Sogndal ydmyket Aalesund: – Det sa bare pang, pang, pang

Tirsdag slo lille Brattvåg Aalesund ut av cupen. Søndag toppet marerittuken seg for tangotrøyene.

Sogndal

KNUSTE AALESUND: Sogndal scoret fire mål på bortebane mot et Aalesund i motgang.

Foto: Svein Ove Ekornesvaag, Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Eirik Bakkes Sogndal-mannskap hadde ikke scoret mer enn ett mål i en seriekamp denne sesongen, men i Aalesund fikk laget virkelig hull på byllen.

– Sogndal var veldig gode til å spille seg ut av press. Når vi bestemmer oss for å henge mer sammen så sier det bare pang, pang, pang, sa en skuffet Aalesund-kaptein Bjørn Helge Riise etter kollapsen mot Sogndal.

Ole Amund Sveen, Martin Ramsland, Gilbert Koomson og et selvmål av Mikkel Kirkeskov ga sogningene fire nettkjenninger i Aalesund.

Mustafa Abdellaoue scoret for vertene kort tid etter avspark, men det hjalp lite.

Resultatet gjør at Sogndal (elleve poeng), som søndag tok sesongens første borteseier, har klatret til 10.-plass i serien. Aalesund, som gikk på sitt annet serietap på rad, ligger fjerde sist med sju poeng, a poeng med Bodø/Glimt på kvalifiseringsplass.

Bjørn Helge Riise er skuffet over Aalesunds andre tap på en uke.

SKUFFET: Bjørn Helge Riise forsøker nok en gang å forklare hva som gikk galt for Aalesund.

Bakke hvilte spillere i cuptap - kunne juble i serien

– Vi var ikke så gode i cuptapet mot Nest-Sotra på torsdag, men vi hvilte spillere. Det får vi igjen for i dag, sier Sogndal-trener Eirik Bakke.

Eirik Bakke tror Sogndal kommer til å klatre ytterligere på tabellen etter en tid med seriens tøffeste lag som motstandere.

SPÅR TABELLBYKS: Sogndal-trener Eirik Bakke.

AaFK ropte på hands på Christophe Psyche inne i Sogndal-boksen etter 58 minutters spill, men uten å få gehør av dommer Ola Hobber Nilsen. I stedet for straffespark og utligning kom neste scoring i motsatt ende.

Martin Ramsland, som hadde bommet på to store sjanser tidligere i oppgjøret, sendte Sogndal opp i 3-1 etter en retur fra Aalesund-keeper Andreas Lie. 4-1 kom etter 66 minutter, kun to minutter etter 3-1-scoringen.

Mål via Riise

Koomson løsnet skudd via innbytter John Arne Riise, og ballen spratt ekkelt forbi en forfjamset Aalesund-keeper og i mål. Aalesund maktet ikke å svare, og oppgjøret endte med tremålsseier for bortelaget.

Mot slutten fikk 15 år gamle Johan Hove sin seriedebut for gjestene. Hove er født 7. september 2000. Han er den første spilleren født på 2000-tallet som har fått spilletid i eliteserien. Sogndal tar imot Tromsø i neste serierunde, mens Aalesund må til Sarpsborg.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Salah-dobbel for Liverpool

  Liverpool fikk en drømmestart på PL-oppgjøret mot Brighton. Bortelaget scoret to ganger på tre minutter før det var spilt åtte minutter, etter scoringer av Mohamed Salah og Jordan Henderson.

  I en fartsfylt kamp, hvor begge lag var bedre offensivt enn defensivt, reduserte Brighton rett før pause etter en flott scoring av Leandro Trossard.

  Mohamed Salah sikret seieren for Liverpool med sin andre scoring for kvelden, denne gang på en sjelden heading.

  Mohamed Salah
  Foto: Paul Childs / Paul Childs
 • Fem målscorere i City-seier

  Manchester City fyrte på alle sylindere da Newcastle kom på besøk. Første scoring kom etter ti minutter, og da kampen var ferdigspilt hadde hele fem City-spillere fått navnet sitt på scoringslisten.

  Oppgjøret endte 5-0.

  Manchester City
  Foto: OLI SCARFF
 • Seier for Berge og Sheffield

  Sander Berge stilte fra start på eget gress da Sheffield United tok imot Wolverhampton i kveld.

  Oppgjøret så lenge ut til å ende målløst, men på overtid stanget midtstopper John Egan inn kampens eneste mål. Tre viktige poeng til Sheffield United.

  Sander Berge
  Foto: RUI VIEIRA

Sendeplan

Kl. Program Kanal