Hopp til innhold

Filip Ingebrigtsen med NM-sølv tross store smerter: – Som en kniv inn i ribbeinet

BYRKJELO/OSLO (NRK): Filip Ingebrigtsen sliter fortsatt med voldsomme smerter etter ribbeinsbristen han pådro seg under EM. Selv er han fast bestemt på å stille i Diamond League-finalen om kroppen spiller på lag fremover.

Friidrett, NM i Byrkjelo 2018. Filip Ingebrigtsen

VANT FORSØKET: Filip Ingebrigtsen vant forsøket på 800 meter lørdag formiddag på Byrkjelo. Det fortsatt usikkert om han stiller til finalen.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Det føles som en kniv inn i ribbeinet.

Slik beskriver Filip Ingebrigtsen smertene han har etter ribbeinsbristen han fikk påvist etter fallet under kvalifiseringen på 1500-meteren under EM i Berlin. Han måtte i tillegg droppe 5000 meteren på grunn av skaden.

I slutten av august er det Diamond League-finale i Zürich. Filip håper på en bedre opplevelse enn det han hadde i fjor.

– Jeg stiller uansett i Diamond League-finalen. Jeg satser på at det går veldig mye bedre enn i fjor, da jeg var syk. Men det er klart at kroppen må spille på lag og ting må være 100 prosent for at jeg skal nå de målene jeg har satt meg der. Jeg er ikke interessert i springe der og komme langt bak.

– En fordel å slippe å ta smertestillende

– Hvor langt unna er du 100 prosent?

– Det føles veldig langt når det er såpass mye smerter. Men det kan gå veldig fort fra mye smerte til lite. Bristen trenger sikkert litt lengre tid, men det er i hvert fall en fordel å slippe å ta smertestillende før man løper, sier Filip.

Ifølge 25-åringen er både han og pappa Gjert Ingebrigtsen forberedt på å gjøre alt for at han skal springe i Zürich.

– Han (Gjert) setter nok foten ned om han ser at ting ikke er bra nok.

Den endelige avgjørelsen blir tatt tidlig neste uka.

– Da får vi sett hvordan jeg reagerer på helgen og progresjonen på det, sier Filip.

Tok NM-sølv på 800-meter

Søndag løp Filip inn til sølvmedalje på 800-meter under NM i Byrkjelo, like bak Thomas Andre Roth som tok gullmedaljen. Det var lenge uklart om Filip Ingebrigtsen skulle stille til start under finalen.

– Han har fortsatt fryktelig vondt i ribbeinet, så vi må tenke litt på om han skal være med i finalen. Går det i en positiv retning, som vi håper, er han med. Blir smertene verre, eller like ille som de er nå, så vil han ikke delta, sa Gjert Ingebrigtsen før søndagens finale.

Ifølge Gjert er det ikke snakk om å hvile seg.

Gjert Ingebrigtsen

FORTSATT UKLART: Gjert og Filip Ingebrigtsen tar den endelige avgjørelsen om Diamond League-finalen tidlig neste uke.

Foto: NRK

– Hvis han ikke blir bedre når han er i aktivitet så blir det vanskelig å få til en Diamond League-finale. Han knasker paracet og håper at dette er over i løpet av et par dager.

Gjert mener Filip ikke burde stilt til start under fjorårets Diamond League-finale. Han sier det aldri er bra å avslutte sesongen med å løpe med en kropp som ikke fungerer.

– I fjor var han fryktelig syk på vei inn mot Diamond League- finalen og burde nok ikke deltatt. Men så gjorde han det likevel. Når kroppen ikke fungerer er det bedre å bare la være. Da har du fortsatt i bakhodet de tingene som funker, avslutter han.

Siste nytt

 • Disse melder Glimt inn til Europa

  Siden serieslutt i fjor har Bodø/Glimt gjort flere utskiftninger.

  Utfordringen for Glimt er at kun tre nye spillere kan registreres for spill i Europa denne våren.

  Trenerteamet måtte derfor velge mellom nysigneringene: Odin Bjørtuft, Fredrik Andre Bjørkan, Omar Elabdellaoui, Pemi Faris, Jeppe Kjær og Adam Sørensen.

