Sliten Carlsen sikret remis: – Jeg var ikke i god form

OSLO/SOTSJI (NRK): Magnus Carlsen var sliten og trøtt under det åttende VM-partiet, men forsvarte seg likevel lekende lett mot rivalens angrep. Det hele endte med en tidlig remis.

Magnus Carlsen

Magnus Carlsen spilte remis i det åttende partiet. Han så tidvis svært trøtt og sliten ut underveis i partiet, og på pressekonferansen erkjente han at ikke alt var som det skulle.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Viswanathan Anand

Vishy Anand klarte ikke å komme forbi Carlsens mur i det åttende partiet.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

– Jeg var ikke min beste form på starten, men jeg følte at jeg klarte å bli friskere etter hvert i partiet. Dette er et godt resultat for meg, sier Magnus Carlsen på pressekonferansen.

Mandag spilte de to sjakkstjernene et maratonparti på over seks og en halv time, og det så ut som om Carlsen var svært trøtt i starten av tirsdagens kamp.

Han forsvarte seg likevel godt mot Anands hvite brikker og allerede etter 41 trekk og drøye to timer innså rivalen at «nok er nok»:

– Jeg fikk ikke mye ut av dette, men det er fortsatt kamper igjen, sier Vishy Anand.

Fornøyd med resultatet

Carlsen har nå 4,5 poeng og leder fortsatt med et helt poeng på sin indiske motstander.

Nordmannen måtte svare på ulike spørsmål om formen etter partiet. Flere av journalistene hadde lagt merke til at Carlsen så svært trøtt og ukomfortabel ut der han satt ved sjakkbrettet.

– Som jeg sa, jeg følte meg bedre ettersom matchen gikk. Det var et bra resultat for meg, og nå har jeg en fridag, sier Carlsen.

– Er du bekymret for formen din?

– Jeg håper ikke det blir et problem, svarer han.

(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

Magnus Carlsen virket en smule sliten i starten av tirsdagens VM-parti i sjakk.

Se Magnus Carlsens kroppsspråk – og Vishy Anands forbløffede, korte blikk – i NRKs video.

– Carlsen driver ikke med skuespill

Manager Espen Agdestein har ikke hørt noe om at Carlsen har slitt med sykdom. Han er usikker på om de kommer til å forandre opplegget i dagene fremover.

– Det kommer litt an på hvordan han føler seg. Han kommer kanskje til å sove litt lenger, kanskje han har litt lite energi og ikke vil drive like mye fysisk aktivitet, sier Agdestein.

– Var det et dårlig tegn det du så i starten av partiet?

– Jeg har sett ham være litt ute av form før, og da er han kanskje sånn i starten av partiet, og så kommer han som regel i bedre form utover i partiet. Når han begynner å bli interessert i stillingen, glemmer han litt den dårlige følelsen, svarer Agdestein.

På spørsmål om Carlsen er en god skuespiller – og om han drev med et psykologisk spill da han var på sitt trøtteste – svarer Agdestein:

– Ja, han er en god skuespiller, men jeg tror ikke han spiller skuespill her. Han sparer på energien, han er nedpå og fokusert og opptatt av det som er oppgaven nå.

Hver dag analyser vi pariet til Magnus Carlsen

SE VIDEO: Her kan du se Torstein Baes analyse av det åttende partiet.

Se pressekonferansen etter det 8. partiet i sin helhet.

SE VIDEO: Her kan du se hele pressekonferansen med Magnus Carlsen og Vishy Anand.

Siste nytt

 • Sandvolleygutta fosser videre

  Anders Mol og Christian Sørum er klare for 3. runde av verdensserieturneringen i sandvolleyball i USA. Nordmennene vant begge sine gruppekamper og gikk direkte inn i andre utslagsrunde. Der slo de latvierne Martin Plavins og Edgars Tocs 2-0 i natt.

  Sandvolleyball, verdenstour.
  Foto: Norges Volleyballforbund / NTB scanpix
 • Norge til semifinalen i mixed-VM

  Med skip Ingvild Skaga i spissen vant Norge 6-4 over Sveits og er klar for semifinale mot Canada i VM i mixedcurling senere lørdag.

  – Semifinalen blir knalltøff. Da må vi spille opp mot vårt aller beste nivå, sier Skaga ifølge NTB.

  Ingvild Skaga
  Foto: Valentin Flauraud / AP
 • Ruud videre til semifinale

  Casper Ruud slo Brayden Schnur i kvartfinalen i challengerturneringen i Calgary natt til lørdag, med sifrene 4-6, 6-3, 6–4. Ruud er 5.-seedet i turneringen. Toppseedet er australske Jordan Thompson, som også er en mulig semifinalemotstander.

  Casper Ruud
  Foto: Daniel Bockwoldt / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportslørdag: med oppdateringer fra internasjonal fotball
Toppserien: Trondheims-Ørn - Vålerenga
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 Eliteserien: Sandefjord - Strømsgodset