Sliten Carlsen sikret remis: – Jeg var ikke i god form

OSLO/SOTSJI (NRK): Magnus Carlsen var sliten og trøtt under det åttende VM-partiet, men forsvarte seg likevel lekende lett mot rivalens angrep. Det hele endte med en tidlig remis.

Magnus Carlsen

Magnus Carlsen spilte remis i det åttende partiet. Han så tidvis svært trøtt og sliten ut underveis i partiet, og på pressekonferansen erkjente han at ikke alt var som det skulle.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Viswanathan Anand

Vishy Anand klarte ikke å komme forbi Carlsens mur i det åttende partiet.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

– Jeg var ikke min beste form på starten, men jeg følte at jeg klarte å bli friskere etter hvert i partiet. Dette er et godt resultat for meg, sier Magnus Carlsen på pressekonferansen.

Mandag spilte de to sjakkstjernene et maratonparti på over seks og en halv time, og det så ut som om Carlsen var svært trøtt i starten av tirsdagens kamp.

Han forsvarte seg likevel godt mot Anands hvite brikker og allerede etter 41 trekk og drøye to timer innså rivalen at «nok er nok»:

– Jeg fikk ikke mye ut av dette, men det er fortsatt kamper igjen, sier Vishy Anand.

Fornøyd med resultatet

Carlsen har nå 4,5 poeng og leder fortsatt med et helt poeng på sin indiske motstander.

Nordmannen måtte svare på ulike spørsmål om formen etter partiet. Flere av journalistene hadde lagt merke til at Carlsen så svært trøtt og ukomfortabel ut der han satt ved sjakkbrettet.

– Som jeg sa, jeg følte meg bedre ettersom matchen gikk. Det var et bra resultat for meg, og nå har jeg en fridag, sier Carlsen.

– Er du bekymret for formen din?

– Jeg håper ikke det blir et problem, svarer han.

(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

Magnus Carlsen virket en smule sliten i starten av tirsdagens VM-parti i sjakk.

Se Magnus Carlsens kroppsspråk – og Vishy Anands forbløffede, korte blikk – i NRKs video.

– Carlsen driver ikke med skuespill

Manager Espen Agdestein har ikke hørt noe om at Carlsen har slitt med sykdom. Han er usikker på om de kommer til å forandre opplegget i dagene fremover.

– Det kommer litt an på hvordan han føler seg. Han kommer kanskje til å sove litt lenger, kanskje han har litt lite energi og ikke vil drive like mye fysisk aktivitet, sier Agdestein.

– Var det et dårlig tegn det du så i starten av partiet?

– Jeg har sett ham være litt ute av form før, og da er han kanskje sånn i starten av partiet, og så kommer han som regel i bedre form utover i partiet. Når han begynner å bli interessert i stillingen, glemmer han litt den dårlige følelsen, svarer Agdestein.

På spørsmål om Carlsen er en god skuespiller – og om han drev med et psykologisk spill da han var på sitt trøtteste – svarer Agdestein:

– Ja, han er en god skuespiller, men jeg tror ikke han spiller skuespill her. Han sparer på energien, han er nedpå og fokusert og opptatt av det som er oppgaven nå.

Hver dag analyser vi pariet til Magnus Carlsen

SE VIDEO: Her kan du se Torstein Baes analyse av det åttende partiet.

Se pressekonferansen etter det 8. partiet i sin helhet.

SE VIDEO: Her kan du se hele pressekonferansen med Magnus Carlsen og Vishy Anand.

Siste nytt

 • Dürr fikk betinget fengselsstraff

  Den tidligere østerrikske langrennsløperen Johannes Dürr ble dømt til 15 måneders betinget fengsel da dopingsaken mot ham var oppe i retten mandag.

  Dürr har selv innrømmet bloddoping, men bidro også til å sette politiet på sporet av dopingsaken som nådde offentlighetens lys under fjorårets ski-VM i Seefeld. Der ble fem løpere tatt, mistenkt for bloddoping.

  Dürr ble selv avslørt i forbindelse med OL i Sotsji i 2014.

  Johannes Dürr dopingdokumentar
  Foto: ARD
 • Arsenal videre i FA-cupen

  Scoringer av Bukayo Saka (18) og Eddie Nketiah (20) sikret Arsenal 2-1-seier mot Bournemouth og plass i 5. runde av FA-cupen. I neste runde venter Portsmouth.

  Kvelden for Bournemouth ble dermed en ny nedtur. Klubben til Joshua King har også tapt fem av sine sju siste ligakamper.

  Mandag ble det i tillegg exit i FA-cupen.

  Arsenal
  Foto: John Walton / AP
 • Priser til Frida Karlsson

  Langrennsyndlingen Frida Karlsson mottok to priser på den svenske idrettsgallaen i Stockholm mandag.

  – Vi sees i sporet framover, sa 20-åringen fra scenen.

  Karlsson var nominert til prisen for årets gjennombrudd og i kategorien årets lag sammen med kollegene på det svenske VM-stafettlaget som tok gull i Seefeld sist vinter.

  20-åringen måtte på scenen for å hente begge prisene. Lagprisen mottok hun sammen med sprintstjernen Stina Nilsson.

  – Denne prisen vil jeg dele med alle dere som hjelper meg og har hjulpet meg på denne reisen. Vi sees i sporet framover, sa Karlsson i takketalen i Globen. (NTB)

  Frida Karlsson
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal