Hopp til innhold

Filip Ingebrigtsen med NM-sølv tross store smerter: – Som en kniv inn i ribbeinet

BYRKJELO/OSLO (NRK): Filip Ingebrigtsen sliter fortsatt med voldsomme smerter etter ribbeinsbristen han pådro seg under EM. Selv er han fast bestemt på å stille i Diamond League-finalen om kroppen spiller på lag fremover.

Friidrett, NM i Byrkjelo 2018. Filip Ingebrigtsen

VANT FORSØKET: Filip Ingebrigtsen vant forsøket på 800 meter lørdag formiddag på Byrkjelo. Det fortsatt usikkert om han stiller til finalen.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Det føles som en kniv inn i ribbeinet.

Slik beskriver Filip Ingebrigtsen smertene han har etter ribbeinsbristen han fikk påvist etter fallet under kvalifiseringen på 1500-meteren under EM i Berlin. Han måtte i tillegg droppe 5000 meteren på grunn av skaden.

I slutten av august er det Diamond League-finale i Zürich. Filip håper på en bedre opplevelse enn det han hadde i fjor.

– Jeg stiller uansett i Diamond League-finalen. Jeg satser på at det går veldig mye bedre enn i fjor, da jeg var syk. Men det er klart at kroppen må spille på lag og ting må være 100 prosent for at jeg skal nå de målene jeg har satt meg der. Jeg er ikke interessert i springe der og komme langt bak.

– En fordel å slippe å ta smertestillende

– Hvor langt unna er du 100 prosent?

– Det føles veldig langt når det er såpass mye smerter. Men det kan gå veldig fort fra mye smerte til lite. Bristen trenger sikkert litt lengre tid, men det er i hvert fall en fordel å slippe å ta smertestillende før man løper, sier Filip.

Ifølge 25-åringen er både han og pappa Gjert Ingebrigtsen forberedt på å gjøre alt for at han skal springe i Zürich.

– Han (Gjert) setter nok foten ned om han ser at ting ikke er bra nok.

Den endelige avgjørelsen blir tatt tidlig neste uka.

– Da får vi sett hvordan jeg reagerer på helgen og progresjonen på det, sier Filip.

Tok NM-sølv på 800-meter

Søndag løp Filip inn til sølvmedalje på 800-meter under NM i Byrkjelo, like bak Thomas Andre Roth som tok gullmedaljen. Det var lenge uklart om Filip Ingebrigtsen skulle stille til start under finalen.

– Han har fortsatt fryktelig vondt i ribbeinet, så vi må tenke litt på om han skal være med i finalen. Går det i en positiv retning, som vi håper, er han med. Blir smertene verre, eller like ille som de er nå, så vil han ikke delta, sa Gjert Ingebrigtsen før søndagens finale.

Ifølge Gjert er det ikke snakk om å hvile seg.

Gjert Ingebrigtsen

FORTSATT UKLART: Gjert og Filip Ingebrigtsen tar den endelige avgjørelsen om Diamond League-finalen tidlig neste uke.

Foto: NRK

– Hvis han ikke blir bedre når han er i aktivitet så blir det vanskelig å få til en Diamond League-finale. Han knasker paracet og håper at dette er over i løpet av et par dager.

Gjert mener Filip ikke burde stilt til start under fjorårets Diamond League-finale. Han sier det aldri er bra å avslutte sesongen med å løpe med en kropp som ikke fungerer.

– I fjor var han fryktelig syk på vei inn mot Diamond League- finalen og burde nok ikke deltatt. Men så gjorde han det likevel. Når kroppen ikke fungerer er det bedre å bare la være. Da har du fortsatt i bakhodet de tingene som funker, avslutter han.

Siste nytt

 • Girona gjenopptok Real Madrid-jakten etter tung rekke

  Brasilianske Savio scoret to ganger på overtid da Girona fant tilbake til vinnersporet i spansk fotball med 3-0 over Rayo Vallecano mandag.

  Girona har vært den store overraskelsen i La Liga denne sesongen. Lenge holdt askeladden følge med Real Madrid i gullkampen.

  Men på de siste tre kampene stod imidlertid Girona med én uavgjort og to tap.

  Seieren mandag betyr at tabelltoer Girona nå er seks poeng bak ligaleder Real Madrid. Ned til Barcelona på plassen bak skiller det to poeng.

  9tyX7hqm5X4
  Foto: AFP
 • Ajers Brentford knust av West Ham

  Kristoffer Ajers Brentford tapte 2-4 borte mot West Ham i Premier League mandag.

  Ajer var med fra start, men slet med Jarrod Bowen som herjet og scoret tre mål for hjemmelaget West Ham.

  Neal Maupay og Yoane Wissa scoret målene for bortelaget, mens Emerson scoret det fjerde målet for West Ham.

  Brentford står nå med åtte tap og to seire på de siste ti kampene i Premier League. Det er fem poeng ned til Luton på nedrykk, som har én kamp mindre spilt.

  c7tj95TXN3s
  Foto: AP
 • Oscar Bobb signerte ny langtidskontrakt med Manchester City

  Oscar Bobb har skrevet under på en ny kontrakt med Manchester City. Det opplyser Manchester City i sine mediekanaler.

  Hans opprinnelige kontrakt varte til sommeren 2026. Nå har han undertegnet en ny og enda mer lukrativ avtale. Den strekker seg fram til sommeren 2029.

  – Jeg er veldig stolt og beæret over å ha signert min nye kontrakt med City, sier Bobb i en uttalelse.

  – Det er et utrolig miljø i klubben, og dette er det best mulige stedet å være for en ung spiller. Jeg har allerede lært så mye av Pep, hans trenerteam og lagkameratene mine, legger han til.

  20-åringen har fått mye tillit av Manchester City-manager Pep Guardiola denne sesongen.

  – Å vite at jeg kommer til å være her i klubben til 2029 betyr alt for meg. Nå vil jeg bare fokusere på å fortsette å videreutvikle meg, og å jobbe så hardt jeg kan hver eneste dag for å hjelpe klubben til å oppnå mer suksess, sier Bobb.

  Lyn-gutten har fått sju innhopp i ligaen og fikk sin første ligakamp fra start for de regjerende ligamesterne hjemme mot Brentford i februar.

  Han ble den store helten for Manchester City da han scoret det avgjørende 3-2-målet mot Newcastle i januar. Målet ble også kåret til månedens scoring i Premier League.

  Før jul nettet han sitt første mål i mesterligaen i puljekampen mot Røde Stjerne.

  Bobb fikk også sin A-landslagsdebut mot Kypros i oktober.

  (NTB)

  3tdKsKTgtfQ
  Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal