Hopp til innhold

– Da han kom til Molde var han dårligst av våre tre keepere

Men to år senere er Ørjan Håskjold Nyland soleklart førstevalg både på klubb– og landslag.

Håskjold Nyland

Ørjan Håskjold Nyland har jobbet hardt for å komme dit han er i dag. Bildet til venstre er fra før onsdagens landskamp, bildet til høyre fra før kampen mellom Volda og Skarbøvik i 2006.

Laster innhold, vennligst vent..

– Han dukket opp en uke før en kamp i fjor, og stod om om han hadde stått i femten år.

Slik beskrives Ørjan Håskjold Nyland av en av lagkameratene på håndballaget han spilte for da han var femten.

Bare fire måneder inn i håndballkarrieren ble han innkalt på landslagssamling, og sånn er det tydeligvis med keeperen fra Volda. At ting går fort når de først skjer.

Var tredjevalg

– Etter min mening så var han den dårligste av de tre keeperne våre da han kom til Molde, men han ble kjapt en av de beste i landet, sier en imponert Daniel Berg Hestad.

Håskjold Nyland spilte seg inn i norsk fotballbevissthet i 2012 da han stod en glimrende cupfinale, og var sterkt delaktig i at Hødd overraskende tok tittelen det året.

Den samme vinteren signerte han for Molde, som nylig hadde vunnet sitt andre strake seriemesterskap, og som hadde både landslagskeeperen Espen Bugge Pettersen og svenske Ole Söderberg i stallen.

– Jeg liker konkurranse, det gjør at en hele tiden er på sitt beste. Samtidig fikk jeg jobbe med mine utviklingsmål i fred og ro. Så viste det seg at ting skjedde, og da gikk det fort for min del og, forteller Nyland smilende.

For Ørjan Håskjold Nyland begynte sesongen 2013 på tribunen i rosenes by. Men så ble Espen Bugge Pettersen skadet, og etter en forferdelig dårlig sesongstart valgte Ole Gunnar Solskjær å gi Nyland sjansen framforfor Ola Söderberg.

Resten er, som man sier, historie.

Kan bli verdensklasse

Nå, bare halvannet år senere, er han et soleklart førstevalg på et Molde som tok tilbake seriemesterskapet og har kjempet til seg plassen som førstevalg på landslaget også.

Den plassen er heller ikke truet av Nylands tabbe mot Estland onsdag.

Norges tidligere landslagskeeper Frode Grodås er svært imponert over utviklingen til Nyland.

– Jeg ser ingen grenser. Han kan bli i topp verdensklasse, sier Grodås, som samtidig mener at Håskjold Nyland må ut av landet for å komme seg videre i karrieren.

– Utrolig målbevisst

Nyland i mål

Ørjan Håskjold Nyland ble på juniornivå også innkalt til landslagssamling i håndball.

For Håskjold Nyland var tidlig opptatt av å bli best. Da han var ung ble han fulgt rundt av journaliststudenter i Volda, som ønsket å portrettere femtenåringen som da var aktuell for aldersbestemte landslag både i fotball og håndball.

– Selvfølgelig hadde det vært kjekt å spille i Spania eller England, men det er langt opp og langt fram, sa han da. Men Nyland satte seg tidlig mål for karrieren, om vi skal tro kjæresten.

– Ørjan er utrolig målbevvist. Han vet hva han vil, og det visste han veldig tidlig. Han skal bli best, han hadde mål om å bli Norges beste keeper, sier samboeren Tine Rotevatn, som er utdannet ernæringsfysiolog.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal