Filip Ingebrigtsen med NM-sølv tross store smerter: – Som en kniv inn i ribbeinet

BYRKJELO/OSLO (NRK): Filip Ingebrigtsen sliter fortsatt med voldsomme smerter etter ribbeinsbristen han pådro seg under EM. Selv er han fast bestemt på å stille i Diamond League-finalen om kroppen spiller på lag fremover.

Friidrett, NM i Byrkjelo 2018. Filip Ingebrigtsen

VANT FORSØKET: Filip Ingebrigtsen vant forsøket på 800 meter lørdag formiddag på Byrkjelo. Det fortsatt usikkert om han stiller til finalen.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Det føles som en kniv inn i ribbeinet.

Slik beskriver Filip Ingebrigtsen smertene han har etter ribbeinsbristen han fikk påvist etter fallet under kvalifiseringen på 1500-meteren under EM i Berlin. Han måtte i tillegg droppe 5000 meteren på grunn av skaden.

I slutten av august er det Diamond League-finale i Zürich. Filip håper på en bedre opplevelse enn det han hadde i fjor.

– Jeg stiller uansett i Diamond League-finalen. Jeg satser på at det går veldig mye bedre enn i fjor, da jeg var syk. Men det er klart at kroppen må spille på lag og ting må være 100 prosent for at jeg skal nå de målene jeg har satt meg der. Jeg er ikke interessert i springe der og komme langt bak.

– En fordel å slippe å ta smertestillende

– Hvor langt unna er du 100 prosent?

– Det føles veldig langt når det er såpass mye smerter. Men det kan gå veldig fort fra mye smerte til lite. Bristen trenger sikkert litt lengre tid, men det er i hvert fall en fordel å slippe å ta smertestillende før man løper, sier Filip.

Ifølge 25-åringen er både han og pappa Gjert Ingebrigtsen forberedt på å gjøre alt for at han skal springe i Zürich.

– Han (Gjert) setter nok foten ned om han ser at ting ikke er bra nok.

Den endelige avgjørelsen blir tatt tidlig neste uka.

– Da får vi sett hvordan jeg reagerer på helgen og progresjonen på det, sier Filip.

Tok NM-sølv på 800-meter

Søndag løp Filip inn til sølvmedalje på 800-meter under NM i Byrkjelo, like bak Thomas Andre Roth som tok gullmedaljen. Det var lenge uklart om Filip Ingebrigtsen skulle stille til start under finalen.

– Han har fortsatt fryktelig vondt i ribbeinet, så vi må tenke litt på om han skal være med i finalen. Går det i en positiv retning, som vi håper, er han med. Blir smertene verre, eller like ille som de er nå, så vil han ikke delta, sa Gjert Ingebrigtsen før søndagens finale.

Ifølge Gjert er det ikke snakk om å hvile seg.

Gjert Ingebrigtsen

FORTSATT UKLART: Gjert og Filip Ingebrigtsen tar den endelige avgjørelsen om Diamond League-finalen tidlig neste uke.

Foto: NRK

– Hvis han ikke blir bedre når han er i aktivitet så blir det vanskelig å få til en Diamond League-finale. Han knasker paracet og håper at dette er over i løpet av et par dager.

Gjert mener Filip ikke burde stilt til start under fjorårets Diamond League-finale. Han sier det aldri er bra å avslutte sesongen med å løpe med en kropp som ikke fungerer.

– I fjor var han fryktelig syk på vei inn mot Diamond League- finalen og burde nok ikke deltatt. Men så gjorde han det likevel. Når kroppen ikke fungerer er det bedre å bare la være. Da har du fortsatt i bakhodet de tingene som funker, avslutter han.

Siste nytt

 • Engelsk fotball hedrer Maradona

  Under fredagens kveldskamp mellom Crystal Palace og Newcastle i Premier League, ble det satt av tid til å hedre den avdøde fotballegenden, Diego Maradona.

  Det ble gjort med svarte sørgebånd og ett minutts applaus før kampstart.

  Markeringen skal bli gjort under alle helgens kamper i den øverste divisjonen i England.

  QoV0T4IGy6U
  Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS / AFP
 • Carlsen vant første semifinalekamp

  Magnus Carlsen leder semifinalen mot Jan Nepomnjasjtsjij i første turnering i Champions Chess Tour, men underveis levde han farlig flere ganger.

  Nordmannen er i føringen 2,5-1,5 etter semifinalens fire første hurtigsjakkpartier.

  Magnus Carlsen med ny turnering
  Foto: Heiko Junge / Heiko Junge
 • – Blatter og Platini etterforskes

  De tidligere fotballtoppene Sepp Blatter og Michel Platini kan igjen være i trøbbel. Ifølge nyhetsbyrået AFP gransker påtalemyndighetene i Sveits dem begge for bedrageri.

  Det får nyhetsbyrået AP bekreftet i en uttalelse fra den sveitsiske påtalemyndigheten.

  Blatter og Platini er begge blitt avhørt i Bern de siste ukene. Flere vitner har også måttet svare på spørsmål.

  Inntil for fem år siden var Blatter og Platini to av fotballens mektigste menn.

  Blatter måtte gå av som president for Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) og Platini måtte forlate Det europeiske fotballforbundet (Uefa) etter at skandalesaker om korrupsjon begynte å rulle.

  Platini og Blatter
  Foto: DESK / Afp

Sendeplan

Kl. Program Kanal