  I tillegg må Joel Mvuka, som ble solgt til Lorient og lånt tilbake til Glimt noen timer senere, registreres på nytt.

  Glimt-trener Kjetil Knutsen bekrefter til Avisa Nordland hvilke spillere de har valgt å registrere.

  De tre er Fredrik André Bjørkan, Joel Mvuka og Pemi Faris.

  Innmeldingsfristen til UEFA er ved midnatt 2. februar.

  Eliteserien 2021: Mjøndallen - Bodø/Glimt
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Idrettsstyret sier nei til IOCs linje

  Styret i Norges idrettsforbund kan ikke se for seg at russiske og belarusiske utøvere kan gis adgang til internasjonal idrett – selv under nøytralt flagg.

  Det ble konklusjonen etter at den svært betente Russland-saken ble diskutert da medlemmene i Idrettsstyret møttes digitalt torsdag. Deltok gjorde blant andre IOC-medlem Kristin Kloster Aasen og utøverrepresentant Astrid Uhrenholdt Jacobsen, som tidligere har holdt et innlegg for å se på muligheten for at russiske og belarusiske utøvere igjen kan konkurrere.

  Etter torsdagens diskusjon fattet styret i Norges idrettsforbund et tydelig vedtak om at det ikke er aktuelt å støtte IOCs linje i saken, som har vurdert mulige veier som kan åpne for at russiske og belarusiske igjen kan få konkurrere internasjonalt.

  «Så lenge krigshandlingene vedvarer, kan ikke Norges idrettsforbund se for seg at utøvere fra Russland og Belarus kan delta i internasjonale idrettskonkurranser, selv under strenge nøytralitetsprinsipper», heter det blant annet i torsdagens vedtak fra idrettsstyret.

  «Norges idrettsforbund vil fortsette å gi uttrykk for vårt standpunkt både i nasjonale og internasjonale fora. Idrettsstyret vil følge prosessen videre, og sluttet seg til generalsekretærens fremlagte plan for videre oppfølging av saken.», lyder teksten også.

  Idrettsstyremedlem og OL-topp Kristin Kloster har samtidig fått protokollført en anbefaling om at Idrettsstyret «følger med på og først tar stilling til resultatet av de pågående prosesser i det internasjonale idrettssamarbeidet, som man er en del av, når disse er avsluttet».

  I en annen protokolltilførsel fra Uhrenholdt Jacobsen heter det at «utøverkomiteen følger med på de pågående prosesser i den internasjonale idrettsbevegelsen. Når disse er avsluttet, vil vi gjennom en bred sondering blant norske topputøvere ta stilling til dette». (NTB)

  Møte om norsk idrett i lys av koronapandemien.
  Foto: Berit Roald / NTB
 • Anthon Charmig inn til 7.-plass på 2. etappe i Spania

  Under torsdagens 2. etappe av Volta à la Comunitat Valenciana kjørte den danske Uno-X-rytteren Anthon Charmig inn til 7.-plass.

  Trek-Segafredo-rytteren Giulio Ciccone fra Italia var raskest i spurten torsdag. Tao Geoghegan Hart og Pello Bilbao kom i mål til 2.- og 3.-plass.

  Etter torsdagens etappeseier er italieneren sammenlagtleder i femdagersrittet som foregår øst i Spania i Valencia-regionen.

  Uno-X-lagets beste rytter ble dansken Charmig, som kjempet seg til en 7.-plass. Dansken er på en sammenlagt 6.-plass i Valencia og sørget for at Uno-X var dagens beste lag.

  Torstein Træen ble beste nordmann og kom på 18.-plass.

  Onsdagens åpningsetappe var Alexander Kristoffs debut for Uno-X. Da ble han frakjørt om lag fem mil før mål og endte langt bak. Heller ikke på torsdagens etappe greide 35-åringen å gjøre noe voldsomt inntrykk.

  (©NTB)

  Arctic Race of Norway
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Norsk-svensk «smørekonflikt» i skiskytter-sirkuset: – Over grensen 01:29
Neste