Hopp til innhold

Snøsjokk for Johaug før rulleski-økt

– Det er skikkelig styggvær med kuling og snø så de får ikke gått på ski, sier landslagssjef Vidar Løfshus.

Therese Johaug

I slutten av september gikk Therese Johaug på rulleski på snøfrie veier på Kvitfjell. Torsdag morgen kom snøen da hun og de andre langrennskvinnene skulle gå på rulleski i italienske Val Senales (innfelt).

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Vanligvis tar de i mot snøen med åpne armer, men akkurat torsdag morgen skulle nok langrennskvinnene sett at det hvite gullet holdt seg unna.

De hadde nemlig funnet frem rulleskia.

«Jeeeeei det kom masse snø i natt og vi skal på rulleski?? », skriver Therese Johaug på Instagram.

På bildet hun la ut torsdag morgen står fjorårets verdenscupvinner sammen med Marit Bjørgen og Marte Kristoffersen omringet av snø med rulleski i hendene på en parkeringsplass i italienske Val Senales.

Stedet, som er et mye brukt samlingssted for det norske landslaget, ligger i Syd-Tirol. Ifølge Yr sitt værvarselet for stedet er det torsdag morgen og formiddag meldt minus én grad og opptil 6,8 millimeter nedbør der.

Flere av langrennsløperne, blant dem Eldar Rønning, har lagt ut snøbilder fra det italienske samlingsstedet torsdag morgen.

Kaos

Landslagssjef Vidar Løfshus forklarer at både de kvinnelige og mannlig langrennsløperne egentlig skulle gått på ski på en bre i området, men at de har måttet endre planen på grunn av dårlig vær.

– Det er veldig styggvær der. Jeg snakket med dem i går og da var det så mye kuling og snø at de ikke kom seg opp på breen. De skulle egentlig gått på breen i dag, men har vel fått snøen midt i trynet og må derfor trene alternativt, sier landslagssjefen som selv er i Norge.

Han forteller at gutta la ut på en løpetur torsdag morgen, mens kvinnene altså fant frem rulleskia.

Ifølge Løfshus er det vanligvis mindre snø nede i den italienske dalen og at de tross alt pleier å få gått på rulleski selv om det snør bikkjer og katter på toppen.

– Det første snøfallet der borte, er som det første snøfallet i Norge, det blir litt kaos, sier landslagssjefen.

– Rulleski som planlagt

Kvinnetrener Egil Kristiansen er i Italia. Han bekrefter overfor NRK.no at de tross snøværet fikk gjennomført en rulleski-økt torsdag morgen, men at de måtte flytte seg nedover i dalen.

– Det ble rulleski som planlagt. Det var mye bedre nede i dalen, skriver Kristiansen i en tekstmelding.

Ski på fredag

Nå ser langrennsleiren frem til å få ordentlige ski på beina - med masse nysnø å gå på.

– Det har vært litt dårlige forhold på breen der så vi er glade for snøen som nå kommer. I morgen er det meldt fint vær så da blir det bra, sier Løfshus.

Samlingen i Italia varer til 5. november. Da reiser langrennsfolket hjem til Norge - og håper på skiføre også her hjemme.

Sportsnyheter

Pål Golberg

Golberg forbanna etter norsk fiaskodag: – Jeg blir felt

Pål Golberg spurtet inn til en sterk 4.-plass etter fall i herrenes sprintfinale. Nordmannen mener den italienske sensasjonen Simone Mocellini burde vært disket.

Siste nytt

 • Southgate: Sterling blir involvert mot Frankrike

  Raheem Sterling er tilbake i Qatar og vil få en rolle i Englands VM-kvartfinale mot Frankrike lørdag, opplyste Englands landslagssjef Gareth Southgate.

  Sterling forlot VM-troppen etter at innbruddstyver hadde tatt seg inn i hjemmet hans. Fredag var han tilbake i Qatar.

  – Han vil bli involvert i morgen. Hva det blir til, må vi bestemme oss for, sa Gareth Southgate, ifølge Sky Sports.

  – Det er flott at han er tilbake med oss. Han ønsket å trene i dag. Normalt ville vi ikke gjort det når man har vært på en lang flyreise. Det var en lett økt, så det var ikke noe risiko i det, sa Southgate.

  Sterling har spilt to kamper for England i VM og scoret ett mål.

  England møter Frankrike klokken 20 lørdag. (NTB)

  WCup England Soccer
  Foto: Abbie Parr / AP
 • Går til søksmål mot Carlsen – nå kan de møtes i VM

  Hans Niemann stiller i VM i lyn- og hurtigsjakk, som starter 26. desember i Almaty, Kasakhstan. Det kommer frem i deltagerlisten som ble publisert fredag.

  Både Magnus Carlsen og Niemanns navn står på listen.

  Niemann har saksøkt blant andre Carlsen for store skader på hans rykte og karriere, etter Carlsen kom med juksanklager mot Niemann i september.

  Han krever minst 100 millioner dollar. Summen tilsvarer 1,07 milliarder kroner etter dagens kurs.

  Carlsen har nektet å spille mot Niemann, og nå kan de to altså møtes i VM. Med 34 runder er sjansen betydelig.

  Sist de møttes tapte nordmannen med vilje.

  – Dette blir utvilsomt et stort tema i romjula, som også kan avgjøre om Magnus klarer gull. Hvis de to møtes er spørsmålet om Magnus igjen taper med vilje – og dermed gir bort gullet. Svaret får vi neppe før de eventuelt sitter overfor hverandre, sier NRKs ekspert Torstein Bae.

  Lyn- og hurtigsjakk-VM spilles fra 26. til 30. desember. Turneringen sendes på NRK.

  Hans Niemann
  Foto: TIM VIZER / AFP
 • To strake for Saltvik Pedersen

  Paraalpinist Jesper Saltvik Pedersen (23) har fått en kjempestart på verdenscupsesongen. Fredag fulgte han opp torsdagens triumf i storslalåm med en solid seier i slalåm for sittende.

  Saltvik Pedersen vant i St. Moritz i Sveits fredag med 1,93 sekunder ned til italienske René De Silvestro. Franskmannen Victor Pierrel ble nummer tre.

  Nordmannens argeste konkurrent i verdenscupen, Jeroen Kampschreur, kjørte ut i andre omgang.

  Saltvik Pedersen har regjert i alpinttoppen lenge. I fjor tok han hele fire gull i Paralympics i Beijing, og han tok tre gull og to sølv i para-VM i snøsport på hjemmebane på Lillehammer før det.

  Saltvik Pedersen på pallen.
  Foto: Norges Skiforbund / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Er Ola Lunde og fotball den perfekte kombinasjonen? 00:51
Neste