NRK Meny
Normal

Slik blir Paralympics på NRK: – Skal gi publikum tidenes dekning

NRK skal sende mer enn noensinne fra Paralympics. Lekene dekkes gjennom 60 direktesendte timer på tv, i tillegg til streaming i tre egne nettkanaler.

PARALYMPICS/

Det norske kjelkehockeylandslaget imponerte da de tok bronsemedaljen i Vancouver-Paralympics for fire år siden. Nå skal de igjen ut på medaljetokt.

ulset

Langrennsløper og skiskytter Nils-Erik Ulset er et av Norges store medaljehåp i Paralympics.

Foto: Anne R. Kroken
Rune Haug

Sportssjef Rune Haug sier Paralympics er viktig for NRK.

Foto: NRK
– Vi skal gi publikum tidenes dekning av Paralympics. Det skal vi gjøre ved å sende mer enn vi noensinne har gjort, sier Rune Haug, sportssjef i NRK.

Han sier det var viktig for NRK å sikre seg rettighetene til Paralympics.

– NRK har et spesielt ansvar for å dekke funksjonshemmedes idrettsutøvelse. Vi har også sikret oss rettighetene til Paralympics i Rio og vil ha en omfattende dekning derfra. Vi gleder oss til å formidle fantastiske norske og internasjonale prestasjoner til det norske folk, sier han.

Sender 60 timer direkte

Paralympics arrangeres i likhet med OL i russiske Sotsji. Åpningsseremonien er fredag 7. mars. Øvelsene pågår frem til søndag 16. mars.

Norge stiller med en tropp bestående av 32 utøvere og 28 trenere. Disse konkurrerer i fem forskjellige idretter - alpint, rullestolcurling, kjelkehockey, langrenn og skiskyting.

NRK kommer til å vise de aller fleste øvelsene med norske deltagere. Det blir daglige direktesendinger på hovedkanalen NRK1, i tillegg til opptil fire direktesendinger samtidig på nettsiden NRK.no.

– På TV sender vi cirka 60 timer direkte. I tillegg har vi tre egne nett-TV-kanaler som sender både det som går på TV og det som ikke får plass på TV, forklarer Haug.

På radio vil man få omtrent det samme tilbudet som på NRKs hovedkanal på fjernsyn. De fleste av direktesendingene som går på NRK1 vil nemlig også gå direkte på radiokanalen NRK Sport på DAB.

Det kombineres med høydepunktssendinger og diverse redaksjonelle innslag i nyhetssendinger på tv og radio, samt jevn oppfølging på nett.

Artikkelen fortsetter under bildet.

troppen

Her er den norske langrenn - og skiskyttertroppen som skal til Paralympics. Bak fra venstre; Mariann V. Marthinsen, Trygve Toskedal Larsen, Håkon Olsrud, Nils Erik Ulset og Anne Karen Olsen. Foran fra venstre; Marie Karlsen, Kristian Myhre Hellerud, Birgit Skarstein og Eirik Bye.

Foto: Anne R. Kroken

– Vil kunne holde deg oppdatert overalt

På NRK-sportens nettside NRK.no/sport vil man alltid finne lett tilgjengelige dagsprogram, sendeskjema og oversikt over hva som streames.

– Du vil kunne holde deg oppdatert på Paralympics uansett hvor du er, om så du sitter med mobiltelefonen eller med pc. Vi skal følge norske utøvere tett, samtidig som vi også holder et øye med utenlandske profiler, sier Ellen Rian, redaksjonssjef for Nye Medier i NRK-sporten.

Skiskyting og langrenn skal kommenteres av Ingrid Sørli Glomnes og tidligere landslagstrener Stein-Morten Gulbrandsen, mens kjelkehockey kommenteres av Trond Johnsen og tidligere landslagsspiller Kjell Vidar Røyne. Thomas Lerdahl skal kommentere alpint og rullestolcurling.

Enkelte øvelser som kun sendes på nett kommer til å ha engelsk kommentator.

– Alt blir kommentert, enten med våre egne kommentatorer eller med engelsktalende kommentatorer, sier Rian.

Spent på kvaliteten på produksjonen

Tidligere har tv-produksjonen av enkelte øvelser under Paralympics holdt lavere kvalitet enn man er vant med ellers.

Haug har jobbet for å få arrangørene til å forbedre dette til Sotsji-Paralympics.

– Jeg er spesielt spent på kvaliteten på produksjonen fra langrenn og skiskyting. Vi har forsøkt å legge press på arrangøren for å sikre at produksjonene herfra blir betydelig bedre enn under Vancouver, men vi er spente på om produksjonen blir god nok, sier han.

Den norske troppen har som mål å ta syv medaljer under Paralympics, og håper minst to av dem blir gullmedaljer.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal