Hopp til innhold

Smitte i den norske troppen – Ertzgaard ute av EM

EM-uttatte Lakeri Ertzgaard har testet positivt for korona og mister dermed mesterskapet i München.

Friidrettsforbundets lege, Ove Talsnes, sier de har hatt strenge smittevernregler under hele EM, men at det er tilnærmet umulig å gardere seg 100 prosent.

Ertzgaard var tatt ut til det norske laget på 4x400 meter stafett. Hun løp også førsteetappen av stafetten under VM i Eugene, der også Linn Oppegaard, Elisabeth Slettum og Amalie Iuel løp.

– Vi opprettholder det strenge regimet og poengterer viktigheten av håndhygiene, munnbind og avstand i alle situasjoner, sier Talsnes i pressemeldingen.

Verdensmesterskapet i friidrett 2022
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Siste nytt

 • Dansk stjerne mister EM

  Danmark må greie seg uten Mia Rej Frahm (32) i neste måneds EM-sluttspill i håndball. Playmakeren er satt ut med en kneskade.

  Nyheten kom fram i en pressemelding fra Odense fredag. Frahm ødela menisken dagen før i en seriekamp og få timer etter at hun fikk plass i den danske mesterskapstroppen.

  – Jeg tar dette veldig hardt. Særlig vondt gjør tanken på at jeg misser EM, sier hun.

  Håndball-EM varer mellom 4. og 20. november. Mesterskapet er lagt til Slovenia, Nord-Makedonia og Montenegro. (NTB)

  Hungary Handball Champions' League
  Foto: Tamas Kovacs / AP
 • Mbappé verdens best betalte fotballspiller – tjener over tre ganger mer enn Haaland

  Kylian Mbappé topper Forbes' liste over spillere med de høyeste årslønningene i fotballen. Fem hakk ned er Erling Braut Haaland på 418 millioner kroner.

  Forbes er kjent for sine pengelister. Ifølge det amerikanske magasinets vurderinger kommer Mbappé denne sesongen til å håve inn 128 millioner dollar, som tilsvarer 1,37 milliarder kroner.

  Grunnlønna utgjør 86 prosent av summen, mens resten er øvrige inntekter.

  Haaland er nummer seks på oversikten med 39 millioner dollar. Skal vi tro Forbes tjener jærbuen under en tredel av det Mbappé får i Paris Saint-Germain. Nylig hevdet Daily Mail at Haalands enorme målteft for Manchester City kan utløse en årslønn på 45 millioner pund (tilsvarer 536 millioner kroner etter dagens kurs). (NTB)

  France Soccer League 1
  Foto: Aurelien Morissard / AP
 • Betis-fansen laga bråk i Roma

  Det gjekk hardt for seg i Romas gater etter at heimelaget blei slått 2–1 av Real Betis i Europaligaen torsdag. Italienarane rasar mot oppførselen til spanjolane.

  – Søppel overalt, og til og med menn som brukte søylene som urinalar, skriv italienske Il Fatto Quotidiano, ifølge spanske AS.

  Det var rundt 5000 Betis-fans på torget Piazza del Popolo i den italienske hovudstaden torsdag kveld.

  Avisa La Repubblica omtaler torget som «eit teppe av søppel» fredag morgon og skriv at det var fleire av spanjolane som kasta tomme ølflasker på vindauga til ein bar i Trastevere-området.

  I ein video på Twitter kan ein sjå torget fult av søppel, og renovasjonsarbeidarar som ryddar opp etter torsdagens kaos.

  Real Betis-fans i Roma
  Foto: ALBERTO LINGRIA / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 64 klipp
Sport
Spiller nå
Kjønn og religion er ingen hindring 00:45
Neste