Hopp til innhold

Haaland bommet og bommet – Guardiola ikke fornøyd

Erling Braut Haaland viste hovmesterblikk da han serverte Julain Alvarez, men må tåle kritikk for eget sjansesløseri i mesterligaåpningen.

BOMMET OG BOMMET: Omri Glazer i Røde Stjerne-målet nektet å kapitulere mot verdens beste målscorer.

Manchester City slapp med skrekken da de innledet årets mesterliga med 3-1-seier over Røde Stjerne.

Men det satt langt inne for de regjerende mesterne – og minst for lagets norske stjernespiss Erling Braut Haaland, som sto med 35 mål på 30 kamper i turneringen.

Na7cBrYqoIE

LEI AV SLØSERI: Manchester City-manager Pep Guardiola synes laget har gjort det unødvendig vanskelig for seg selv i de to siste kampene.

Foto: Oli SCARFF / AFP

Jeg vet ikke hvor mange sjanser vi har misbrukt de to siste kampene. Spillet var veldig bra, men vi var ikke i stand til å score mål, sier City-manager Pep Guardiola i et intervju vist på TV 2 etter kampen.

Ansvaret for sløseriet legger han på angrepsrekka, der Haaland normalt er målgarantisten.

– Det må være ansvaret til menneskene i front å score målene. Hvis vi hadde scoret to mål i begynnelsen, ville kampen blitt totalt annerledes, fastslår Guardiola.

Haaland sløste

Rett før kampuret passerte 25 minutter fikk den norske rekordmannen den første store muligheten til å score sitt første mesterligamål denne sesongen.

Da svingte Phil Forden en ball inn fra venstre, Haaland steg til værs og stanget ballen mot mål. Røde Stjerne-keeper Omri Glazer rakk ikke å få opp hånda i tide, men headingen traff tverrliggeren.

55RlkFE9s38

MÅLLØS AV BANEN: Det er lett å se at Erling Braut Haaland ikke liker å sløse foran mål-

Foto: Paul ELLIS / AFP

Da reagerte Chris Sutton på BBC Radio 5 Live:

– Siden Erling Haaland signerte for Manchester City, kan jeg ikke huske å ha sett ham misbruke så mange sjanser på så kort tid. Normalt sluker han disse mulighetene, sa Blackburns tidligere stjernespiss, med referanse til at Haaland også i helgens ligakamp mot West Ham misbrukte mer enn en håndfull store sjanser før han omsider satte ballen i mål.

Etter 34 fikk Haaland sjansen igjen, også denne gangen etter en Foden-ball fra venstre. Denne gangen fikk nordmannen ballen på den normalt så treffsikre venstrefoten, men skuddet sendte han over mål.

– Han ser mot himmelen. Han har ikke på seg skuddstøvlene, eller har ikke hatt dem på den siste uka, konstaterte Sutton da.

Sjokkledelse

Erling Braut Haaland var imidlertid ikke den eneste som sløste med ammunisjonen. For etter 44 minutter ledet City 22–0 i avslutninger og 6–0 i avslutninger på mål.

Mindre enn et minutt ledet gjestene fra Beograd kampen 1–0.

EbnyfjGkEuY

SJOKKLEDELSE: Røde Stjerne-benken eksploderte da Osman Bukari sendte serberne i ledelsen rett før pause.

Foto: Phil Noble / Reuters

Assistentdommeren var riktig nok oppe med flagget etter at Osman Bukari hadde avsluttet en lynrask kontring på perfekt vis. Men en VAR-sjekk viste at det ikke var snakk om noen offside.

Dermed gikk Røde Stjerne til pause med en ledelse som må kunne som betegnes som sjokkerende både ut fra antatt styrkeforhold og det som hadde skjedd til da i kampen.

– Jeg tror det irriterer Pep (Guardiola) enormt når de misbruker så mange sjanser, oppsummerte Erik Thorstvedt i TV 2s studio i pausen.

Den tidligere landslagskapteinen ville imidlertid ikke være for tøff i kritikken mot Haaland.

La oss regne sammen til slutt, da. Han scorer fortsatt et mål i snitt per match, og det går det ikke an å sutre over, fastslo han.

Se målene i kampen her:

Hovmester Haaland

Og bare et minutt ut i andre omgang slo City tilbake. Haaland scoret ikke, men serverte en strålende stikker til spissmakker Julian Alvares – som elegant lirket inn 1–1.

Etter 57 minutters spill fikk Haaland sin tredje store sjanse for kampen, men Omri Glazer fortsatte sitt strålende keeperspill da han stupte ned og blokkerte skuddet.

Tre minutter senere kom imidlertid kampens første glipp for Glazer, og den fikk store konsekvenser. Et innoverskrudd frispark fra Julian Alvares gikk nemlig via keeperens neve – og i mål.

Men for Haaland ville det seg fortsatt ikke i avslutningsfasen. Etter 64 minutters spill fikk han sin fjerde sjanse for kvelden. Den gikk via keeper og i stanga.

Det hadde vært mye verre hvis det var helt tørke og ikke kom til sjansene. Han er i en fase nå der det bare ikke går inn, sier Erik Thorstvedt.

Heldigvis for City var det andre som traff bedre, og etter 73 minutter satte Rodri inn 3–1.

5XwgaMb0F5g

SLO TILBAKE: Julian Alvares tok godt vare på den strøkne pasningen han fikk servert fra Erling Braut Haaland umiddelbart etter pause.

Foto: Oli SCARFF / AFP

Bobb-debut

Da var Pep Guardiola så trygg på seieren at han slapp til noen av framtidens menn. Blant dem norske Oscar Bobb – som etter to innhopp på rappen i Premier League også fikk sin debut i mesterligaen.

En livslang drøm, så jeg var veldig takknemlig for at jeg fikk gjøre det i dag, sier Bobb til TV 2 etterkampen.

Etter bare et minutt på banen sendte han av gårde et farlig skudd som Omir Glazer måtte slå til corner.

Det var et ok skudd. Litt rot her og der, men alt i alt synes jeg det var bra. Vi kunne gjort det bedre, men vi vant, sier en nøktern 20-åring til TV 2.

Se skuddet hans her:

Siste nytt

 • Kolstad fikk det tøft og tapte klart for Zagreb i mesterligaen

  Kolstad tapte med klare 20-31 borte mot Zagreb i mesterligaen håndball. En elendig avslutning av 1. omgang ødela.

  Kolstad var i føringen innledningsvis og ledet etter vel halvspilt første omgang på 9-10, men så klarte hjemmelaget å gjøre åtte mål til 17-10 uten at Kolstad klarte å score et eneste mål de siste tolv og ett halvt minutt av 1. omgang.

  Zagreb fortsatte å dominere også etter hvilen, og Kolstads første mål i 2. omgang kom etter fire minutter på 19-10.

  Islendingen Sigvaldi Gudjonsson var det eneste lyspunktet hos Kolstad. Kantspilleren stoppet på elleve mål.

  (©NTB)

  Håndball: Avkast for REMA 1000-ligaen 2023/24
  Foto: Javad Parsa / NTB
 • Valijeva-høringen utsatt til november

  CAS-høringen i dopingsaken til kunstløper Kamila Valijeva ble torsdag satt på pause. Den gjenopptas 9. november.

  Det opplyser Idrettens voldgiftsrett (CAS) i en melding på sitt nettsted.

  Etter at partene hadde lagt fram sine saker i løpet av tre dager, ba voldgiftspanelet om ytterligere dokumentasjon. Partene vil få tid til å fremskaffe dette, og det er berammet to nye høringsdager i Lausanne 9. og 10. november.

  Det vil trolig ytterligere forsinke den endelige avgjørelsen i saken, ettersom dommerne vil ha tid til å fatte sin avgjørelse og skrive begrunnelsen.

  Valijeva avga en positiv dopingprøve i desember 2021. Hun rakk å vinne laggull i Beijing-OL med ROC-laget før den positive prøven ble kjent. Seiersseremoni og fordeling av medaljer i den øvelsen er ennå ikke foretatt.

  Valijeva krever selv at hun ikke skal bli straffet for den positive prøven.

  FILE PHOTO: Figure Skating - Team Event - Women Single Skating - Free Skating
  Foto: ALEKSANDRA SZMIGIEL / Reuters
 • Tiller nær seier i Belgia

  Uno-X gjorde en sterk prestasjon i det belgiske endagsrittet Circuit-Franco Belge torsdag.

  Rasmus Fossum Tiller kjempet om seieren, men klarte ikke å angripe Arnaud De Lie de siste meterne før mål.

  Corbin Strong ble nummer tre, mens Tillers lagkamerat Tobias Halland Johannessen tok fjerdeplassen.

  Rittet er et Pro-ritt, nivået under WorldTour.

  Uno-X kjemper i øyeblikket om tredjeplassen blant ProTeamene. Det vil gi automatisk invitasjon til alle endagsrittene på WorldTouren neste sesong.

  Tour de France
  Foto: BENOIT TESSIER / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste