Hopp til innhold

Holund etter Krügers positive koronatest: – Det går i vasken

SEISER ALM (NRK): Simen Hegstad Krüger er ett av Norges aller sterkeste OL-kort. Men torsdag kveld kom beskjeden om at han er smittet med korona og lekene i Kina kan gå uten ham. Det preger lagkameratene sterkt.

Hans Christer Holund etter beskjeden om at Krüger var smittet

NEDERLAG: Hans Christer Holund sier det er et stort nederlag at Simen Hegstad Krüger er koronasmittet.

– Det er fryktelig trist. Veldig mye hardt arbeid ligger bak det å komme til OL, så går det i vasken, og det er veldig trist for Simen. Helt forferdelig, sier lagkamerat Hans Christer Holund til NRK.

– Er det null sjanse for at han kan gå femmila?

– Nei, det tror jeg ikke. Det kommer helt an hvor sjuk han blir. Med lite virus i kroppen blir man ikke veldig sjuk, og da tror jeg han blir klar for femmila, sier han om langrennsherrenes siste øvelse 19. februar.

Krügers positive koronaprøve ble kjent under en hasteinnkalt pressekonferanse med Norges Skiforbund i 18.45-tiden torsdag kveld.

Halvannen time møter NRK Holund på vei inn til hotellet etter en løpetur. Han sier smittesituasjonen er et stort nederlag.

– Det er et nederlag for Simen og et stort nederlag for laget. Det er en fryktelig kjedelig situasjon. Så får vi bare håpe det ikke er flere som tester positivt de neste dagene, sier han.

– Vi må vente å se, tror ingen kan føle seg trygge enn så lenge, legger han til.

Vinter OL , Olympiske leker, i Pyeongchang 2018.

SIST: Hans Christer Holund (til høyre) delte podiet med Simen Hegstad Krüger etter tremila i Pyeongchang for fire år siden. Martin Johnsrud Sundby (til venstre) tok sølvmedaljen den gang.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Gråt for Krüger

Fra før av er sprintlandslagstrener Arild Monsen smittet. I italienske Seiser Alm har Heidi Weng og Anne Kjersti Kalvå fått positiv koronaprøve. Og nå er Krüger den fjerde i rekken. Det er et tungt slag for hele landslaget, forteller allroundtrener Eirik Myhr Nossum til NRK.

– For de utenfor idretten så høres det kanskje dumt ut. Men det er enormt trist. For oss som lever i dette, så tar det bort gleden med idretten når sånne ting skjer. Det gjør det for mange, sier Nossum til NRK og tar seg en pustepause.

Han tok seg nemlig en informasjonsrunde til Krügers lagkamerater torsdag før og underveis i pressekonferansen.

– Det er ikke ofte du ser voksne mannfolk gråte på vegne av andre, sier han, og tenker på herrelaget.

– Men dette er det mange som tar tungt.

ncDmoUKgBko

ALLROUNDLANDSLAGET: Ved Martin Løwstrøm Nyenget, Simen Hegstad Krüger, Harald Østberg Amundsen, Hans Christer Holund, Emil Iversen, og Sjur Røthe smiler under en samling i Oslo høsten 2021.

Foto: Beate Oma Dahle / NTB

– Gleden er borte

Nossum og Krüger har et nært forhold. De har fulgt hverandre i mange år som utøver og trener både på klubb- og landslag.

Nå har den siste finpussen til eleven blitt et aldri så lite mareritt. De to fikk vekslet noen få ord da den positive prøven var et faktum.

– Vi sa ikke så mye. Verken han eller jeg hadde mye å komme med. Det er bare trist, sier Nossum.

– Hva gjør dette med herregruppa?

– Nå er dette veldig ferskt. Det er som jeg sier: Gleden blir borte. Vi har sittet på et hotellrom 22 timer i døgnet. Vi er ute og rører oss og trener, sier Nossum, og tar seg nok en tenkepause.

– Ellers ligger vi her mutters alene og krysser fingrene for å ikke teste positivt. Da er gleden borte. Det er ganske fælt, sier landslagstreneren

Har ikke symptomer

Ld_3nNDqpAI

INFORMERTE: Landslagslege Øystein Andersen.

Foto: Skjermdump/Teams / NTB

Det var landslagslege Øystein Andersen som sammen med langrennssjef Espen Bjervig informerte om den positive Krüger-prøven torsdag kveld.

Krüger er nå isolert, men er tilsynelatende frisk og har ikke noen symptomer, opplyser Andersen. Han så ikke så lyst på de kommende dagene hva gjelder smitte:

– Jeg kan ikke si at jeg blir overrasket om det kommer flere positive tester, dessverre.

Espen Bjervig hadde følgende å si om nok et smittetilfelle:

– Det er klart det som skjer nå er utrolig trist for de berørte. Også har det jo en påvirking på hele apparat og utøvere, og alle oss som jobber med dette. Jeg må jo personlig si at dette er ikke så veldig gøy lenger. Det er tøft, knalltøft.

Kan miste ett av de sterkeste OL-kortene

I Krüger kan Norge miste ett av sine største medaljehåp i OL i Kina, som går på utfordrende 1800 meters høyde.

d0clG8QjDUI

HAR HATT SUKSESS: Simen Hegstad Krüger omfavner daværende assistenttrener Eirik Myhr Nossum etter norsk OL-gull på stafett i Pyeongchang i 2018.

Foto: Lise Åserud / NTB

Men Krüger har gjennom karrieren hatt enormt sterke resultater i slik tynn luft. Han herjet eksempelvis med hele verdenseliten under 15 kilometeren i Davos på OL-høyde. Allroundtrener Nossum sa den gangen humoristisk at Krüger «ødelegger» sporten.

Nå venter i stedet 10 dagers isolasjon i Italia. Det betyr at han ikke får sjansen til å forsvare gullet sitt på 30 kilometer med skibytte. Den øvelsen kommer for tidlig nå og går av stabelen den 6. februar i Beijing.

Han har uansett en svært kronglete vei for i det hele tatt å rekke å bli klar for OL. Den veien har NRK allerede omtalt her.

– Matematikken sier at Krüger ikke kan dra til Kina før om 15 dager, sier Bjervig, uten å ville utelukke ham for å delta i mesterskapet.

Tour de Ski 2021/2022 etappe 2

Sportsnyheter

Kaos utenfor finalestadion – Liverpool krever gransking

Trengsel, lange køer og kaos utenfor stadion som skal holde mesterligafinalen mellom Liverpool og Real Madrid førte til at kampen ble utsatt.

Siste nytt

 • Fransk kanal: 68 arrestert i forbindelse med bråket utenfor Champions League-finalen

  Den franske TV-kanalen RMC Sport melder at 68 personer er arrestert etter bråket utenfor Champions League-finalen lørdag kveld. Dette gjelder både bråket utenfor selve arenaen, men også på de to supporterarrangementene andre steder i Paris, skriver VG.

  Det oppsto trengsel og kaos utenfor kamparenaen Stade de France før finalen mellom Liverpool og Real Madrid, som førte til at kampen ble utsatt med en drøy halvtime.

 • Hovland falt flere plasser i Texas

  Golfproffen Viktor Hovland falt mange plasser i PGA-turneringen i Texas etter en runde tre slag over par lørdag.

  Nordmannen er tre slag under par totalt, men er nede på 24.-plass på listene foreløpig. Alle er ikke ferdig med tredje runde ennå.

  Nordmannen fikk en elendig start med dobbelt bogey på første hull, før det ble birdie på neste. Bogey på hull fire og birdie på hull sju gjorde at han var ett slag over par etter de første ni.

  Det gikk ikke veldig mye bedre på de ni siste. Bogey på hull 14 og 17 og ellers par ble beholdningen. Hovland er dermed fire slag bak spillerne som er blant topp 10 foreløpig. (NTB)

 • Ruud hentet seg inn etter kollaps – videre i French Open

  Casper Ruud tok seg til 3. runde i French Open i 2019, 2020 og 2021, men har aldri tatt seg lenger. Men mot italienske Lorenzo Sonego var tredje runde-spøkelset over og Ruud tangerte sitt beste resultat i en Grand Slam-turnering ved å ta seg til 4. runde med 6-2, 6-7, 1-6, 6-4, 6-3.

  Og Ruud fikk en drømmestart og hadde få problemer med italieneren i første sett. Etter en jevn start viste nordmannen hvorfor han er blant verdens aller beste tennisspillere og vant settet 6–2.

  Men i andre sett fikk Ruud det tyngre og Sonego tok han hele veien til tie break. Der var italieneren sterkest og utlignet i sett.

  Det satt tydelig en støkk i Ruud for i tredje sett var Sonego i en egen klasse. Italieneren spilte ball i hatt med Snarøya-gutten og vant settet på overlegent vis 6–1.

  I fjerde og potensielt avgjørende sett skjerpet Ruud seg og kriget seg tilbake i kampen. Lettelsen var tydelig da Ruud sikret settet og et femte sett.

  Det hjalp på selvtilliten og i femte sett var Ruud igjen førende og Sonego klarte ikke sjokkere lenger. Snarøya-gutten var unormalt høylytt og jublet vilt ved hvert poeng da han sikret seieren 6-3.

  I neste runde møter han polske Hubert Hurkacz, som slo David Goffin (7–5, 6–2,6–1) lørdag.

  Nordmannens beste prestasjon i en Grand Slam-turnering til nå er 4. runde fra Australian Open i 2021.

  France Tennis French Open
  Foto: Thibault Camus / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste