Hopp til innhold

Hvordan lykkes i NRKs VM-manager? Dette er ekspertenes strategier

Har du det som kreves for å slå vennene dine eller NRK-profilene i VM-manager? Med enda flere bytter gjennom mesterskapet og et større budsjett ligger alt til rette for at taktikeren i deg kan få blomstre.

Hans Christer Holund

BLI MED Å SPILL: VM i Seefeld ble Norges beste VM noensinne. Er det like lukrativt å ha nordmenn på laget i VM-manager også i Oberstdorf? Spill VM-manager og finn det ut!

Foto: Fredrik Hagen / NTB

Det skader aldri med litt ekstra spenning under et mesterskap, og etter suksessen fra 2019 blir det selvfølgelig VM-manager også i år.

Mye er likt, men det er noen forandringer som vil påvirke spillet. Under finner du ut hvordan du spiller, hvordan du registrerer et lag, og hvilke strategier ekspertene velger.

Slik spiller du

Du kan sette sammen tre lag. Et for alpint, skiskyting og langrenn.

VM i Alpint: 8.–21. februar.
VM i skiskyting: 10.–21. februar.
VM i langrenn: 23. februar til 7. mars.

Med 110 millioner virtuelle kroner i budsjett skal du bygge et lag bestående av åtte utøvere (fire kvinner og fire menn), og én trener.

Av de ni kan du maks ha tre fra samme nasjon.

Utøverne og trenerne er gitt ulik pris basert på tidligere resultater og hvilke forventninger man har til dem før mesterskapet.

Du kan også gi et kapteinsbind til en av utøverne som vil få doblet sine poeng for den aktuelle runden. Kaptein kan byttes mellom hver runde. Nytt av året er at du ikke kan gi kapteinsbindet til treneren.

Underveis i mesterskapet kan du bruke overgangene dine til å endre på laget mellom rundene.

Grunnet usikkerheten som følger med koronasituasjonen får alle flere bytter i år enn for to år siden. Runder og overganger er fordelt slik:

Alpint: 6 runder + 17 overganger.
Skiskyting: 6 runder + 17 overganger.
Langrenn: 7 runder + 19 overganger.

Det er ingen restriksjoner på hvor mange bytter du kan gjøre pr. runde. Det betyr at du kan bruke alle byttene dine mellom runde 1 og 2 om du ønsker.

– Finn jokeren

Ønsker du å nå langt er det et par ting en bør tenke på før man setter sammen laget.

En god strategi kan være å tenke på hvilke utøvere som deltar i flere disipliner. Skal utøveren bare gå sprinten, eller skal hun også gå tremila, og hva med stafetten?

Men det viktigste er å finne en joker. Det mener iallfall våre eksperter

– Jeg pleier å sjekke formkurven på de litt mindre meritterte utøverne. Der kan du fort finne en joker som sanker mange poeng, sier NRKs Ole Kristian Stoltenberg.

– Skal du på pallen må du også tørre å gå mot strømmen. Velger alle andre Thingnes Bø, så velg Lægreid og spar litt penger.

Alpint-kommentator Thomas Lerdahl mener en god strategi også kan være å satse på superkombinasjon, super-G og slalåm.

– I år er superkombinasjon mindre balansert. Det er mer fart og mindre teknikk. Her kan gode fartsutøvere gjøre det godt. Sørg også for å ha gode «all roundere» blant de litt billigere utøverne. De sanker kanskje ikke de største poengsummene i enkeltøvelser, men henter gjerne poeng jevnt og trutt.

Spør ekspertene om råd

Usikker på hvem som skal fylle den siste plassen på laget? Er Johannes Thingnes Bø egentlig verdt den skyhøye prisen?

Under VM vil du kunne snakke med våre eksperter, stille dem spørsmålene du lurer på, og kanskje ta innersvingen på vennene dine og alle de andre som kjemper om å bli landets beste VM-manager.

– Hvis du ender på flere poeng enn meg etter VM skal du være fornøyd, sier Stoltenberg og ler lett før han legger til:

– Det er vel lettere å få fire rette pluss tilleggstall i lotto enn å gjøre det skarpt i VM-manager. Men om du trenger noen tips, eller lurer på hvem som skal gå dagens etappe er det bare å spørre i VM-studio. Vi svarer.

Under VM er chatten i VM-studio stedet å være. Er det renn på skjermen, ja da er ekspertene på plass for å svare deg.

Klikk her for å registrere ditt lag.

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal