Normal

Sjokkstart i Stryn, 13 mål til Odd og målene blåste bort for Molde

Noen måtte slite for det, men alle eliteserielagene kom fra det med æren i behold i cupens første runde onsdag.

Cupens første runde

Stein Grytebust og Aalesund fikk en tøff start i Stryn, men snudde kampen. Frode Johnsen og Odd herjet mot Skotfoss, mens målene blåste bort i Moldes kamp mot Brattvåg.

Foto: Bildemontasje / Scanpix/NRK

Kirkenes fikk det tøft mot Bodø/Glimt i svært tøffe forhold i nord. Snøen lavet ned, og målene fulgte etter bak Kirkenes-keeperen. Bodø/Glimt vant tilslutt 6-0 etter scoringer av Fitim Azemi (3), Daniel Mikkelsen, Ulrik Saltnes og Morten Konradsen.

1. runde NM der Kirkenes tok imot Bodø/glimt som ble et hakk for vasse.

Surt snøvær i Kirkenes da Bodø/Glimt vant sin kamp i cupens første runde.

Jevnt i Asker

I kampen mellom de to klubbene Lars Bohinens har trent, Asker og Sandefjord, så var det den nåværende klubben som trakk det lengste strået, og vant 2-1. Mats Haakenstad og Pål Andreas Kilevold scoret for Sandefjord.

Målproblemer

Molde vant til slutt 2-0 mot Brattvåg, men det er nok den kraftige vinden som vil bli best husket fra oppgjøret.

Mål både her og der i Molde-kampen.

Kampen mellom Brattvåg - Molde ble kveldens mest spektakulære, da det var vinden som stod for det meste av det som skjedde rundt målene. Begge målene blåste nemlig bort, og kampen ble stoppet flere ganger. Molde klarte allikevel å få ballen i nettet, og vant 2-0 etter scoringer av Tommy Høiland og forrige rundes komet Sander Svendsen.

Sarpsborg 08 scoret to mål i hver omgang i 4-0 seieren mot Kråkerøy.

Grei seier til Sarpsborg 08.

Østfoldoppgjøret mellom Kråkerøy og Sarpsborg 08, ble i realiteten avgjort av et par kjappe scoringer rett før pause. Henrik Omajaa og Tom Erik Breive sendte bortelaget i ledelsen. Etter pause økte Omajaa og Amin Askar ledelsen og Sarpsborg 08 vant 4-0.

Tøft for Tromsø

Mo tok en tidlig ledelse, men Tromsø vant til slutt kampen 2-1.

Mo bød på kamp, men Tromsø var tilslutt sterkest i cupens første runde.

Mellom Mo og Tromsø var det jevnt lenge. Mo tok ledelsen etter ti minutter, men Mikael Ingebrigtsen utlignet og Tromsø snudde kampen og vant 2-1. Les mer om den kampen her.

Haugesunds Christian Grytkjær scoret tre av lagets fire mål i 4-0 seieren mot Randaberg.

Christian Gytkjær var i scoringsform mot Randaberg.

Simen Waage

Randabergs Simen Waage kolliderte med motspiller og mistet to tenner i cupkampen mot FK Haugesund.

Foto: Johan Mihle Laugaland / NRK

I Rogaland spilte Randaberg mot Haugesund, og der var eliteserielaget klart sterkest. David Myrestam scoret først, før Christian Gytkjær scoret hattrick. Det holdt til seier 4-0 for Haugesund, og en stakkars Randaberg-spiller måtte gå hjem noen tenner fattigere.

Runar - Stabæk var mer eller mindre avgjort til pause, for da ledet bærumslaget allerede 5-0. Først ved hjelp av et selvmål, før Adama Diomande og Kamal Issah scoret to mål hver. Cornelius Bencsik økte ledelsen i den andre omgangen, og Stabæk vant tilslutt 6-0.

Målorgier

I lokaloppgjøret mellom Rælingen og Lillestrøm var det lokket med varulver før kamp, og hjemmelaget bet fra seg da de utlignet til 1-1 etter at Fred Friday sendte LSK i ledelsen. Friday sendte imidlertid Lillestrøm i ledelsen nok en gang, før Joachim Osvold økte ledelsen. Moryke Fofana scoret en gang, før Friday fikk seg et hattrick. Etter det rant det inn med mål. Amahl Pellegrino scoret to ganger, Friday puttet på enda et mål, og også Fredrik Krogstad kom på scoringslisten for Lillestrøm som vant 9-3 på bortebane.

Odd viste ingen nåde mot lille Skotfoss i cupens første runde og stoppet ikke før måltavla viste 13-0.

Se målene fra Odds herjing med Skotfoss.

Odd er i form, har tre strake seiere i eliteserien, og stakkars Skotfoss fikk en tøff kveld på sin egen hjemmebane. Odd vant tilslutt 13-0 etter scoringer av Emil Jonassen, Jonathan Lindseth (4), Rafik Zekhnini, Frode Johnsen, Mathias Fredriksen (2), Tobias Lauritsen, Oliver Berg, Espen Ruud og Håvard Storbæk.

Sjokkåpning

Aalesund avanserte i cupen, men Stryn ga seg ikke uten kamp.

Aalesund fikk en tøff start på kampen, men reiste seg mesterlig.

I Stryn - Aalesund sjokkåpnet hjemmelaget og ledet 1-0 i nesten et kvarter før bortelaget svarte ved Henrik Bjørdal. Senere scoret også både Mustafa Abdellaoue og Peter Orry Larsen, og et hardt presset Aalesund vant tilslutt 3-1 på bortebane.

Mjøndalen var flere hakk for sterke for Vestfossen i kveldens oppgjør som endte 7-0 i favør gjestene.

Mjøndalen herjet borte mot Vestfossen.

Mjøndalen er «underdogs» i eliteserien, men i bortekampen mot Vestfossen var de klare favoritter. De innfridde da også til gangs, og vant hele 7-0. Bjarne Ingebretsen, Tim Andre Nilsen, Alagie Sosseh (3), Joachim Solberg Olsen (2) scoret målene.

Greie seiere

Rosenborg vant 3-0 over et Vuku-lag som ikke ga seg uten kamp.

Se Rosenborgs tre mål her.

Rosenborg bøttet inn mål i de to første eliteseriekampene, og i kampen mot Vuku i cupen, fikk de tidlig hull på byllen. Innleide Liam Henderson scoret det første målet, før Tomas Malec og Emil Nielsen scoret og sørget for seier 3-0 til Rosenborg.

Viking hadde full kontroll mot Ålgård i cupens første runde.

Solid seier til Viking, etter et kjapt hattrick av Jon Dadi Bödvarsson mot slutten av kampen.

Heller ikke i kampen mellom Ålgård og Viking ble det detonert noen cupbombe. Osita Henry Chikere (2), Yann-Erik de Lanlay, Vidar Nisja. Etter det sørget Jon Dadi Bödvarsson for å få fart på scoringsfrekvensen og avsluttet kampen med et hattrick på fem minutter. Viking vant 7-0.

Kveldens siste kamp ble spilt mellom Tønsberg og Strømsgodset, og der ble det 5-0 til drammenserne. Det tok 43 minutter før det første målet kom, og det var det Bassel Jradi som stod for. Godset fylte på med fire mål etter pause. Øyvind Storflor, Petter Vaagan Moen, Peter Kovacs og Mohammed Abu scoret målene.

Heller ingen av lagene i 1.divisjon tapte i kveld. Fire lag fra den divisjonen spiller imidlertid i morgen, og det er Brann, Fredrikstad, Hødd og Levanger.

Særlig bra gikk det med Ranheim som vant 13-0 mot Sandnessjøen etter at Jo Sondre Aas scoret fem mål i andre omgang.

Her er resutater fra alle kveldens kamper:

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Målløs Zuccarello i Rangers-seier

  Mats Zuccarello spilte mandag drøye 20 minutter i 4-3-seieren over New Jersey Devils. Dette var hans andre kamp i New York Rangers' NHL-oppkjøring. Nordmannen var blant spillerne med mest tid på isen, men tegnet seg ikke på scoringslisten, ifølge NTB.

  HOCKEY-NHL-NYR-BUF/
  Foto: Danny Wild / Reuters
 • Foss på sjetteplass i VM

  Danske Mikkel Bjerg forsvarte sin tittel på temposykkelen i U23-klassen i sykkel-VM i Innsbruck. Norske Tobias Foss ble beste nordmann på en sjetteplass, 2.25 minutter bak vinneren. Andreas Leknessund ble nummer 13.

  SYKKEL-VM BERGEN 2017.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Alternativ trening for Moan

  Magnus Moan fikk et ublidt møte med reklamegjerdene i bunnen av hoppbakken i Planica søndag. Verst gikk det utover skulderen. Moan melder nå på sin Twitter-konto at det blir alternativ trening de kommende dagene.

  Magnus Moan
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag
Team Ingebrigtsen