Hopp til innhold

Slik beskyttet Klæbo seg før OL-reise

Johannes Høsflot Klæbo og Emil Iversen tok ingen sjanser før avreise til Beijing: De hadde beskyttet seg med både solbriller og slalåmbriller.

Johannes Klæbo

GODT BESKYTTET: Johannes Høsflot Klæbo hadde på seg lue, hettegenser, munnbind og slalåmbriller i forkant av Beijing-reisen.

Foto: Jørn Tveter / NRK

0
dager
0
timer
0
minutter
0
sekunder

Mandagens OL-charter fra Gardermoen er trolig en av de mest omtalte flyavgangene til nå i 2022.

Om bord på dette flyet skal blant annet de norske langrennsherrene, som nylig kom hjem fra smittekaoset i Seiser Alm. Der fikk hele fire personer, tre utøvere og én trener, påvist koronasmitte på under en uke.

Mandag ettermiddag ble langrennsherrene tatt imot av helsepersonell på Gardermoen som gjennomførte PCR-tester. Da de negative resultatene tikket inn en drøy time senere, kunne man høre jubel og applaus i ankomsthallen.

Klæbo

TESTET: Johannes Høsflot Klæbo og resten av passasjerene ble testet på Gardermoen.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Det var tydelig at laget hadde tatt sine forholdsregler i forkant av reisen: Både Emil Iversen og Pål Golberg var ikledd solbriller, mens Johannes Høsflot Klæbo hadde på seg hette, munnbind og slalåmbriller.

– Ønsker å beskytte seg mer

Langrennslege Øystein Andersen smiler godt når han får spørsmål om slalåmbrillene.

– Han har skiftet idrett! Nei da, sier Andersen og fortsetter:

– De ønsker rett og slett å beskytte seg litt mer enn å ha ikke ha på seg briller.

– Så det er koronarelatert?

– Jeg regner med det. Det er ikke noe jeg har innført, svarer han.

Nylig ble det kjent at man kan bli smittet av virus gjennom øynene. FHI tror derfor bruk av briller kan gi noe beskyttelse mot koronasmitte.

– Det er et uavklart spørsmål i hvor stor grad koronavirus smitter gjennom øynene. Men det er en del som tyder på at personer med briller sjeldnere blir smittet, sa Atle Fretheim ved FHI til NRK tidligere i januar.

Klæbo

BRILLER OG NEGATIVE TESTER: Godt beskyttede Johannes Høsflot Klæbo og Emil Iversen testet negativt på PCR-testene mandag kveld.

Foto: Jørn Tveter / NRK

– Det har vært en tøff uke

Emil Iversen hadde på seg munnbind og solbriller med rødlige glass da han stoppet opp for en prat med NRK. Han ser frem til å sette seg på flyet.

Nå begynner vi å nærme oss veldig. Vi er veldig mye nærmere nå enn vi var for noen dager siden, sier Iversen og fortsetter:

– Uka har vært spesiell. Det er en uke for minneboka. Det har vært opp- og nedturer. Det har vært noen nederlag. Vi er en liten gjeng og når noen blir slått ut av korona og potensielt mister OL, blir det veldig kjipt. Vi som har vært friske har bare prøvd å tenke positivt, og gjøre det beste ut av det. Men nå kjenner jeg heldigvis at jeg begynner å glede meg til å gå skirenn.

SE VIDEO: Det var god stemning mellom Emil Iversen og Johannes Thingnes Bø før avreise.

Thingnes Bø med smittespøk

Johannes Thingnes Bø var også på plass på Gardermoen mandag kveld. Han uttalte nylig til NRK at han var skeptisk til å dele fly med langrennsherrene.

– For meg virker det veldig rart om vi skal dele fly sammen med en utøvergruppe som hittil har tre positive koronatester, sa Thingnes Bø da.

Mandag var det imidlertid tydelig at det ikke var noe ondt blod mellom langrennsløperne og skiskytterleiren. Da NRK intervjuet Iversen, gikk Thingnes Bø forbi mens han utbrøt:

– Ææ, vi må passe oss!

Spøken ble tatt godt imot av en glisende Iversen, som slo ut med venstre arm for å vise at Thingnes Bø skulle holde god avstand.

– Vi må tørre å ha litt humor oppi det. Både jeg og Tarjei (Bø) har hatt jevnlig kontakt med Iversen og fått jevnlige rapporter, sier Thingnes Bø til NRK.

Siste nytt

 • Duplantis vil ikke ta stilling til russisk utestengelse

  Den svenske stavhopp-stjernen Armand Duplantis sier han ikke har noen mening om at russiske utøvere er utestengt fra idrettsbanen som følge av krigføringen i Ukraina.

  Siden Russland invaderte Ukraina i februar har ikke russiske utøvere fått konkurrere i internasjonale konkurranser.

  Det betyr blant annet at Duplantis ikke har fått måle krefter med rivalen Timur Morgunov på lang tid. I 2018 kjempet de om EM-medaljer mot hverandre.

  – Det er en vanskelig situasjonen for ham, sier Duplantis til det svenske nyhetsbyrået TT.

  Selv om mange synes sanksjonene mot russisk idrett er riktige, dukker det stadig opp stemmer som viser støtte til utøverne som er rammet. Armand Duplantis sier han ikke vil ta stilling til utestengelsen.

  – Det er et komplisert spørsmål. Det er vanskelig å bedømme hva som er riktig og feil, så jeg er glad jeg ikke trenger å fatte den beslutningen, sier han.

  – Men hva synes du om den?

  – Jeg vet ikke. Jeg har ingen mening om den. Jeg kan forstå begge sidene, svarer stavstjernen.

  Duplantis sier han ikke har hatt kontakt med rivalen Morgunov siden invasjonen i Ukraina, men går langt i å innrømme at han føler med ham.

  – Ja. Det er vanskelig å ikke gjøre det. Han er en veldig talentfull stavhopper og var veldig flink, sier svensken.

  22-åringen har vunnet alt som går an å vinne de siste årene. I tillegg har han forbedret verdensrekorden til 6,21 meter. (NTB)

  Qatar Athletics Diamond League
  Foto: Hussein Sayed / AP
 • Dobler antall sprintløp i 2023

  Det internasjonale motorsportforbundet (FIA) har bestemt at antall sprintløp i Formel 1 i 2023 skal økes fra tre til seks.

  – Jeg er veldig glad for at det blir seks sprintløp i 2023 og deretter. Vi skal bygge videre på formatet som vi introduserte under VM i 2021. Det gir enda mer spenning i en F1-helg, sier direktør Stefano Domenicali, ifølge Aftonbladet.

  Forbikjøring
  Foto: FERENC ISZA / AFP
 • Scaloni fortsetter som landslagssjef for Argentina

  Tirsdag vant Argentina 3-0 over Jamaica i en vennskapskamp. Like etter kampen kunngjorde president Claudio Tapia at hovedtrener Lionel Scaloni (44) har forlenget kontrakten frem til VM i 2026.

  – Vi fortsetter å satse på det omfattende landslagsprosjektet, skrev Tapia.

  Scaloni erstattet Jorge Sampaoli som trener etter at Argentina tapte mot Frankrike i 16-delsfinalen i VM i 2018. Argetina har spilt 35 kamper uten tap.

  Lionel Scaloni
  Foto: JUAN MABROMATA / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 62 klipp
Sport
Spiller nå
Haaland om anklagene mot City-eierne: – Drøye ord 01:20
Neste