Hvordan lykkes i NRKs VM-manager? Dette er ekspertenes strategier

Har du det som kreves for å slå vennene dine eller NRK-profilene i VM-manager? Med enda flere bytter gjennom mesterskapet og et større budsjett ligger alt til rette for at taktikeren i deg kan få blomstre.

Hans Christer Holund

BLI MED Å SPILL: VM i Seefeld ble Norges beste VM noensinne. Er det like lukrativt å ha nordmenn på laget i VM-manager også i Oberstdorf? Spill VM-manager og finn det ut!

Foto: Fredrik Hagen / NTB

Det skader aldri med litt ekstra spenning under et mesterskap, og etter suksessen fra 2019 blir det selvfølgelig VM-manager også i år.

Mye er likt, men det er noen forandringer som vil påvirke spillet. Under finner du ut hvordan du spiller, hvordan du registrerer et lag, og hvilke strategier ekspertene velger.

Slik spiller du

Du kan sette sammen tre lag. Et for alpint, skiskyting og langrenn.

VM i Alpint: 8.–21. februar.
VM i skiskyting: 10.–21. februar.
VM i langrenn: 23. februar til 7. mars.

Med 110 millioner virtuelle kroner i budsjett skal du bygge et lag bestående av åtte utøvere (fire kvinner og fire menn), og én trener.

Av de ni kan du maks ha tre fra samme nasjon.

Utøverne og trenerne er gitt ulik pris basert på tidligere resultater og hvilke forventninger man har til dem før mesterskapet.

Du kan også gi et kapteinsbind til en av utøverne som vil få doblet sine poeng for den aktuelle runden. Kaptein kan byttes mellom hver runde. Nytt av året er at du ikke kan gi kapteinsbindet til treneren.

Underveis i mesterskapet kan du bruke overgangene dine til å endre på laget mellom rundene.

Grunnet usikkerheten som følger med koronasituasjonen får alle flere bytter i år enn for to år siden. Runder og overganger er fordelt slik:

Alpint: 6 runder + 17 overganger.
Skiskyting: 6 runder + 17 overganger.
Langrenn: 7 runder + 19 overganger.

Det er ingen restriksjoner på hvor mange bytter du kan gjøre pr. runde. Det betyr at du kan bruke alle byttene dine mellom runde 1 og 2 om du ønsker.

– Finn jokeren

Ønsker du å nå langt er det et par ting en bør tenke på før man setter sammen laget.

En god strategi kan være å tenke på hvilke utøvere som deltar i flere disipliner. Skal utøveren bare gå sprinten, eller skal hun også gå tremila, og hva med stafetten?

Men det viktigste er å finne en joker. Det mener iallfall våre eksperter

– Jeg pleier å sjekke formkurven på de litt mindre meritterte utøverne. Der kan du fort finne en joker som sanker mange poeng, sier NRKs Ole Kristian Stoltenberg.

– Skal du på pallen må du også tørre å gå mot strømmen. Velger alle andre Thingnes Bø, så velg Lægreid og spar litt penger.

Alpint-kommentator Thomas Lerdahl mener en god strategi også kan være å satse på superkombinasjon, super-G og slalåm.

– I år er superkombinasjon mindre balansert. Det er mer fart og mindre teknikk. Her kan gode fartsutøvere gjøre det godt. Sørg også for å ha gode «all roundere» blant de litt billigere utøverne. De sanker kanskje ikke de største poengsummene i enkeltøvelser, men henter gjerne poeng jevnt og trutt.

Spør ekspertene om råd

Usikker på hvem som skal fylle den siste plassen på laget? Er Johannes Thingnes Bø egentlig verdt den skyhøye prisen?

Under VM vil du kunne snakke med våre eksperter, stille dem spørsmålene du lurer på, og kanskje ta innersvingen på vennene dine og alle de andre som kjemper om å bli landets beste VM-manager.

– Hvis du ender på flere poeng enn meg etter VM skal du være fornøyd, sier Stoltenberg og ler lett før han legger til:

– Det er vel lettere å få fire rette pluss tilleggstall i lotto enn å gjøre det skarpt i VM-manager. Men om du trenger noen tips, eller lurer på hvem som skal gå dagens etappe er det bare å spørre i VM-studio. Vi svarer.

Under VM er chatten i VM-studio stedet å være. Er det renn på skjermen, ja da er ekspertene på plass for å svare deg.

Klikk her for å registrere ditt lag.

Siste nytt

 • Zuccarello poengløs i Wild-seier

  Mats Zuccarello kom seg aldri på poenglistene, men takket være en god finsk målvakt vant Minnesota Wild 2–0 over Vegas Golden Knights natt til tirsdag.

  Kevin Fiala sendte Wild i ledelsen 11 minutter ut i kampen etter en assist fra Victor Rask. Det så lenge ut til å bli kampens eneste mål, men i siste minutt doblet Jonas Brodin ledelsen.

  Zuccarello fikk 17.48 minutter på isen hjemme i St. Paul. Denne gangen ble tre skudd på mål alt nordmannen fikk til.

  Golden Knights Wild Hockey. Mats Zuccarello.
  Foto: Stacy Bengs / AP
 • West Ham til femteplass

  West Ham slo Leeds 2-0 og kleiv til femteplass på tabellen. Jesse Lingard og Craig Dawson scora måla i løpet av seks minutt midt i første omgang.

  Leeds fekk to mål annullert tidleg i kampen, og er nummer 11 i Premier League.

  Craig Dawson
  Foto: Ian Walton / AP
 • Marek Hamsík klar for svensk klubb

  Fotballstjernen Marek Hamsík er klar for IFK Göteborg. Det melder klubben og blir gjengitt av blant annet SVT.

  – Det er ikke hver dag at en svensk klubb får en slik mulighet, sier sportssjef Pontus Farnerud.

  Han legger til at Hamsik ikke har tatt turen til Göteborg for pengenes skyld, men at han er der for å prestere. Det blir understreket av slovaken selv.

  – Jeg vet ikke mye om Allsvenskan og jeg må tilpasse meg veldig raskt. Jeg er her for å gjøre mitt beste for klubben, sa Marek Hamsík på en pressekonferanse.

  Men det har ikke blitt lagt skjul på at overgangen delvis skyldes at Hamsik vil representere en europeisk klubb før sommerens EM.

  Hamsik spilte over 400 kamper for Napoli og var lenge kaptein i klubben. Han har de siste årene spilt fotball i Kina, men er nå klar for Sverige.

  Marek Hamsik
  Foto: CIRO DE LUCA / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal