Hopp til innhold

Har ristet av seg VM-fadesen: – Alt man gjør dårlig kan man lære av

STOCKHOLM/OSLO (NRK): Etter en eventyrlig Tour de Ski ble VM en stor nedtur for Stina Nilsson. Nå har hun lært av feilene før OL-sesongen.

Maiken Caspersen Falla videre, Stina Nilsson falt i siste sving

TRYNET: Stina Nilsson var kanskje den største sprintfavoritten i VM, men det var før hun krasjet med russiske Olga Matveeva.

– Det ble litt spesielt forrige sesong, for hun gikk en så bra Tour de Ski, så jeg tror hun fikk en mental utladning også. Etter mange gode skirenn ble det en helt annen utfordring. Jeg tror hun var litt sliten før VM, sier trener Ole Morten Iversen til NRK.

Stina Nilsson

SVENSK SPRINTFENOMEN: Stina Nilsson tok seks verdenscupseirer i fjor.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Vi må unngå gjøre de samme feilene, og være enda bedre fra sesongstart, sier trener Ole Morten Iversen til NRK.

Sammen med Stina Nilsson gjør han nå de siste forberedelsene før sesongen starter om to uker. Nilsson viste i fjor at hun blir tøff å slå både på sprint og distanse. Hun tok seks sprintseirer i verdenscupen, og sikret VM-sølv på lagsprint og stafett.

Bråstopp etter hardtrening

I VM-sprinten endre det med semifinale-exit etter fall.

– Ofte er planen å ta minst mulig risiko. I VM gjorde jeg en feilbedømming, og det var ingen bra plan, så jeg har lært av det. Nå har jeg fått mer erfaring.

– Alt man gjør dårlig kan man lære av, så jeg prøver å se det positive, sier Nilsson.

Men oppkjøringen har vært trøblete. Hun måtte reise hjem fra treningsleir i sommer etter å ha kjørt kroppen for hardt. Etter en måned var hun tilbake i full trening.

– Jeg har fortsatt på det sporet jeg fant i fjor. Jeg trener hardt, men ikke for hardt. Jeg holder treningen jevn, så jeg ikke må stoppe å hvile så mye. Det virker bra, sier Nilsson til NRK.

Ole Morten Iversen

NILSSON-TRENER: Ole Morten Iversen.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Også i sesongen i fjor hadde Nilsson problemer.

– Jeg har slitt mye tidligere år med albuene, forteller Nilsson, som derfor har måttet legge om treningen.

– I vår hadde jeg som fokus å bygge mer overkropp, så jeg kan holde meg skadefri i løpet av året.

– Kan slå alle

Den svenske yndlingen var til tider overlegen i fjor, noe som resulterte i de seks sprintseirene. Hun har satt en helt ny standard for sprint på kvinnesiden, og gjort den mer taktisk.

– Stina er tøffest på den måten at hun vet hva hun skal gjøre, ikke at hun er ufin mot andre. Hun følger planen til punkt og prikke, og vet hun er god nok til å slå alle, sier Iversen.

– Jeg har alltid hatt en plan for hvordan jeg vil gå løpene mine, og de siste årene har jeg også fått en fysisk bra nok kapasitet til å ta flere taktiske valg. Før forsøkte jeg bare å henge på Ingvild og Maiken, men når jeg er litt nærmere har jeg flere kort å spille.

Siste nytt

  • Bytyqi terminerte kontrakten i Tyrkia - trener mot Viking

    Zymer Bytyqi bekrefter overfor Stavanger Aftenblad at han har terminert kontrakten sin med den tyrkiske toppklubben Antalyaspor.

    – Det har vært litt av en prosess og mye stress de siste dagene. Jeg har ikke tenkt så mye på framtiden nå. Akkurat nå ser jeg fram til ro, sier 27-åringen til Aftenbladet.

    Bytyqi gjorde i 2021 overgang fra Viking til Konyaspor, før reisen gikk videre til Olympiakos to år senere. I fjor sommer reiste han tilbake til Tyrkia og signerte for Antalyaspor, hvor han endte med to mål og fire målgivende på 33 kamper.

    Kantspilleren ønsker imidlertid ikke å oppgi noen årsak for hvorfor kontrakten er terminert. Hans opprinnelige kontrakt varte til sommeren 2026.

    Etter bruddet med Antalyaspor, snakket Bytyqi med Viking-trenerne og fikk lov å trene med gamleklubben.

    – Det er veldig hyggelig at jeg får være med. Jeg har ikke hastverk med å finne en ny klubb, sier Bytyqi.

    Han legger til at han har gode kort på hånden, og at han skal trene med Viking så lenge han er velkommen. (NTB)

    Eliteserien 2020: Viking - Vålerenga (2-2)
    Foto: Carina Johansen / NTB
  • Lilleberg og Pettersen ønsker å være med i VM: – Selvfølgelig har jeg lyst

    De to USA-proffene Emil Lilleberg og Mathias Emilio Pettersen har forsikret landslagssjef Tobias Johansson om at de ønsker å bidra for landslaget under VM.

    Spillerne er riktignok avhengig av hvordan det går i sluttspillet for sine respektive lag. Lillebergs Tampa Bay Lightning ligger under 0-3 i kamper mot Florida Panthers, mens Emilio Pettersens Texas Stars slo ut Manitoba Moose og møter Milwaukee Admirals i en best av fem-serie.

    – Jeg spiste middag med Emil for en måned siden, og han var veldig positiv til VM-spill når han er ferdig der borte. Men det er usikkert om Tampa vil sende ham til Syracuse, eller hva som skjer når de eventuelt ryker ut, sier Johansson til nitten.no.

    Første kamp for Emilio Pettersen & co. spilles først 2. mai. Serien avsluttes så sent som 12. mai, dersom de spiller alle de fem kampene.

    – Jeg prøver å ha fokus på sluttspillet her nå, men selvfølgelig har jeg lyst til å spille VM om det åpner seg opp en mulighet for det, sier Pettersen.

    – Kan du reise dersom dere ryker i neste runde med Texas Stars?

    – Jeg er usikker på hva som skjer med Dallas i sluttspillet, så jeg må ta det som det kommer da. Jeg kan ikke si noe 100 prosent nå, svarer han.

    Fra før har veteranene Mats Zuccarello og Patrick Thoresen stilt seg tilgjengelig til verdensmesterskapet i Praha, som spilles fra 10. til 26. mai.

    (©NTB)

    eFmZjB-LXIs
    Foto: NTB
  • Klopp om mulig arvtager: – Høres veldig bra ut

    Jürgen Klopp uttaler seg veldig positvt om Arne Slot, som er i detaljer om å bli Liverpools nye manager.

    Tidligere denne uken tok klubbens jakt på Klopps erstatter en klar vending. Slot ble pekt ut som favoritt, og torsdag bekreftet Feyenoord-treneren at han er i samtaler med Liverpool.

    På fredagens pressekonferanse fikk Klopp spørsmål om nederlenderen, og sa at han liker mye ved det.

    – Jeg er ikke involvert i prosessen, men jeg liker måten laget hans spiller på. En god trener og en fin fyr. Hvis han er mannen, så blir jeg mer enn fornøyd, sier Klopp.

    – Det er ikke opp til meg å bestemme, men det høres veldig bra ut, forsetter den avtroppende Liverpool-manageren. (NTB)

    Jürgen Klopp
    Foto: Andrew Boyers / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal