Hopp til innhold

Holund etter Krügers positive koronatest: – Det går i vasken

SEISER ALM (NRK): Simen Hegstad Krüger er ett av Norges aller sterkeste OL-kort. Men torsdag kveld kom beskjeden om at han er smittet med korona og lekene i Kina kan gå uten ham. Det preger lagkameratene sterkt.

Hans Christer Holund etter beskjeden om at Krüger var smittet

NEDERLAG: Hans Christer Holund sier det er et stort nederlag at Simen Hegstad Krüger er koronasmittet.

– Det er fryktelig trist. Veldig mye hardt arbeid ligger bak det å komme til OL, så går det i vasken, og det er veldig trist for Simen. Helt forferdelig, sier lagkamerat Hans Christer Holund til NRK.

– Er det null sjanse for at han kan gå femmila?

– Nei, det tror jeg ikke. Det kommer helt an hvor sjuk han blir. Med lite virus i kroppen blir man ikke veldig sjuk, og da tror jeg han blir klar for femmila, sier han om langrennsherrenes siste øvelse 19. februar.

Krügers positive koronaprøve ble kjent under en hasteinnkalt pressekonferanse med Norges Skiforbund i 18.45-tiden torsdag kveld.

Halvannen time møter NRK Holund på vei inn til hotellet etter en løpetur. Han sier smittesituasjonen er et stort nederlag.

– Det er et nederlag for Simen og et stort nederlag for laget. Det er en fryktelig kjedelig situasjon. Så får vi bare håpe det ikke er flere som tester positivt de neste dagene, sier han.

– Vi må vente å se, tror ingen kan føle seg trygge enn så lenge, legger han til.

Vinter OL , Olympiske leker, i Pyeongchang 2018.

SIST: Hans Christer Holund (til høyre) delte podiet med Simen Hegstad Krüger etter tremila i Pyeongchang for fire år siden. Martin Johnsrud Sundby (til venstre) tok sølvmedaljen den gang.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Gråt for Krüger

Fra før av er sprintlandslagstrener Arild Monsen smittet. I italienske Seiser Alm har Heidi Weng og Anne Kjersti Kalvå fått positiv koronaprøve. Og nå er Krüger den fjerde i rekken. Det er et tungt slag for hele landslaget, forteller allroundtrener Eirik Myhr Nossum til NRK.

– For de utenfor idretten så høres det kanskje dumt ut. Men det er enormt trist. For oss som lever i dette, så tar det bort gleden med idretten når sånne ting skjer. Det gjør det for mange, sier Nossum til NRK og tar seg en pustepause.

Han tok seg nemlig en informasjonsrunde til Krügers lagkamerater torsdag før og underveis i pressekonferansen.

– Det er ikke ofte du ser voksne mannfolk gråte på vegne av andre, sier han, og tenker på herrelaget.

– Men dette er det mange som tar tungt.

ncDmoUKgBko

ALLROUNDLANDSLAGET: Ved Martin Løwstrøm Nyenget, Simen Hegstad Krüger, Harald Østberg Amundsen, Hans Christer Holund, Emil Iversen, og Sjur Røthe smiler under en samling i Oslo høsten 2021.

Foto: Beate Oma Dahle / NTB

– Gleden er borte

Nossum og Krüger har et nært forhold. De har fulgt hverandre i mange år som utøver og trener både på klubb- og landslag.

Nå har den siste finpussen til eleven blitt et aldri så lite mareritt. De to fikk vekslet noen få ord da den positive prøven var et faktum.

– Vi sa ikke så mye. Verken han eller jeg hadde mye å komme med. Det er bare trist, sier Nossum.

– Hva gjør dette med herregruppa?

– Nå er dette veldig ferskt. Det er som jeg sier: Gleden blir borte. Vi har sittet på et hotellrom 22 timer i døgnet. Vi er ute og rører oss og trener, sier Nossum, og tar seg nok en tenkepause.

– Ellers ligger vi her mutters alene og krysser fingrene for å ikke teste positivt. Da er gleden borte. Det er ganske fælt, sier landslagstreneren

Har ikke symptomer

Ld_3nNDqpAI

INFORMERTE: Landslagslege Øystein Andersen.

Foto: Skjermdump/Teams / NTB

Det var landslagslege Øystein Andersen som sammen med langrennssjef Espen Bjervig informerte om den positive Krüger-prøven torsdag kveld.

Krüger er nå isolert, men er tilsynelatende frisk og har ikke noen symptomer, opplyser Andersen. Han så ikke så lyst på de kommende dagene hva gjelder smitte:

– Jeg kan ikke si at jeg blir overrasket om det kommer flere positive tester, dessverre.

Espen Bjervig hadde følgende å si om nok et smittetilfelle:

– Det er klart det som skjer nå er utrolig trist for de berørte. Også har det jo en påvirking på hele apparat og utøvere, og alle oss som jobber med dette. Jeg må jo personlig si at dette er ikke så veldig gøy lenger. Det er tøft, knalltøft.

Kan miste ett av de sterkeste OL-kortene

I Krüger kan Norge miste ett av sine største medaljehåp i OL i Kina, som går på utfordrende 1800 meters høyde.

d0clG8QjDUI

HAR HATT SUKSESS: Simen Hegstad Krüger omfavner daværende assistenttrener Eirik Myhr Nossum etter norsk OL-gull på stafett i Pyeongchang i 2018.

Foto: Lise Åserud / NTB

Men Krüger har gjennom karrieren hatt enormt sterke resultater i slik tynn luft. Han herjet eksempelvis med hele verdenseliten under 15 kilometeren i Davos på OL-høyde. Allroundtrener Nossum sa den gangen humoristisk at Krüger «ødelegger» sporten.

Nå venter i stedet 10 dagers isolasjon i Italia. Det betyr at han ikke får sjansen til å forsvare gullet sitt på 30 kilometer med skibytte. Den øvelsen kommer for tidlig nå og går av stabelen den 6. februar i Beijing.

Han har uansett en svært kronglete vei for i det hele tatt å rekke å bli klar for OL. Den veien har NRK allerede omtalt her.

– Matematikken sier at Krüger ikke kan dra til Kina før om 15 dager, sier Bjervig, uten å ville utelukke ham for å delta i mesterskapet.

Tour de Ski 2021/2022 etappe 2

Sportsnyheter

Premier League - Arsenal v Chelsea

Leken Ødegaard ydmyket Chelsea: – En magiker

Arsenal dundret inn både én, to, tre, fire og fem scoringer mot Chelsea. Etter to målgivende hagler det med komplimenter til Martin Ødegaard.

Jan Jönsson

Treneren stormet banen: Jönssons utvisning skal behandles av NFFs disiplinærutvalg

I kampen mellom Vålerenga og Stabæk ble det baluba på overtid. I sentrum: Stabæk-trener Jan Jönsson.

Siste nytt

  • Warholm-rival klar for Bislett-duell

    Norges hekkeløpsfenomen Karsten Warholm skal opp mot 2022-verdensmester Alison dos Santos under Bislett Games i Oslo 30. mai.

    Det bekrefter arrangøren i sine mediekanaler.

    Dos Santos ble verdensmester på 400 meter hekk i Eugene i 2022. I forkant av mesterskapet hadde Warholm trøblet med en skade, og nordmannen var dermed ikke i nærheten av å utfordre brasilianeren.

    I fjor slo Warholm tilbake med gull i Budapest. Da ble Dos Santos nummer fem. (NTB)

    Verdensmesterskapet i friidrett 2022
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
  • Det østerrikske forbundet bekrefter: Går mot comeback for Hirscher - for Nederland

    Tirsdag kveld skrev flere sveitsiske medier at det går mot comeback for alpinlegenden Marcel Hirscher.

    Onsdag morgen bekrefter det østerrikske skiforbundet at de har vært i samtaler med Hirscher og at Hirscher der har bedt om å få kjøre for Nederland. Det ønsket har det østerrikske skiforbundet godkjent.

    Det sier generalsekretær Christian Scherer.

    Scherer forteller at det østerrikske forbundet forsøkte å overtale ham til å gjøre comeback for Østerrike, men nå blir det altså trolig Nederland.

    Hirscher har foreløpig ikke selv bekreftet et comeback. 35-åringen har en mor fra Nederland.

    Østerrikeren anses som en av tidenes beste alpinister og kan skilte med 67 verdenscupseiere. I tillegg vant han verdenscupen sammenlagt hele åtte år på rad, fra 2011/2012-sesongen til 2018/2019.

    – Oi, dette høres spennende ut. Hvis dette stemmer kan det bli et enormt sirkus å følge til vinteren, sier NRKs alpinekspert Nina Haver-Løseth.

    Hun er likevel usikker på om han blir like overlegen som han tidligere har vært.

    – Det kommer helt an på hvor mye han har vedlikeholdt og utviklet seg i tråd med idretten. Nivået har vært skyhøyt de siste sesongene, sier Haver-Løseth.

    Tidligere i vår ble det kjent at Lucas Braathen gjør et lignende comeback for Brasil, hvor Braathens mor er fra.

    Austrian Alpine Ski World Cup winner Marcel Hirscher attends a news conference in Vienna
    Foto: LEONHARD FOEGER / Reuters
  • Nervøs Alcaraz overrakte gjev pris til Bellingham

    Spanske Carlos Alcaraz innrømmer at han var full av nerver før han mandag skulle gi Jude Bellingham Laureus-prisen som årets mannlige gjennombrudd.

    Den unge tenniskometen bretter ut om følelsene han kjente på før han entret scenen i Madrid.

    – Helt ærlig så følte jeg meg ikke komfortabel i det hele tatt. Jeg var så nervøs, og beina mine skalv. Jeg øvde på talen 50 ganger for å forsikre meg om at alt ble perfekt. Jeg er ikke vant til å snakke foran så mange idrettslegender. Det var en flott opplevelse, fortalte Alcaraz på en pressekonferanse i forkant av Madrid Open.

    Den 20 år gamle verdenstreeren beskriver øyeblikket da han ga Bellingham prisen som «vakkert».

    – Jeg har så stor respekt for ham. Han er en fantastisk atlet, så jeg er glad for at jeg fikk oppleve dette.

    Alcaraz fikk selv prisen som årets gjennombrudd under fjorårets utdeling. 20-åringen har tatt den internasjonale tennisscenen med storm de siste årene, blant annet ved å vinne både US Open (2022) og Wimbledon (2023).

    Denne uken skal spanjolen forsøke å ta sin tredje strake tittel i Madrid Open. Alcaraz er andreseedet i turneringen.

    (NTB)

    Alcaraz
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal