Hopp til innhold

Snowboard, slopestyle

 • Marcus Kleveland forsvarte VM-tittelen i slopestyle

  Marcus Kleveland (23) slo tilbake etter en svak start og tok sitt andre strake VM-gull i slopestyle mandag. Han var klart best i finalen i georgiske Bakuriani.

  Kleveland var regjerende mester etter triumfen i amerikanske Aspen i 2021. Han var nær ved å ikke kvalifisere seg til finalen, men greide det med fattige 1,82 poengs margin.

  I finalen gjorde Dombås-utøveren det svært spennende da han falt i sitt første forsøk. Dermed måtte han levere i det siste, og det gjorde han med glans. Med 87,23 poeng sikret han gullet.

  – Han er i en egen klasse akkurat nå i denne VM-finalen, sa Viaplay-ekspert Silje Norendal.

  Før start pekte Kleveland på utfordringer railseksjonen i enden av løypa. Den skapte trøbbel for noen i kvinnekonkurransen tidligere mandag, men stoppet ikke Kleveland. Med et godt sammensatt «run» vant han finalen.

  – Det er digg … Han liker å gjøre det spennende for oss. Det «runnet» der satt, sa landslagstrener Morten Kleivdal.

  Røisland ble nummer to i kvalifiseringen, og i finalen gjorde han et godt første forsøk. Han lå da rett utenfor pallen, og med et fall i siste forsøk ble det ingen medalje. (NTB)

 • Bergrem legger opp – satser på film

  Snowboardkjører Torgeir Bergrem (29) fra Klæbu legger opp. Han har vært ti år på landslaget, men skal nå satse videre innen film. – Å lage snowboardfilmer har alltid vært drømmen min, og idolene mine innenfor snowboard har jeg fått gjennom å se filmer, sier Bergrem til Brettforbundet.

  Torgeir Bergrem
  Foto: Matt Pain / Snowboardforbundet
 • Kleveland best i kvalifiseringen

  Marcus Kleveland var best av samtlige i slopestylekvalifiseringen i snowboardverdenscupen fredag.

  Klevelands 94 poeng var et par hakk bedre enn alle andre, og han stiller naturlig nok som favoritt i lørdagens finale i amerikanske Aspen.

  Kleveland var best i kvalifiseringsheat to, og i det samme heatet ble Markus Olimstad sjettemann og det var også godt nok til en finaleplass.

  Ståle Sandbech ble nummer elleve i det første heatet. Det var ikke bra nok til en finaleplass.

  Marcus Kleveland.
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Nordmenn til finalen i slopestyle

  Ferdinand Dahl og Sebastian Schjerve er klare for slopestylefinalen i fristil i Aspen lørdag.

  Dahl og Schjerve ble nummer to og fire i heat 1 i fredagens kvalifisering.

  Christian Nummeldal ble nummer sju i det samme heatet, og det var ikke godt nok til finaleplass. Han var bare 0,25 poeng en plass i finalen.

  9v4VSmyq4Lc
  Foto: Terje Pedersen / NTB

Sportsnyheter

John Arne Riise fikk muligheten på straffe.

John Arne Riise fikk strekk – så scoret han i comebacket

Etter seks år som fotballpensjonist, er Liverpool-legenden med den fryktinngytende venstrefoten tilbake som spiller. Nå på norsk nivå seks.

Siste nytt

 • Sandvolleyball: Norsk finaleseier i nasjonscupen

  Norge vant herrefinalen i kvalifiseringsturneringen i den europeiske nasjonscupen i sandvolleyball torsdag. Det skjedde på hjemmebane i Lillesand.

  Finalen ble spilt mot England som best av tre kamper. Hendrik Mol og Mathias Berntsen åpnet med å slå Frederick Bialokoz/Issa Batrane 2-1 i sett (18-21, 21-19, 15-11).

  Samme spenning ble det ikke med medaljegrossistene Anders Mol og Christian Sørum i aksjon. De tok seg enkelt av Javier Bello/Joaquin Bello med 21-10, 21-16.

  I kvinnefinalen ble det norske 0-2-tap i begge kampene mot Tyskland. Kristine Larsdatter Garder og Ingrid Lunde røk 22-24, 18-21 for Laura Ludwig/Louisa Lippmann, mens Sunniva Helland-Hansen og Emilie Olimstad spilte 17-21, 19-21 i møtet med Svenja Müller/Cinja Tillmann. (NTB)

  EM Sandvolleyball i München 2022
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Reistads scoringsshow hjalp Esbjerg til sluttspillgull

  Henny Reistad var skarpest foran mål da Esbjerg banket tittelforsvarer Odense 34-21 og vant det danske sluttspillet i håndball.

  Uavgjort ville vært nok for Esbjerg etter en knepen borteseier i første finalekamp, men i egen hall ville laget ha en skikkelig fest. Det gikk hardt ut over Odense.

  Reistad hamret inn åtte av vertenes mål, og det var doblet så mange som neste spiller på toppscorerlista. Esbjerg gikk til pause med 18-12-ledelse.

  Som vanlig var det Esbjergs norske kontingent som markerte seg offensivt. I tillegg til Reistad scoret også Nora Mørk (4), Vilde Ingstad (4), Kristine Breistøl (3), Marit Røsberg Jacobsen (3) og Sanna Solberg-Isaksen (1).

  Odense hadde også norske bidrag med tre mål fra både Maren Aardahl og Tonje Løseth. (NTB)

  EHF FINAL4 2023 Kvinner: FTC-Rail Cargo Hungaria - Team Esbjerg
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Tsjekkisk sensasjon til finale i Roland-Garros – full kollaps for verdenstoeren

  Karolina Muchova slo til med et dramatisk comeback og booket finaleplass i Roland-Garros. Hun avverget en matchball i møtet med Aryna Sabalenka.

  Alt lå til rette for Sabalenka i tredje sett. Belaruseren ledet 5-2 og var ett poeng unna finalen i Paris, men lot sjansen glippe. Det skulle koste verdenstoeren dyrt.

  Muchova kom mesterlig tilbake og dunket inn to vellykkede bruddballer. Tsjekkeren servet så nådeløst hjem seieren i en kamp som endte 7-6 (7-5), 6-7 (5-7), 7-5.

  For første gang er hun finaleklar i en Grand Slam-turnering. (NTB)

  APTOPIX France Tennis French Open
  Foto: Christophe Ena / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste