Slik kan Norge gå til kvartfinalen i hockey-VM: – Vi skal krige

PARIS (NRK): De norske isbjørnenes skjebne i VM avgjøres de neste dagene. Håpet om en kvartfinale lever, men veiene dit er mange og kronglete.

VM ishockey Tyskland - Paris 2017.

MÅ SLÅ VERDENSMESTEREN?: Norge møter knalltøffe Canada mandag, og bør helst ha med seg poeng fra den kampen. Men det finnes også andre veier til kvartfinale for Petter Thoresens

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Norge må trolig ta minst fire poeng på de to siste kampene for å gå til sluttspillet i hockey-VM.

Men de kan også komme til å trenge hjelp. Det beste for Norge vil være om Finland taper sine to siste VM-kamper.

Norge stjal poeng fra Tsjekkia og Finland i gruppespillet. Skal de norske isbjørnene gå videre fra den knalltøffe gruppe B, må de trolig også ta poeng mot regjerende verdensmester Canada mandag - og vinne over Hviterussland i den siste kampen i gruppespillet.

– Skal krige

Det er det norske laget forberedt på.

– Vi skal kjempe og vi skal krige. Vi skal gå av isen mot Canada og være stolte av det vi har gjort utpå der. Vi kan slå dem, sier landslagstrener Petter Thoresen til NRK før Canada-oppgjøret.

– Dette er tydeligvis mesterskapet med de store overraskelsene, og kanskje kommer vi med en på mandag, sier Norges beste spiller i VM, Patrick Thoresen.

Årsaken til at veien blir kronglete for Norge, er sjokkseieren til Sveits over Canada på overtid sent lørdag kveld.

Canada ledet 2-0 til ti minutter gjensto. To raske Sveits-scoringer tvang frem overtidsspill. I «sudden death» avgjorde sveitserne overraskende med 3-2 scoringen til Fabrice Herzog. Dette var det verste som kunne skje, sett med norske øyne.

Nå er nemlig Sveits på andreplass i sin gruppe, og skal Norge passere Sveits må Petter Thoresens menn ha minst fire poeng.

Avgjørende kamp for Norge

Søndag kveld møtes Sveits og Finland. En kamp som blir helt avgjørende for utfallet av hvilke fire som går videre fra gruppe B.

For Norge er det verst tenkelige utfallet en finsk seier og tre poeng til våre naboer. Da må Norge slå Hviterussland og ta minst to poeng mot Canada. En oppgave som ikke akkurat virker realistisk mot et så sterkt lag.

VM ishockey Tyskland - Paris 2017.

Norge har allerede imponert i VM ved å ta poeng mot sterke nasjoner som Finland og Tsjekkia.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Vinner Sveits kan Norge ikke ta igjen alpenasjonen, men da kan Thoresens mannskap fortsatt gå forbi Finland - dersom Finland også taper i den siste kampen i gruppespillet sent 16. mai mot Canada. Dermed vil en endelig avgjørelse neppe komme før rundt klokken 22.45 tirsdag kveld.

Kort oppsummert: Det verste som kan skje for Norges del søndag kveld, er om Finland slår Sveits og tar tre poeng.

Da vil Finland stå med 12 poeng og slår Norge på innbyrdes oppgjør. Sveits vil ha 11 poeng, men har også slått Norge.

Vinner Norge de to gjenstående kampene mot Canada (mandag) og Hviterussland (tirsdag) bør saken være klar. Da vil Norge stå med 14 poeng og være klare for sin fjerde kvartfinale i et ishockey-VM.

PS: Vertsnasjonen Frankrike kan også klusse til sluttspillkvalifiseringen om de vinner sine to gjenstående kamper.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Zlatan forlenget med LA Galaxy

  Zlatan Ibrahimovic har signert en ny kontrakt med Los Angeles Galaxy og spiller for klubben i Major League Soccer også neste år. Den svenske 37-åringen signerte for Galaxy i mars etter å ha blitt fristilt av Manchester United.

  MLS Red Bulls Galaxy Soccer
  Foto: Chris Carlson / AP
 • Ingrid Syrstad Engen til Wolfsburg

  Ingrid Syrstad Engen har signert for Wolfsburg, melder VG. 20-åringen sier til avisen at hun har signert en kontrakt på to og et halvt år med den tyske toppklubben, men fram til sommerens VM leies hun tilbake til LSK Kvinner.

  Ingrid Syrstad Engen
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Chelsea tar rasismeoppgjør

  Chelsea har vært koblet til flere rasismeepisoder blant fansen i flere kamper på rad. Nå har det gått så langt at klubben varsler fullt oppgjør for å bli kvitt rasismen.

  «Vi kommer ikke til å hvile før vi har eliminert diskriminering fra klubben», skriver styreleder i klubben, Bruce Buck.

  SOCCER-ENGLAND-CHE-MCI/
  Foto: JOHN SIBLEY / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal