NRK Meny
Normal

Dette er Petters nye seiersoppskrift

Søndag kan Petter Solberg være tidenes første verdensmester i rallycross. Deler av oppladningen har vært relativt utradisjonell.

Petter Solberg

Petter Solberg har byttet ut kjøring med bordtennis i VM-innspurten.

Foto: Pettersolberg.com

Petter Solberg var ikke gamle karen da han – i strid med alt av lover og regler – tråkket sine første gasspedaler i bånn på jordene og veiene rundt familiegården i Østfold-bygda Spydeberg.

Sånn sett er det ingen tvil om at det viktigste grunnlaget for hans senere suksess innen motorsport er lagt bak bilrattet.

Men i jakten på å bli den første motorsportutøveren med VM-tittel i to ulike grener, har Solberg gått nye veier for å finspisse formen. Han har nemlig nedprioritert tiden bak rattet til fordel for lange økter ved bordtennisbordet.

Den alternative aktiviteten handler om mye mer enn avkobling for den tidligere verdensmesteren i rally, som i helga kan sikre seg VM-tittelen i rallycross.

Reaksjon og konsentrasjon

– Etter to sesonger med rallycross har jeg og teamet konkludert med at reaksjon og konsentrasjon er nøkkelelementer. Å respondere raskt på det grønne startlyset er essensielt, og et sterkt fokus gjennom hele konkurransehelga er absolutt nødvendig, skriver Petter Solberg på sin hjemmeside.

At bordtennis stiller tøffe krav til konsentrasjon og reaksjon, vet alle som har prøvd. Derfor har Solberg spilt bordtennis fire-fem ganger i uka igjennom sesongen.

– Vi holder på i en til to timer hver gang. Det blir spennende å se om jeg merker framgang. Jeg tror på teorien. Og så er det jo også morsomt å spille bordtennis – og vinne, erkjenner manne som ble verdensmester i rally i 2003.

Petter Solberg

Petter Solberg er publikumsfavoritt nummer én.

Foto: Jørgen Steinli / NTB scanpix

Mindre trening

Mens Petter Solberg spiller mye bordtennis, innrømmer han at han nå er mindre opptatt av fysisk trening enn da han var på topp som rallyfører.

– I mine tidlige år som rallyfører, var jeg underlagt et strengt treningsregime i Subaru. Vi trente flere timer hver dag. Det var alt fra vektløfting, løping, sykling, boksing og sykling, til basisstyrketrening. Jeg må innrømme at treningsiveren har avtatt med årene, men jeg trener fortsatt jevnlig, skriver Solberg.

Før helgens VM-runde i Italia lede Petter Solberg VM-sammendraget med 212 poeng. Det er 51 poeng mer enn finske Toomas Heikkinen.

Bare to runder gjenstår etter helgens løp i Italia, og det betyr at Solberg kan være mester allerede søndag kveld.

Petter Solberg har vunnet fire av de ni første VM-rundene – derav de tre siste. Han har med andre ord satt seg kraftig i respekt blant konkurrentene og kjører med selvtillit.

Kan kjøre risikofritt

Samtidig vet Solberg at han ikke trenger å gamble.

– Det handler om å være smart og vente på den rette muligheten til å gi jernet. Løpsseier betyr veldig lite hvis jakten på å oppnå dem ender med at man ikke klarer å fullføre. Blir det for vanskelig å vinne et løp, kjører jeg heller risikofritt inn til en andre-, tredje- eller fjerdeplass. Prøver du litt for mye, ender du fort i grøfta, poengterer Petter Solberg.

– Men hvis sjansen til seier byr seg, så tar jeg den med begge hender, fastslår han.

Her kan du følge utviklingen i VM-runden i Italia (ekstern lenke)

Siste nytt

 • Lorentzen og Bøkko leier sprint-NM

  Håvard Holmefjord Lorentzen og Hege Bøkko leier etter første dag av sprint-NM på skøyter i Bjugn. Lorentzen vann 500 m på 35,49 og 1000 m på 1.10,48. Han er 1,58 poeng framfor Henrik Fagerli Rukke.

  Njåtun vann også begge distansane på 39,17 og 1.17,61. Ida Njåtun er nr 2.

  Håvard Holmefjord Lorentzen
  Foto: Sergei Grits / AP
 • Krutsterk norsk fotballsiger

  Etter 1-6 for Nederland onsdag slo Norges G19-landslag knallhardt tilbake med 5-2 over sjølvaste Tyskland i Arnsberg. Erling Braut Håland (2), Leo Skiri Østigård, Hugo Vetlesen og Simen Bolkan Nordli scora for Norge.

  Norge møter Skottland i siste kamp tysdag, men berre gruppevinnaren går til EM-sluttspelet.

 • Sykling: Trondsen på tredje

  Trond Håkon Trondsen spurtet om seieren og ble nummer tre på den sjette etappen av sykkelrittet Tour de Normandie lørdag. Britiske Mathew Gibson vant etappen, melder NTB.

  Trond Håkon Trondsen
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Toppserien: Vålerenga - LSK Kvinner
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune