Bodø/Glimt overkjørte Kirkenes i første cup-runde

Sørgelig cupdag for Finnmark: Bodø/Glimt vant 6-0 i snøværet i Kirkenes. Alta og BUL tapte også sine kamper.

KIF-Bodø/Glimt i første cuprunde 2015

SNØKAMP: Banen i Kirkenes måtte brøytes både før kamp og i pausen, og ga ikke den beste rammen rundt det som kunne vært en fotballfest.

• Se alle skåringene i video nederst i saken.

Selv om Glimt ligger på bunnen av eliteserietabellen med 0 poeng, var det heldigvis for bodøværingene klasseforskjell i den første cuprunden. Tredjedivisjonslaget Kirkenes IF hadde mer enn nok med å forsvare seg gjennom kampen.

Fitim Azemi åpnet skåringsballet og laget et pent hattrick, bare avbrutt av et selvmål fra KIFs side.

Med trygge 4-0 til pause gjensto det bare å pynte på resultatet: Ulrik Saltnes la på til 5-0, Morten Konradsen til 6-0.

Knapt en KIF-sjansen

En halvtime ut i andre omgang kunne NRKs kommentatorer Rune Berg og Vegard Sannes konstatere at KIF ikke hadde skapt en eneste reell målsjanse. I det siste kvarteret kom det et par forsøk, men ikke noe som satte Glimts målvakt på alvorlig prøve.

Kristian Brix fikk direkte rødt kort etter en takling av KIFs Anatolij Anisimenko.

– Det røde kortet bør de ikke være fornøyde med, men ellers er det en grei gjennomkjøring. For Glimt er det viktig å få i gang flere spillere som ikke har spilt så mye i serien og som har vært ute med skade, så det er greie 90 minutter for flere her, kommenterte Vegard Sannes, selv tidligere Glimt-spiller.

Måtte brøytes

Været laget dessverre ikke den beste rammen rundt oppgjøret. Banen måtte brøytes for snø både før kampen og i pausen, og det glatte underlaget ga tidvis litt ufrivillig komiske opptrinn på banen.

Eneste trøst for hjemmepublikum i det sure været: Kirkenes Idrettsforening avsluttet med å tilby gratis vafler til forhutlede tilskuere.

Tap for Alta...

Alta besøkte Fløya i Tromsø, men klarte ikke å vise hvorfor de ligger en divisjon over. Lagene gikk til pause med 0–0, men bare et par minutter etter hvilen gikk Fløya opp til 1–0.

De fikk utvist en mann to minutter før full tid, men det hjalp ikke Alta stort,skriver iTromso.

... og tap for BUL

Bossekop UL fikk besøk av Mjølner hjemme i Alta. kampens eneste mål kom på starffe etter 47 minutter, og BUL er med det ute av årets fotball-NM, skriver iFinnmark.

1. runde NM der Kirkenes tok imot Bodø/glimt som ble et hakk for vasse.

MÅLENE: Se skåringene fra 1. runde-kampen mellom Bodø/Glimt og KIF.