhvert bare sikre finaleplassene.

Russland, Tyskland og USA kjempet om den siste sikret finaleplassen, men de visste at alle ville gå videre på tid, så kampen ble ikke så alvorlig. USA ble nummer tre, mens Tyskland og Rusland fulgte på den neste plassene.

Til finalen i kvinneklassen:

  • Norge
  • Slovenia
  • Sverige
  • Finland
  • Italia
  • USA
  • Tyskland (L.L)
  • Russland (L.L)
  • Canada (L.L)
  • Japan (L.L)

Norge lett videre

Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Maiken Falla
Foto: Åserud, Lise / Scanpix

Maiken Caspersen Falla og Astrid Uhrenholdt Jacobsen er klare for finalen på lagsprinten etter at de ble nummer to i den første semifinalen. Slovenia vant, mens Sverige ble nummer tre og kapret den siste finaleplassen.

De tre lagene fikk raskt en stor luke og hadde full kontroll på finaleplassene. Petra Maidic tok litt ekstra i på oppløpet og slo Astrid Uhrenholdt Jacobsen med noen få meter, mens Charlott Kalla var enda noe meter bak.

Mye å forsvare

Norge har mye å forsvare i lagsprint, på herresiden har man tatt tre mesterskapsgull og et sølv siden øvelsen ble innført i 2005. I kvinneklassen har Norge bare et gull og en bronse å se tilbake på.

Les også:

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal