Filip Ingebrigtsen med NM-sølv tross store smerter: – Som en kniv inn i ribbeinet

BYRKJELO/OSLO (NRK): Filip Ingebrigtsen sliter fortsatt med voldsomme smerter etter ribbeinsbristen han pådro seg under EM. Selv er han fast bestemt på å stille i Diamond League-finalen om kroppen spiller på lag fremover.

Friidrett, NM i Byrkjelo 2018. Filip Ingebrigtsen

VANT FORSØKET: Filip Ingebrigtsen vant forsøket på 800 meter lørdag formiddag på Byrkjelo. Det fortsatt usikkert om han stiller til finalen.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Det føles som en kniv inn i ribbeinet.

Slik beskriver Filip Ingebrigtsen smertene han har etter ribbeinsbristen han fikk påvist etter fallet under kvalifiseringen på 1500-meteren under EM i Berlin. Han måtte i tillegg droppe 5000 meteren på grunn av skaden.

I slutten av august er det Diamond League-finale i Zürich. Filip håper på en bedre opplevelse enn det han hadde i fjor.

– Jeg stiller uansett i Diamond League-finalen. Jeg satser på at det går veldig mye bedre enn i fjor, da jeg var syk. Men det er klart at kroppen må spille på lag og ting må være 100 prosent for at jeg skal nå de målene jeg har satt meg der. Jeg er ikke interessert i springe der og komme langt bak.

– En fordel å slippe å ta smertestillende

– Hvor langt unna er du 100 prosent?

– Det føles veldig langt når det er såpass mye smerter. Men det kan gå veldig fort fra mye smerte til lite. Bristen trenger sikkert litt lengre tid, men det er i hvert fall en fordel å slippe å ta smertestillende før man løper, sier Filip.

Ifølge 25-åringen er både han og pappa Gjert Ingebrigtsen forberedt på å gjøre alt for at han skal springe i Zürich.

– Han (Gjert) setter nok foten ned om han ser at ting ikke er bra nok.

Den endelige avgjørelsen blir tatt tidlig neste uka.

– Da får vi sett hvordan jeg reagerer på helgen og progresjonen på det, sier Filip.

Tok NM-sølv på 800-meter

Søndag løp Filip inn til sølvmedalje på 800-meter under NM i Byrkjelo, like bak Thomas Andre Roth som tok gullmedaljen. Det var lenge uklart om Filip Ingebrigtsen skulle stille til start under finalen.

– Han har fortsatt fryktelig vondt i ribbeinet, så vi må tenke litt på om han skal være med i finalen. Går det i en positiv retning, som vi håper, er han med. Blir smertene verre, eller like ille som de er nå, så vil han ikke delta, sa Gjert Ingebrigtsen før søndagens finale.

Ifølge Gjert er det ikke snakk om å hvile seg.

Gjert Ingebrigtsen

FORTSATT UKLART: Gjert og Filip Ingebrigtsen tar den endelige avgjørelsen om Diamond League-finalen tidlig neste uke.

Foto: NRK

– Hvis han ikke blir bedre når han er i aktivitet så blir det vanskelig å få til en Diamond League-finale. Han knasker paracet og håper at dette er over i løpet av et par dager.

Gjert mener Filip ikke burde stilt til start under fjorårets Diamond League-finale. Han sier det aldri er bra å avslutte sesongen med å løpe med en kropp som ikke fungerer.

– I fjor var han fryktelig syk på vei inn mot Diamond League- finalen og burde nok ikke deltatt. Men så gjorde han det likevel. Når kroppen ikke fungerer er det bedre å bare la være. Da har du fortsatt i bakhodet de tingene som funker, avslutter han.

Siste nytt

 • Drømmedebut for Vindheim i Schalkes storseier

  Andreas Vindheim debuterte med et brak for Schalke i 5-0-seieren lørdag kveld. Bergenseren noterte seg for et mål og assist og var også involvert i to andre scoringer.

  Drøyt 20 minutter før slutt kom også Marius Lode inn for Schalke til sin andre kamp etter overgangen fra Bodø/Glimt.

  Vindheim har spilt for Sparta Praha i to og en halv sesong og er på lån i Schalke fram til sommeren med opsjon på kjøp. Han ble solgt til Sparta Praha etter å ha imponert i Malmö. Sesongen før det spilte han i Brann. (NTB)

  Andreas Vindheim
  Foto: PETER CZIBORRA / Reuters
 • X Games: Sølv for Kleveland i slopestyle

  Snowboarder Marcus Kleveland (22) sikret seg nok en medalje i X Games da han tok sølv i slopestyle lørdag kveld.

  – Det føles helt magisk, sier Kleveland i en pressemelding.

  Mark McMorris fra Canada tok gullet foran nordmannen, mens svenske Sven Thorgren fikk bronsemedaljen.

  Ståle Sandbech ble nummer 8, mens Mons Røisland kom på plassen bak.

  Fredag tok Kleveland sitt femte X Games-gull da han gikk til topps i øvelsen knuckle huck. Fridtjof Tischendorf tok da sølvet.

  Kleveland var likevel godt fornøyd med sølv lørdag, forteller han til NRK. Etter X Games går turen til Kina og OL i Beijing.

  – Men nå skal jeg hjem til Dombås for å hvile, sier han.

  Friskikjører Johanne Killi (24) havnet på den sure 4.-plassen i kvinnenes konkurranse tidligere på dagen lørdag. Killi endte på 7.-plass i big air-konkurransen i Aspen fredag.

  Marcus Kleveland
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • City med sjeldent poengtap

  Manchester City måtte til slutt ta til takke med 1-1 borte mot Southampton i Premier League lørdag. Dermed røk rekken på tolv ligaseirer på rad for de lyseblå.

  Kyle Walker-Peters ga City en kalddusj tidlig i 1. omgang da han på vakkert vis tuppet ballen i mål. Den ledelsen holdt inn til pause, men derfra og ut handlet alt om Manchester City. Det selv om det ikke var synlig på måltavla til slutt. Aymeric Laportes utligning ble omgangens eneste mål.

  City kjørte på etter utligningen, men stolpen sto i veien for laget ved flere anledninger. De lyseblå beleiret sekstenmeteren til vertene, og Southampton så lenge sluttkjørte ut i kampen om et svært sterkt poeng. Vertene holdt ut og sikret poenget.

  City har 57 poeng på 23 kamper og har tolv poeng ned til Liverpool på 2.-plass foran de rødes oppgjør mot Crystal Palace søndag ettermiddag.

  Premier League - Southampton v Manchester City
  Foto: DYLAN MARTINEZ / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal