NRK Meny
Normal

Sogndal ydmyket Aalesund: – Det sa bare pang, pang, pang

Tirsdag slo lille Brattvåg Aalesund ut av cupen. Søndag toppet marerittuken seg for tangotrøyene.

Sogndal

KNUSTE AALESUND: Sogndal scoret fire mål på bortebane mot et Aalesund i motgang.

Foto: Svein Ove Ekornesvaag, Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Eirik Bakkes Sogndal-mannskap hadde ikke scoret mer enn ett mål i en seriekamp denne sesongen, men i Aalesund fikk laget virkelig hull på byllen.

– Sogndal var veldig gode til å spille seg ut av press. Når vi bestemmer oss for å henge mer sammen så sier det bare pang, pang, pang, sa en skuffet Aalesund-kaptein Bjørn Helge Riise etter kollapsen mot Sogndal.

Ole Amund Sveen, Martin Ramsland, Gilbert Koomson og et selvmål av Mikkel Kirkeskov ga sogningene fire nettkjenninger i Aalesund.

Mustafa Abdellaoue scoret for vertene kort tid etter avspark, men det hjalp lite.

Resultatet gjør at Sogndal (elleve poeng), som søndag tok sesongens første borteseier, har klatret til 10.-plass i serien. Aalesund, som gikk på sitt annet serietap på rad, ligger fjerde sist med sju poeng, a poeng med Bodø/Glimt på kvalifiseringsplass.

Bjørn Helge Riise er skuffet over Aalesunds andre tap på en uke.

SKUFFET: Bjørn Helge Riise forsøker nok en gang å forklare hva som gikk galt for Aalesund.

Bakke hvilte spillere i cuptap - kunne juble i serien

– Vi var ikke så gode i cuptapet mot Nest-Sotra på torsdag, men vi hvilte spillere. Det får vi igjen for i dag, sier Sogndal-trener Eirik Bakke.

Eirik Bakke tror Sogndal kommer til å klatre ytterligere på tabellen etter en tid med seriens tøffeste lag som motstandere.

SPÅR TABELLBYKS: Sogndal-trener Eirik Bakke.

AaFK ropte på hands på Christophe Psyche inne i Sogndal-boksen etter 58 minutters spill, men uten å få gehør av dommer Ola Hobber Nilsen. I stedet for straffespark og utligning kom neste scoring i motsatt ende.

Martin Ramsland, som hadde bommet på to store sjanser tidligere i oppgjøret, sendte Sogndal opp i 3-1 etter en retur fra Aalesund-keeper Andreas Lie. 4-1 kom etter 66 minutter, kun to minutter etter 3-1-scoringen.

Mål via Riise

Koomson løsnet skudd via innbytter John Arne Riise, og ballen spratt ekkelt forbi en forfjamset Aalesund-keeper og i mål. Aalesund maktet ikke å svare, og oppgjøret endte med tremålsseier for bortelaget.

Mot slutten fikk 15 år gamle Johan Hove sin seriedebut for gjestene. Hove er født 7. september 2000. Han er den første spilleren født på 2000-tallet som har fått spilletid i eliteserien. Sogndal tar imot Tromsø i neste serierunde, mens Aalesund må til Sarpsborg.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Barcelona filleristet Girona

  Barcelona kom kjapt over åpningssjokket etter Cristián Portus tidlige scoring og snudde til 6-1 hjemme mot Girona i lørdagens Catalonia-oppgjør. Luis Suárez satte tre, Lionel Messi to og Philippe Coutinho ett i storseieren.

  SOCCER-SPAIN-FCB-COR/
  Foto: ALBERT GEA / Reuters
 • Hjemmetap for Ødegaard og Thorsby

  Martin Ødegaard og Morten Thorsby fikk tillit fra start for Heerenveen hjemme mot Excelsior, men duoen maktet ikke å bidra til poeng. Det endte med 0-1-tap. Nicolai Næss var ubenyttet reserve for vertene, ifølge NTB.

  Ødegaard, Thorsby
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Norsk duo hjalp AZ til seier

  Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø spilte samtlige minutter da AZ Alkmaar snudde 0-1 til 2-1 hjemme mot Sparta Rotterdam i nederlandske æresdivisjon. Den tidligere Rosenborg-duoen fikk som vanlig tillit fra start, men ingen av dem scoret, melder NTB.

  Jonas Svensson er klar for AZ Alkmaar
  Foto: @AZAlkmaar på Twitter

Sendeplan

Kl. Program Kanal