Dette er Petters nye seiersoppskrift

Søndag kan Petter Solberg være tidenes første verdensmester i rallycross. Deler av oppladningen har vært relativt utradisjonell.

Petter Solberg

Petter Solberg har byttet ut kjøring med bordtennis i VM-innspurten.

Foto: Pettersolberg.com

Petter Solberg var ikke gamle karen da han – i strid med alt av lover og regler – tråkket sine første gasspedaler i bånn på jordene og veiene rundt familiegården i Østfold-bygda Spydeberg.

Sånn sett er det ingen tvil om at det viktigste grunnlaget for hans senere suksess innen motorsport er lagt bak bilrattet.

Men i jakten på å bli den første motorsportutøveren med VM-tittel i to ulike grener, har Solberg gått nye veier for å finspisse formen. Han har nemlig nedprioritert tiden bak rattet til fordel for lange økter ved bordtennisbordet.

Den alternative aktiviteten handler om mye mer enn avkobling for den tidligere verdensmesteren i rally, som i helga kan sikre seg VM-tittelen i rallycross.

Reaksjon og konsentrasjon

– Etter to sesonger med rallycross har jeg og teamet konkludert med at reaksjon og konsentrasjon er nøkkelelementer. Å respondere raskt på det grønne startlyset er essensielt, og et sterkt fokus gjennom hele konkurransehelga er absolutt nødvendig, skriver Petter Solberg på sin hjemmeside.

At bordtennis stiller tøffe krav til konsentrasjon og reaksjon, vet alle som har prøvd. Derfor har Solberg spilt bordtennis fire-fem ganger i uka igjennom sesongen.

– Vi holder på i en til to timer hver gang. Det blir spennende å se om jeg merker framgang. Jeg tror på teorien. Og så er det jo også morsomt å spille bordtennis – og vinne, erkjenner manne som ble verdensmester i rally i 2003.

Petter Solberg

Petter Solberg er publikumsfavoritt nummer én.

Foto: Jørgen Steinli / NTB scanpix

Mindre trening

Mens Petter Solberg spiller mye bordtennis, innrømmer han at han nå er mindre opptatt av fysisk trening enn da han var på topp som rallyfører.

– I mine tidlige år som rallyfører, var jeg underlagt et strengt treningsregime i Subaru. Vi trente flere timer hver dag. Det var alt fra vektløfting, løping, sykling, boksing og sykling, til basisstyrketrening. Jeg må innrømme at treningsiveren har avtatt med årene, men jeg trener fortsatt jevnlig, skriver Solberg.

Før helgens VM-runde i Italia lede Petter Solberg VM-sammendraget med 212 poeng. Det er 51 poeng mer enn finske Toomas Heikkinen.

Bare to runder gjenstår etter helgens løp i Italia, og det betyr at Solberg kan være mester allerede søndag kveld.

Petter Solberg har vunnet fire av de ni første VM-rundene – derav de tre siste. Han har med andre ord satt seg kraftig i respekt blant konkurrentene og kjører med selvtillit.

Kan kjøre risikofritt

Samtidig vet Solberg at han ikke trenger å gamble.

– Det handler om å være smart og vente på den rette muligheten til å gi jernet. Løpsseier betyr veldig lite hvis jakten på å oppnå dem ender med at man ikke klarer å fullføre. Blir det for vanskelig å vinne et løp, kjører jeg heller risikofritt inn til en andre-, tredje- eller fjerdeplass. Prøver du litt for mye, ender du fort i grøfta, poengterer Petter Solberg.

– Men hvis sjansen til seier byr seg, så tar jeg den med begge hender, fastslår han.

Her kan du følge utviklingen i VM-runden i Italia (ekstern lenke)

Siste nytt

 • Klopp: – Gnidde meg ikke i hendene

  Søndag møtes Manchester United og Liverpool til storkamp i Premier League. Da Liverpool-manager Jürgen Klopp fredag møtte pressen, ble han blant annet konfrontert med en uttalelse fra tidligere United-stjerne Paul Scholes om at han må ha gnidd seg i hendene da han så Uniteds førsteomgang mot Atalanta onsdag.

  – Jeg var sammen med meg da jeg så kampen, og det var ikke ett sekund der jeg gnidde meg i hendene, det kan jeg si. Det var det ingen grunn til, innledet Klopp om mesterligakampen der Ole Gunnar Solskjærs lag lå under 2–0 til pause, men til slutt vant 3–2.

  – Hvis du så kampen, kunne du åpenbart se at Atalanta i første omgang ga United noen problemer. Men selv i den omgangen hadde United tre klare sjanser, og andre omgang var en ren maktdemonstrasjon av United. Så nei, jeg gnidde meg ikke i hendene. Jeg forbereder laget til kampen mot en eksepsjonelt og virkelig god motstander, fastslo Klopp.

  På pressekonferansen ble han også bedt om å sammenligne Cristiano Ronaldo og Mohamed Salah. Da ristet han på hodet og gliste.

  – Jeg har aldri tenkt på det. Hvorfor skal vi sammenligne Cristiano Ronaldo og Mo Salah, spurte han retorisk i seansen Liverpool har delt på Twitter.

  Så foretok han likevel en sammenligning:

  – Åpenbart er begge verdensklassespillere. Sånn er det. Selv om Ronaldos venstrefot ikke er så ille, så vil jeg si at Mos venstrefot er litt bedre. Ronaldo er kanskje litt bedre i lufta og høyrefoten hans er sannsynligvis bedre. De er begge temmelig raske. Desperate etter å score. Det er det, men jeg har ikke tenkt så mye på det og dessverre ikke så interessert i det, svarte Klopp.

  Jürgen Klopp
  Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters
 • Nummer 20 i VM

  Turneren Sofus Heggemsnes falt én plass fra kvalifiseringen og endte som nummer 20 i mangekampfinalen i VM fredag, melder NTB.

  Heggemsnes ble den tredje norske utøveren til å ta seg til en VM-finale i turn da han kvalifiserte seg som nummer 19 med poengsummen 80,498.

  I finalen endte han med 79,299 poeng. Den beste øvelsen hans var bøylehest, der han ble nummer ti.

  Kineseren Boheng Zhang vant foran Daiki Hashimoto fra Japan og Illja Kovtun fra Ukraina.

  Team Tokyo OL 2020. Sofus Heggemsnes
  Foto: Heiko Junge / Heiko Junge
 • Kilde droppar verdscuopninga

  Aleksander Aamodt Kilde står over verdscupopninga i storslalåm i Sölden denne helga. Han har vore skadd sidan han fall på trening og sleit korsbandet i januar.

  Kilde vil prioritere renna i Lake Louise i slutten av november.

  Kilde står med seks enkeltsigrar i verdscupen og vann verdscupen samanlagt i 2019/20-sesongen

  Aleksander Aamodt Kilde
  Foto: Marco Tacca / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal