Hopp til innhold

Holund etter Krügers positive koronatest: – Det går i vasken

SEISER ALM (NRK): Simen Hegstad Krüger er ett av Norges aller sterkeste OL-kort. Men torsdag kveld kom beskjeden om at han er smittet med korona og lekene i Kina kan gå uten ham. Det preger lagkameratene sterkt.

Hans Christer Holund etter beskjeden om at Krüger var smittet

NEDERLAG: Hans Christer Holund sier det er et stort nederlag at Simen Hegstad Krüger er koronasmittet.

– Det er fryktelig trist. Veldig mye hardt arbeid ligger bak det å komme til OL, så går det i vasken, og det er veldig trist for Simen. Helt forferdelig, sier lagkamerat Hans Christer Holund til NRK.

– Er det null sjanse for at han kan gå femmila?

– Nei, det tror jeg ikke. Det kommer helt an hvor sjuk han blir. Med lite virus i kroppen blir man ikke veldig sjuk, og da tror jeg han blir klar for femmila, sier han om langrennsherrenes siste øvelse 19. februar.

Krügers positive koronaprøve ble kjent under en hasteinnkalt pressekonferanse med Norges Skiforbund i 18.45-tiden torsdag kveld.

Halvannen time møter NRK Holund på vei inn til hotellet etter en løpetur. Han sier smittesituasjonen er et stort nederlag.

– Det er et nederlag for Simen og et stort nederlag for laget. Det er en fryktelig kjedelig situasjon. Så får vi bare håpe det ikke er flere som tester positivt de neste dagene, sier han.

– Vi må vente å se, tror ingen kan føle seg trygge enn så lenge, legger han til.

Vinter OL , Olympiske leker, i Pyeongchang 2018.

SIST: Hans Christer Holund (til høyre) delte podiet med Simen Hegstad Krüger etter tremila i Pyeongchang for fire år siden. Martin Johnsrud Sundby (til venstre) tok sølvmedaljen den gang.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Gråt for Krüger

Fra før av er sprintlandslagstrener Arild Monsen smittet. I italienske Seiser Alm har Heidi Weng og Anne Kjersti Kalvå fått positiv koronaprøve. Og nå er Krüger den fjerde i rekken. Det er et tungt slag for hele landslaget, forteller allroundtrener Eirik Myhr Nossum til NRK.

– For de utenfor idretten så høres det kanskje dumt ut. Men det er enormt trist. For oss som lever i dette, så tar det bort gleden med idretten når sånne ting skjer. Det gjør det for mange, sier Nossum til NRK og tar seg en pustepause.

Han tok seg nemlig en informasjonsrunde til Krügers lagkamerater torsdag før og underveis i pressekonferansen.

– Det er ikke ofte du ser voksne mannfolk gråte på vegne av andre, sier han, og tenker på herrelaget.

– Men dette er det mange som tar tungt.

ncDmoUKgBko

ALLROUNDLANDSLAGET: Ved Martin Løwstrøm Nyenget, Simen Hegstad Krüger, Harald Østberg Amundsen, Hans Christer Holund, Emil Iversen, og Sjur Røthe smiler under en samling i Oslo høsten 2021.

Foto: Beate Oma Dahle / NTB

– Gleden er borte

Nossum og Krüger har et nært forhold. De har fulgt hverandre i mange år som utøver og trener både på klubb- og landslag.

Nå har den siste finpussen til eleven blitt et aldri så lite mareritt. De to fikk vekslet noen få ord da den positive prøven var et faktum.

– Vi sa ikke så mye. Verken han eller jeg hadde mye å komme med. Det er bare trist, sier Nossum.

– Hva gjør dette med herregruppa?

– Nå er dette veldig ferskt. Det er som jeg sier: Gleden blir borte. Vi har sittet på et hotellrom 22 timer i døgnet. Vi er ute og rører oss og trener, sier Nossum, og tar seg nok en tenkepause.

– Ellers ligger vi her mutters alene og krysser fingrene for å ikke teste positivt. Da er gleden borte. Det er ganske fælt, sier landslagstreneren

Har ikke symptomer

Ld_3nNDqpAI

INFORMERTE: Landslagslege Øystein Andersen.

Foto: Skjermdump/Teams / NTB

Det var landslagslege Øystein Andersen som sammen med langrennssjef Espen Bjervig informerte om den positive Krüger-prøven torsdag kveld.

Krüger er nå isolert, men er tilsynelatende frisk og har ikke noen symptomer, opplyser Andersen. Han så ikke så lyst på de kommende dagene hva gjelder smitte:

– Jeg kan ikke si at jeg blir overrasket om det kommer flere positive tester, dessverre.

Espen Bjervig hadde følgende å si om nok et smittetilfelle:

– Det er klart det som skjer nå er utrolig trist for de berørte. Også har det jo en påvirking på hele apparat og utøvere, og alle oss som jobber med dette. Jeg må jo personlig si at dette er ikke så veldig gøy lenger. Det er tøft, knalltøft.

Kan miste ett av de sterkeste OL-kortene

I Krüger kan Norge miste ett av sine største medaljehåp i OL i Kina, som går på utfordrende 1800 meters høyde.

d0clG8QjDUI

HAR HATT SUKSESS: Simen Hegstad Krüger omfavner daværende assistenttrener Eirik Myhr Nossum etter norsk OL-gull på stafett i Pyeongchang i 2018.

Foto: Lise Åserud / NTB

Men Krüger har gjennom karrieren hatt enormt sterke resultater i slik tynn luft. Han herjet eksempelvis med hele verdenseliten under 15 kilometeren i Davos på OL-høyde. Allroundtrener Nossum sa den gangen humoristisk at Krüger «ødelegger» sporten.

Nå venter i stedet 10 dagers isolasjon i Italia. Det betyr at han ikke får sjansen til å forsvare gullet sitt på 30 kilometer med skibytte. Den øvelsen kommer for tidlig nå og går av stabelen den 6. februar i Beijing.

Han har uansett en svært kronglete vei for i det hele tatt å rekke å bli klar for OL. Den veien har NRK allerede omtalt her.

– Matematikken sier at Krüger ikke kan dra til Kina før om 15 dager, sier Bjervig, uten å ville utelukke ham for å delta i mesterskapet.

Tour de Ski 2021/2022 etappe 2

Siste nytt

 • Friidrettsforbundet støtter Kjøll

  Styret i Norges Friidrettsforbund besluttet på onsdagens styremøte å gi sin støtte til Berit Kjøll i valget av president i Norges Idrettsforbund, skriver NTB. Kjøll er sittende president, men valgkomiteen har gått inn for Zaineb Al-Samarai som ny president. Al-Samarai har fått støtte fra en rekke idrettskretser og særforbund. Kjøll har tidligere fått støtte fra håndballforbundet og rytterforbundet.

  Berit Kjøll
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Leicester-stjerne bekrefter: Forlater klubben

  Youri Tielemans bekrefter at han forlater Leicester City når kontrakten hans går ut i slutten av juni.

  Belgieren bekrefter det selv på Instagram.

  26-åringen har spilt for Leicester siden 2019 og scoret seiersmålet da Leicester City slo Chelsea 1-0 i FA-cupfinalen i 2021.

  Men nå, etter nedrykket fra Premier League, er belgieren ferdig.

  Han har den siste tiden blitt koblet til flere klubber, deriblant Manchester United.

  Yuri Tielemans, Leicester
  Foto: Jon Super / AP
 • Håndball: Kolstad med matchball i sluttspillet

  Elverum bød Kolstad på knallhard kamp og ledet store deler av kampen, men Simen Lyse avgjorde for trønderlaget fire sekunder før slutt.

  Med 30-29-seier i tredje sluttspillfinale leder Kolstad 2-1 i best av fem kamper og har to sjanser til å sikre klubbens første tittel og bryte Elverums rekke på ni strake.

  Lyse tok ansvar da tiden var i ferd med å løpe ut og sendte et kanonskudd fra distanse i krysset bak Emil Imsgård. Det var hans sjette mål i kampen.

  EHF European League: Kolstad - Drammen HK (28-26)
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste