Hopp til innhold

Sølv og bronse til Norge

Petter Northug og Ola Vigen Hattestad ble nummer to, mens Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Maiken Caspersen Falla ble nummer tre i lagsprinten i VM.

Petter Northug og Ola Vigen Hattestad

Petter Northug og Ola Vigen Hattestad er klare for nye konkurranser

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

Se lagsprintene fra kl. 14.15

Chat med Øystein Pettersen fra kl. 11

Canada knep gullet

Canada vinner foran Norge og Russland. Ola Vigen Hattestad lå først inn på oppløpet, men ble forbigått av Alex Harvey på de siste meterne.

5. etappe: Finland har overtatt ledelsen. Norge veksler foran Canada. Sverige har falt ned til en åttendeplass.

4. etappe: Canada har overtatt ledelse, mens Sverige er på andreplass. Norge (OVH) har falt ned til en fjerdeplass. Finland er nummer tre.

3. etappe: Norge (PN) veksler fortsatt først, mens Sverige følger godt på. Frankrike og Russland er nå på de neste plassene.

2. etappe: Ola Vigen Hattestad benyttet seg av samme taktikken til Northug og veksler først. Sverige er fortsatt på andreplass. Canada og Kasakhstan følger på de neste plassene.

1. etappe: Petter Northug avanserer på den siste delen av etappen og veksler først. Sverige, Russland og Tyskland følger på de neste plassene.

Sverige vant

Sverige vinner foran Finland og Norge. Astrid Uhrenholdt Jacobsen måtte se seg slått av den finske jenta på de siste meterne. Sverige og Charlott Kalla tok en suveren seier.

6. etappe: Kalla stikker fra på den siste etappen, mens Finaland og Astrid Uhrenholdt Jacobsen klarer ikke å henge på.

5. etappe: Finland leder foran Sverige og Norge. Italia og Slovenia har falt et stykke bak.

4. etappe: Finland leder foran Sverige, Slovenia og Italia, mens Uhrenholdt Jacobsen er nummer fem like bak.

3. etappe: Finland leder, mens Caspersen Falla holder godt følge på andreplass. Sverige er nummer tre, Italia nummer fire. Slovenia har falt noen meter bak teten.

2. etappe: Finland leder fortsatt foran Sverige, Slovenia, Norge (Uhrenholdt Jacobsen) og Italia.

1. etappe: Finland (Saarinen) leder foran Norge (Caspersen Falla), Sverige, Italia og Slovenia

Nesteulykke

Petter Northug og Ola Vigen Hattestad er klare for finalen i lagsprinten etter at de ble nummer to i den andre semifinalen. Russland vant, mens Kasakhstan ble nummer tre.

Det ble litt dramatikk da Hattestad falt på sin første etappe, men han reiste seg raskt og fikk kontakt med teten igjen. Petter Northug viste styrke på sine etapper og vekslet først.

Nett-TV: Nesteulykke for Norge

Video Nestenulykke for de norske gutta

Til herrefinalen i lagsprint:

 • Sverige
 • Canada
 • Tyskland
 • Norge
 • Russland
 • Kasakhstan
 • Italia
 • Frankrike
 • USA

Sverige i tet

Sverige, Canada og Tyskland sikret seg de tre sikre finaleplassene fra den første semifinalen i mennenes lagsprint. Finland ble nummer fire like bak de tre etter at Ville Nousianen nesten falt på oppløpet.

Italia var ble nummer fem, slått med 19 sekunder av Sverige.

Suverene Finland og Italia

Finland, Italia, Russland, Tyskland og USA gikk til finalen i lagsprinten i andre semifinalen for kvinner. Finland og Italia stakk raskt fra de andre konkurrentene og kunne etterhvert bare sikre finaleplassene.

Russland, Tyskland og USA kjempet om den siste sikret finaleplassen, men de visste at alle ville gå videre på tid, så kampen ble ikke så alvorlig. USA ble nummer tre, mens Tyskland og Rusland fulgte på den neste plassene.

Til finalen i kvinneklassen:

 • Norge
 • Slovenia
 • Sverige
 • Finland
 • Italia
 • USA
 • Tyskland (L.L)
 • Russland (L.L)
 • Canada (L.L)
 • Japan (L.L)

Norge lett videre

Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Maiken Falla
Foto: Åserud, Lise / Scanpix

Maiken Caspersen Falla og Astrid Uhrenholdt Jacobsen er klare for finalen på lagsprinten etter at de ble nummer to i den første semifinalen. Slovenia vant, mens Sverige ble nummer tre og kapret den siste finaleplassen.

De tre lagene fikk raskt en stor luke og hadde full kontroll på finaleplassene. Petra Maidic tok litt ekstra i på oppløpet og slo Astrid Uhrenholdt Jacobsen med noen få meter, mens Charlott Kalla var enda noe meter bak.

Mye å forsvare

Norge har mye å forsvare i lagsprint, på herresiden har man tatt tre mesterskapsgull og et sølv siden øvelsen ble innført i 2005. I kvinneklassen har Norge bare et gull og en bronse å se tilbake på.

Les også:

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Siste nytt

 • Fortsatt ingen Messi-retur for Inter Miami

  Lionel Messi glimret fortsatt med sitt fravær på banen da Inter Miami lørdag spilte 1-1 mot gjestene New York City FC på hjemmebane i Fort Lauderdale.

  Messi pådro seg en bein-skade i kampen mot Toronto FC forrige onsdag. Han måtte gå av banen etter bare 37 minutter.

  Lørdag ble det først 45 minutter før kampstart annonsert at argentineren ikke var i Miami-troppen.

  I hans skadefravær klarte Miami uavgjort lørdag etter at argentineren Tomas Aviles scoret sitt første mål for klubben da han fem minutter på overtid utlignet til 1-1.

  (NTB)

  US Open Cup Soccer
  Foto: Rebecca Blackwell / AP
 • Fotballkamp i Nederland stoppet – keeper fikk akutt behandling

  Lørdagens oppgjør mellom RKC Waalwijk og Ajax ble ikke ferdigspilt.

  I sluttminuttene lå hjemmelagets målvakt bevisstløs på bakken etter en duell.

  Situasjonen skjedde da Etiënne Vaessen kolliderte med Ajax-spissen Brian Brobbey i det 83. minutt. Det ble umiddelbart ropt på medisinsk hjelp.

  Ifølge den nederlandske avisen De Telegraaf ble det satt i gang gjenoppliving, og noen minutter senere ble Vaessen båret av banen og fraktet til sykehus.

  28-åringen skal være ved bevissthet, melder lokalavisen Brabants Dagblad.

  – Vi er ekstremt sjokkert over hendelsen på banen med vår keeper Etienne Vaessen. Vi kan meddele at han etter omfattende legeundersøkelse er ved bevissthet og er fraktet til sykehus for videre undersøkelse. Vi ønsker Etienne masse styrke og håper å ha han med oss ​​igjen snart, skriver RKC Waalwijk på sin X-konto ved midnatt.

  Ajax ledet bortekampen 3-2 da hendelsen oppsto. TV-bildene viste flere spillere som var fortvilet og tok til tårene.

  Over høyttaleranlegget ble det først meldt at kampen var midlertidig avbrutt, men senere kom beskjeden om at den ikke kom til å bli gjenopptatt. (NTB)

  Waalwijk Ajax
  Foto: OLAF KRAAK / AFP
 • Dommerforeningen innrømmer stor VAR-feil: Liverpool snytt for scoring

  Like før Tottenham scoret kampens første (tellende) mål, sendte Liverpools Luis Díaz ballen i mål.

  Målet ble annullert for offside, men det skulle det ifølge dommerforeningen aldri blitt.

  Det skriver de i en uttalelse lørdag kveld, ifølge BBC.

  De skriver at en betydelig menneskelig feil oppsto da VAR ikke grep inn for å se nærmere på situasjonen, og at det skulle ha blitt dømt mål for Liverpool.

  På TV-sendingen ble aldri de «velkjente» VAR-strekene tegnet opp og Liverpool-manager Jürgen Klopp var i intervju med Sky Sports etter kampen klar på at TV-bildene viste at Díaz ikke var i offsideposisjon - i en kamp som Tottenham til slutt vant 2-1.

  For Liverpool fikk kampen en marerittstart da Curtis Jones ble sendt i dusjen etter 25 minutter. Midtbanespilleren fikk først gult kort av dommer Simon Hooper, men det ble omgjort til rødt kort etter at VAR grep inn.

  Son Heung-min sendte Tottenham i ledelsen ti minutter senere, men på overtid i første omgang utlignet Cody Gakpo for gjestene.

  I samme situasjon fikk han seg en smell og ut til andre omgang kom Diogo Jota inn for Liverpool.

  Halvveis i den andre omgangen ble vondt til verre for Liverpool da Jota fikk to gule kort på under to minutter. Selv om Liverpool måtte spille over 20 minutter og de seks tilleggsminuttene med ni mann, så det ut til å bli 1-1.

  Men så, fem og et halvt minutt på overtid kom den avgjørende scoringen da Jöel Matip satte et innlegg inn i eget nett.

  Dermed ble det sesongens første ligatap for Liverpool, mens Tottenham nå er ett poeng bak ligaleder Manchester City og ett poeng foran Liverpool.

  Premier League - Tottenham Hotspur v Liverpool
  Foto: PETER CZIBORRA / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste