Har ristet av seg VM-fadesen: – Alt man gjør dårlig kan man lære av

STOCKHOLM/OSLO (NRK): Etter en eventyrlig Tour de Ski ble VM en stor nedtur for Stina Nilsson. Nå har hun lært av feilene før OL-sesongen.

Maiken Caspersen Falla videre, Stina Nilsson falt i siste sving

TRYNET: Stina Nilsson var kanskje den største sprintfavoritten i VM, men det var før hun krasjet med russiske Olga Matveeva.

– Det ble litt spesielt forrige sesong, for hun gikk en så bra Tour de Ski, så jeg tror hun fikk en mental utladning også. Etter mange gode skirenn ble det en helt annen utfordring. Jeg tror hun var litt sliten før VM, sier trener Ole Morten Iversen til NRK.

Stina Nilsson

SVENSK SPRINTFENOMEN: Stina Nilsson tok seks verdenscupseirer i fjor.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Vi må unngå gjøre de samme feilene, og være enda bedre fra sesongstart, sier trener Ole Morten Iversen til NRK.

Sammen med Stina Nilsson gjør han nå de siste forberedelsene før sesongen starter om to uker. Nilsson viste i fjor at hun blir tøff å slå både på sprint og distanse. Hun tok seks sprintseirer i verdenscupen, og sikret VM-sølv på lagsprint og stafett.

Bråstopp etter hardtrening

I VM-sprinten endre det med semifinale-exit etter fall.

– Ofte er planen å ta minst mulig risiko. I VM gjorde jeg en feilbedømming, og det var ingen bra plan, så jeg har lært av det. Nå har jeg fått mer erfaring.

– Alt man gjør dårlig kan man lære av, så jeg prøver å se det positive, sier Nilsson.

Men oppkjøringen har vært trøblete. Hun måtte reise hjem fra treningsleir i sommer etter å ha kjørt kroppen for hardt. Etter en måned var hun tilbake i full trening.

– Jeg har fortsatt på det sporet jeg fant i fjor. Jeg trener hardt, men ikke for hardt. Jeg holder treningen jevn, så jeg ikke må stoppe å hvile så mye. Det virker bra, sier Nilsson til NRK.

Ole Morten Iversen

NILSSON-TRENER: Ole Morten Iversen.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Også i sesongen i fjor hadde Nilsson problemer.

– Jeg har slitt mye tidligere år med albuene, forteller Nilsson, som derfor har måttet legge om treningen.

– I vår hadde jeg som fokus å bygge mer overkropp, så jeg kan holde meg skadefri i løpet av året.

– Kan slå alle

Den svenske yndlingen var til tider overlegen i fjor, noe som resulterte i de seks sprintseirene. Hun har satt en helt ny standard for sprint på kvinnesiden, og gjort den mer taktisk.

– Stina er tøffest på den måten at hun vet hva hun skal gjøre, ikke at hun er ufin mot andre. Hun følger planen til punkt og prikke, og vet hun er god nok til å slå alle, sier Iversen.

– Jeg har alltid hatt en plan for hvordan jeg vil gå løpene mine, og de siste årene har jeg også fått en fysisk bra nok kapasitet til å ta flere taktiske valg. Før forsøkte jeg bare å henge på Ingvild og Maiken, men når jeg er litt nærmere har jeg flere kort å spille.

Siste nytt

 • Johansen og Fulham klare for PL

  Fulham sikret plassen i Premier League, etter 2–1 seier i playoff-finalen mot Brentford. Kampen gikk til ekstraomganger, og det var ikke før i slutten av første ekstraomgang at Fulham fant nettmaskene.

  Joe Bryan måket til på frispark og satte inn 1–0, og fem minutter før ordinær tid satt Bryan sin andre scoring for kvelden. Brentford fikk en redusering på overtid, men den kom i seneste laget. Dermed sikret Fulham opprykket som er verdt milliarder.

  Brentford, som ikke har vært i den øverste divisjonen siden 1947, må ta til takke med nok en sesong i Championship. Stefan Johansen satt på benken hele kampen for Fulham.

  Championship Play-Off Final - Brentford v Fulham
  Foto: Matthew Childs / Reuters
 • Manchester City signerer ving

  Manchester City har signert den 20 år gamle vingen Ferran Torres fra Valencia. Spanjolen har signert en femårskontrakt med Manchester-klubben.

  – Jeg er så glad for å slutte meg til City. Alle ønsker å spille for angrepslag, og Manchester City er et av de mest offensive lag i verden, sier han til klubbens nettsted.

  Ferran Torres
  Foto: Jose Jordan / AFP
 • Wigan-anke avslått, blir nedrykk

  Den engelske fotballklubben Wigan må belage seg på spill på nivå tre etter at anken mot poengstraffen for å settes under administrasjon ble avvist.

  Wigan ville på sine sportslige resultater ha berget plassen i mesterskapsserien med klar margin, men klubben ble idømt 12 minuspoeng etter å ha blitt satt under administrasjon i begynnelsen av juni da de nye eierne fra Hongkong medga at de ikke greide å overholde klubbens økonomiske forpliktelser.

  Uten straffen ville Wigan endt på 13.-plass, men med straffen havnet klubben nest sist og rykker ned i League One. (NTB)

  Britain Soccer Wigan Finances
  Foto: Rui Vieira / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal